The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?

Jeżeli ktoś opuszcza grę z tak błahych powodów jak niekoniecznie dobra zmiana jakiegoś skilla lub innego elementu, mechaniki czy systemu to bądźmy ze sobą szczerzy, gra dawno taką osobę już przestała bawić jak na początku, zmiana musiałaby być drastyczna żeby osoba z entuzjazmem zasiadająca do gry przeszła ze skrajności w skrajność i nagle jakiś produkt, w tym przypadku gra przestała go bawić na całej linii.

Szukanie powodów do usprawiedliwienia zamknięcia swojego epizodu zamiast po prostu odejść bo wszystko ma swój czas. Syndrom youtuberów taki jest, szczególnie nagrywających content z jednej gry i szukając usprawiedliwienia zwalają wszystko na wydawców/grę a przecież efekt znudzenia to normalna, ludzka rzecz - nawet jeśli ktoś robi to subtelnie, lanie takiej wody jest niepotrzebne bo i tak wiadomo o co chodzi, szukanie winnych wszędzie myśląc, że samemu jest się winnym bo gra się znudziła i subskrybcje spadną, nic na siłę.

Siema. Zastanawiam się nad kupnem PRE-ORDER The Elder Scrolls Online: Morrowind i mam pytania:
1. Słyszałem, że są jakieś problemy (na oficjalnej stronie - na niej chce kupić ) "zabiera pieniądze nie daje kodu". Ryzykować ?
2.Czy podstawkę dostanę od razu czy po premierze?

Jak coś wiecie proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam!

gre kupilem nornalnie , z crownami mialem problem . tyle ze do morrowinda jeszcze prawie 2 miesiace ;)yyy jezeli to preorder to zapewne dopiero jak dostanirsz morrowind.masz reszte dlc ?

Nie to będzie mój początek z eso

Siema. Zastanawiam się nad kupnem PRE-ORDER The Elder Scrolls Online: Morrowind i mam pytania:
1. Słyszałem, że są jakieś problemy  (na oficjalnej stronie - na niej chce kupić ) "zabiera pieniądze nie daje kodu". Ryzykować ?  
2.Czy podstawkę dostanę od razu czy po premierze?
Jak coś wiecie proszę o odpowiedź. 
Pozdrawiam!

1. Nie możliwe, nie ma niczego takiego. A jak nawet jest to znaczy, że kod dostaniesz w dniu premiery na maila.

2. Ostatnio był tutaj jeszcze jeden taki koleś i od razu dostał z tego co wiem

Siema , grał ktoś już może w morrowinda ? Mam parę pytań. Obecnie cierpię na brak chęci do grania , jedynie wow mnie trzyma przy grach , ale i tak dużo w niego nie gram , czy taki morrowind ,,spełni moje oczekiwania " , jakies fajne questy , inne działania lub jakieś zmiany w klasach , bo taki system walki jaki w eso jest ( 1,2 1,2 przy aoe 3 , a żeby odnowić buffa to 5) bardzo nuży, trudno mi opisać czego chcę , po prostu szukam w grach ,,tego czegoś" co ma dla mnie wow.

Siema , grał ktoś już może w morrowinda ? Mam parę pytań. Obecnie cierpię na brak chęci do grania , jedynie wow mnie trzyma przy grach , ale i tak dużo w niego nie gram , czy taki morrowind ,,spełni moje oczekiwania " , jakies fajne questy , inne działania lub jakieś zmiany w klasach , bo taki system walki jaki w eso jest ( 1,2 1,2 przy aoe 3 , a żeby odnowić buffa to 5) bardzo nuży,  trudno mi opisać czego chcę , po prostu szukam w grach ,,tego czegoś" co ma dla mnie wow. 

Siema, po pierwsze to przedstaw te swoje wymagania, bo tu nikt nie potrafi wróżyć. O systemie walki w ESO to chyba nie za wiele słyszałeś WoW mógłby się sporo w tej materii nauczyć przynajmniej jeśli chodzi o dynamikę. W TESO trzeba dobrze movementem operować i cancelować animacje, wplatać light/medium attacki także tępym wciskaniem 1,2,3 daleko się nie zajedzie ;). Skoro trudno Ci opisać czego oczekujesz i ma to WoW to w czym problem? Jak dla mnie ESO powoli staje się mocnym konkurentem dla WoWa, a Morrowind jeśli o mnie chodzi jest naprawdę świetny, jest sporo do roboty i do zwiedzania również jak zresztą w całym ESO gdzie przez 2,5 roku nie nudziłem się ani chwili ;).

