Mr. Hania zobacz na www.ronOTS.com Kiedyś tam grałem, fajny;P
a co do tej muzyki w tibi, masz rację gdyby dźwięk dodalo popsuli by grę, a założę się, że gdyby chociaż tą muzykę dodali, to każdy by ją wyłączał i włączał swoją w winampie :-P
Mr. Hania zobacz na www.ronOTS.com Kiedyś tam grałem, fajny;P
a co do tej muzyki w tibi, masz rację gdyby dźwięk dodalo popsuli by grę, a założę się, że gdyby chociaż tą muzykę dodali, to każdy by ją wyłączał i włączał swoją w winampie :-P
Czyli normalne dzwieki popsułt by gre, ale te z winampa juz nie? W pełni sie z wami zgadzam przeciez nawet przez mysl by mi nie przeszło, ze to przez LENISTWO CipSoftu.
Oczywiscie gra ma bardzo wiele wspólnego z MUDem np: niby reczne wpisywanie skilli, brak dzwieku, reczne wpisywanie skilli brak dzwieku, reczne wpisywanie skilli no i na koniec brak dzwieku. Trzeba tez zauwazyc niepowtarzalny kilmat mrocznych światów fantasy emanujący wprost sredniowieczną brutalnoscią( takie Rpg-owe perełki jak Wanna wpier..... , ty ch... , jestes hunted) budujące niesamowitą atmosfere mrocznych wieków. Warto tez zwrócic uwage na bardzo oryginalne podejście autorów do profesji graczy czego koronnym przykładem jest paladyn z łukiem(wielki plus dla CiPSoftu). Na koniec dodam że w Tibi bardzo podobami się profesjonalizm i cooltura graczy która stoi na najwyzszym swiatowym poziomie z którym żadne inne MMO nie moze sie równać i wspałania scena fanowska która w przeważającej liczbie potrafi świetnie bronić swoich racji i gry( np. wypier.... Ch... ta gra jest zaje......sta a ty jesteś pedałem i ojciec cie kocha 3 razy w ciagu nocy). Polecam w skali 10 pktowej daje 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hah, ja oceniałem grę, nie jej społeczność. Gracze (a raczej banda dzieciaków) i chęć wzbogacenia się CIPsoftu sprawiają że mnie od tej gry odpycha. Co do paladyna, to oni wykreowali własny świat fantasty, a wszystkie te światy czymś się różnią. Jak zapytasz jakiegoś dzieciaka jak wygląda troll to odpowie że wygląda jak Hugo, a jak gracza WoW'a to powie że wygląda jak... yyy... jak WoW'owy troll. Orkowie z Władcy Pierścieni a orkowie z WoW'a/Gothica też się dosyć znacząco różnią. Zależy od pomysłu twórców...
Masz zupełną rację Mr.Hania, też nieraz się nad tym zastanawiałem, lecz wyobraznia tworzących mogłaby byc troche mniej bujna.. Bo paladyn z łukiem?? Za niedługo Magowie będą biegac z toporami dwuręcznymi... Śmieszne to..
To dajcie odejść Stereotypom w świat? ^^ Wtedy nawet mag z Kosiarką będzie normalny :mrgreen:
Tu zadanie dla fanów Tibii, ciekawe czy ktos to rozwiąże
ja tam nielubie ani tej gry, ani graczy ktorzy graja w ta "swietna" gre 2d. Niestety Cipsoft czyjak to sie nazywa niezauwazyl ze konkurencja weszla w swiat 3d. Co do graczy to wiekoszosc ma ok. 5 lat. Dam wam cos fajnegoo Tibi tu jest sama prawda http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Tibia . Jak patrze na ss-y z tibi to mnie krew zalewai mysle sobie "Jezu jakie te dzieci sa glupie i biedne grajac w taka gre". Teraz cos wam powiemkiedys zmadzrejecie i przestaniecie grac w to, i oby bylo to jak najszbciej bo szkoda waszego casu na bice lvl w Tibi wezcie sie za cos fajnego -.-
Heh ciekawa matura , ale chyba nie chciałbym takiej zdawać
o tibi powiem tyle
[glow=red:990afce6fd]szok ze powstala taka durna gra!!!ja mialem 6 lv. i resetlem kompa a pozniej to go przez tydzien nie dotykalem[/glow:990afce6fd]
o tibi powiem tyle[glow=red:30b46e8883]szok ze powstala taka durna gra!!!ja mialem 6 lv. i resetlem kompa a pozniej to go przez tydzien nie dotykalem[/glow:30b46e8883]
Błysnąłeś inteligencją Ja grałem w tibie i uważam, że byłaby to świetna gra gdyby nie PK...
