The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?

O właśnie, dobrze że wspomnieliście o questach. To jest jedyny mmorpg gdzie zamiast klikać dalej/dalej/dalej, czytam wszystko(a raczej czytałem) by zapoznać się z fabułą. W takim wowie czy gw2 fabuła kuleje.

O właśnie, dobrze że wspomnieliście o questach. To jest jedyny mmorpg gdzie zamiast klikać dalej/dalej/dalej, czytam wszystko(a raczej czytałem) by zapoznać się z fabułą. W takim wowie czy gw2 fabuła kuleje.

Fabuła w GW2 kuleje.. Boże widzisz i nie grzmisz :3

Jedyny MMORPG w którym zwracam uwagę na fabułę bo jest nadzwyczaj interesująca i do tego w Personal Story(zadania co 10lvli) sam możesz wybrać jak potoczą się Twoje losy, bo to od Ciebie zależy co zrobisz. Komu chcesz pomóc, czy chcesz kogoś oszczędzić, czy zabić.. Nie przypominam sobie, żeby w jakimkolwiek MMO miał choć mały wpływ na powierzone Ci zadanie, czy sposób jego wykonania.

Fabuła w GW2 kuleje.. Boże widzisz i nie grzmisz Jedyny MMORPG w którym zwracam uwagę na fabułę bo jest nadzwyczaj interesująca i do tego w Personal Story(zadania co 10lvli) sam możesz wybrać jak potoczą się Twoje losy, bo to od Ciebie zależy co zrobisz. Komu chcesz pomóc, czy chcesz kogoś oszczędzić, czy zabić.. Nie przypominam sobie, żeby w jakimkolwiek MMO miał choć mały wpływ na powierzone Ci zadanie, czy sposób jego wykonania.

SWTOR

W GW2 trzymało mnie jedynie Personal Story. Jest ciekawe, fajnie wykonane. Tylko, że poza tym nie wszyscy mogą wczuć się w fabułę i klimat gry. Normalne questy mogą w tym pomóc i to oferuje TESO.

Kurde gdyby nie ta chora cena teso to może bym się skusił, a tak to poczekam na jakieś promocje albo free weekend.

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak myślicie na jakich ustawieniach i w ilu FPS gra mi pójdzie.

Mój sprzęt:

CPU - i5-3470

GPU - Radeon 7770

RAM - 4Gb

Jaki Wy macie sprzęt i na jakich ustawianiach i w ilu FPS gracie?

Athlon II 240 2.8
Gf 9600gt 512mb
4gb ram

medium 1920x1080 chula w 35fps średnio

Panowie dajcie na siebie jakies namiary bo ja ciskam solo a pograł bym z kimś

@Narinaga, Ebonheart Pact - odezwij się do mnie ,bo też szukam kogoś do pogrania sobie :)

Jakbyś w każdej grze miał wbijać lvl capa by przekonać sie jaka jest brakło by ci zycia...Nie trzeba grac nie wiadomo ile by zobaczyć ze gra jest słaba,i nie porównuj książek do gier bo to co innego.

Panie kolego niestety jesteś w błędzie ,bo tak jak niektóre książki rozkręcają się w miarę czytania tak i niektóre gry posiadają tą samą cechę więc nie wciskaj mi tutaj kitu ,że są to dwie rzeczy zupełnie sobie obce ,owszem różnice są ,ale podobieństw również jest wiele ;)

@Canaton, też Ebonheart Pact.

Z wciąganiem się jest różnie. Bez sensu jest też zmuszać się tylko dlatego, że "gra zaczyna się na end-game. Źle wtedy jest, że twórcy zlewają wcześniejsze etapy. Przecież to one muszą przyciągnąć graczy.

Akurat w ESO jest tak, że początek zachęca, w środku (według mnie) trochę zrobiło się nudno, ale end game (dla mnie głównie dungeony na poziomie veteran) są wyzwaniem, a to lubię. W końcu muszę się też przejść na PvP ale ciągle jadę fabułę. Po zakończeniu pierwszego sojuszu leci się do drugiego (w kierunku przeciwnym od wskazówek zegara) i potem do ostatniego. Kusi mnie zobaczenie PvP ale jednak content jest obecnie dla mnie ważniejszy

@Canaton, też Ebonheart Pact.Z wciąganiem się jest różnie. Bez sensu jest też zmuszać się tylko dlatego, że "gra zaczyna się na end-game. Źle wtedy jest, że twórcy zlewają wcześniejsze etapy. Przecież to one muszą przyciągnąć graczy.