Miał ktoś okazje testować Wardena?

Mam juz dk i templara tanków i zastanawiam się czy Wardena też pchać pod tanka czy przekonać się do dpsów w końcu, tylko nie jestem pewien jak będzie sobie radził w obu rolach.

Czytam , testuje , oglądam filmiki ale co dziennie to samo moja przygoda w teso kończy się snem po pół godziny gry , nie wiem gdzie jest w tej grze coś co może wciągnąć . Grafika przyjemna dla oka która nie męczy , brak kosmicznych efektów skili , fajnie wyglądający ekwipunek i lokacje , ale tylko tyle ? Na plus dodam jeszcze obsługę pada . Moim zdanie powinni nazwać to single player z opcją multi tak jak gta V itp .

Czytam , testuje , oglądam filmiki ale co dziennie to samo moja przygoda w teso kończy się snem po pół godziny gry , nie wiem gdzie jest w tej grze coś co może wciągnąć . Grafika przyjemna dla oka która nie męczy , brak kosmicznych  efektów skili , fajnie wyglądający ekwipunek i lokacje , ale tylko tyle ? Na plus dodam jeszcze obsługę pada . Moim zdanie powinni nazwać to single player z opcją multi tak jak gta V itp .

Co do drugiej rzeczy to akurat tylko TESO i EVE Online tak naprawdę zasługują na miano MMO. Nie ma tu serwerów wszyscy są razem, a nazwanie tego single player to po prostu herezja :| poza tym polecam spróbować dungów albo triali solo.

Może spodoba ci się Crafting, Dungi, PvP, Fabuła, PvE, Łowienie Rybek nie wiem co lubisz.

Stawianie wyśmienitego tytułu jakim jest EVE obok TESO to jest herezja . Zacytuje ostatnie zdanie "triali solo " .... W prawdziwym mmo nie powinno być czegoś takiego . Crafting - jest coś w tym ale po co wgl zaczynać skoro i tak każdy na pvp ma to samo , fabułę mam w singlach a zamknięte dungeony to dla mnie casualowość . Wydałem pieniądze i chciałbym czerpać z tego przyjemność , nic z tego jednak nie będzie .

Od jakiegos czasu poszukuje mmo dla siebie, póki co padło chyba na TESO. Do tej pory byłem fanem serii GW, bardziej GW1 niż GW2, ale po wyjściu dodatku HoT zrezygnowałem z GW2, bo nie zamierzam płacić 100zl zeby odblokować 5 nowych skilli dla postaci, bez których konpletnie wypadam z mety. Stad moje pytanie-czy w TESO grając na samej podstawce bede mocno ograniczony? Nie zależy mi za bardzo na PvE, gram głównie dla PvP. Czy osoby ze wszystkimi dodatkami sa w jakis sposób w korzystniejszej pozycji(ekwipunek,umiejętności etc) od osob grających na samej podstawce?

lHejka! Czy w teso sa rajdy? Gra spodoba sie staremu weteranowi wowa? Mysle nad cz ms nowym. Lubie hardcore content, gildie nastawione na byciew topce

Raidy = Triale, są na 12 osób Różne pogłoski o nich chodzą, że są łatwe/trudne, więc proponuję samemu obejrzeć jakiś filmik z nich i ocenić :P

Jak dla mnie content PvE jest jak najbardziej ok i jest dosyć zbliżony do tego Wowowego (Są dungeony, są veteran dungeony czyli takie jak heroicy). Sama gram w TESO po Wowowych przygodach i nie narzekam, myślę, że pod tym względem to najlepszy wybór ze wszystkich dostępnych aktualnie tytułów na rynku.

Witam.

Gram obecnie w GW2. Czuje że potrzebuje małej odskoczni, a tytuły f2p jakoś mnie nie interesują. Chciałbym zacząć przygodę z TESO i mam parę pytań:

1. jaki zestaw kupić, żeby się fajnie grało? (unlimited, gold, explorer pack, morowind...niełapie się who is whi ani co jest w czym PepeFeels) nie chciałbym przepłacać ani też dokupować masy kontentu.

2. Jaką rasą i klasą grać robiąc tanka?

3. Czy gra jest warta uwagi i czy wciąga na długo? Pisze to przez masę negatywnych opinii na temat optymalizacji, marnego systemu walki czy tego (i tu najbardziej mi się wierzyć nie chce...) że gra się szybko nudzi

Proszę o pomoc, ewentualnie o porównanie z GW2 jeśli ktoś grał w oba tytuły, czy warto się przesiąść czy grać nadal w GW2?

