Społeczność DFO [Dungeon Fighter Online]

Mam kilka pytan- Jak zacząć się bawić w crafting? Czy warto w ogóle na początku?- Gram Slayer Asura i na dobrą sprawę nie wiem jakie skile powinienem wybierać wiem, że bazuje na int i sword.- Czy sprzedawać w sklepie itemy czy może rozwalać je u tych ludzi co stoją z reinforcem.- Jak zostaje mi troche fatigue moge je jakoś szybko wykorzystać jeśli wiem, że np juz nie usiądę dzisiaj do gry?- Gidlia tutaj daje jakieś przywileje?- Grać samemu czy w pt jest jakas roznica w exp i fatigue?

Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ wszystkie przedmioty które potrzebujesz aktualnie zdobywasz z Questów jak i z bossów

Zawsze możesz zresetować swoje skille, więc teoretycznie sam zdecyduj jaki styl gry tobie najbardziej pasuje(ja co dungeon potrafiłem zmieniać swoje skille i sprawdzać Combo. Aktualnie mam 4 skille atakujące, a reszta to buffy. Gram Battle Mage)

Jeżeli brak tobie pieniędzy sprzedaj, a jeżeli masz ich pod dostatkiem to przekształcaj na przedmioty do craftowania w swojej profesji jaką wybrałeś.

Musisz robić dungeony do skutku, chyba nie ma innej możliwości pozbycia się FP(sam jestem zielony)

Ponoć zwiększa exp i daje jakieś tam buffy.

Oczywiście, że w party. Za każdego członka party exp się powiększa(na moje oko +10-15% za 1 członka).

To chyba tyle.

PS gra na początku wydaje się prosta i wszystkie bossy są łatwe... Ale na wyższym poziomie grając solo jest na prawdę ciężko. 1 combo od bossa i giniesz.

@KesahProponuję wejść na TS i tam sobie pogadamy o wszystkim:))

Nie mam TS

Fajnie by było, jak byście podali nazwę gildii wtedy można by w grze wyszukać ...

Istanieje Już jakaś Polska gildia ?

Burning Event bedzie jak by ktos przegapil inf UTC 3/29 12:00am ~ 4:00am 3/30 12:00am ~ 4:00am​ Oczysiscie wspanialy czas dla Europy 2-6 rano .. nie ma to jak '' globalny server '' ;d

Burning Event bedzie jak by ktos przegapil inf UTC 3/29 12:00am ~ 4:00am 3/30 12:00am ~ 4:00am​ Oczysiscie wspanialy czas dla Europy 2-6 rano .. nie ma to jak '' globalny server '' ;d

To ty nie wiesz, że jedyne państwo na świecie to USA?

To oni jako pierwsi walczyli z obcymi, podbijali nowe planety i posiadają super bohaterów! Również potrafią przemieszczać się w czasie.

Tak czy siak... eventy mogliby robić w sobote-niedzielę w godzinach 3:00am-7:00am.

Nasza polska gildia to BlindDanjun . Jak chcecie więcej info to piszcie do BElluuszek albo xViolet

Szczerze mam mieszane uczucia co do DFO... teraz a w czasie "open" close beta... tzn. podobało mi się bardziej na CB...

Teraz jest dziwne... mam postacie z CB... jakieś "inne dungeony" mam... dziwne na dodatek... i jak na 20lvlu ogrom kasy dropi itp...

Wie ktoś co zrobić jeśli pojawia się błąd 0xe019100b ?

Wie ktoś co zrobić jeśli pojawia się błąd 0xe019100b ?

http://www.reddit.com/r/DFO/comments/3057mt/0xe019100b_security_error_anyone_had_issues_with/

Robiłem wszystko co oni tam pisali, nie mam żadnych programów, możliwe że to przez to że mam Windows 10

100% większy exp będzie od godz 1:00 do 5:00 w nocy. Teraz jest weekendowe 20% oraz zbugowane 20+ staminy(po relogu znika;/).

Mam kilka pytan- Jak zacząć się bawić w crafting? Czy warto w ogóle na początku?- Gram Slayer Asura i na dobrą sprawę nie wiem jakie skile powinienem wybierać wiem, że bazuje na int i sword.- Czy sprzedawać w sklepie itemy czy może rozwalać je u tych ludzi co stoją z reinforcem.- Jak zostaje mi troche fatigue moge je jakoś szybko wykorzystać jeśli wiem, że np juz nie usiądę dzisiaj do gry?- Gidlia tutaj daje jakieś przywileje?- Grać samemu czy w pt jest jakas roznica w exp i fatigue?

