Wiesz Kubox, szkoda mi słów na ciebie. Nie wiem w jakim jesteś wieku ale potrafię zauważyć jedną rzecz. Nie masz pojęcia co to klimat i dobry MMO... Nie liczy się grafika czy dźwięk - liczą się gracze. W każdej grze są noobki - tego już nie zmienimy ale nie oceniaj książki po okładce... Grałem w tibię i miałem wielu "normalnych" przyjaciół. Nie wiem jak ty z takim podejściem w jakimkolwiek MMO możesz znaleźć choćby jednego kumpla.
Wspomniałeś o ataku dziecka z krzesłem na matkę - jest to odosobniony przypadek, równie dobrze możemy to zwalić na telewizje, jest tam dużo przemocy i krwi.
Nie wnikam - może Ci się nie podobać, masz do tego prawo ale jedno wiem - zagrałeś 5 min i nawet nie masz pojęcia jaka tibia może być fajna. Kiedyś Cipsoft dbał o graczy którzy nie kupowali pacca niestety teraz się to zmieniło. Ale to nie zmienia faktu, iż tibia należy do jednych z najlepszych i najbardziej grywalnych MMO na świecie... Dlaczego?
Dlatego, że grają tam setki tysięcy osób.
Więc po raz kolejny apeluje - teraz już nieco ostrzej skończcie pier**lić bo tego się słuchać nie da. Po mojej ostatniej wypowiedzi nagle odezwali się zwolennicy tibii. Tacy lojalni, gdzie byliście przedtem jak tibia była jechana w każdym calu? Baliście się zgaszenia przez innych? Potem się odezwałem ja i nagle się odważyliście bo mod się odezwał...
Reasumując - Tibia jednoczy graczy tak jak każda inna gra mmo na noobków i Pro.
Pro są mniejszością i tylko dlatego tibia jest uważana za chłam. Powiem z grubej rury - nie grałeś? To się k**wa nie wypowiadaj - Forma nie ma znaczenia ważniejsza jest grywalność.
To tyle mojej wypowiedzi - jeżeli ma ktoś coś do napisania, niech się wypowie ale z sensem.
Niech uzasadni dlaczego dla niego jest to "gówno" - teksty typu "bo grafika jest taka zjechana" tylko umocnią mnie w przekonaniu, że osoba pisząca taki post nie ma pojęcia co to dobry MMO.