JAk dodadza mozliwosc regeneracji FG w is to 60% ludzi zrobi odrazu rage quita....i raczej byli by totalnymi noobami jezeli dodali by taka mozliwosc.
Społeczność DFO [Dungeon Fighter Online]
Raczej nie. Nie rozumiem tego myślenia. Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie że to takie polaczkowate.
Grupa ludzi pracuje nad świetną grą, daje nam niesamowity kontent, pvp, możliwość eksploracji nowego świata, grania z fajnymi ludźmi i obopólnej zabawy. Dlaczego ta grupa ludzi nie miała by zarabiać? Oni są developerami, i mogą robić co tylko chcą. A wydaje mi się, że nawet przesadzony Item shop ( dopóki nie wsadzą itemów do upgradu i wyjebanego armoru ), nie będzie niczym złośliwym dla graczy F2P.
Pozdrawiam.
Jeżeli mogę sobie pograć na zasadach gry P2P (To znaczy kupić za te 50zł miesięcznie dużo potków do FP, żeby przedłużyć sobie dzienną zabawę ), to dlaczego nie? Tym lepiej dla mnie, że te typowe "polaczki cebulaczki" (Oczywiście nie mówię TYLKO o polakach) nie będą w to grały, zawsze mniej dzieci. Przykro mi donek, ale Twój tok myślenia jest zdecydowanie zbyt dziecinny jak na taką grę. Gracze Twojego pokroju muszą w końcu zrozumieć, że wydawcy gier to nie wolontariat i z własnych kieszeni nie będą utrzymywali serwerów (Szczególnie tak mocnych, jakie muszą mieć, żeby utrzymać tych wszystkich ludzi grających w DFO), więc muszą jakoś zarabiać, po to są item shopy. Tak jak wspomniał Canon, dopóki nie będzie itemków upgrade'ujących ekwipunek, albo samego ekwipunku przegiętego względem tych do zdobycia w grze, to wszystko jest na swoim miejscu i w jak najlepszym porządku, a potki dające FP są najlepszym wyjściem! (Teraz z dobroci serca, dają dziennie potek FP jako część OBT eventu, czego też wcale nie muszą robić + Profesja alchemika może robić jeden potek FP dziennie ). Pozdrawiam
ktoś wie jak sie nazywaja soundtracki z miast ? ( nie chodzi o dungi)
https://www.youtube.com/watch?v=bCFpu2Hq4VIhttps://www.youtube.com/watch?v=P4RlS_3Ql1s
po tych filmach doszedlem do tego :
https://www.youtube.com/watch?v=ARNbj1OBLkw
az się łezka kręci w oku
Jaką klasę postaci polecilibyście początkującemu graczowi nastawionemu głównie na solowe przechodzenie dungeonów?
Każdą po kolei. Jak nauczysz się grać to żaden dungeon nie będzie Ci straszny solo, ale jako dla początkującego myślę, że Summoner powinien być dobry, Twoje pokemony będą same czyściły wszystko~
Raczej nie. Nie rozumiem tego myślenia. Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie że to takie polaczkowate.Grupa ludzi pracuje nad świetną grą, daje nam niesamowity kontent, pvp, możliwość eksploracji nowego świata, grania z fajnymi ludźmi i obopólnej zabawy. Dlaczego ta grupa ludzi nie miała by zarabiać? Oni są developerami, i mogą robić co tylko chcą. A wydaje mi się, że nawet przesadzony Item shop ( dopóki nie wsadzą itemów do upgradu i wyjebanego armoru ), nie będzie niczym złośliwym dla graczy F2P.Pozdrawiam.
Poniewaz bedzie to typowa p2w zagrywa to jest GRINDER i czym wiecej grasz tym wiecej zyskasz proste ;)a zbicie fatigue to kwestia godziny/2 wiec raczej osoby pracujace nie zyskaja na KUPNIE takich potek bo nie beda mialy nawet czasu tego wyskorzystac... Chyba , ze piszesz o pracy dorywczej typu 10 h tygodniowo ;)skiny i inne pierdoly boosty do expa dropu i tak dalej ale nie potka dajaca mozliwosc grindowania 24/7...- Ta sama zasada co w Archeage -placiles miales ogromna przewage nad innymi
Polaczkowate poniewaz ktos chce grac na rownych zasadach z innymi :X ?? Albo ja juz jestem za stary na ten portal albo polska mlodziez jest coraz dziwniejsza...
Widocznie ty lubisz grac w gry p2w i jest to norma dla ciebie -GDY PLACISZ i jestes PRO ja raczej od takich uciekam bo nie ma tu zadnej rywalizacji;) Proponuje nie czytac juz wpisyow typu "jakie to polaczki , cebulaczki" bo pisza to przewaznie 16-18 z PL w nicku na polskich portalach servera etc....
Poniewaz bedzie to typowa p2w zagrywa to jest GRINDER i czym wiecej grasz tym wiecej zyskasz proste ;)a zbicie fatigue to kwestia godziny/2 wiec raczej osoby pracujace nie zyskaja na KUPNIE takich potek bo nie beda mialy nawet czasu tego wyskorzystac... Chyba , ze piszesz o pracy dorywczej typu 10 h tygodniowo ;)skiny i inne pierdoly boosty do expa dropu i tak dalej ale nie potka dajaca mozliwosc grindowania 24/7...- Ta sama zasada co w Archeage -placiles miales ogromna przewage nad innymi Polaczkowate poniewaz ktos chce grac na rownych zasadach z innymi :X ?? Albo ja juz jestem za stary na ten portal albo polska mlodziez jest coraz dziwniejsza...Widocznie ty lubisz grac w gry p2w i jest to norma dla ciebie -GDY PLACISZ i jestes PRO ja raczej od takich uciekam bo nie ma tu zadnej rywalizacji;) Proponuje nie czytac juz wpisyow typu "jakie to polaczki , cebulaczki" bo pisza to przewaznie 16-18 z PL w nicku na polskich portalach servera etc.... ups
Po pierwsze, mój sympatyczny kolego z portalu, nie mów mi kim jestem i co lubię, bo G wiesz i w D byłeś ))
W życiu wydałem na gry 9zł i 26groszy, i tylko dlatego że miałem 14lat. Teraz też jestem starszy, i od dobrych 6lat nie używam nicków z PL ))
Po drugie. Heh, to śmieszne. Nigdy w życiu nie będziesz grał na równych zasadach z innymi, bo praca - ta po 10godzin tygodniowo czy po 10 godzin dziennie, to i tak o conajmniej 10 godzin za mało twojego czasu, bo zawsze gro ludzi będzie poświęcało go więcej na grę. So..never.
Po trzecie, gram od początku bety, i szczerze? Tylko pierwszego dnia grałem 2 godziny, teraz to zrywa conajmniej 3 godzinki:)), a przy pracy/studiach 3 godziny dziennie poświęcone na grę to i tak dużo:)
Po czwarte, a zarazem pierwsze drugie i trzecie - Nie chcesz płacić? NIE PŁAĆ! Nie chcesz grać? NIE GRAJ! . Temat jest dla Polskiej społeczności tej gry, nie grasz? Idź narzekać na pay2win gdzie indziej )
Buziaczki :* xViolet.
Sealed/Bind item na postaci można przerobic do dalszej sprzedaży ? czy zostaje tylko NPC ?
Pozdrowienia dla tych którzy wjeżdżają na ludzi płacących w grach. Wiedzcie, że to tylko i wyłącznie dzięki nim takie buraki mogą w ogóle grać sobie w cokolwiek za darmo.
@Rapider
Dokładnie, to jedno.