-Crafting jest chyba na 25 lvl. Ogólnie warto się nim bawić, Dissmantler pozwoli ci na zdobywanie większej ilości materiałów z itemkow, no i możesz sprzedawać swoje usługi ludziom, Alchemist robi potki do FP(w jakiejś ograniczonej ilości) a Animator robi "lalki" czy sterowanych komputerowo graczy

-Dodawaj w to co zadaje największe obrażenia i to co ci się podoba, masz darmowe resety więc testuj

-Białe sprzedawaj, niebieske rozwalaj, fioletowe...chyba lepiej rozwalać, albo sprzedać na AH jeśli coś dobrego

-Crafting jest chyba na 25 lvl. Ogólnie warto się nim bawić, Dissmantler pozwoli ci na zdobywanie większej ilości materiałów z itemkow, no i możesz sprzedawać swoje usługi ludziom, Alchemist robi potki do FP(w jakiejś ograniczonej ilości) a Animator robi "lalki" czy sterowanych komputerowo graczy-Dodawaj w to co zadaje największe obrażenia i to co ci się podoba, masz darmowe resety więc testuj-Białe sprzedawaj, niebieske rozwalaj, fioletowe...chyba lepiej rozwalać, albo sprzedać na AH jeśli coś dobrego

1. Crafting jest na 20lvl. Masz do wyboru jedną z 4 opcji:

- Dissambeller - rozbija części EQ na kamyczki które mają różne wykorzystanie, od kraftu do używania specjalnych skilli :)

- Alchemist - produkuje potiony i inne miksturki

- Enchanter - ulepsza bronie, zbroje i biżuterię.

- Animator - tworzy/buduje zwierzątka, które pomagają nam w walce, leczą lub zbierają za nas przedmioty.

Każda z tych opcji jest do czegoś potrzebna, ponieważ Alchemicy tworzą itemy potrzebne dla animatorów, animatorzy mogą każdemu robić zwierzaki, a każdy gracz i tak i tak używa funkcji dissambellingu przedmiotów.

2. Jeżeli grasz Slayer Asura, i rekomendowane są dla Ciebie Sword + Intelligence to buduj się pod Sword + Intelligence. Na dniach pojawią się poradniki o tym jak kolekcjonować armor i budować skille dla każdej klasy. Pamiętajcie, że skille można resetować dowolnie!

3. Jeżeli nie narzekasz na brak pieniędzy, to możesz je rozbijać u innych graczy. Im wyższy poziom "stoiska", tym więcej/lepsze itemy z rozbitej broni dostaniesz. Seal Gear przemieniaj na części potrzebne dla Ciebie, opłaca się!

4. Raczej nie możesz jej szybko wykorzystać! Trzeba grać :D

5. Tak, gildia daje tutaj dużo rzeczy. Np. Przy obecności więcej niż 5+ graczy zwiększa Ci się exp z instancji, + gildiowe skille zwiększają każdemu graczowi statystyki ( NA STAŁE! ) . I na odpowiednim poziomie Gildia dostaje swoją własną kryjówkę! Nawiasem, zapraszam do Polskiej Gildii BlindDanjun . Więcej info w poście za chwilę :)

6. Jest różnica między graniem samemu, a grą w Party:

- niektóre klasy mają ciężki early game, dlatego lepiej grać w party

- używając opcji QUICK PARTY gracze dostają losowego buffa.

- Gra w party daje więcej swobody.

- można poznać nowych ludzi.

- Łatwiej i szybciej przechodzi się mapy.

Kwestia FP się nie zmienia.

Mam nadzieję, że pomogłem.

xViolet

JAk to jest tutaj z itemami na end game i instami...insty sa proste dosc widzialem na yt ze ludzi cisna solo insty na hell mode...jak z itemkami end game robisz seta w tdyzien czy trzeba farmic sporo ?

Cześć donek!

Słuchaj, sprawa jest prosta. Musisz farmić....

Bardzo dużo farmić.

Jeżeli chodzi o trudność, fakt. jest prosto. Do około 40poziomu. Później trzeba mieć SET wywalony w kosmos, albo - jak ktoś niedawno powiedział na Ts'ie "Palce koreańczyka"

W 4-5dni wbiliśmy około 40poziomów. Myślę że kolejne 40 wbijemy w nie mniej niż 2 miesiące.

Polecam:))

Ktoś wie co robić? Wykorzystałem wcześniej wszystkie 3 sposoby podane aby gra sieodpaliła i normalnie mogłem grać. Teraz chciałem zalgoować się ponownie i własnie takie coś.

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=3539q3k&s=8

Aktualizacja IE, wyłączyć Anty-Wirusa albo pogrzebać coś w zaporze sieciowej.

Ktoś wie co robić? Wykorzystałem wcześniej wszystkie 3 sposoby podane aby gra sieodpaliła i normalnie mogłem grać. Teraz chciałem zalgoować się ponownie i własnie takie coś.http://pl.tinypic.com/view.php?pic=3539q3k&s=8

Pobierz active X dla IE.

Coś czuję, że grubą kasę na fatygę wydam jak wyjdzie IS.

Z wielką chęcią bym sobie w weekend pograł, ale nieeee, 2 godziny max i zapominasz, że w cokolwiek grałeś.

Glacial Master ROOOX!

@up

Potwierdzam, Glacial Master ftw. <3 Co do dwóch godzin to chyba lekka przesada, jak umiejętnie robisz dungeony, to na sporo dłużej starcza + wystarczą 2 postaci do grania i możesz grać aż do porzygu, w końcu ile można grać w dungeonówkę na raz :D A po 35 jak skończą się FP, to zawsze zostaje PVP, które w tej grze jest genialne! :D