The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?

Więc ja może zacznę. Co do TESO, świetny klimat w idealnej oprawie questowej. Jeśli będziesz czytać questy, nawet te poboczne mają fajny klimat, na bank ominiesz parę i je olejesz bez czytania, ale główne wątki na mapach są prześwietne. Dalej do contentu jest go multum, wiele podziemi i questow do zwiedznia duza ilość dungów, solo, public jak i group. Dungeony grupowe, dziela się na normal i veteran. Tu ciekawostka, fabuła jak i bosowie różnią sie między sobą na Veteranie i normalu, możesz spotkać na tej samej istancji rózne bosy i stosować inne taktyki, a poziom trudności veteranów jest już sporawy. Ponadto masz jeszcze jeden poziom trudnościu dungów i raidy. Jak dla mnie gra jest świetna, jest co robić. Po wbiciu 50 lvl zaczynasz wbijanie Veteran ranków, gdzie zwiedzasz i przechodzisz fabułę innych nacji, bez potrzeby tworzenia nowej postaci. Trzeba pamiętać jeszcze o świetnej mapie pvp, gdzie oprócz zdobywania zamków, przejmowania pozycji, masz normale questy itp. Jest zabawy multum.
Jeśli o mnie chodzi nie żałuję w żaden sposób wydanych pieniędzy na tą grę. Jeśli się zdecydujesz zapraszam na stronę DC i pisz @Xanxus123 mam świetną gildie do polecenia.

Jakoś nie mogę się przekonać, ale może po prostu wypaliłem się trochę, jeśli chodzi o gatunek MMORPG. W sumie nie chce mi się zaczynac kolejnego MMORPG równolegle ze Star Wars. Nie jestem fanem serii Morowind, więc pewnie nie przekonam się i do wersji online.

Powiedzcie mi koledzy czy warto kupić teso na dzień dzisiejszy tj. 4 maj 2015 roku ? Czy gra ma przyszłość ? Jak wygląda sytuacja z populacją ? Świat tutaj jest otwarty czy coś na zasadzie diablo/poe ? Oraz czy przy moim sprzęcie w ogóle warto myśleć o zakupie ( fajnie byłoby grać na medium przy rozdziałce 1280x960.

E5400 2,7 x2 , 4 gb ram, HD 6700 1 gb ddr5 i do tego win7 x64

@Barosz - jak najbardziej warto odpowiadając krótko na Twoje pytanie. Gra ma przed sobą miejmy nadzieję klarowną przyszłość. Przypominam, że ostatnie przejście na B2P to jak nowe urodziny, gra ma dopiero rok i poczyniła ogromne postępy. W tym samym okresie SW:TOR przechodził na F2P i wyglądał fatalnie. Wnosic zatem można jeżeli zna się na rynku gier komputerowych, że TESO stoi przed dużymi zmianami i upgradami pod różnym kątem w tej najbliższej jak i późniejszej przyszłości. Populacja jest bardzo duża. Wszędzie po kilku minutach znajdziesz osoby do dungeonów czy wspólnej gry. Community to mocna strona tej produkcji. Świat jak typowa gra z serii TES przedstawia możliwie zbliżony model do sandboxowych produkcji. Poczujesz się jak w domu jeżeli grałeś w poprzednie części gier od Bethesdy. Co do sprzętu - nie chcę wpuścić Cię w maliny więc nie bierz mojej wypowiedzi jako pewniaka. Uważam, że low/medium przy takiej rozdziałce powinno śmigać, warto jednak byś spytał o radę osoby obeznanej w temacie.

Jeśli ktoś ma zamiar zacząć, to można się zgadać i pograć razem. Co prawda z moim netem już 4 dzień ściągam, ale na dniach już powinienem mieć. Razem zawsze raźniej. Jak coś to pisać pw.

To będzie na pewno głupie pytanie i dostane hejta ale co tam :P

Czy TESO może godnie zastąpić WoWa? Chodzi mi głównie o podobny styl rozgrywki tj. expienie na questach + dungi, a w endgame głównie Raidy, wbijanie repy itp.

I czy crafting w tej grze jest podobny do Skyrimowego czy jednak bliżej mu do standardowego craftingu znanego z MMO?

To będzie na pewno głupie pytanie i dostane hejta ale co tam Czy TESO może godnie zastąpić WoWa? Chodzi mi głównie o podobny styl rozgrywki tj. expienie na questach + dungi, a w endgame głównie Raidy, wbijanie repy itp.I czy crafting w tej grze jest podobny do Skyrimowego czy jednak bliżej mu do standardowego craftingu znanego z MMO?

Gram od wczoraj, wiele ci nie powiem, prócz tego że wciągalność w tę grę jest porównywalna na poziomie wowa (grałem w obie gry). Początek mnie tak zaintrygował, że mi się w robocie zaczyna dłużyć o 4-5 i kombinuję jak rozwijać swoją postać. Gra ZDECYDOWANIE miażdzy GW2 po poprawkach. Jeśli pójdą dalej drogą, którą aktualnie kroczą, mamy MMO numero 2 na świecie.

