The Walking Dead [SPOILERY]

teraz tyle czasu trzeba czekać na nexta

szkoda że nie w styczniu , a dopiero w lutym akurat jak się tyle działo

najbardziej mnie rozbrajają 2 rzeczy

1 . skąd oni mieli paliwo do czołgu

2. Zombi - jakim cudem oni potrafią przegryść kość , dlaczego ? przecież ich ciała są już takie zniszczone popruchniałe itp a zęby to ze stali chyba maja

No to sobie poczekamy w napięciu do lutego. Ciekawe czy się wszyscy zejdą.

1003782_603624049673832_1054722849_n.jpg

Musiałem ^^

Haha, dobry obrazek. :D

Odcinek fajny. To, że Hershel zginie - było wiadome, przynajmniej dla mnie. W końcu ta postać została już doszczętnie wyeksploatowana i twórcy nie za bardzo mieli co z nią zrobić. Przeszła przemianę, stała się oazą fajności itd. Pytanie było nie czy, a kiedy do tego dojdzie.

Czołg? Pominę. To M103 zdaje się, których było zaledwie kilkaset sztuk. Także wiadomo - szansa na znalezienie w takiej sytuacji sprawnego graniczyła z cudem. Prędzej by M1 Abramsa ogarnęli, ale widać brakło pieniędzy w budżecie serialu na wypożyczenie. %-)

Śmierć córki tej nowej kobiety Gubernatora? Idiotyzm do kwadratu. Jak ciało zakopane w wilgotnej glebie co najmniej rok (a pewnie i więcej, bo to niby teren zalewowy był więc pewnie topielec) mogło nie zgnić?

Pozytywny akcent? W końcu wyszli z tego %@!% więzienia. Tylko co z tego, skoro nowy odcinek w lutym? Co to w ogóle za moda jest, żeby robić przerwy w środku sezonu? Szczerze mówiąc nie wiem, czy o TWD będę wtedy pamiętał...

Pozdro.

No ten nowy odcineczek był suchy jak pięty Cejrowskiego. Jedynie końcówka pokazała coś dobrego.Na poprawę humoru http://kwejk.pl/obrazek/1939535/twd.html

Heehe, rozbawiło mnie to :)

tak z ciekawości czyja śmierć was najbardziej "dotkneła" ?mi strasznie szkoda było Merla niby taki skur...kobaniec ale polubiłem go i szkoda było mi Daryla kiedy musiał zabić własnego bratamam nadzieje że Daryla nie spotka los swojego brata

Hershela w 8 odcinku :/ Bardzo polubiłem tą postać :)

W tym sezonie brakuje mi bardzo realizmu! Strasznie nie lubię, jak ileś minut strzelają do siebie (w czasie ataku na więzienie) i nic się nie dzieje, a potem nagle jeden po drugim padają... W mojej opinii akcja powinna iść szybko a precyzyjnie. Każdą sytuację można przedstawić w dobry sposób. Polecam w tym przypadku serial Vikings. Jest tam taka bitewka na około 50 wojowników a jest przepięknie zrealizowana :) To tylko taki przykład :D

EDIT 1 Literówka.

A ja jestem takiego zdania, że pierwsza część sezonu była słaba bo druga będzie dobra.Pomyślcie przecież oni teraz muszą się odnależć i poszukać nowego miejsca mega mega jestem ciekawy co się będzie działo :D:D:D

MAŁE SPOILER

- wiecie że Hershel miał 2 córki które zabił szaleniec w więzieniu?

- co do Carol to z nią też były jajca wiecie że w komiksie była pokazana jako młoda matka, i gdy ten gruby murzyn z młotkiem ją zdradził z Melisandre (praktycznie zaraz po tym jak dołączyła do nich zrobiła mu loda) to ona poszła do żony Ricka i prosiła ją żeby mogła z nimi być (w sensie miłośnym) taki toto trójkącik a jak tamta się nie zgodziła to dała się zjeść zombiakowi

-Gubernator miał większego świra niż w filmie powyrywał tej swojej córeczce zęby żeby się z nią całować, a gdy uwięził Melisandre to ją torturował (i gwałcił) po ty jak się uwolniła poszła do niego ucieła mu kutasa jedną ręke drugą przewierciła wiertarką i wydłubała mu oko (i coś tam jeszcze).

