Czy jedynym sposobem na nabijanie lvl są questy ? Nie powiem na raz można zrobić 3-5 questów niektóre są męczące bieganina z punktu a do b i nic więcej.
The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?
Prawda to, że TESO ma się całkiem dobrze pod względem ilości grających aktywnie osób?
Tak. Świetne questy, klimatyczny świat.
Gra jest często updatowana, dodatki też wychodzą regularnie, nie jest P2W.
Zyskuje cały czas graczy tak jak np. PoE dzięki ciągłemu rozwojowi gry.
Siema. Zastanawiam sie nad kupnem TESO i mam pytania
1. Jaki tam jest sposob expienia i czy sa roznorodne questy?
2. Gdzie kupie najtaniej podstawke?
3. Czy bez tego eso plus czy innego takiego abonamentu, gra ma w ogole sens czy raczej dac sobie spokoj?
4. Jak wyglada end game?
Z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
1. Questy bardzo roznorodne z ciekawa fabula, zagadki i rozne inne
2. G2A, Kinguin, Allegro
3. Ma duzy sens, sam nie zrobiłem całej podstawki a gram od dwóch lat
4. Mass PvP, Triale (12 osobowe) i Dungi (4 osobowe), crafting, ekonomia, przed dojsciem do endgame bardzo dobra i długa fabuła
Aha i jeszcze jedno. Jak nie gralem w zadne poprzednie czesci ES typu Morrowind czy Skyrim to raczej bede normalnie sie czul, czy jednak jak cos bede robil to nie wiem skad jest jakis watek?
Wszystko zrozumiesz, TESO dzieje sie przed wszystkimi innymi TESami.
Okey. A czy sa jakies kody na triala zebym mogl przetestowac? Czy zostaje tylko opcja kupna gry?
Tylko opcja kupna, czasem są free weekendy.
Okey dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jak uzbieram kase to raczej sie skusze na kupno
1. Można expić na pvp, questach, dungeonach i na grindzie nawet, warto wszystko bić. Questy są różnorodne, nie raz z pozoru banalny quest staje sie ciekawą przygodą, czasami od naszej decyzji zależy jak to i owo sie potoczy. Fabuła wciąga, jak w dobrej grze single player.
2. Chyba wszędzie w necie, podstawka jest tania.
3. Ma i to jaki. Dodam nawet że jak kupisz podstawkę to nie ma sensu od razu ładować sie w dodatki czy abonament. Minie sporo czasu zanim "przejdziesz" podstawke. Nie martw sie o to że będziesz gorszy od innych, eso jest najbardziej sprawiedliwe ze wszystkich mmorpg.
4. Nie doszedłem do end game jeszcze ale myślę że większość z tych rzeczy możesz już od 10 poziomu, wiadomo pvp będzie najlepsze na max poziomie z kozak ekwipunkiem a dungeony będą trudniejsze. Ekwipunek trudniejszy do zdobycia itd. Mam 40 poziom na razie i wyrąbane na end game bo bawie się lepiej niż przy skyrimie a tam wcale nie chodziło o end game xdd + pvp + gracze = bajka
Ja ze swojej strony mogę grę polecić :). Byłem graczem Lineage 2 od kilku lat i szukałem od pewnego czasu gry MMO w takich klimatach, która przyciągnie mnie na długie godziny. Sprawdzałem różne gry m. in. TERA i GW2. Grało się całkiem przyjemnie, ale nie przyciągnęły mnie na dłużej. Później jeszcze były jakieś krótkie epizody np. z Archeage, BDO i FF XIV. W sumie ta ostatnia nawet mi się spodobała podczas mojego triala 14 dniowego, ale to ostatecznie w ESO zostałem.
Sądziłem, że bardziej spodobają mi się grindowniki typu Archeage lub Black Desert Online. Pamiętam hype większości graczy L2 praktycznie na każde nowe MMO, które miało się okazać. I zapał tak szybko jak się zaczynał, tak również szybko się kończył. A tu jednak przyciągnęło mnie na dłużej ESO, które jest na pewno bardziej casualowe niż takie L2.