Jedyne czego mi mocno brakuje w tej grze to sprawnie działającego Dungeon Findera. Jest niby party search ale bardzo często łączy ze sobą samych DPSów i trzeba szukać od nowa. Rozumiem, że jest chat i można po prostu zagadać do kogoś ale po paru razach robi się to już nużące. Zamiast robić sobie questy i wczytywać się w dialogi trzeba spamować na czacie żeby ktoś z łaski swojej zgodził się iść z Tobą na dungeon.

A, no i bym zapomniał, ilość skilli aktywnych jest śmiesznie mała, ale to dlatego, że gra docelowo została targetowana na systemy PS4 i Xbox One. Nawet po tym jak dostajesz switch broni na 15 to nadal strasznie mało slotów. Gra która daje ogromne możliwości rozwoju i wolność w wybieraniu skilli zabija to ograniczając ilość skilli do 4 + ULT. Bądź jak lubisz zmieniać często broń do 8 i 2 ult. 10 skilli.. w grze w której masz ich cholernie dużo. Przez to możliwość dobrych buildów spada do paru i większość ludzi gra tym samym. A szkoda....

Witam :)

Zastanawiam się nad kupnem tej gry i kompletnie nie mogę się zdecydować za dużo negatywnych opini w interencie ;/
Lecz te pewnie nie są w 100% obiektywne więc chiałbym zapytać was co o tym sądzicie:

Wcześniej grałem w WoW'a lecz po tylu latach przestał mi się podobać( jestem graczem PvP a wow niestety jest robiony pod pve)
Grałem także w GW2 lecz jakoś nudzi mnie strasznie ;/

Czy w TESO jako gracz pvp znajdę to co trzeba? Czy gra posiada coś takiego jak areny? Battlegorundy?

@up człowieku masz 4 strony na temat czy warto zagrać, po co robić nie potrzebny spam? Przeczytaj to się dowiesz czy warto.

Tak gdzie ostatnia jest sprzed miesiąca więć kto wie czy w tym czasie czegoś nowego nie dodali bądź też nie usuneli ;/

Chyba po to jest forum by zapytać tak?

nie

warn_ico.png
Spam. -Slodx

xD

warn_ico.png
Spam. Zapoznaj się z regulaminem. - Slodx

Witam

Nie chcę zakładać kolejnego tematu z pytaniem więc poradzę się was tutaj

Zacząłem grę w TESO mam 8 poziom i idzie ten level strasznie mozolnie, od 10 poziomu można ponoć wybrać się na Cyrodil a że mass pvp jest podobne do tego z gw2 to wiem że mi się spodoba i będę tam spędzał sporo czasu. Moje pytanie brzmi :D czy na Cyrodil można zdobyć też expa ? i czy są jakieś levele PVP do zdobywania w tym Cyrodil( coś jak w gw2 na wvw), czy coś mam z tego grania pvp na cyrodil ? jakieś dobre sety ?

Napisane trochę chaotycznie ale nie chce mi się myśleć :D

1.Expa zdobywasz ale malutko na pvp.

2.Sa lv pvp oraz skille pvp które odblokowujesz nabijajac wieksza range.

3.Sa sety ktore tylko wylacznie tam zdobedziesz, niedlugo update gdzie za pk za pvp mozesz wykupic 2 czesciowe sety ktore zdobywa sie aktualnie w pve.

1.Expa zdobywasz ale malutko na pvp.2.Sa lv pvp oraz skille pvp które odblokowujesz nabijajac wieksza range.3.Sa sety ktore tylko wylacznie tam zdobedziesz, niedlugo update gdzie za pk za pvp mozesz wykupic 2 czesciowe sety ktore zdobywa sie aktualnie w pve.

Dziękuję za odpowiedz, rozumiem że poziom skaluje się do 50 poziomu a co z gearem ? tak jak na wvw w gw2 ma znaczenie na Cyrodil ?

Dziękuję za odpowiedz, rozumiem że poziom skaluje się do 50 poziomu a co z gearem ? tak jak na wvw w gw2 ma znaczenie na Cyrodil ?

Niby lvl ci się wyrównuje, ale i tak jesteś o wiele słabszy od jakiego 12 veterana z eq i tak eq ma znaczenie.

oraz champion point . Je również trzeba koksać, narazie jest cap więc macie szanse dogonić ;)

Mam jeszcze jedno pytanie, otóż gdy jestem w Cyrodil to jakoś w walkach nie mogę odróżnić za bardzo wroga, chodzi mi o walki grupowe, cy jest może jakiś addon który pokazuje paski życia nad wrogami ? byliby bardziej odróżnieni od sojuszników

Jak nie możesz niebieski znaczek to DC , żółty to AD , czerwony to EP.

Jeżeli tego nie widzisz możliwe że masz wyłączoną jakąś opcję w ustawieniach.