The Elder Scrolls Online - czy warto zagrać?

Ktoś kto się mniej więcej orientuje może podać serwer z dużą ilością graczy w TESO ? Jakieś polskie gildie najlepiej żeby były(ale nie muszą), bo mam zamiar zacząć grać.

TESO nie ma serwerów. Ma megaserwery NA EU i JP.

Witam mam kilka pytań głównie do posiadaczy eso na ps4 gdyż na tą konsole zakupuje grę. Szukałem gry mmo na konsole bo lubię RPG a zrezygnowałem z kompa... Generalnie jestem graczem weteranem WoW jednakże ten tytuł zaczął mnie męczyć, więc bd trochę porównywał do niego.

1. Czy jest otwarty świat? Czy tak jak w Wowie spotkam innych graczy latających po mapce?

2. Czy konsolowcy graja z PC-towcami?

3. Wiem że rozwój postaci jest szeroki niema jasno określonych klass jak w wowie, czy sa buildy które sprawia ze bd mi sie grało podobnie jak np Rogue, Hunterem, Warlockiem?

4. Jak wygląda komunikacja na konsolach? Czy jest możliwość rozmowy przez mikrofon np z gildia czy tutaj trzeba korzystać z kompa i ts?

5. Jaki jest lvl cap?

6. Z forum wiem ze nie muszę wykupywać dlc, ale jakie warto mieć?

7. Ma ktoś jakieś strony z kompendium wiedzy na temat klas, buildow, rozwoju postaci?

Drugie pytanie. Jak z ludźmi w grze??? Na steam widzę 3k w tym momencie, ale pewnie większość gra bez steama.

Ludzi jest ogrom, wystarczy kupić gre i się zobaczy :D

Mariusz256 nie mam wersji konsolowej ale moge ci odpowiedzieć.

1. Jest

2. Nie, krążą pogłoski, że ma być merge.

3. Buildy są pod wszystko

4. Jest przez mikrofon + dodają text chat

5. Obecnie 160 CP

6. Każde DLC jest równe, ja polecam Imperial City i Dark Brotherhood.

7. http://www.esohead.com/

To i ja się dołączę do pytania: czy jest jakaś klasa lecząca?

Templariusz/Templar

Ok Pytanko, sa lagi? Bo coś czytałem, że jakieś bugi czy coś. I druga sprawa czytałem wymagania i niby pójdzie.

GeForce 8800Gt 512mb, 4 db ramu, Intel Core 2 duo 3,1ghz. Da rade? Jak myslicie?

Ok Pytanko, sa lagi? Bo coś czytałem, że jakieś bugi czy coś. I druga sprawa czytałem wymagania i niby pójdzie.

GeForce 8800Gt 512mb, 4 db ramu, Intel Core 2 duo 3,1ghz. Da rade? Jak myslicie?

Ta karta graficzna mi się nie podoba, według mnie nie pójdzie.

Według internetów KLIK pójdzie jako tako..

Żadne bugi.

Lagi są, serwery pękają więc ping skacze do 120 czasami, po ostatnim "Maintence" jest już lepiej.

Jedyny minus jaki teraz widzę to "Dungeon Finder", który prawie nie działa, a to zmusza do manualnego szukania drużyny.

Gra mimo wszystko świetna.

Rozumiem, ze jestes jeszcze nie pelnoletni i pojscie do pracy odpada, w innym wypadku zamiast grac w gry jak juz w nie "tak lubisz grac" to polecilbym zagrac w PRACE:

Praca to jeden z najbardziej rozbudowanych MMORPG

- Zarabiasz na PC

- Interakcja z innymi ludzmi

- Real life graphics

A tak odnosnie komputera to w 2012 moglbys sie pytac i odpalic bys raczej wszystko, tylko ze poza solo lvlowaniem nawet w takich grach jak lineage/aion/wow na raidach nie dasz rady. Ten komputer nadaje sie na maks czasy WoW:WotLK, tj 2008-2009+2/3 lata maks.

Gry jak TESO/GW2/AION(poza lvlowaniem)/WOW(poza lvlowaniem)/ArcheAge itd. itp. to sobie odpusc.

Nawet jak Ci odpali i bedziesz solo expil to pierwsze starcie w 3-4 graczy pvp albo insta i bedzie tak cielo ze zrezygnujesz.

Pozostaje Ci CS:GO, single starsze i LoL

Rozumiem, ze jestes jeszcze nie pelnoletni i pojscie do pracy odpada, w innym wypadku zamiast grac w gry jak juz w nie "tak lubisz grac" to polecilbym zagrac w PRACE:

Praca to jeden z najbardziej rozbudowanych MMORPG

- Zarabiasz na PC

- Interakcja z innymi ludzmi

- Real life graphics

Powiedz mi, czy on pytał cię o jakieś rady dotyczące zarobku pieniędzy? Raczej nie, więc zostaw swoje zgryzliwe komentarze dla kogo innego, bo wszędzie gdzie wtrącasz swoje zdanie, nigdy nie jest ono zbytnio wartościowe, ot tak żeby tylko napisać i udawać mądrego.

Komentujesz jego komputer do czego się nadaje a do czego nie, chociaż nikt cię o to nie prosił... Czy ludzie zawsze muszą wszędzie się wtrącać.... tam gdzie nikt tego nie chce?

Karta graficzna za słaba.

Ja też się przmierzam do kupna, zwłaszcza że można wychaczyć za 30zł teraz, tylko nie wiem czy mój laptop udźwignie.

Intel Core i5-430M 2.26 GHz, ATI Mobility Radeon HD 5650 - 1024 MB, 4gb ram

Da radę?

Tak powinno dać radę. na gameplayach z kartą 1gb i każdym intelem i5 gra chodzi w stałych 30klatkach na low/med.

Tak, medium spokojnie świetnie pójdzie.

Wiadomo do kiedy jest promocja na gre?

Łatwiej odpowiedzieć co mi się podobało. A odpowiedź to nic.

Questy nudne, jak miałem robić questa odechciewało mi się wszystkiego.

Sposób rozwoju postaci też nie do końca mi się podobał aczkolwiek fajne jest to, że czym więcej używasz danej dziedziny magii/broni/typu uzbrojenia to skill własnie w nim Ci rośnie.

Lokacje mogłyby być lepsze, głównie puste pola z drzewkami, skałami, jedynym wyjątkiem są miasta i zamknięte lokacje (instancje).

Więcej biegasz niż walczysz... gdzie walka również jest po prostu nudna.

Zgadzam się z kolegą wyżej. Kupiłem tego TESO i pogoniłem pare tyg. później

Zgadzam się z kolegą wyżej. Kupiłem tego TESO i pogoniłem pare tyg. później

Zaś ja kompletnie się nie zgadzam. Jedyne warte uwagi MMO B2P nie licząc GW2.
Lecz nawet w tak casualowym MMO jak Teso czy gw2 gra SOLO nie ma sensu.
Ogólnie nie rozumiem ludzi którzy chcą grać w gre stricto multi opierającą się na graniu z ludzmi. Samemu :D a potem się dziwią że im się nudzi.
Chcesz grać sam? to znajdz sobie gre singleplayer
Black desert pograłem przykładowo pare godzin na siłę i sprzedałem

TESO nie wymaga dużo czasu dopóki nie walczysz o porządne miejsce w tabeli PvP. :P

Na End-game w TESO co się robi? Jest ono podobne do tego WoWowego (raidy, wbijanie repy, PvP, tansmogi) czy też nie?

Głównie interesuje mnie endgame PvE.