Tibia

ale przeciez calkowicie nie oto chodzi. rozmawiamy o tym,ze tibia bardzo dobrze wymyslona gra,. nie wazne,ze grają w nią dzieci. zawsze znajdzie się ktoś, z kim mozna normalnie pograc...

dlaczego oceniacie grę patrząc jedynie na jej graczy..??

Nie. Oni też patrzą na grafikę i brak dźwięku, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie... Jak gra jest pusta to nadrabia grafiką. Jak jest bardzo dobra - grafika to jedynie niekonieczny dodatek. W końcu - kto nie zagrywał się w Pokemony na emulatorze GBA? Ba, nadal uważam to za "dobrą" grę mimo iż grafika jest... wręcz jej nie ma :)

Mr.Hania ma rację najważniejszy jest klimat i grywalność . Jasne ,że i grafika i dźwięk pomagają wczuć nam się w świat gry ale to nie najważniejsze elementy weźmy np. Crysisa ta gra jest znana tylko dzięki grafice bo reszta jest szczerze mówiąc przeciętna.

Crysis to nie mmo więc grywalność jest bardziej obsadzona jak na przygodówce, to jest porównanie nie na miejscu..

Tak samo ja moge powiedzieć że na amige były też bardzo wkręcające gry których wymieniać idzie dziesiątkami, a i grafika była lepsza od tibi....

Porównujecie w tym temacie po 50x single playery do multi, to jest cały czas tylko kłutnia gustów bezsensownej argumętacji.

Jednych bardziej ciekawi single p. czyli fabuła drugich rozwój postaci czyli mmo.

Jasne że grafika to nie wszystko ale nie mieszajcie dziedzin bo wtedy ta rozmowa robii się bezsensowana.

[ Dodano: 2008-10-16, 15:21 ]

Zaczołem się zastanawiać co wyróżnia Tibie od innych gier, dlaczego jest taka dobra..

Jak już było założone w tym temacie, argument grafiki odrzuciłem na wstępie.

Pomyślałem że może tu chodzi o to co i dlamnie jest najwarzniejsze w grach mmo, czyli jak sama nazwa wskazuje [massive multiplayer] ''rozrywke z innymi graczami''.

Ale jednak i tu byłem w błędzie, w żadnej innej grze online nie grało mi się gorzej z ludzmi..

Więc zwruciłem uwage na questy, szukałem jakiegoś wątku fabularnego, ale jak się okazało Tiba w przeciwięstwie do innych gier tego typu nie posiada nawet żadnej naocznej fabuły..

Cuż porównałem jeszcze ją z LoM3 i Red Stone [bo akurat w te 2d grałem], i bez namysłu sklasyfikowałem ją do kosza.

Zastanawiałem się tylko co dzieciom karze stać w obronie imienia Tibi,

i doszłem do wniosku że to samo co dziadkom zakazuje picia koli do obiadu..

//4 Orty i kilka innych. Regulamin jest jasny - Warn - Regulamin 5.1 - RmK

Gdybym miał oceniać grę samą w sobie dałbym jej 9/10 bo cóż z tego że brak jej muzyki i grafiki jak jej klimat jest NIEPOWTARZALNY! Grałem w wiele gier ale takiego klimatu jak w tibii nie znalazłem nigdzie indziej ! Niestety co prawda to prawda w tibii jest wiele dzieci które psują całą zabawę i przyjemność :( Dlatego też od półtora roku nie gram w tibię.

