Społeczność DFO [Dungeon Fighter Online]

No odgórne ograniczenie na granie jest śmieszne nic więcej.

ADD:

Nie mam pojęcia jak to się stało, ale ja wbiłem na jednym pasku FP aż 20lvl...chyba kwestia dobrego losowania roomów w instancjach albo nie wiem sam jak :D

W każdym razie, wszystkich zapraszamy na TS.

Info z ostatniej chwili : Polska Gildia została utworzona, więcej info na TS!

Na jednym pasku można wbić 21 lvl jak się wie jak stac'ować questy i używać ostatniego FP

@Canonpl

Na którym TS'ie? Bo ten, który mi wysłałeś w wiadomości prywatnej jest wiecznie pusty. :P

@CanonplNa którym TS'ie? Bo ten, który mi wysłałeś w wiadomości prywatnej jest wiecznie pusty.

Ja tam siedziałem parę godzin bo zapomniałem że tam jestem i nikt przez ten czas nie przyszedł ;x szkoda

Najmocniej za to przepraszam, planowałem ściągnąć tam ekipę, ale większość usiadła na TS mmorpg, i tam ostaliśmy.!

ZapraszaM! :) TS : 178.217.187.112:8474 [ Dungeon Fighter Online DFO] (Zapraszam chociażby dzisiaj! - hasło : dfo)

Póki co to ja sb odpuszczam grę. Dajcie znać jak zrobią coś z tym systemem staminy(fatigue points).

Okey.

@Sonnyq. Proponuję śledzić ten wątek, jeżeli będą jakieś istotne zmiany, na 100% będziemy je tutaj zamieszczać!

TIP : Na 1 FP można przejść cały dungeon!!!

Interesuje mnie kilka kwestii odnośnie tej gry... Aktualnie bodaj mam 21 lv...

Chciał bym więcej się dowiedzieć na temat :

Creatury - czyli co i jak z petami ? mam pełno do nich artefaktów ale żadnych petów nie posiadam.
Crafting - masa materiałów do craftingu zalega w moim inwentarzu, tworzę przedmioty głównie u tej babki w lokacji gdzie jest ten robak i nasza skrytka...
Buildy - Gram Fighterem z profesją strikera gdzie mogę znaleźć jakieś wskazówki na temat synergii skili, budowania postaci, dobieraniu przedmiotów ?
Kombinacje - Ustawienie umiejętności pod klawisze, gram z, x, c a mocniejsze skille przy s, d - naciskając sam x masz podstawową sekwencję, interesuje mnie możliwość złożenia konkretnej kombinacji pod np. jeden przycisk.

Ogólnie w grze jest sporo rzeczy, pełno npc, sporo materiałów z którymi nie do końca wiem co robić, masę skilli jakie są szczątkowo opisane...

Fajnie by było, jak by jakiś doświadczony gracz, co ma ogarnięte to i tamto napisał jakiś obszerniejszy poradnik do tej gry...

Jak by co, mój nick w grze taki sam jak na forum. Nie mam TS jak coś.

Interesuje mnie kilka kwestii odnośnie tej gry... Aktualnie bodaj mam 21 lv...Chciał bym więcej się dowiedzieć na temat :Creatury - czyli co i jak z petami ? mam pełno do nich artefaktów ale żadnych petów nie posiadam.Crafting - masa materiałów do craftingu zalega w moim inwentarzu, tworzę przedmioty głównie u tej babki w lokacji gdzie jest ten robak i nasza skrytka...Buildy - Gram Fighterem z profesją strikera gdzie mogę znaleźć jakieś wskazówki na temat synergii skili, budowania postaci, dobieraniu przedmiotów ?Kombinacje - Ustawienie umiejętności pod klawisze, gram z, x, c a mocniejsze skille przy s, d - naciskając sam x masz podstawową sekwencję, interesuje mnie możliwość złożenia konkretnej kombinacji pod np. jeden przycisk.Ogólnie w grze jest sporo rzeczy, pełno npc, sporo materiałów z którymi nie do końca wiem co robić, masę skilli jakie są szczątkowo opisane...Fajnie by było, jak by jakiś doświadczony gracz, co ma ogarnięte to i tamto napisał jakiś obszerniejszy poradnik do tej gry...Jak by co, mój nick w grze taki sam jak na forum. Nie mam TS jak coś.

Polecam odkladac itemy rangi epic. U tej babki gdzie zaczynasz gre przy logowaniu mozesz zrobic seal'ing itemow. Dziala to na zasadzie 2=1 czyli wrzucasz 2 itemki i tworzy ci jeden, ktory mozesz sobie wybrac(moze to byc bron, armor lub akcesoria.)

Interesuje mnie kilka kwestii odnośnie tej gry... Aktualnie bodaj mam 21 lv...Chciał bym więcej się dowiedzieć na temat :Creatury - czyli co i jak z petami ? mam pełno do nich artefaktów ale żadnych petów nie posiadam.Crafting - masa materiałów do craftingu zalega w moim inwentarzu, tworzę przedmioty głównie u tej babki w lokacji gdzie jest ten robak i nasza skrytka...Buildy - Gram Fighterem z profesją strikera gdzie mogę znaleźć jakieś wskazówki na temat synergii skili, budowania postaci, dobieraniu przedmiotów ?Kombinacje - Ustawienie umiejętności pod klawisze, gram z, x, c a mocniejsze skille przy s, d - naciskając sam x masz podstawową sekwencję, interesuje mnie możliwość złożenia konkretnej kombinacji pod np. jeden przycisk.Ogólnie w grze jest sporo rzeczy, pełno npc, sporo materiałów z którymi nie do końca wiem co robić, masę skilli jakie są szczątkowo opisane...Fajnie by było, jak by jakiś doświadczony gracz, co ma ogarnięte to i tamto napisał jakiś obszerniejszy poradnik do tej gry...Jak by co, mój nick w grze taki sam jak na forum. Nie mam TS jak coś.

