Tibia

MrHania nie moge tego zobaczyc bo tam trzeba sie logowac:)

Remake(pozwlisz z bede stosowal taka pisownia) czyli stosujemy podwojne standardy? gra jest duza bo sie wolno poruszasz , a inne mmo sa male bo poruszasz sie szybko? Ciekawa teoria.

Co do wpisywania skilli recznie, poza mudami nie znajde, ale skoro kazdy kto grał w tibie wie o 2 rzeczach:

a) wiekszosc uzytkowych spelli uzywa sie z runek

B) wszyscy binduja komendy pod f1-f12 czyli klikniecie w f jest wpisywaniem skilla?To dokładnie to samo co dawanie skilli w innych mmo na eFy(tak czytelniej)lub na klawisze numeryczne

CO do grafiki to twoja teoria brzmi tak: najładniejsza z najbrzydszych, czyli jednak brzydka:D

ps. Ciekawe ze poza nami nikt z fanow lub anty-fanow Tibii sie nie wypowiada:)

I to mnie boli - Skończyły mi się argumenty 1:0 dla ciebie :P

MrHania nie moge tego zobaczyc bo tam trzeba sie logowac:)

login: testowe

hasło: test

@ R3m4ke

1.Grałem w tibie, ale bardzo krótko, może nie wyczułem klimatu, ale ja nie mówię źle o tibii bo ktoś tak mówi tylko dlatego, że uważam ją za ścierwo bo w nią grałem.

GÓWNO mnie obchodzi to czy ty mówisz źle o niej czy ktoś inny, ja w nią grałem nie spodobała mi się.

2.Dla mnie najważniejszym argumentem w grze jest grywalność, później grafa , a dźwięk jest mało ważny.A w tibii spotkałem samych n00bów i nie spodobało wszystko inne w tej grze, od początku do końca i tyle.

3. Poziomu twojej wypowiedzi nie będę komentował powiem tylko tyle ,że Mod powinien być przykładem(chodzi o wulgaryzmy).

@Mr.Hania

Warn za to że mam inne zdanie, no to nie jest demokratyczne. OK, przyznaje mój post był niestosowny, ale widziałem masę innych gorszych postów nienagradzanych ostami. Więc trochę twojej decyzji nie rozumie.

Sorry za spam ale musiałem odpowiedzieć na oskarżenia.Zauważyłem je dopiero teraz i nie pisze ich dlatego żeby mieć jednego posta więcej!

@ R3m4ke1.Grałem w tibie, ale bardzo krótko, może nie wyczułem klimatu, ale ja nie mówię źle o tibii bo ktoś tak mówi tylko dlatego, że uważam ją za ścierwo bo w nią grałem.GÓWNO mnie obchodzi to czy ty mówisz źle o niej czy ktoś inny, ja w nią grałem nie spodobała mi się. 2.Dla mnie najważniejszym argumentem w grze jest grywalność, później grafa , a dźwięk jest mało ważny.A w tibii spotkałem samych n00bów i nie spodobało wszystko inne w tej grze, od początku do końca i tyle.3. Poziomu twojej wypowiedzi nie będę komentował powiem tylko tyle ,że Mod powinien być przykładem(chodzi o wulgaryzmy).@Mr.HaniaWarn za to że mam inne zdanie, no to nie jest demokratyczne. OK, przyznaje mój post był niestosowny, ale widziałem masę innych gorszych postów nienagradzanych ostami. Więc trochę twojej decyzji nie rozumie.Sorry za spam ale musiałem odpowiedzieć na oskarżenia.Zauważyłem je dopiero teraz i nie pisze ich dlatego żeby mieć jednego posta więcej!

Kubox i tu ku mojemu zaskoczeniu akurat bede bronil Tibii.

1. Granie przz 5 minut(co wynika z twoich wczesniejszych postow) nazywasz graniem w gre? Filmy tez oceniasz po 5 minutach? Przeciez ty nawet z roka niw wyszedles , wiec o czym mowa?

