hej, macie jakieś porady na start odnośnie tej gry? chciałbym zacząć, ale wciąż się waham czy kupić, dodam że w GW2 przez dłuższy czas mi się grało bardzo przyjemnie, dopiero ten dodatek coś mnie zniechęcił (może to przez ten design poziomów?), z innych MMO które zabrały mi dużo czasu to mogę dodać jeszcze WoW, będę się posługiwać tymi dwoma grami jako przykłady w moich pytaniach odnośnie TESO
Tak więc mam parę pytanek odnośnie TESO, bo słyszałem i czytałem dużo pozytywnych opinii... ale opinia opinią każdy ma swój gust...
1. Czy dla gracza GW2 i WoW, TESO będzie dobrym zakupem ? jeśli tak to dlaczego
2. Czy jest tam coś w stylu DPS/Heal/Tank z naciskiem na DPS fast attack speed coś jak warrior dual weld lub ranger ?
3. Polecicie jakieś stronki z buildami ? czy jest reset skilli ?
4. Czy da się wymienić wirtualną walutę na walutę premium jak w GW2 lub na abonament jak w WoW ?
5. Jak wygląda crafting i zbieractwo? ciężko zdobyć matsy, czy można stworzyć wartościowe przedmioty czy raczej lepiej je wygrindować ?
6. Domyślam się że nie ma tutaj czegoś takiego jak grind/farm spot, więc jak się zdobywa tutaj gotówkę ?
7. Jak wygląda znajdowanie ludzi na group content, jest coś w stylu LFG z GW2 lub group findera z WoW ?
8. Jak wygląda end-game po wbiciu max level ( i czy dodatki są potrzebne aby grać z innymi graczami, czy blikuje się dostęp do zawartości jak WoW?)
9. Jak się zdobywa najlepszy gear i ile to czasu zajmuje? (np. w GW2 się go crafci w WoW z Raidów)
to na razie wszystko, jak coś mi przyjdzie do głowy to dopiszę w kolejnych postach, będę wdzięczny za szczegółową odpowiedź