Grałem w to ponad 3 lata na rl i na otsach grałem do 8.2 nie wiem czemu bo najlepsza tibia to była 7.5 od 7.6 już trochę było gorzej. Ale stwierdzam jedno grając w tibie marnowałem czas miałem słabe oceny takie jak 3, 2, 1 a rzadko 4... Teraz jak przestałem grać a za czołem się uczyć to same 4 i 5 :D

Tibia nawe nawet jako gra ale zabezpieczenia sa porownywalne do 0 wiec nie radze grac w ta gre. Sam duzo w nia gralem i jestem przekonany ze to monotna gra liczy sie tylko skill i lvl ;/ .

dałbym jej 9/10

Trochę przesadzasz . Klimat jest fakt faktem niepowtarzalny ale tej grze wiele brakuje.Miło ,że przynajmniej CipSoft to widzi i stara się aby gra rozwijała się w dobrym kierunku. Jak dla mnie 7+ /10

Gra nie rozwija się w dobrym kierunku. Rozwija się pod kontem trzepanie kasy, a to nie jest dobre (przynajmniej według mnie ;)).

Dylan, Tibia nie posiada fabuły? Że ty do NPCów mówisz tylko - "buy, sell" to twoja wina. Tibia akurat ma niepowtarzalną fabułę. I jeszcze jedno naszukałem się 3 błędów, warn się należy. xD

//Komu, gdzie i po co? :D Tylko słowo i już po gościu :P - Mr. Hania

Fabuła w Tibii hmm ... Teoretycznie większość questów jest ciekawa i trzyma poziom ( np . Banana Quest czy Postman ) ale o świecie gry wiemy bardzo niewiele .

Eee? http://www.tibia.com/library/?subtopic=genesis

Macie rację mój błąd . Przepraszam za nie douczenie :cry:

A ja po prostu nie lubię Tibii. I to nie z powodu tego, że ma archaiczną grafikę albo jeszcze dziwniejsze kupowanie przedmiotów. Po prostu ta gra działa jak magnes- tylko, że większość ludzi się od tego magnesu szybko odpycha, w tym ja. Ale ta gra nie ma samych minusów- zauważyłem jeden plus! To jest nietypowy system rzucania czarów. A jakbym miał ocenić Tibię w skali 0-10 to bym dał 1 pkt (a to tylko za to, że kiedyś niektóre w niej rzeczy były naprawdę nowatorskie- ale grafika była archaiczna już w momencie udostępnienia Tibii dla graczy.

GUPIA GRA DLA TYCH CONIE UMIEJOM GRAC TAKOM GRE KASZANKA TO SAM MOGE ZROBIC JOM TEMPE SZTUKI W TO GRAJOM TYLKO HEEHH

//Ze śmiechu nie usunę tej wiadomości :D - Mr. Hania

Wydaje mi się, że mógłbyś znaleźć w Tibii kilka osób podobnych do ciebie (nie mówię od razu, że wszyscy ale trochę byś tam kolegów poznajdywał)...

MAXFAREN rozumiem dedł cie rat rozładuj się np. na mamie masz "knajta" jak tak to na pewno już sobie kupiłeś krzesło bojowe no to do boju za Venore !

A ja gram w Tibie jak się chce to można spotkać ludzi na poziomie choć są też tzw.nooby a co do grafiki to co wy gadacie dobra jest.No nic tylko grać mi już się znudziło lecz za tydzień pewnie wrócę ...

Tu chodzi o mentalność graczy, np. już widzę że ty DarknesThieft masz lat mało i takich jak ty w Tibi jest z 90 procent graczy.

Którzy rozmawiając z tymi 10 procent tworzą im chu.... atmosferę..

Nie powiedział bym że mam mało lat no ale cóż jak tak mówisz to ciekawe jak dużo ty masz lat (cholera chyba swoje foto do podpisu wstawię o,0 )

I skąd wnioskujesz że psuje komuś grę hę nikomu nie kradnę ratów czy innych potworków a z Tibi się brechtam bo jest śmieszna i już ale na pewno nikomu nie przeszkadzam ,nie proszę o darmowe itemy, nie pisze pl ?,Nie bije kolesia dlatego że mię zabił po prostu gram ale bez jaj jak ktoś pisze że tibia to syf w dodatku waląc więcej błędów niż to tego warte to już muszę coś napisać ...

Gdzie utrapienie graczy w pytaniu "pl?" najlepiej się zawsze pytać "pk?" :mrgreen: