Możesz też z Crown Store albo pożyczka u starych graczy
The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?
Chyba się zrobił trochę ogólny temat dlatego spytam: która klasa posiada najlepsze czary pod bycie typowym tankiem?
To ja również mam pytanie czy opłaca się rozwijać dwa drzewka umiejętności naraz czy lepiej skupić się na jednym?
Dwa drzewka? To jakaś abstrakcja. Ja mając 25 lvl już zgarnąłem skille z 4-5 drzewek. Skyshardów jest tyle, że powinno starczyć na wszystko
Ja też zadam pytanie bo zastanawiam się czy wrócić do TESO ale pamiętam, że ostatnim razem odstraszył mnie wygląd postaci (chodzi o zbroje, broń). Większość postaci jakie widziałem wyglądała bardzo podobnie pod tym względem, no i stąd pytanie czy później to się zmienia czy ciągle zbroje wyglądają tak zwyczajnie? Jestem przyzwyczajony do aiona, rifta, L2 i dlatego te zbroje są dla mnie takie zwyczajne.
Wiem ze z kraftu można fajnie wizualne zbroje zrobić
@UP
Prawda, nie wiem czy tylko, ale w itmemshopie są specjalne kamienie, które zmieniają wygląd craftowanej broni na taki jaki Ci się marzy. Dodatkowo są w item shopie zestawy kostiumów które są w miarę fajne i tanie. Nie będą to jednak nie wiadomo jakie wynalazki, są efektowne, ale do takie stopnia, że pasują do świata gry, nie ma wydziwiania.
Nie wiem niestety jak wygląda standardowy ekwipunek na wysokich poziomach, bo do tego jeszcze długa droga
o, do usług : http://eso-fashion.com/blacksmithing-by-style/#
http://eso-fashion.com/clothing-by-style/
No niestety ale i tak dobrze ze many many dotyczy tylko kosmetycznych rzeczy więc ;3
Szybkie pytania:
1. Jak to jest z tymi DLC, widzę jest podstawka i 4 DLC? One wychodzą jakoś regularnie tak jak dodatki np. w WoWie i za każdy trzeba oddzielnie płacić tak?
2. Czy jakbym na razie kupił tylko podstawkę to czy to się wiąże z jakimiś poważniejszymi ograniczeniami na początku, czy to jest tak że muszę najpierw gdzieś dojść i dopiero wtedy potrzebne są DLC?
3. Gdzie jest do kupienia podstawka za te 40 zł o których wszędzie mówią ludzie zachęcający do gry, bo wszędzie widzę po ok. 60?
https://www.kinguin.net/pl/category/15461/the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-explorer-pack-retail-key/ od KGAMES sprawdzone i najtaniej, tak ja sam nie mam dlc i dopiero jak wbije maks lvl i end game będę grał to stwierdze czy warto brnąć dalej
Jest sens kupować cokolwiek za 500 koron w item shopie?
Szybkie pytania: 1. Jak to jest z tymi DLC, widzę jest podstawka i 4 DLC? One wychodzą jakoś regularnie tak jak dodatki np. w WoWie i za każdy trzeba oddzielnie płacić tak? 2. Czy jakbym na razie kupił tylko podstawkę to czy to się wiąże z jakimiś poważniejszymi ograniczeniami na początku, czy to jest tak że muszę najpierw gdzieś dojść i dopiero wtedy potrzebne są DLC? 3. Gdzie jest do kupienia podstawka za te 40 zł o których wszędzie mówią ludzie zachęcający do gry, bo wszędzie widzę po ok. 60?
Content podstawki jest spory, wiec na start raczej ci nie potrzebne dlc. Sam mam 190+cp i jeszcze nie skonczylem podstawy. Na chwile obecna jest 5 dlc. 4 mozna kupic w pakiecie gold albo w promocji bez podstawki. Sprawdz na kinguin, g2a.com, alledrogo itd.
Za 500 koron to sobie peta można kupić:P ale czy jest w tym jakiś sens to odpowiedz sobie sam. Korony warto sobie przytrzymać na ewentualne przyszłe dodatki.
Witam, jestem graczem MMO z ponad 15-letnim doświadczeniem (zaczynając od Tibii przez Silkroad'a i Dekarona kończąc na BDO i LoL'u). Niestety ale i mnie w końcu dopadł wiek, żona, dziecko i praca. W związku z tym nie mam kilku dziennie do przeznaczenia na rozgrywkę ale jednocześnie (mimo narzekań żony, że jestem już za stary na gry) instynkt wiernego gracza nie pozwala mi przejść obojętnie obok gier MMO; tak więc szukam czegoś dla siebie. Czytając sporo wątków zauważyłem, że ESO jest grą, która nie wymaga od gracza poświęcania ogromu czasu, a przy tym pozwala zasmakować uroków tej gry. Od razu zaznaczam, że kompletnie nie zależy mi na byciu TOP z lvlem czy gearem. Chciałbym jedynie co jakiś czas przyjemnie się odstresować zabijając kilka mobów, robiąc questy czy instancje z innymi graczami. Moje pytania do Was:
1. Czy ESO będzie mi odpowiadać pod względem limitowanego czasu na granie jaki posiadam? Jako, że jest to B2P nie mam możliwości przetestowania własnoręcznie tej produkcji ale pozytywne opinie o tej grze napawają mnie nadzieją, że może to w końcu TO.
