The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?

Koledze chyba bardziej chodziło o to, że każdą klasą można brać każda rolę (teoretycznie)  

Co do duneon findera to nic dziwnego, że tanków i healerów jest mało - ostatnio odpaliłam jakiś randomowy stream z ESO i koleś właśnie grał healerem na tych najnowszych dungeonach (z tego DLC z Argonianami). Co on tam wyprawiał z tą postacią, serio byłam w szoku. Taki healer z WoWa (a oni też wcale nie mają łatwo na mythicach/raidach) może się schować przy tym.

Narobiłeś mi ochoty na zagranie Nightblade pod healera

Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna ESO i mam pytanie odnośnie tego gdzie najlepiej kupić? Co do dodatków to jak to wygląda? Da się bez nich grać czy trzeba musowo dokupić do podstawki? Ciężko ogarnąć grę na początku?

Kinguin polecam waz z explorer pack, jest przyjemna dla nowych graczy

Początkowe zagadnienia gry łatwo ogarnąć, reszte ogarniesz z czasem.

I tak granie bez DLC w niczym nie przeszkadza.

A ja wciąż szukam jakiejś polskiej gildii która ma tsa i pomogłaby w wolnej chwili nowemu :P

Jeżeli Ebonhart Pact to Lost Haven, pomocni i przyjaźni :)

Jeżeli Ebonhart Pact to Lost Haven, pomocni i przyjaźni 

Przyznam szczerze, że nie wiem jak to In Game sprawdzić :D

Jakie są addony "must have" ?

Jakie są addony "must have" ?

http://www.esoui.com/downloads/latest.php?cid=&dp=&sh=full&so=desc&sb=dlcount

Nie pamiętam już jak w grze się szuka ale w google wpisz lost heaven i pierwszy wpis otwórz. Sekcja TESO.

Dobra kupiłem tą podstawkę Tamriel Unlimited. Pierwsze wrażenia są okej. Jak na tą chałę która panuje teraz w grach MMO to ESO na pewno się pozytywnie wyróżnia. Minusy to optymalizacja leży, gra używa tylko 2 rdzeni i nawet na 4690K podkręconym na 4.6 GHz są spore spadki, a kartę graficzną można praktycznie osłabić power targetem -50% i nie zrobi to żadnej różnicy, bo po prostu ograniczeniem jest słaba utilizacja procesora przez silnik gry. Niby pracują nad wsparciem DX12 który to rozwiąże, ale kiedy to będzie, lepiej nie myśleć... Druga sprawa że jest za dużo ludzi, tak - za dużo, gdziekolwiek się robi jakiś quest to lata tam kilkanaście graczy, normalnie przeludnione spoty jak za złotych czasów Tibii. Przydałyby się jakieś channele za serwerze co by tych graczy jakość porozdzielać. Trzecia sprawa że wolność wyboru klasy i rasy jest tylko teoretyczna, bo w praktyce jakieś cechy rasowe sprawiają, że musisz wybrać konkretną kombinację klasy i rasy żeby nie być od startu słabszy. Nie mogę się cały czas zdecydować co wybrać, mam na razie Norda Templara 2h + 1h/shield i Bosmera Nighblade łuk + jakieś tam sztylety czy coś, przynajmniej taka jest koncepcja :)

P.S Dostanę jakiegoś mounta z misji czy muszę wydać te 10k w stable?

Mozesz odpalic klienta x64 to powinno cos zmienic w optymalizacji.

Dobra kupiłem tą podstawkę Tamriel Unlimited. Pierwsze wrażenia są okej. Jak na tą chałę która panuje teraz w grach MMO to ESO na pewno się pozytywnie wyróżnia. Minusy to optymalizacja leży, gra używa tylko 2 rdzeni i nawet na 4690K podkręconym na 4.6 GHz są spore spadki, a kartę graficzną można praktycznie osłabić power targetem -50% i nie zrobi to żadnej różnicy, bo po prostu ograniczeniem jest słaba utilizacja procesora przez silnik gry. Niby pracują nad wsparciem DX12 który to rozwiąże, ale kiedy to będzie, lepiej nie myśleć... Druga sprawa że jest za dużo ludzi, tak - za dużo, gdziekolwiek się robi jakiś quest to lata tam kilkanaście graczy, normalnie przeludnione spoty jak za złotych czasów Tibii. Przydałyby się jakieś channele za serwerze co by tych graczy jakość porozdzielać. Trzecia sprawa że wolność wyboru klasy i rasy jest tylko teoretyczna, bo w praktyce jakieś cechy rasowe sprawiają, że musisz wybrać konkretną kombinację klasy i rasy żeby nie być od startu słabszy. Nie mogę się cały czas zdecydować co wybrać, mam na razie Norda Templara 2h + 1h/shield i Bosmera Nighblade łuk + jakieś tam sztylety czy coś, przynajmniej taka jest koncepcja  

na i7 6700k + GTX 1080

PVE poza miastem 100 fpsów

W miastach przy duzym zaludnieniu 55+ fpsów

PVP mega zergi 50+ fpsów

oczywiscie wszystko wlaczone na max:)

dla porównania w GW2 w miastach przy duzej ilosci graczy 40 + fpsów a na pvp zerg 30+

