The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?

Po nowym update gry gra mi dosć mocno przycina a chodziła płynnie, też tak macie ? czy to może coś z komputerem u mnie

Trudno powiedzieć bo mi jak już zaczęła chodzić to działa płynniej. Pobizej 60 fps w mieście nie spada a wczesniej widziałem o około 5-10 fps mniej przy dużej liczbie graczy.

Gra u mnie jedynie dłużej sie ładuje i potrafi zawiesić sie podczas wczytywania lokacji.

Git, bo cos na EP nie moge gildii znalezc 

W EP masz gildie Lost Heaven, chyba to najwieksza gildia w grze zrzeszająca samych Polaków.

Trudno powiedzieć bo mi jak już zaczęła chodzić to działa płynniej. Pobizej 60 fps w mieście nie spada a wczesniej widziałem o około 5-10 fps mniej przy dużej liczbie graczy.

Gra u mnie jedynie dłużej sie ładuje i potrafi zawiesić sie podczas wczytywania lokacji.

W EP masz gildie Lost Heaven, chyba to najwieksza gildia w grze zrzeszająca samych Polaków.

Do LH to po prawdzie dobic sie nie moge, na in-game maile nie dostawalem odpowiedzi :<

Próbowałem w BQ jeszcze ale odpadłem chyba na tym, że jestem casualem

A ja mam pytanie, żeby nie robić nowego tematu. Istnieje w tej grze jakiś trial? Bo jestem zainteresowany kupnem, ale mój laptopa to za młody już nie jest. Wildstar np. nie ścina tylko na ultra low.
W sumie to jeszcze jedno, planuje kupić ten pakiet za około 50zł Tambriel Edition ( czy jakoś tak ) starczy mi tam grania na około miesiąc czasu do nastepnej wypłaty? Czy cala reszta DLC występujesz już na początku gry?

A ja mam pytanie, żeby nie robić nowego tematu. Istnieje w tej grze jakiś trial? Bo jestem zainteresowany kupnem, ale mój laptopa to za młody już nie jest. Wildstar np. nie ścina tylko na ultra low.
W sumie to jeszcze jedno, planuje kupić ten pakiet za około 50zł Tambriel Edition ( czy jakoś tak ) starczy mi tam grania na około miesiąc czasu do nastepnej wypłaty? Czy cala reszta DLC występujesz już na początku gry? 

Nie ma triala, albo ktoś pożyczy Ci konto albo musisz kupić w ciemno. Zakładam, że jeżeli wildstar działa Ci na utra low to w eso raczej nie pograsz. Ten pakiet daje masę contentu, na pewno więcej niż miesiąc :)

A ja mam mętlik w głowie na początku strasznie mnie zaciekawiło to MMO a teraz znowy odwieczny dylemat GW2 czy TESO ;/ a na końcu pewnie skończę znowu w world of warcraft ;/

A ja mam mętlik w głowie na początku strasznie mnie zaciekawiło to MMO a teraz znowy odwieczny dylemat GW2 czy TESO ;/ a na końcu pewnie skończę znowu w world of warcraft ;/

To jasne, że TESO :lol:

Mam problem z TESO

2 dni temu wbiłem na cyrodil i dostałem DC, od tego zcasu nie mogę wejść do gry, cały zcas wczytuje się mapa Cyrodil bez końca, wydaje mi się że 2 dni to coś nie tak i najwyższy czas chyba napisać do supportu, ktoś miał ten problem ?

A próbowałeś weryfikację plików? Jeżeli nie to zrób to zanim napiszesz do supportu, bo oni najpewniej też Ci to zasugerują. Ja takiego problemu wcześniej nie miałem.

Pytanie z innej beczki, czy z kiepską znajomością języka angielskiego można spokojnie grać czy może być problem czy questach?

Pytanie z innej beczki, czy z kiepską znajomością języka angielskiego można spokojnie grać czy może być problem czy questach?

Spokojnie poradzisz sobie z questami

------------------------------------------------------------------------

Szybkie pytanko :P niektórzy gracze mają takiego niebieskawego mounta ( tygrys?) co taką smugę niebieską zostawia, jak go zdobyć ?

Już się nie da, był limitowany w item shopie :P

Miejsce w ekwipunku możemy powiększyć tylko za korony w sklepie?

Nie kupuj za korony, w miastach są vendorzy u których powiekszysz plecak...tylko cenami się nie przestrasz jeśli dopiero zaczoles grę i nie masz sposobów na gold.

No dopiero 5lvl

Jaka strona konfliktu??

Witam

Planuję powrót do gry i mam kilka pytań:

Jest sens nastawiać się typowo na PvE? Planuję grać tankiem z mieczem i tarczą i jeśli taka postać nie ma racji bytu w TESO to nawet nie odpalam gry :)

Warto chomikować wszystko? Tzn. w każdej lokacji jest multum skrzynek, worków, butelek... dużo tego i nie wiem czy jest sens zbierać wszystko jak leci i zapychać sobie inventory?

Szukam polskiej gildii pakt Daggerfall

Jak expić? w sensie docelowo chcę grać tankiem templarem, polecacie jakiś build?

Jest sens poszerzyć konto o abonament czy póki co grać za free?

Dzięki za odpowiedzi

1. Oczywiście, że tak. PvE w TESO jest dość bogate: są dungeony na każdej mapie, są triale oraz solo arena, a także wszelkiej maści bossy na mapach także warto, taka broń jak miecz i tarcza to podstawa każdego tanka także o to się nie martw (Polecam Dragonknighta)

2. W zasadzie i tak i nie dlatego, że bez Craftbaga (dostajesz go na czas trwania premium i daje Ci nieskończoność miejsca na materiały crafterskie) jest to bardzo trudne zresztą wiele z tych rzeczy jest zbędna, bo wszelkiego rodzaju picia i jedzenia są tanie jak barszcz tak samo jak i te materiały, jedynie rudy, drewno oraz skóry się przydają oraz rośliny do alchemii.

3. Zapraszam do siebie na priv, z racji tego, że mamy One Tamriel (każdy sojusz gra i widzi się na mapach ze sobą oraz może współpracować na PvE bez przeszkód) to mam dla Ciebie propozycję myślę, że bardzo sensowną w tej kwestii.

4. W zasadzie to możesz sobie questować albo mordować mobki na Twojej drodze na każdej mapie jest ten sam exp, bo on skaluje się do Ciebie, a Ty zaś do map.

5. Jeśli zamierzasz grać content DLC, chcesz poświęcić dużo czasu na grę i mieć Craftbag to oczywiście abonament jest najlepszą opcją.

Jest jakaś szansa by podpiąć niesteamową wersję TESO do steama ? bo chciałbym tą grę na steamie

Jest jakaś szansa by podpiąć niesteamową wersję TESO do steama ? bo chciałbym tą grę na steamie

Nope. Możesz tylko dodać jako grę spoza steama. Dla samej nakładki.

Witam,

mam pytanie do ludzi grających, gdyż zaciekawiła mnie gra. Czy dużo jest w tej grze mrocznych lub ciemnych lokacji?

Przyznam, że nie lubię ciemnych i mrocznych gier, raczej wolę takie jasne i kolorowe.

Gra jak oglądam na youtube wydaje się mało wyrazista i szara, czytałem że są jakieś mody graficzne które niwelują szarość w pewnym stopniu.

Orientuje się ktoś czy da się zrobić tę grę bardziej żywą i kolorową? Może wystarczy podnieść kolory na monitorze?