Na pewno w grze jest co robić. Stale rośnie cap champion pointów (obecnie jest 600cp, a najlepsze eq można założyć od 160cp). Daily dungeony, triale czy po prostu zwykłe questy. Świat gry jest naprawdę ogromny. Ja "męczyłem" cały content praktycznie kilka dobrych miesięcy, ale też nie grając jakoś bardzo regularnie :). Co do DLC to dobrym sposobem jest po prostu kupić abonament i eksplorować content z dodatków. Ja tak właśnie robiłem. Dzięki temu mam skille z DLC, a także eq. PvP liznąłem właściwie trochę, ale pora niedługo bardziej wgłębić się w temat. Póki co kompletuje eq pod PvP.
A tak swoją drogą to szukam chętnych do wspólnej gry :). Dungeony, triale, PvP i wszystko co oferuje gra. Gram NB (600cp:) na staminie, jak coś to w grze nick ten sam co tutaj.
Doszły mnie słuchy, że rzekomo kupno Morrowinda odblokuje nam także wszystkie poprzednie DLC. Czy ktoś to może potwierdzić? I czy ta opcja dotyczy tylko pre-ordera i danej wersji? (np. nie standardowej tylko tej droższej) czy w ogóle jest to wyssane z palca info?
Doszły mnie słuchy, że rzekomo kupno Morrowinda odblokuje nam także wszystkie poprzednie DLC. Czy ktoś to może potwierdzić? I czy ta opcja dotyczy tylko pre-ordera i danej wersji? (np. nie standardowej tylko tej droższej) czy w ogóle jest to wyssane z palca info?
Zenimax z tego co wiem nie potwierdził zawarcia edycji Gold w pakiecie z Morrowindem.
Hejk. Czy w TESO można grać typowo pod ekonomię/craft w endgame i czy się to opłaca?
Można, jeśli zrobisz wszystkie craftingi na max, lubisz zbierać surowce i znajdziesz sobie dobrą gildie kupiecką, to będziesz zarabiał gigantyczne sumy pieniędzy ---> Ja z samych materiałów do kowalstwa, jak poświęciłem 1-2 godzinny dziennie na powolne zbieranie przy okazji robiąc inne rzeczy, byłem w stanie każdego dnia zarobić około 40k.
Ja mam pytanie co do tego launchera.
Czy faktycznie jest taki gówniany i zapisywanie stanu pobierania słabo wchodzi w gre?
Prędkość internetu mam taką na ile szybko przyniose go w wiadrze więc chciałbym nie mieć kompa włączonego non stop (po za tym z neta nie tylko ja korzystam)
Jest jakiś sposób na to?
Ja mam pytanie co do tego launchera. Czy faktycznie jest taki gówniany i zapisywanie stanu pobierania słabo wchodzi w gre? Prędkość internetu mam taką na ile szybko przyniose go w wiadrze więc chciałbym nie mieć kompa włączonego non stop (po za tym z neta nie tylko ja korzystam) Jest jakiś sposób na to?
Pobrać raz bez wyłączania kompa potem najlepiej robić back-upy na dysku zewnętrznym lub gdzieś na twardym
Pobrać raz bez wyłączania kompa potem najlepiej robić back-upy na dysku zewnętrznym lub gdzieś na twardym
Nie wchodzi to w gre. Zeszłoby mi ponad 50 godzin pobierania, nie mogę tak bez przerwy.
Nie wchodzi to w gre. Zeszłoby mi ponad 50 godzin pobierania, nie mogę tak bez przerwy.
Polecam ściągnąć launcher ode mnie. Mam wrzucone 53 GB z zeszłego tygodnia, wystarczy tylko zaktualizować kilka MB. Zakładka O mnie i masz tam wszystko