The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?

Czyli do jakiego lvla/etapu można grać bez żadnych dodatków na samej podstawce?

wieczność.. mozesz mieć i 50 lvl 600cp bez żadnych dodatków.

Czy w eso sa jakies dungeony , traile , ktore wymagaja cos od gracza typu wow.? jakiejkolwiek taktyki ? czy jest to poproatu klepanie bossa , ktory ma slaba mechanike ?

Czy w eso sa jakies dungeony , traile , ktore wymagaja cos od gracza typu wow.? jakiejkolwiek taktyki ? czy jest to poproatu klepanie bossa , ktory ma slaba mechanike ?

Oczywiście, że są i Triale i Dungeony, niektóre prostsze, inne trudniejsze. Triale wymagają znajomości mechaniki bossów, bo inaczej boss może pozamiatać bardzo szybko. ;)

Dungi są proste i idziesz ba "pałe" czy to normal czy veteran, mówię tu o graczach w party z około 200-300 champion point, przy 600 CP to już pewnie i wysolować te dungi można

Triale czyli rajdy też nie są jakoś bardzo wymagające jak ma się wygearowaną i all Champion Point. Ogólnie dla gracza nowego jest co robić ale dla mnie wieje tam nudą, czekam na Morrowind bo wszystko już zrobiłem na aktualnym content'cie

Dungi są proste i idziesz ba "pałe" czy to normal czy veteran, mówię tu o graczach w party z około 200-300 champion point, przy 600 CP to już pewnie i wysolować te dungi można

Triale czyli rajdy też nie są jakoś bardzo wymagające jak ma się wygearowaną i all Champion Point. Ogólnie dla gracza nowego jest co robić ale dla mnie wieje tam nudą, czekam na Morrowind bo wszystko już zrobiłem na aktualnym content'cie

Czyli to samo co w WoWie, tam też jak jesteś full ubrany to na Mythic raidy chodzisz jak na normale...

Walki z bossami w ESO są dynamiczne, ale nie są tak mocno schematyczne jak te w WoWie, ponieważ boss przemieszcza się i sam zmienia target (w party jest tank, ale nie zawsze się na niego zaggruje) oraz używa swojego skillsetu w różnej kolejności. Pod tym względem bardziej można ich porównać do np. potworów z Monster Hunter niż bossów raidowych z WoWa, które są mocno schematyczne i opierają się na różnych stage.

Są dungi, których nie da się przejść z randomami. Po prostu wymagają zsynchronizowanej pracy kilku graczy, aby w ogóle możliwe było podejście do bossa. Mnie to czasem denerwuje, bo dochodzę do końca dungeonu i każdy udaje, że wie lepiej od innych, a sam nie rozumie mechaniki bossa i taktyki jaką trzeba na niego mieć.

Są dungi, których nie da się przejść z randomami. Po prostu wymagają zsynchronizowanej pracy kilku graczy, aby w ogóle możliwe było podejście do bossa. Mnie to czasem denerwuje, bo dochodzę do końca dungeonu i każdy udaje, że wie lepiej od innych, a sam nie rozumie mechaniki bossa i taktyki jaką trzeba na niego mieć.

Co ty czlowieku piszesz? jak ja dungi normal/veteran to zapisuje sie przez findera i templarem healem spamujac tylko jeden przycisk heala lecze all gnajac przed siebie z zamkniętymi oczami

Dungi może i są wymagające ale dla osób z CP mniejszym niż 100

Co ty czlowieku piszesz? jak ja dungi normal/veteran to zapisuje sie przez findera i templarem healem spamujac tylko jeden przycisk heala lecze all gnajac przed siebie z zamkniętymi oczami

Tak jak Pan Jezus powiedzial.

Ale do momentu 100 CP były w jakiś sposób wymagające cytując wasze słowa więc problem tkwi raczej w braku nowych dungeonów dla weteranów.

Widzę, że na ICP czy RoMie albo CoS nie byłeś ja mając prawie 700 CP jak mam iść z randomami na któregoś z tych dungów to nawet nie podbijam do tematu. Co do healingu to zobaczymy jak będziesz spamował jednym przyciskiem na Trialu albo na Vet Dungu ;) zobaczymy Twoje resource i Twoją efektywność :D

Ale do momentu 100 CP były w jakiś sposób wymagające cytując wasze słowa  więc problem tkwi raczej w braku nowych dungeonów dla weteranów.

Wymagające Dungi to się robią na veteranie gdzie mechanika odgrywa jakąś rolę ;) czy ja wiem czy tak brakuje Cradle of Shadows czy Ruins of Mazzatun w dalszym ciągu powodują u niektórych pianę z ust żeby zdobyć achievmenty na skiny na ICP też czasem można dać się srogo strollować przez Wardena raczej na ich ilość nie ma co narzekać jedynie co niektóre są banalnie proste, ale tylko niektóre.

PS. Dzieki za odpowiedzi bo roznie ludzie pisza ale zwykle wypowiadaja sie goscie , ktorzy nic nie osiagneli lub wymyslaja. MYslalem ze jest tak ze nie ma zadnego poziomu w ESO z tego co ludzie pisali ale widac , ze w koncu wypowiedzial sie ktos kto ma pojecie o grze :) Dzieki SEVARIL.

Jest jakis sposob na dlugi loading screen aby go przyspipeszyc ??

Wy wierzycie w co oni pisza...przeciez to sa najwieksze trolle na portalu ...dziwie sie ze jeszcze nie dostali tu banow za wprowadzanie ludzi w blad.

PS. Dzieki za odpowiedzi bo roznie ludzie pisza ale zwykle wypowiadaja sie goscie , ktorzy nic nie osiagneli lub wymyslaja. MYslalem ze jest tak  ze nie ma zadnego  poziomu w ESO z tego co ludzie pisali ale widac , ze w koncu wypowiedzial sie ktos kto ma pojecie o grze  Dzieki SEVARIL.

Nie ma sprawy jak będziesz chciał coś wiedzieć to pytaj mnie, albo @Radinyn bądź @ReaXtic w grze do mnie kontakt @Narivalth ;). Akurat Kolegę Jezusa to już poznałem, chciałbym zobaczyć te jego potężne osiągnięcia. Pozwolę sobie zacytować:

Dobrze skoro nie są te dungi i triale wymagające to pokaż mi w grze achievmenty za: Hard mode Sanctum, Hard mode Aetherian Archieve, Hard mode na Hel Ra Citadel, i chociaż ukończonego Veteran Maw of Lorkhaj, Hard Mode na wszystkich dungach oraz no deady na nich i to samo się tyczy triali. Jeśli mi pokażesz i będą Twoje to nawet ukłonie Ci się w pas i pogratuluję, a jeśli nie to zawrzyj swoją paszczę i nie siej takich pierdół wśród ludzi, bo patrząć na to co piszesz o healingu to aż mam ochotę zawołać kilku znajomych healerów żeby przetrzepali Ci Twoje ociemniałe dupsko ;) .

czy TESO wymaga dobrego pingu?

hmmm nie wiem co o tym myśleć :/

Znerfili 2 skille templara więc Deltia dostał raka i wywołał 3cią wojnę światową, templar podobno nadal jest bardzo dobry z tego co wiemy od tych co maja dostęp do bety, bo po @up Zenimax częściowo zdjął NDA. Deltia sobie odchodzi a normalni gracze po prostu zostają, żaden system się nie popsuł, wszystko jest dobrze, po prostu gównoburza.

Zaś ja kompletnie się nie zgadzam.  Jedyne warte uwagi MMO B2P nie licząc GW2.
Lecz nawet w tak casualowym MMO jak Teso czy gw2 gra SOLO nie ma sensu.
Ogólnie nie rozumiem ludzi którzy chcą grać w gre stricto multi opierającą się na graniu z ludzmi. Samemu  a potem się dziwią że im się nudzi.
Chcesz grać sam? to znajdz sobie gre singleplayer
Black desert pograłem przykładowo pare godzin na siłę i sprzedałem

Zgadzam się z kolegą w każdym aspekcie. Dodatkowo dodam, że gram ponad rok, a nigdy jakichkolwiek lagów nie doświadczyłem o żadnej porze dnia i nocy. Jak ktoś gra na necie sprzed 10 lat to niech się wstrzyma z oceną. Co do karty graficznej - na laptopie z 640m 1GB gra chodzi na maxie bez problemu z natywną rozdziałką 1366x768 (15 cali). Podkreślmy też, że TESO jest całkowicie odizolowane od jakiegokolwiek contentu P2W, z item shopu dostajemy tylko i wyłącznie rzeczy wpływające na wygląd nasz, lub mounty, nic, co dawałoby jakąkolwiek przewagę w grze.

Znerfili 2 skille templara więc Deltia dostał raka i wywołał 3cią wojnę światową, templar podobno nadal jest bardzo dobry z tego co wiemy od tych co maja dostęp do bety, bo po  @up Zenimax częściowo zdjął NDA. Deltia sobie odchodzi a normalni gracze po prostu zostają, żaden system się nie popsuł, wszystko jest dobrze, po prostu gównoburza.

Zgadzam się z kolegą

Tak to jest niestety ludzie zawsze będą narzekać na to i owo, Lecz pamiętajmy ze nie ma co bazować na każdych jakiś youtuberach, Wam ma się dobrze grać i pamiętajmy, że jest to wersja beta nie finalna wiec jeszcze dużo może się zmienić sam mam dostęp do close bety ale zbytnio nic tam nie sprawdzam. Czekam na finalna już wersje.

Pozdrawiam

Mam nadzieję ze nie odebraliście tego jako hejt na ESO po prostu jest go film z portalu z którego zazwyczaj brałem buildy do postaci. Ogólnie napiłem dwie postacie na 50 lvl a teraz czekam na Morrowind i na nową postać bo większości grach gram klasą druid a to jest coś w tym stylu :)

Mam nadzieję ze nie odebraliście tego jako hejt na ESO po prostu jest go film z portalu z którego zazwyczaj brałem buildy do postaci. Ogólnie napiłem dwie postacie na 50 lvl a teraz czekam na Morrowind i na nową postać bo większości grach gram klasą druid a to jest coś w tym stylu  

Nie spokojnie tylko dużo ludzi zaraz za zmiany wprowadzone przez ESO hejtuje samą grę. ;) a co do Buidlow służę pomocą i w necie znajdziesz ich cała masę.

Pozdrawiam