2. Czym są "korony"? To waluta do kupienia za realne pieniądze czy można to zdobyć grając?
3. Czy gra solo przynosi w tej grze satysfakcję (ciekawa fabuła, krajobrazy itd)?
4. Czytałem, że sama podstawka wystarcza na wiele godzin zabawy. Rozumiem, że DLC nie są niezbędne?
Dzięki za przyszłe odpowiedzi ! Pzdr.
Wkrótce skrzynki za 400 koron wchodzą, to na nie można wydać.
Witam, jestem graczem MMO z ponad 15-letnim doświadczeniem (zaczynając od Tibii przez Silkroad'a i Dekarona kończąc na BDO i LoL'u). Niestety ale i mnie w końcu dopadł wiek, żona, dziecko i praca. W związku z tym nie mam kilku dziennie do przeznaczenia na rozgrywkę ale jednocześnie (mimo narzekań żony, że jestem już za stary na gry) instynkt wiernego gracza nie pozwala mi przejść obojętnie obok gier MMO; tak więc szukam czegoś dla siebie. Czytając sporo wątków zauważyłem, że ESO jest grą, która nie wymaga od gracza poświęcania ogromu czasu, a przy tym pozwala zasmakować uroków tej gry. Od razu zaznaczam, że kompletnie nie zależy mi na byciu TOP z lvlem czy gearem. Chciałbym jedynie co jakiś czas przyjemnie się odstresować zabijając kilka mobów, robiąc questy czy instancje z innymi graczami. Moje pytania do Was: 1. Czy ESO będzie mi odpowiadać pod względem limitowanego czasu na granie jaki posiadam? Jako, że jest to B2P nie mam możliwości przetestowania własnoręcznie tej produkcji ale pozytywne opinie o tej grze napawają mnie nadzieją, że może to w końcu TO. 2. Czym są "korony"? To waluta do kupienia za realne pieniądze czy można to zdobyć grając? 3. Czy gra solo przynosi w tej grze satysfakcję (ciekawa fabuła, krajobrazy itd)? 4. Czytałem, że sama podstawka wystarcza na wiele godzin zabawy. Rozumiem, że DLC nie są niezbędne? Dzięki za przyszłe odpowiedzi ! Pzdr.
1. Wydaje mi się, że gra powinna Ci odpowiadać. Sam nie gram długo i dużo, ale coś już tam o grze wiem i coś już tam sobie uzbierałem.
2. Korony to waluta do kupienia za real money, za korony mozna kupić dlc, pety, mounty, różne stroje, exp potiony itd. Nie ma tutaj Pay2Win.
3. Większość contentu można zrobić solo, jeżeli lubisz wkręcać się w lore to rozgrywka na pewno zajmie Ci więcej czasu niż innym
4. Na dłuuuugi początek dlc nie są wymagane i w większym stopniu nie ograniczają gracza.
Spytam o jeszcze jedną rzecz: kogo brakuje? Dps'ów, tanków, hilerów? Lubie uzupełniać niszę i grać kimś kogo nie spotyka się na każdym kroku, a dodatkowo mieć pewniejsze miejsce w grupie. O dziwko często widzę, ze ludzie szukają DD (strzelam, ze to skrót od damage dealer), rzadziej pojawiają się prośby o tanka czy healera, jak się to ma w rzeczywistości?
Spytam o jeszcze jedną rzecz: kogo brakuje? Dps'ów, tanków, hilerów? Lubie uzupełniać niszę i grać kimś kogo nie spotyka się na każdym kroku, a dodatkowo mieć pewniejsze miejsce w grupie. O dziwko często widzę, ze ludzie szukają DD (strzelam, ze to skrót od damage dealer), rzadziej pojawiają się prośby o tanka czy healera, jak się to ma w rzeczywistości?
W tej grze nie ma jako takiej swietej trojcy, to jest gra soft mmo jak gw2/bdo i nie ma tutaj "czegos stricte" heal/tank/dps(zeby ludziom sie latwiej gralo).
W tej grze nie ma jako takiej swietej trojcy, to jest gra soft mmo jak gw2/bdo i nie ma tutaj "czegos stricte" heal/tank/dps(zeby ludziom sie latwiej gralo).
Nie ma świętej trójcy? Więc po jaką cholerę na dungeon findery jest podział na role? Jako DD zawsze długo czekam na randomowe grupy. Dziś 40 minut czekaniu i brak. Po około godzinie przerwy od wyszukiwania, znalazło mi znalazło mi po ~10 minutach. Więc jestem prawie pewien, że najbardziej brakuje healerów i tanków.
Koledze chyba bardziej chodziło o to, że każdą klasą można brać każda rolę (teoretycznie)
Co do duneon findera to nic dziwnego, że tanków i healerów jest mało - ostatnio odpaliłam jakiś randomowy stream z ESO i koleś właśnie grał healerem na tych najnowszych dungeonach (z tego DLC z Argonianami). Co on tam wyprawiał z tą postacią, serio byłam w szoku. Taki healer z WoWa (a oni też wcale nie mają łatwo na mythicach/raidach) może się schować przy tym.