MEGA SPOILER

niedługo dotrą do obozu dla uchodźców i bd mieli tam za***iście dopóki nie przejdzie tamtędy stado które rozwalą (i w między czasie spotkają kogoś ala gubernator v2)

@edit niewiem dlaczego to mi się tak rozlazło

12e99a3128008572ec7fe240fc404eb8_origina

Obejrzałem najnowszy odcinek i nie moge doczekać sie nastepnego bo będzie jeszcze lepszy. Wprawdzie w komiksie było tak,że Rick był chory a nie jak w serialu po prostu sobie drzemał,ale spoko.

jak wrażenia po nowych odcinkach ?

jak wrażenia po terminus ?

jak wrażenia po terminus ?

podobały mi się ostatnie słowa Ricka :-]

Szczerze mówiąc jakoś coraz gorsze wydają mi się być te odcinki..

Jak dla mnie kicha straszna, oby 5 sezon okazał się lepszym. Jedyne co było świetne w tym odcinku kończącym sezon to walka między tym "Gangiem" , i słowa Ricka.

Jak dla mnie odcinek dobry , teraz tylko czekać do października :)

Jak na odcinek finałowy, kaszana wprost nieziemska. Sytuacja w Terminusie przewidywalna do bólu (w końcu to finałowy odcinek, więc na upartego coś musiało się stać). Jedynie wybicie gangu godne uwagi. Słabizna, strasznie się zawiodłem.

Szczerze mówiąc jakoś coraz gorsze wydają mi się być te odcinki..

Zgadzam się. Jedyny ciekawy motyw w tym sezonie to ten, który pokazywał perypetie Gubernatora. Cała reszta zobaczona jedynie dlatego, że akurat nic innego do oglądania podczas codziennych aerobów na rowerku stacjonarnym nie mam. Ostatni odcinek 4 sezonu jest zarazem ostatnim, który obejrzałem. Przykro mi to stwierdzić, ale po pierwszych dwóch świetnych sezonach ten serial w mojej ocenie strasznie się zepsuł.

Oto, co zaobserwowałem: występuje pewien schemat, który polega na tym, że przez wszystkie odcinki danego sezonu nic się nie dzieje, by przed jego zakończeniem - w ostatnim epizodzie - pojawił się nieziemski cliffhanger sprawiając, że oczekuje się z niecierpliwością na kolejny sezon. Tymczasem ten cały jest o d*pie maryny, a dopiero ostatni odcinek zawiera zwrot akcji. Kolejny sezon znów o niczym, z mega ostatnim odcinkiem. I tak w kółko.

podobały mi się ostatnie słowa Ricka :-]

Mi również.

Czwarty sezon był zrobiony małym nakładem pieniężnym (akcja toczy się w lesie). Myślę, że trochę za bardzo odbiega w walkę pomiędzy samymi ludźmi (drużyna Ricka vs. Gubernator, a teraz Terminus śmierdzi tym samym), zamiast w walkę bohaterów ze szwendaczami. Często występują momenty, które są bardzo naciągane. Nuży też to, że serial przyspiesza dopiero na samym końcu sezonu. Mogliby wreszcie przenieść akcje do jakiegoś dużego miasta, gdzie na każdym kroku mają problemy ze szwendaczami. Zobaczymy, co wymyślą w piątym sezonie :P

Powiem tyle: w ostatnim odcinku Hannibala (s02e07) było więcej akcji, niż w całych dwóch poprzednich sezonach TWD.

#up

Właśnie się zastanawiałem, bo AXN mam i kilka widziałem czy warto od początku S1 i S2 obejrzeć :D Bo odcinki które widziałem były mocne - w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

#topic

Co do samego TWD to S4 był taki sobie moim zdaniem, mało akcji i ta chronologia z du*y, tylko kilka odcinków wartych uwagi.

Jasne, że warto. Serial miażdży suty. Polecam, na pewno się nie zawiedziesz.