2.Tu niemasz racji bo Tibia ma duza grywalnosc , tylko niestety nic z niej nie wynika. Wysoki poziom zanoobienia(fajne słowo nie :D) wynika tylko z efektu lawiny. Jeden dzieciak zagrał, zaczal sciagac swoich kolegow tez noobkow, oni swoich kolegow itd. Czemu noobki wala drzwiami i oknami do Tibii? bo ta gra jest prosta, chyba wrecz najprostsza z mmow jakie gralem. Zreszta kazdy z nas byl kiedys noobem , niektorzy sa nimi dalej

ps. Gdyby tu dawali warny za zdanie iine od reszty to mialbym ich juz wiecej niz wlosow na glowie, wiec to raczej nie za to :)

Wiesz Kubox - myślałem, że z krzesła spadnę. Gdybyś grał w tibię tyle co ja - Wiedział byś o co w niej chodzi.

A hmm powiadasz, że GÓWNO Cię obchodzi to co ja piszę/mówię ta? To ja ci powiem, że to zdanie podchodzi pod złamanie Regulaminu - Więcej znajdziesz w ShoutBoxie

btw. Dostajesz ostrzeżenie za obrazę członka teamu mmorpg.org.pl

PS Wróciłem z Krakowa i już jakiś bękart mnie wpienia -.-' - Dobry początek...

@topic - koniec offtopa, miała być normalna rozmowa o Tibii.

@Kubox66 - jakiego znowu warna? Dostałeś warna za temat "Pokaż swój pulpit" (post o treści "Popieram!" łamie 2.3. punkt regulaminu). Tzn. dostałeś za coś innego, ale ponieważ nie pamiętałem za co to podarowałem Ci ten z "Psp" - tak jak pisałem w PM.

Trzymajmy się tematu. Nie obrażajmy się. Bądźmy kulturalni. Kochajmy się i niech nas gówno nie obchodzi cudze zdanie ;-)

uhhh , ehhhh jak mnie tu dawno nie było :)

Każda gra uzależnia nie tylko tibia i z tym powinniśmy się pogodzić i nie kłócić się bez sensu dla wowa lub diablo II (the best) też można zabić itp. :)

Świat tibi jest duży dla tych co lubią tą gre a dla tych co nie lubią chodźby był największy to i tak będzie mały .

Grafika dla tych co grają 3 lata albo i więcej wiadomo będzie świetna dla tych którzy przestali grać mieli nie miłe wspomnienia z tą grą , grafika będzie lipna proste. Takie jest moje zdanie.

@All

Mi chodzi o jedną sprawę, wiele ludzi uważa tibie za ósmy cud świata i genialną grę. A moim zdaniem jest wiele innych lepszych gier.Bo to nie jest gra który zachwyca, ok ma spoko questy itd. itp.ale popatrzcie teraz po kilku latach co to za gra. Mówicie że graliście dużo i się lepiej znacie, ale żadna gra nie odrzuciła mnie tak szybko i tak bardzo jak Tibia. A to że ludzie źle o niej mówią to świadczy chyba o czymś.

Ale jak napisałem NIE OBCHODZI MNIE TO CO MÓWIĄ INNI, mam swoje własne zdanie. A to że ktoś mnie źle zrozumiał to nie mój problem.

@Chmarus

To była obraza :shock: ? Jeśli chodzi o kulturę ja nie używałem tyle wulgaryzmów co R3m4ke. Kochajmy się i dawajmy sobie osty. :-|

Pokaż mi te wulgaryzmy... Mówisz tyle - Raptem użyłem ich na forum kilka. I to właśnie tylko w tym Temacie! Denerwują mnie noobki które nie mając pojęcia o danej grze się wypowiadają. Wyjdź z rooka - zagraj na mainie dobij 20-30 lvl i wtedy się wypowiadaj. Tibia to gra dla cierpliwych - niestety fala noobów przetaczających się przez światy tibii właśnie tak, a nie inaczej kreuje jej wizerunek.

Teraz dlaczego dostałeś osta. Poczułem się obrażony - dlaczego? - Ponieważ źle sformułowałeś zdanie. Ja jestem moderatorem i pilnuje forum nie dla siebie tylko dla was, żebyście Wy mogli sobie spokojnie podyskutować. No wybacz ale jeżeli ty mnie próbujesz pojechać za to, że zwróciłem uwagę na bezsensowne wypowiedzi no to coś tu jest nie tak... Mam prawo do dawania ostrzeżeń i jako moderator z takowego skorzystałem. Faktycznie jako moderator nie powinienem używać wulgaryzmów. Ale jestem człowiekiem i do ludzi inaczej nie dotrze jeżeli ich nie pojedziesz itd. Dla mnie to nie jest zabawa – dostałem moderatora za ciężką pracę na forum, więc bardzo Cię proszę – troszkę szacunku, a możesz uwierzyć mi na słowo ja to traktuje bardzo poważnie i jak na razie tak zostanie.

Nie raz zostałem pojechany za zwrócenie uwagi. Kiedyś zwróciłem uwagę pewnemu użytkownikowi - jego odpowiedź była następujące "Jesteś popie**** N00bem i sram na twoje jeb**** uwagi. Spier****". I właśnie od tego czasu na każdą krytykę/wulgaryzm w stosunku do Teamu mmorpg.org.pl reaguje tak a nie inaczej. Jeżeli ktoś ma coś do mnie - bardzo proszę - napisz pm - porozmawiajmy jak cywilizowani ludzie.

Dostałem PM'a od Ciebie Kubox i przytaczam tu część z jego treści:

2. Nie rozumiem jaka to obraza członka teamu hahaha porażająca obraza. TO BYŁA PRZESADA.

I czy tak powinna wyglądać treść PM'a do Moderatora? Ja nie jestem twoim kolegą! Tak sobie pisz/mów to swoich kumpli ale nie do mnie! Jak napisałem wyżej pilnuje forum dla waszej przyjemności, a nie dla siebie. Jeżeli coś Ci się nie podoba - nikt Cię tutaj nie trzyma.

I to by było na tyle.

Od tej pory każdy post nie na tematu tutaj będzie równoznaczny z ostrzeżeniem.

Tak ja orzekłem i tak się stanie. W dzisiejszych MMO liczy się tylko grafika, dlatego dla tych, dla których są ważniejsze wartości niźli grafika, Tibia jest idealnym rozwiązaniem. Kubox66, tak więc co odrzuciło Cię tak bardzo od Tibii (oprócz grafiki oczywiście)?

//R3m4ke

Fajnie wygląda ten czerwony kolor xD

A tak na poważnie - to wreszcie ktoś stanął na wysokości zadania.

@Mr.Hania

1.Ilość n00bów , to już było trochę czasu temu i to była moja pierwsza gra 2D nikt kogo prosiłem nie pomógł mi, nie podpowiedział coś nikt! A prosiłem wiele osób.

2.Świat te piętra mnie wkurzały, ja nie rozumiem poco te piętra w ogóle

3.Uważam że konto Premium daje zbyt dużo możliwości.

4.Jak poczytałem o tych uzależnieniach to już był koniec. Powiedziałem sobie, że nigdy w taką grę nie zagram.

@R3m4ke

od dzisiaj mówię do ciebie pan R3m4ke. Czy to wystarczający szacunek czy coś innego wymyślić?

//R3m4ke

Nie przeginaj Kubox....

A denerwuje Cię to ? A ja myślałem że ci się spodoba. Atak na serio to chciałem to wszystko w żart obrócić bo widzę że z wami nie da się kłócić.

Co do punktu drugiego to się nie zgadzam kompletnie. Piętra w grze 2D to świetny pomysł. Pamiętam raz z kolegą nosiliśmy paczki (parcele), budowaliśmy z nich schody i takim sposobem dostaliśmy się do pewnego pomieszczenia - jeszcze dokładnie nie zbadanego (teraz to pewnie te zadanie jest rozwiązane - wtedy to była jedna wielka zagadka...).

Co do punktu trzeciega - nie uważam że PACC ma za duże możliwości, uważam że FACC ma za małe możliwości!

Co do punktu czwartego - uzależnienia skądś się biorą, nie? Uzależniają, czyli wciągają tylko te gry grywalne, nie? Więc te "uzależnienia" można zaliczyć jako plus dla gry, jako minus dla graczy.

Ja się może powtórzę po raz kolejny... W Tibie grałem bardzo dawno temu. Kochałem tą grę. Kiedy ja stąpałem po tibijskim świecie nie było skull systemu, skill baru, questów (takich jak teraz) przedewszystkim nie było brazylijczyków, power gamerów, botów i innego ścierwa co zepsuło tą grę doszczętnie. Kolejnym plusem był praktycznie brak większych przywilejów dla Pacc (Edron + Darashia i nic więcej..). Tibia w obecnej formie wywołuje u mnie odruch wymiotny a gra ma jedynie jakikolwiek sens grając na koncie rozszerzonym.