Dla mnie ESO jest świetnie zoptymalizowaną grą, nawet WoW potrafi gorzej chodzić u mnie na kompie

Dobra kupiłem tą podstawkę Tamriel Unlimited. Pierwsze wrażenia są okej. Jak na tą chałę która panuje teraz w grach MMO to ESO na pewno się pozytywnie wyróżnia. Minusy to optymalizacja leży, gra używa tylko 2 rdzeni i nawet na 4690K podkręconym na 4.6 GHz są spore spadki, a kartę graficzną można praktycznie osłabić power targetem -50% i nie zrobi to żadnej różnicy, bo po prostu ograniczeniem jest słaba utilizacja procesora przez silnik gry. Niby pracują nad wsparciem DX12 który to rozwiąże, ale kiedy to będzie, lepiej nie myśleć... Druga sprawa że jest za dużo ludzi, tak - za dużo, gdziekolwiek się robi jakiś quest to lata tam kilkanaście graczy, normalnie przeludnione spoty jak za złotych czasów Tibii. Przydałyby się jakieś channele za serwerze co by tych graczy jakość porozdzielać. Trzecia sprawa że wolność wyboru klasy i rasy jest tylko teoretyczna, bo w praktyce jakieś cechy rasowe sprawiają, że musisz wybrać konkretną kombinację klasy i rasy żeby nie być od startu słabszy. Nie mogę się cały czas zdecydować co wybrać, mam na razie Norda Templara 2h + 1h/shield i Bosmera Nighblade łuk + jakieś tam sztylety czy coś, przynajmniej taka jest koncepcja  

Musisz wydać w stable.

Co do optymalizacji dla mnie jest świetna, ale co tam każdy sądzi i moim zdaniem podział na channele mógłby zepsuć tę grę.

Co do klas i ras to można wybrać dowolną, znam wielu mocnych graczy grających dziwnym połączeniem (np. khajiit healer albo khajiit mag :p)

na i7 6700k + GTX 1080 

PVE poza miastem 100 fpsów

W miastach przy duzym zaludnieniu 55+ fpsów

PVP mega zergi 50+ fpsów

oczywiscie wszystko wlaczone na max:)

dla porównania w GW2 w miastach przy duzej ilosci graczy 40 + fpsów a na pvp zerg 30+

Dla mnie ESO jest świetnie zoptymalizowaną grą, nawet WoW potrafi gorzej chodzić u mnie na kompie

Musisz wydać w stable.

Co do optymalizacji dla mnie jest świetna, ale co tam każdy sądzi i moim zdaniem podział na channele mógłby zepsuć tę grę.

Co do klas i ras to można wybrać dowolną, znam wielu mocnych graczy grających dziwnym połączeniem (np. khajiit healer albo khajiit mag :p)

Wiadomo, tragedii nie ma z optymalizacją, ale generalnie gry MMO sa fatalnie zoptymalizowane ze względu na to że na DX 9/10/11 nie ma sposobu na sensowne wykorzystanie wielu rdzeni CPU, potrzeba po prostu więcej CPU niż da się użyć, dopiero DX12/Vulkan to zmieni, w ESO podobno pracują nad wsparciem DX12. Przy prawidłowym wykorzystaniu 4 rdzeni ESO chodziłoby cały czas na 100 FPSach. W każdym razie to skutkuje spadkami klatek które na komputerze z 4 mocnymi podkręconymi rdzeniami i mocną kartą graficzną nigdy nie powinny mieć miejsca. Najgorszy jest ten bug że nagle klatki spadają nie wiadomo od czego, ale wystarczy wtedy relognąć. Sporo osób to ma i to już chyba od dawna, z tego co czytałem.

Też mam praktycznie cały czas 100 FPS, ale jakieś większe miasta to już jest problem. Zależy jeszcze gdzie, Mistral wydaje się być mało przyjazne, bo jak dotarłem do Davon's Watch czy Vulkhel Guard to jest o wiele lepiej. Może będzie ok, zobaczymy. Oby tylko się nie okazało to co w LOTRO, że na początku wszystko fajnie, a potem się okazuje że Rohan i Gondor niegrywalny ze względu na fatalną wydajność.... I 1000+ godzin gry po nic, bo i tak nie dotrwasz do końca contentu gry.

Zapraszam Do Nas - Można aplikować na stronie ;)

(Ebonheart Pact)

http://zakoncienia.shivtr.com/

Dziwne..musiałem robić nową postać, co się dzieje? To przez to, ze wybrałem zły server? Live/Live - EU?

Sa problemy z logowaniem, wybierasz live eu ale wrzuca cie na live. Tez to mialem kilka razy.

Wybierz Live, potem Live EU

Ale kicha z tym scaling lvl. Strzał w stopę moim zdaniem.