Odezwę się dzisiaj to popykamy :)

Akurat w ESO jest tak, że początek zachęca, w środku (według mnie) trochę zrobiło się nudno, ale end game (dla mnie głównie dungeony na poziomie veteran) są wyzwaniem, a to lubię. W końcu muszę się też przejść na PvP ale ciągle jadę fabułę. Po zakończeniu pierwszego sojuszu leci się do drugiego (w kierunku przeciwnym od wskazówek zegara) i potem do ostatniego. Kusi mnie zobaczenie PvP ale jednak content jest obecnie dla mnie ważniejszy

Cóż to wszystko zależy od tego czego oczekuje gracz: początek owszem zafascynował mnie bardzo, dobiłem poziom 20 i gdy już zacząłem siać zniszczenie i pożogę byłem jeszcze bardziej zafascynowany. Na temat end-game'u się nie wypowiem ,ponieważ jeszcze do tego etapu nie doszedłem :)

Graficznie gra jest bardzo przyjemna, ilość kontentu pve jest ogromna i może przytłoczyć do tego dochodzi ciekawy system craftu i rozwoju postaci. To wszystko za 120zł (?), polecam :)

@Edit: W sumie ja też siedzę w Ebonheart Pact, tak więc możemy pograć coś wspólnie może jakaś bitwa w Cyrodil :P Moje userid: @erifbare. PISAĆ! :)

Graficznie gra jest bardzo przyjemna, ilość kontentu pve jest ogromna i może przytłoczyć do tego dochodzi ciekawy system craftu i rozwoju postaci. To wszystko za 120zł (?), polecam @Edit: W sumie ja też siedzę w Ebonheart Pact, tak więc możemy pograć coś wspólnie może jakaś bitwa w Cyrodil Moje userid: @erifbare. PISAĆ!

Odezwę się :D

Jeśli szukacie jakiejś ekipy to zapraszam do Daggerfall Covenant, gildia stoi własny serwer ts3 i luźna ekipa. Piszcie do @Xanxus123

TESO jako gra B2P jest bardzo ale to bardzo ciekawym tytułem i na pewno będzie jakoś tam konkurencją dla Guild Wars 2. Osobiście jednak TESO wygrywa pod każdym względem no może brakuje jakiś jakich eventów jak w GW2 ale todopiero raczkujące MMORPG które moim zdaniem ma świetlaną przyszłość i może na podobny sukces jak GW2. To jest moje odczucie osoby która jest wielkim fanem ESO grający w każdy tytuł po setki godzin jak i nie tysiące w Morrowind :) Przede wszystkim trzeba zadać sobie pytanie czy jesteś fanem takiego uniwersum oraz takiego systemu gry jaką reprezentuje ta gra i nie tylko ona ale też inne gry MMORPG. Ktoś uwielbia WoW'a inni SWTOR a kolejna grupa Neverwinter online i każdy ma sentyment do jakiegoś tytułu a kupować coś czym się nie interesujesz to sorry ale nie ma sensu.

Moja osobista lista gier MMORPG z dobrą fabułą i end-game PvP i PvE:

1.TESO

2.SWTOR

3.GW2

4.Rift - WoW za free a i też ma bardzo świetną fabułę jeżeli ktoś się kiedyś wgłębiał.

Takiej gry szukałem jak ESO, a przeleciałem przez trochę tytułów jak Tibia, Silkroad, L2, Aion, Rift, Wow, SWTOR, Tera, Gw2, Cabal.... Jedyny mankament to przyjaciele do wspólnej gry i sam Group Finder. :)Ebonheart Pact @Matf23 , Matf postać DK 2h/dual wield (36). Chciał bym porobić jakieś insty i zasmakować tego prawdziwego PVE grupowego.

Jesli szukacie ludzi to dołączcie do gildii, widzę jest duzo osob z EP to zapraszam do gildi Xenotavern - jest to najwieksza polska gildia pve/pvp nastawiona na ciagly progres nie mamy specialnych wymagan chetnie pomagamy nowym graczom jedynie co to troche dojrzałości.

Wiecej info na priv lub http://mmorpg.org.pl/forum/topic/70787-eso-xenotavern-pvx/

Proponuje zamknąć temat ponieważ posty odchodzą od jego tematu. Szukanie graczy do wspólnej gry i do gildii powinny chyba znajdować się gdzieś indziej

No właśnie - czy warto? Grałem w Guild Wars 2, ale niespecjalnie mnie ta gra wciągnęła, być może dlatego, że grałem sam i w pewnym momencie farmienie questów mi się znudziło. Z przyjemnością grałem w Obliviona czy Skyrima i mechanika TES nie jest mi obca, ale czy TESO mi się spodoba? Jeśli ktoś może merytorycznie wypowiedzieć się o mechanice gry, ilości contentu, przyjemności płynącej z gry to będę bardzo wdzięczny.

TESO to nie skyrim tutaj jest inna mechanika niz tam. Więc mechanika jest obca tobie ;)