Creatury - W czystej postaci pokemony. Tu podane co dany robi http://wiki.dfo-world.com/view/Creatures a dropia one z tego http://wiki.dfo-world.com/view/Lost_treasure (bazowane na wersji nexona), te skrzynki dropia z dungów, nie wiem na który lvl i czy są już tu dostępne.

Crafting - Masz w grze crafting http://wiki.dfo-world.com/view/Professions plus czasami idzie dropnąć recepturke na eq z dungeonów, niektóre rzeczy się wymienia u npc. Clear cube fragment używa się do +++ broni u npc "Kiri"

Buildy - Nie wspomniałeś female czy male.

Kombinacje - Tu nie za bardzo rozumiem, chcesz mieć pod 1 przyciskiem kombinacje paru skilli?

Co do klasy, gram męską wersją fightera.
Odnośnie kombinacji, to tylko przytoczyłem, nie wiem czy jest jakaś możność robienia kombinacji.
Odnośnie creatur, to w linku co podałeś wyżej jedno mnie martwi... możemy otworzyć tego typu skarby za pomocą skeleton key który idzie nabyć tylko przez item shop ... Domyślam się, że bonusowo może uda się jeden taki klucz dostać z zadania czy eventu jednak aby w miarę elastycznie sobie z tej możliwości korzystać to jednak trzeba wydać kasę ? trochę kiepsko...

I dajcie nazwę gildii na forum ...

Wydaje m isie albo fatigue schodzi wolniej po 20++ wczoraj pogralem kilka godzin i nie zbilem calego fatigue .

Co do klasy, gram męską wersją fightera.Odnośnie kombinacji, to tylko przytoczyłem, nie wiem czy jest jakaś możność robienia kombinacji.Odnośnie creatur, to w linku co podałeś wyżej jedno mnie martwi... możemy otworzyć tego typu skarby za pomocą skeleton key który idzie nabyć tylko przez item shop ... Domyślam się, że bonusowo może uda się jeden taki klucz dostać z zadania czy eventu jednak aby w miarę elastycznie sobie z tej możliwości korzystać to jednak trzeba wydać kasę ? trochę kiepsko...I dajcie nazwę gildii na forum ...

Fragmenty są jeszcze z których się robi klucz i jak mówiłem tam są podane info pod wersje nexona która była, tu może być inaczej.

Można robić ładne combosy ze skilli, niestety nie da się ustawić tego pod 1 przycisk było by zbyt łatwo :D Skille możesz na pasek ustawić albo nie ustawiać i korzystać z sekwencji żeby dany skill odpalić, tylko że zrobienie z tego combo to już trzeba być mistrzem w tekkena :D

Co do postaci http://www.dfonexus.com/threads/male-striker-general-discussion.108/

Wydaje m isie albo fatigue schodzi wolniej po 20++ wczoraj pogralem kilka godzin i nie zbilem calego fatigue .
Wszystko zależy od tego w jaki sposób te pkt wykorzystujesz.

ktos ogarnia jak to jest z ztymi broniami unique z instancji one zawsze sa untradable >> czy mozna jakos je wycrafcici i wtedy sa tradable ??

Co do klasy, gram męską wersją fightera.Odnośnie kombinacji, to tylko przytoczyłem, nie wiem czy jest jakaś możność robienia kombinacji.Odnośnie creatur, to w linku co podałeś wyżej jedno mnie martwi... możemy otworzyć tego typu skarby za pomocą skeleton key który idzie nabyć tylko przez item shop ... Domyślam się, że bonusowo może uda się jeden taki klucz dostać z zadania czy eventu jednak aby w miarę elastycznie sobie z tej możliwości korzystać to jednak trzeba wydać kasę ? trochę kiepsko...I dajcie nazwę gildii na forum ...

Tworzenie komb dale wiecej mozliwosci. Nie są one zbyt skomplikowane a jak grales w Tekkena to pojdzie jak po lodzie ;D

@Kesah

Proponuję wejść na TS i tam sobie pogadamy o wszystkim:))

przydała by się jakaś kukła do testowania combo ..... :angry:

Posiadacie komendy w grze które bardzo ułatwiają tworzenie własnego combo.
Jeżeli chodzi o "kukłę" to masz ją w mieście Serwer NPC to taki mnich i nazywa się jakoś na R(ryju albo Ryuja^^)
O! jest on obok Guild Mastera tam gdzie się tworzy gildie.

Mam kilka pytan

- Jak zacząć się bawić w crafting? Czy warto w ogóle na początku?
- Gram Slayer Asura i na dobrą sprawę nie wiem jakie skile powinienem wybierać wiem, że bazuje na int i sword.
- Czy sprzedawać w sklepie itemy czy może rozwalać je u tych ludzi co stoją z reinforcem.
- Jak zostaje mi troche fatigue moge je jakoś szybko wykorzystać jeśli wiem, że np juz nie usiądę dzisiaj do gry?
- Gidlia tutaj daje jakieś przywileje?
- Grać samemu czy w pt jest jakas roznica w exp i fatigue?