A wiele ludzi kończy gre na 10lvlu bo poprostu nie umieją grać albo nie znają angielskiego...
Ciężko jest znać angielski jak ma się 10 lat...
Wiesz krakers ja jestem dzieckiemz czasów komuny, ale starzy dbali i o dojcza i inglisza(pisowania specjalna)
ps. Czasami traktujecie mnie jak dziecko neo , kto wie od 6 lat neo uzywam to moze jestem , ale nie czas zaczac dialog na argumenty?
Rozumiem o co Ci chodzi ;], ale teraz tak naprawdę to rodzicom zwisa i powiewa ;d Ich nie obchodzi co robi dziecko na komputerze, jak się zachowuje. Byle by mieli święty spokój
Tylko co to ma do tibii, mi sie naprawde śni typ który zniszczy m,nie argumentami , dlaczego ta gra jest boska. Moze zalozyc temat albop rozmawiac na priv poprostyu chce poznac 100% tibijczyka ktory bedzie partnerem do dialogu. Wiem ze tacy są.........
Rozumiem o co Ci chodzi ;], ale teraz tak naprawdę to rodzicom zwisa i powiewa ;d Ich nie obchodzi co robi dziecko na komputerze, jak się zachowuje. Byle by mieli święty spokój
tutaj się nie zgodzę. ostatnio szczególnie często mówi się o negatynym wplywie kompa na dzieci.
jest o tym wielkie halo w tv,radiu,nawet w samym necie!!(tu jest chyba Wasz paradks z hydepark'u)
wg mnie, zostało to zainicjowane,przez jakichś profesoró,doktorów, itp,itd, przy czym wieksza ich czesc to dziadkowie (bez obrazy), ktorz y wychowywali się na grze w kapsle...
ogólnie to bardzo zachęcam do wyszukania na necie przeróżnych opinii doktorów habilitowanych, ktorzy nie mają nawet pojęcia o czym mówią...
to nie jest nawet śmieszne.
mnie osobiście dobija fakt,ze ludzie odradzają coś na czym się kompletnie nie znają, uzywając argumentów z d*** wziętych..a ogół społęczeństwa ich slucha...
a skoro juz o tym mowa:
na religii katecheta kazał nam czytac jakieś pisama katolickie.
w jednym z nich znalazłęm artykół dot. satanizmu.
wg pana XXX, power metal (muzyka melodyczna,w ogóle nie brutalnai ogólnie bez darcia ryja,juz o tekstach religijnych nie wspominając) odsuwa ludzi od koscioła.....
Wiecie wasz dialog przypomina dzieci neo, chetnie bym sie podpial ale po co?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::
dobra. sry broda. nie doczytalem do Twojego posta.
graem w tibie ponad rok. wiem jedno. o tej grze nie mozna powiedziec,ze jest dobra.
ona po prostu ma klimat. i to nie byle jaki. wiekszosc ludzi katuje ta gre,za dzieciaki, krzesla,i smierc glodowa;/
dobra. sa ludzie i parapety.
dla mnie najwieksza zaleta tibii, jest to,ze praktycznie oddaje klimat papierowego rpg.
rusza wyobraznie.
ta gra daje ogrom mozliwosci,ktorych nie uswiadcztysz w dzisiejszych mmo.
np; gadales kiedys z npc w lienage'u?? albo zdarzylo Ci sie wejsc do podziemi w Wow'ie i juz z nich nie wyjsc bo zapomniales liny?
czekam na odpowiedz,ale mysle,ze chocbym nie wiem jak Cie przekonywal,nie zmienisz zdania o tej grze.
przemco popelniles blad. NPC w lineage? posluchaj historii opowiedzianej....... just this o tibii pogadamy later
Tibia jest świetnym przykładem gry, której markę wyrabiają gracze. Nie ważne, ze gadające NPC'y, ciekawe questy itd. - Ważne, że gracze rzucają krzesłami w rodziców, biją się w szkołach, ponad 90% grających ma 10 lat... Na to większość patrzy.
Właśnie dlatego czekam na tego OTS'a Kozaka