Tibia to bardzo fajna gra, ma trochę dziwny interfejs (bo praktycznie wszystko robi sie myszka) ale denerwują mnie ludzi. Poproszę o pomoc przy quescie (desert quest) i tylko śmiech, czyli do tej gry trzeba mieć kumpli bo inaczej żadnej pomocy nie dostaniesz. Grałem w tą grę wiele razy i dużo przerw robiłem. oddawałem konta i ciągle robiłem nowe. Później zacząłem grać w otsy, to w ogóle się uzależniłem. Ale na szczęście spojrzałem na siebie i powiedziałem na głos:"CO JA ROBIĘ" i odinstalowałem grę i koniec...

ta gra (jak już pisałem/mówiłem) jest fajną grą, ma wiele plusów. Denerwowało mnie to, że bez pacca to żadna gra (bo ja kieszonkowego nie dostaję od rodziców i pracy nie mogę se znaleźć).

Osobiście nie polecam tej gry, bo jak ktoś w to zagra to zacznie "maniaczyć" (no niestety). Nie wiem co takiego ma ta gra, że ludzi uzależnia, czego inne gry nie mają.

Co do punktu trzeciega - nie uważam że PACC ma za duże możliwości, uważam że FACC ma za małe możliwości!

w praktyce wychodzi na to samo

Co do punktu czwartego - uzależnienia skądś się biorą, nie? Uzależniają, czyli wciągają tylko te gry grywalne, nie? Więc te "uzależnienia" można zaliczyć jako plus dla gry, jako minus dla graczy.

Znam wiele innych świetnych gier które tak bardzo nie uzależniają. A ja nie chciałem sprawdzać mojej siły woli.

@R3m4ke

PRZEPRASZAM za nie stosowną wypowiedź i za obrazę członka teamu czyli Ciebie. Mam tylko jedną prośbę na przyszłość nie publikuj moich PW, które wysłałem do Ciebie.

Co do Tibi to grałem w nią zaledwie dwa dni, bowiem nie przypadła mi do gustu.. Miała ciekawy klimat i wogóle ale brak dzwięku mnie odstraszył i sterowanie.

Gry tej oceniał nie będe bowiem nie grałem dośc długo, lecz niestety Tibia kojarzy się jednakowo wszystkim z krzesłem i rodzicem...

Powiem krotko... Gralem w tibie pare miesiecy ale powiem wam gra jest zalosna.. Jak juz inni powiedzieli ilosc nobow wkurza np. ide sobie w miescie i jakis kolo (20lvl) do mnie "siemasz szmato" i zabil mnie... nawet sie ruszyc nie zdazylem! Ten fakt zirytowal mnie ale gralem dalej. Drugi incydent zniechecil mnie kompletnie do gry! Po drugie wyglad gry. Wiem ze gier nie ocenia sie po grafice, ale tibii sie nie da nie ocenic.. Nawet broni nie widac a co juz dopiero o ubiorze... Nie wiem jak teraz ale w Tibii nie bylo dzwieku! (Przynajmniej ja nie mialem). Wciaga jak cholera za sprawa (jak juz wspomnial ktos z nas) "Wyscigu szczorow". W gre sie gra dla przyjemnosci a nie z przymusu... Tibia wciaga rowniez systemem smierci (znow ktos wspomnial) i traceniem rzeczy jak w Ultimie. Nie wiem co jest takiego w tibii... tylko system walki i smierci i nic wiecej... dzwieku nie ma, grafika lipna (nie widac broni), nudna... co ludzie w tym widza? Ja sam probojee do tego dojsc... :-/ :-|

Tibia nie ma dźwięku ani ładnej grafiki bo ona jest bardziej jak taki MUD, gdzie wszystko opisuje się za pomocą tekstów (i to mi się podoba). Gdyby do Tibii włączyli dźwięk to by popsuli grę, tak na moje. Są gry gdzie dźwięk jest potrzebny (World of Warcraft, OMG muzyka tam to majstersztyk) i są gry gdzie dźwięk nie jest potrzebny (MUDy, Tibia). Chyba będę musiał poszukać jakiegoś klimatycznego OTS'a do Tibii :)