Dwa, dla płaczków typu @donek, pisałem wszystko ogólnie, oczywistym jest, że takie potki na FP w Item Shop'ie popsułyby balans, ale twórcy w przeciwieństwie do Ciebie mają pojęcie o grach MMO, znają się na ekonomi i dlatego właśnie nigdy tych potków nie wprowadzą, jedyny sposób żeby je zdobyć to eventy i profesja alchemika, który może sobie zrobić jeden dziennie czy cuś takiego. Stamina w dungeonówkach ma jeden cel - utrzymać ekonomię, nie chodzi o tempo wbijania lvli między graczami, czy inny syf tego typu, ale takie gry muszą mieć właśnie system staminy, żeby handel się rozwijał i w ogóle istniał. To tyle, żeby już żaden Polako Cebulonare się nie czepiał Item Shop'a, NeoPle jest bardzo w porządku firmą, widać to po ich podejściu do graczy, aktywności na forach/streamach/FB itp. więc domyślam się, że Item Shop będzie tak, jaki być powinien, nic dodać nic ująć, ceny też prawdopodobnie nie będą wygórowane, bo mało osób płaciłoby duże kwoty nieznanej firmie (Może to wszystko jest spowodowane tym, że są nowi na rynku MMO, kto wie. Ważne, że póki co są tacy, jacy są). Peace!
@Btw, to mnie rozwaliło xD z FB wyżej wspomniani panowie z NeoPle odpowiadający za kontakt z community:
Już na start pojawili się gold spamerzy i hackerzy (Jak w większości mmo), a oni z nimi aktywnie walczą, sumiennie rozdają IP Bany wszystkim, którzy w ten sposób sprzedają/kupują golda i cheatują w jakiekolwiek sposoby.
Ten pośrodku to na 100 % programista...
Chciałem zacząc, ale już za stary na takie gry jestem, na Meltdown solo nie jestem w stanie ukończyć dungeona, a jak biore auto party to znajduje mi 3 masakratorów i nic nie muszę robić.
Wpadaj nie gadaj!
Noobem byłem i tyle, w końcu ogarnąłem postać i tera lecę z koksem. Zostanie tylko zobaczyć jak poradzą sobie z botami/gold sellerami no i IS po becie. Przerażające jest ile radości może sprawić gra sprzed kilku lat w porównaniu z nowymi tytułami...
Co do IS: wczoraj na streamie, z okazji prima aprilis, dyrektor NeoPle robił dziwne/śmieszne challenge, za każdym razem kiedy przegrał, musiał jeść coś cholernie ostrego, ostatecznie po wielu przegranych reszta ekipy namówiła go, na rozdanie wszystkim graczom darmowych punktów do IS po Open Betach, na co dyrektor się zgodził. Ciekawe czy będzie to jakaś konkretna ilość, żeby ludzie mogli sobie pozwolić chociaż na jeden przedmiot z IS, byłoby miło!
Co do poradzenia sobie z gold sellerami, mnie tam w sumie nie przeszkadzają, wystarczy ich olewać i nie dawać się wydymać, ale mimo wszystko pozbywają się ich. Gratuluję ogarnięcia postaci, miałem to samo - zrobiłem sobie Soul Bendera i tak mi się gra nie spodobała, że myślałem, że jednak nie będę w nią grał, ostatecznie stworzyłem Glacial Mastera i zakochałem się w nim po uszy, to na prawdę genialne w tej grze, jak ważnym jest, żeby z tych wszystkich postaci znaleźć tą jedyną dla siebie Btw. potwierdzone, że w OBT2 kolejne dwie postaci wejdą (Prawdopodobnie F. Slayer i Knight).
Fakt to trochę przerażające, coraz nowsze gry, coraz szybciej nudzą graczy swoją prostotą oprawioną w ładną ramkę, tymczasem stare gry potrafią wciągnąć na długie godziny innym rodzajem prostoty, takim znanym i kochanym sprzed wielu, wielu lat.
Dokladnie. Gre mozna szybko ogarnąc a nasza wykfalifikowana gwardia jeszcze to wam przyspieszy ;D.
Witam nie chce zakladać kolejnego tematu moze ktos tutaj bedzie wstanie mi pomoc scianalem klienta , poszedl caly update , loguje sie i startuje gre... po chwili mam na srodku czarny kwadrat nastepnie wszystko znika i gra sie nie odpala jakies pomysly? gram na win8
Problem z regionem. Cofnij się do 1 strony i wybierz jeden ze sposobów (ja uzywam Locale Emulatora).