Tibia

Chłopiec zabił matkę krzesłem - tutaj normalnie śmiech na sali,Gdzie to czytałeś albo oglądałeśNiewidzialna TV czy niewidzialnerzeczy.pl,On uderzył matkę bo był debilem pokaz mi więcej przypadków
To ze koleś zabił kolesia hmmm to było o 12k... ale to nie u nas po 1 to zdarzyło sie w brazyli ale odrazu można stwierdzić ze był debilem

Dram, tak tak według ciebie wszyscy to debile... Osoba zdrowa psychicznie nie zaatakuje drugiej, a jeśli już coś takiego się stanie (jeżeli zrobii to umyślnie) to zdrowa ona nie jest więcej z jakiej racji może być debilem ? Nie wiem czy doszły do ciebie słuchy że uzależnienie to choroba... Więc pomyśl czy aby na pewno ty nie jesteś jak to powiedziałeś debilem ?

Powinni zrobić w tibi ograniczenie wiekowe np od 16-17lat.
:idea:

A tu po prostu spadłem z krzesła... Nie wiem czy wiesz ale jakieś 50% dochodów cipsoftu to właśnie dzieciaki 10-15 lat więc mi tu nie głoś takich herezji...

Ta-a... CIPsoft to niestety firma, która się strasznie hasi na pieniądze. A niech sobie dzieciaki tłuką rodziców, niech się zabijają, ważne aby kasa była w kieszeni (no i jakoś niespecjalnie się wyróżniają spośród innych).

Koleś zabił kolegę bo mu coś ukradł w Tibi

Tibia to fajna gra ale nie wolna sie w nią za bardzo wciągnąć bo potem bedzie się liczyły tylko 2 rzeczy...komputer i tibia.Tak jak w tych incydentach.Koles uderzyl matke krzeslem za to ze odcięła zasilanie do komputera i tym samum wyłączyła tibia.Nie słyszałem o przypadku z kolesiem co zabił kolege o 12k z gry.Mam nadzieje ze juz wiecej takich wypadków nie będzie. :cry:

[ Dodano: 2008-07-03, 09:07 ]

Coż Tibia jest grą, od której można się uzależnić.Czyli musi mieć ten "błysk".Ludzie kochają grać w Tibie(np.moi koledzy z klasy),bo to jest bradzo ciewaka gra(nie wliczajac grafy.)Ja nie popieram grania w nią,bo szybko wciąga. Po wbiciu 15 lvl jesteście już uzależnieni.Sama sprawdziłam (udało mi się wyjść)Gdyby Tibia miała grafikę 3D byłaby zapewne hitem.Nie mówię,że taraz hitem nie jest.Ale Tibia,jak każda gra,ma zalety i wady:Zalety:-dobra gywalność,-spory wybór broni,-4 profesje(Criziten,Knight,Hunter,Mage.)Wady:-Sałaba grafa,-ciągle to samo-monotonnie-po dłuższym graniu-znudzi się (200 lvl :]),-za mało akcji(nie ma tego zormachu w walkach.Pozdrawiam wszystkich "tibijczyków"!

Apropo profesji to citzen,knight,hunter i mage to nie porfesje lecz wygląd postaci a profesjie to knight,paladin,sorcerer(taki jakby mag) i druid.

[ Dodano: 2008-07-03, 09:56 ]

Ja jestem ciekaw tylko jednego.Jak dwóch studentom udało sie zrobić gre na której w ciągu 1 minuty zgromadzi sie 50 tys. graczy?! mnie tez wciągneła.Grałem 5 mies. i mam o niej dobre zdanie lecz nie polecam bo za bardzo wciąga.

Przez tibie to mi sie nie chce wychodzić na dwór o tak żeby sobie z innymi posiedzieć. Wszyscy na podwórko o niej gadają, bawią sie w tibie !!!! (moj brat tez-MANIAK). Mówię graj w coś innego. Crysisa przyniosłem do domu. Pokazałem mu i pograł 10 min. Powiedział ze gówno i zaczoł grac na ots. Wkurzające :evil:. No i jeszcze nauczyli sie tego głupiego ZAL i tylko ZAL ZAL.

//R3m4ke

ZAL i tylko ZAL ZAL

Następnym razem przeczytaj to co napisałeś...