Pozdrawiam.

Witam.

Gram obecnie w GW2. Czuje że potrzebuje małej odskoczni, a tytuły f2p jakoś mnie nie interesują. Chciałbym zacząć przygodę z TESO i mam parę pytań:

1. jaki zestaw kupić, żeby się fajnie grało? (unlimited, gold, explorer pack, morowind...niełapie się who is whi ani co jest w czym ) nie chciałbym przepłacać ani też dokupować masy kontentu.

2. Jaką rasą i klasą grać robiąc tanka?

3. Czy gra jest warta uwagi i czy wciąga na długo? Pisze to przez masę negatywnych opinii na temat optymalizacji, marnego systemu walki czy tego (i tu najbardziej mi się wierzyć nie chce...) że gra się szybko nudzi

Proszę o pomoc, ewentualnie o porównanie z GW2 jeśli ktoś grał w oba tytuły, czy warto się przesiąść czy grać nadal w GW2?

Pozdrawiam.

1. Każda wersja ok, Tamriel Unlimited to podstawka

2. Wszystko się nada

3. Jasne że jest, system walki jest świetny i optymalizacja najlepsza jaką kiedykolwiek widziałem w mmo, mi się nie znudziło

Zamierzam sobie kupić podstawkę teso na g2a za 25 zł. W jakim sposób będę mógł później dokupić resztę DLC? Mozna jakos oddzielnie, pojedynczo kupowac? Tylko przez sklep w grze? Trudno na nie uzbierać grając, nie wydając kasy? (kojarzy mi się, że tak można) Dużo stracę na kupieniu tamriel unlimited zamiast gold? Dzięki z góry

Zamierzam sobie kupić podstawkę teso na g2a  za 25 zł. W jakim sposób będę mógł później dokupić resztę DLC? Mozna jakos oddzielnie, pojedynczo kupowac? Tylko przez sklep w grze? Trudno na nie uzbierać grając, nie wydając kasy? (kojarzy mi się, że tak można) Dużo stracę na kupieniu tamriel unlimited zamiast gold? Dzięki z góry 

Można kupić podstawkę, potem albo kupujesz eso+ który odblokowuje dostęp do wszystkich dlc (z wyjątkiem dodatku Morrowind, który trzeba zakupić osobno, lub z podstawką), lub dlc możesz kupić również za crownsy, za zakup eso+ dostajesz 1500, 4dodatki razem kosztują chyba 5500, więc jedynie tak możesz na nie uzbierać, lub zakupić crownsy normalnie i również zakupić, ew. możesz je kupować osobno, ale taniej wychodzi razem. Wiem napisałem to beznadziejnie. Pozdrawiam :)

ja mam słaby sprzęt ale teso smiga mi na 30 klatkach w miastach itp i na 40+ na dungeonach na wysokich

w teso nuży mnie tylko ten wszech obecny angielski -.- każda książka list skrawek papieru po eng... zeby to było po polsku to bym sobie czytał i wczuwał się w lore a tak to "Skip ,Skip , Skip" a eng znam
zeby jutro spolczyli teso to juz bym z tej gry nie odszedł ale nie dubbing tylko napisy. a gre polecam bardzo pozytywnie! 9,5 paluchów giganta na 10 elfickich strzał

Nie mam zbyt dobrego sprzętu i5-2400, gtx 660, 8 gb RAM, ale sensownie się gra. Poza miastem 60 fps, sporadyczne dropy do 50, w mieście zazwyczaj koło 40, przy większej ilości efektów w dungeonach też koło 40. Ustawienia własne, ale +/- wychodzą na średnie. Kolega wyżej widać nie zna nawet za dobrze języka polskiego, więc nie jestem przekonany czy angielski także zna. ESO ma masakrycznie dużo tekstu i przetłumaczenie potrwałoby, a i wątpię, żeby którejkolwiek z firm chciało się to tłumaczyć. Część z nas zapewne kojarzy tłumaczenie Guild Wars 1... Masa błędów, a i później patchów nie chciało się nikomu tłumaczyć i gra została w połowie po polsku, a w połowie po angielsku. Nie dziękuję ;). Nie spotkałem się z jakimś specjalnym rage ze strony ludzi, dungeony mają poziom, nie są zbyt łatwe, nie za trudne.