Powinienem ci tego posta usunąć patrząc na twoje błędy ale zostawiam, poczytaj a może się czegoś nauczysz ;-)

Waidomo tylko Nimecy mogą zrobić taką grę bo oni myślą tylko i wyłacznie o kasie

Mój brat zaczoł grać w tibie i mu mówie zeby niegrał to nie nie i nie i ma prace w brukarstwie i 2000 zł przepierniczył bo kupił pacca i każdemu w tibi rozdał kase ale za to mieli jakąś glidie zabic Owszem kiedyś grałem w tibi i to 3 lata ale nielubie tibi kiedyś w nią grałem bo mnie wciągneła a teraz juz niegram

Wiecie co? Jesteście daremni... Tibia nie jest zła to człowiek jest głupi. Nikt ci nie każe "Kup Pacca" Więc skończcie pier**lić bo już mam tego dość. Masz poryte we łbie i wydajesz kasę na nie wiadomo co? Twój problem! Zresztą jak ktoś ma głowę na karku to się 10 razy zastanowi zanim przeleje kasę na czyjeś konto...

Witam. Tak jak już wielu tego też tematu rozmówców wiem, że Tibia wciąga. Jednak jak wielu też wyżej sądzę, iż gra wcale nie jest zła tylko człowiek jest "głupawy". Sam wiem bo grałem w Tibie 2 lata i osiągnąłem kilka średnio-levelowych oraz wysoko-levelowej postaci. Do gry zachęcił mnie kolega podczas gdy grałem w CS-a. No ale co pograłem trochę i wcale nie zawaliłem szkoły, nie grałem nałogowo oraz nie denerwowałem się jak padłem i straciłem około 15h gry. Znałem wielu rozsądnych Tibijczyków i ogólnie wspominam grę z sentymentem. Na dzień dzisiejszy nie gram już w Tibie, ponieważ mnie odstrasza.

Wiecie co? Jesteście daremni... Tibia nie jest zła to człowiek jest głupi. Nikt ci nie każe "Kup Pacca" Więc skończcie pier**lić bo już mam tego dość. Masz poryte we łbie i wydajesz kasę na nie wiadomo co? Twój problem! Zresztą jak ktoś ma głowę na karku to się 10 razy zastanowi zanim przeleje kasę na czyjeś konto...
Całkowicie się z tobą zgadzam R3m4ke. A co do Tibijczyków to szanuję ich i pozdrawiam.

Gra w sumie nie jest taka zła, może ma okropną grafike, ale fajnie sie w nią gra. Jedyną rzeczą niestety jest to, że najczęściej spotyka się tam głupie dzieciaki albo kompletnych kretynów, którzy myślą, że sa fajni bo kupili postać na Allegro.

Ja nie lubie tibi :-) .Według mnie ma za dużo minusów.Ale są też plusy ale gry nie polecam.Jest za bardzo wciągająca i po za tym atmosfera nie jest przyjemna bo gra w nią za dużo egoistów i chamów =/.o grafice nie wspomnę zresztą ona się nie liczy ale mogła by być ładniejsza xD.Coraz więcejm ludzi zaczyna sobie kpić z tibi.Naprawdę jest dużo takich ludzi

a niektórzy posuwają sie do takich monotonnych rzeczy jak na tym filmiku http://pl.youtube.com/watch?v=RlWuxPK1qXg WSTYD.

Wole ragnaroka :P(jak chcecie to grajcie)Byle nie przesadzić

Ja nie rozumiem o czym wy rozmawiacie w ogóle! LOL ja grałem w Tibie przez 5 min i ją usunąłem! Taka grafa beznadziejna, jak można w ogóle w to grać. Jak to zobaczyłem to od razu pomyślałem że to gra dla 5-latków! Atakować swoją matkę krzesłem to trzeba być ............. dziwny :P

Wiesz Kubox, szkoda mi słów na ciebie. Nie wiem w jakim jesteś wieku ale potrafię zauważyć jedną rzecz. Nie masz pojęcia co to klimat i dobry MMO... Nie liczy się grafika czy dźwięk - liczą się gracze. W każdej grze są noobki - tego już nie zmienimy ale nie oceniaj książki po okładce... Grałem w tibię i miałem wielu "normalnych" przyjaciół. Nie wiem jak ty z takim podejściem w jakimkolwiek MMO możesz znaleźć choćby jednego kumpla.

Wspomniałeś o ataku dziecka z krzesłem na matkę - jest to odosobniony przypadek, równie dobrze możemy to zwalić na telewizje, jest tam dużo przemocy i krwi.

Nie wnikam - może Ci się nie podobać, masz do tego prawo ale jedno wiem - zagrałeś 5 min i nawet nie masz pojęcia jaka tibia może być fajna. Kiedyś Cipsoft dbał o graczy którzy nie kupowali pacca niestety teraz się to zmieniło. Ale to nie zmienia faktu, iż tibia należy do jednych z najlepszych i najbardziej grywalnych MMO na świecie... Dlaczego?

Dlatego, że grają tam setki tysięcy osób.

Więc po raz kolejny apeluje - teraz już nieco ostrzej skończcie pier**lić bo tego się słuchać nie da. Po mojej ostatniej wypowiedzi nagle odezwali się zwolennicy tibii. Tacy lojalni, gdzie byliście przedtem jak tibia była jechana w każdym calu? Baliście się zgaszenia przez innych? Potem się odezwałem ja i nagle się odważyliście bo mod się odezwał...

Reasumując - Tibia jednoczy graczy tak jak każda inna gra mmo na noobków i Pro.

Pro są mniejszością i tylko dlatego tibia jest uważana za chłam. Powiem z grubej rury - nie grałeś? To się k**wa nie wypowiadaj - Forma nie ma znaczenia ważniejsza jest grywalność.

To tyle mojej wypowiedzi - jeżeli ma ktoś coś do napisania, niech się wypowie ale z sensem.

Niech uzasadni dlaczego dla niego jest to "gówno" - teksty typu "bo grafika jest taka zjechana" tylko umocnią mnie w przekonaniu, że osoba pisząca taki post nie ma pojęcia co to dobry MMO.

@OT - Ja się odzywałem i jechali dalej ;) Widać mnie nie traktują poważnie :(. Poziom postów Kuboxa66 mnie zniewala, dlatego w prezencie dostał ode mnie ostrzeżenie. Mam nadzieję, że te wakacje na które się udaje dobrze mu zrobią.

@Topic - od początku tego tematu broniłem Tibii (Ci z CIPSoftu powinni mi PACCa postawić za kryptoreklamę ;)) i od początku jechałem jej komercjalizację. Proponuję, aby w każdy w swoim następnym poście w tym temacie, podzielił go na część "plusy" i "minusy" i wypisał co w Tibii jest dobre a co złe. Mam nadzieję, że wywiąże się z tego ciekawa dyskusja.

hehe tibia ile ja sie filmików na you tube naoglądałem zanim w to zagrałem (oczywiście nie brałem wszystkich na poważnie) ściągłem gre weszłem i stwierdziłem że musze się więcej dowiedzieć na temat gry bo nie chce wyjść na n00ba co nic niewie ok powchodziłem na jakieś forum i zobaczyłem tam inną gre bardzo mnie wciągneła a tibia została wkońcu ją wykasowałem i w nią niegram (dzięki bogu) czytając wasze posty normalnie bardzo się ciesze że w to niegram ludzie oto minusy grania w Tibie:

ostatnią większą [glow=red:d0167398ac]żeczą [/glow:d0167398ac]Czemu nie tibia jest nawet fajną [glow=red:d0167398ac]grom [/glow:d0167398ac][glow=red:d0167398ac]niekturymi[/glow:d0167398ac] żeby nie obraźićTibia jest fajna gra no i o [glow=red:d0167398ac]tyla [/glow:d0167398ac][glow=red:d0167398ac]Żaby[/glow:d0167398ac] było jasne Jak[glow=red:d0167398ac] dwóch studentom [/glow:d0167398ac]

jak to czytałem to odrazu pomyślałem "nie NIGDY W TO NIEZAGRAM " dziękuje wszystkim za ostrzeżenia :mrgreen:

PS. plusów nieznalazłem

[ Dodano: 2008-07-28, 21:24 ]

gra wcale nie jest zła tylko człowiek jest "głupawy".

ziom człowiek jest głupawy(jak to określiłeś) włączając tą gre a zwłaszcza biorąc ją na poważnie i kupując te cale pacc'e

PS. plusów nieznalazłem

Oh rly? A ja znalazłem jednak plusy.

Duży świat.

Różnorodność Monsterów

Specyficzny rodzaj questów

Piękna grafika jak na tego typu 2d

4 Urozmaicone Klasy (nie liczę No-Voc)

I co, jednak się dało...

PS. plusów nieznalazłemOh rly? A ja znalazłem jednak plusy.Duży świat.Różnorodność MonsterówSpecyficzny rodzaj questówPiękna grafika jak na tego typu 2d4 Urozmaicone Klasy (nie liczę No-Voc)I co, jednak się dało...

pkt1, duzy świat? polemizwałbym bo w porownaniu z LoM3 ,Phoenix dynasty ,ulitma czy chocby conqueror ten świat jest mały nadmuchany tylko przez słaby sytem teleportow i wolno poruszającesie postacie

pkt2. potworów nie ma wiecej niz w innych mmo wiec co to zazaleta(o smokach wielkosci kucyka nie wspomne)

pkt3. przpraszam ale co w nich specyficznego?

pkt4 no to juz zakładam że była ironia bo to jedna z najgorszych grafik 2d jakie widzialem , animacji litosciwie nie wspomne

pk5. 4 klasy to urozmaicenie? ciekawe podejscie. Fakt ze roznią sie miedzy sobą chyba nie jest niczym wyjątkowym w MMO?

a teraz czekam na zmasowany atak fanów Tibii :)

1. Właśnie to, że wolne poruszanie się i słaby poziom teleportów sprawia, że świat tibi jest duży.

2. Tu masz rację ;-)

3. To że chodzi w nich o otwarcie zwykłej skrzynki?

4. Jak na tego typu 2D!

5. Wiele Skilli i Kilka Outfitów ;-) ofc. Jak na tego typu 2D...

Teraz twoja kolej :mrgreen:

1. Nie moge sie z tym zgodzic pozwole sobie bazowac na przykładzie:połamałeś obie nogi, teraz poruszasz sie do łazienki wielkokrotnie wolniejczy to powoduje , ze twoje mieszkanie jest wieksze?NIE to tylko wydłuża czas podrozy ale nie zmienia wielkosci mieszkania(czytaj: świat i tak jest mały)

3.Wpoczątkowym okresie gier MMO o moze było cos wyjątkowego ale na dzien dzisiejszy? wow . perfect world, rappelz czy chocby voyage century posiadają znacznie bardziej rozbudowane questy. Tak wiec przecietnosci nie mozna uznac za zalete( o Ultimie nie wspominam bo to klasa sama w sobie)

4.Co znacz zdanie:jak na tego typu 2d? grafika moze byc dobra albo nie ,a jesligra ma grafike gorszą od gier na telefony komorkowe to raczej za dobra uznac jej nie mozna

5.Nie chcemi sie liczyc ale powiedzmy 30 skilli na postac to az tak wyjątkowa sprawa? o buildach nie wspomne bo tibia zyje na zasadzie mnostwo skilli, sporo nieprzydatnych

Tibia zapraszamy do muzeum MMORPG tam jest jej miejsce wsrod innych dinozaurów a to ze niema jej chcoby w top 20 zadnej prestizowej (na skale swiatową) strony o MMO mowi samo za siebie

3.) http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=208271 - w którym MMORPG masz takie coś?

Jeśli ktoś nie ma konta:

login: testowe

hasło: test

Ale czy ty tego tego nie kapujesz?! Świat tibii jest duży, a twoje porównanie akurat w tym temacie jest nie na miejscu. Oczywiście masz rację ale właśnie o to chodzi, że wolniejsze poruszanie się itd. sprawia iż ten świat jest duży.

O Questach już mówić nie musze.

Skille - znajdź mi gre w której wpisujesz skille ręcznie... Jeżeli jeszcze tego nie zauważyłeś tak właśnie w tibii jest. I właśnie to między innymi sprawia, iż Tibia jest taka wyjątkowa.

Jak na tego typu 2D - chodzi mi o to, że Tibia ma pikselowatą grafikę - i to jest tego typu 2D. Znajdź mi gre 2D o pikselowatej grafice która jest ładniejsza niż tibia ;-)

Wtedy bez wahania przynam ci rację...

btw. I taką dyskusję można toczyć. Tutaj jednak pokazujemy, że można pisać plusy i minusy. Ja nie zabraniam dyskusji ale jeżeli ktoś napisze "tibia to gówno" a na moją odpowiedź napisze "jesteś n00bem i debilem" no to wybaczcie ale coś nie tak ;-)