Trial TERA Eu

forum jest po to aby pytac i uzyskiwac rzetelne informacje !

forum jest po to aby pytac i uzyskiwac rzetelne informacje !

Zgadza się i dlatego zapytałam, gdyż ta cała sytuacja z TERĄ jak na ten moment jest trochę zagmatwana i liczyłam, że ktoś odpowie.

Gohan tak tak wyzywaj od neosów itp. No ale chyba tam pisze że dueli niema i kto tu nie umie czytać? A mi chodzi o pvp, no sorki ale jak to jest server pvp to nie muszę się bawić w jakieś duele czy inne bajery. Przykładem może być że trzeba trzymać klawisz ctrl albo ustawić dobrze makro a tu? A nawet jeśli nie będę mógł go używać to czemu chociaż nie moge się dowiedzieć?

Jasna cholera. 23h-27h left. Czegoś takiego jeszcze nie pobierałem z sieci a pomyśleć, co by było gdybym nie miał jeszcze tego łącza co teraz... ;/

W razie co jestem otwarty na propozycje wspólnej gry, ostrzegam jednak, że jestem graczem weekendowym i przesiadującym w ferie i te sprawy.

Zgadza się i dlatego zapytałam, gdyż ta cała sytuacja z TERĄ jak na ten moment jest trochę zagmatwana i liczyłam, że ktoś odpowie.

jeżeli w przyszłym tygodniu dalej nie wejdzie unlimited trial, a Tobie skończy się czas na koncie, to wnioskujac z podowiedzi CMów TERA na oficjalnych forach i innych użytkowników, Twoje konto zostanie zamrożone do czasu wejścia F2P, jednakze mam nadzieje, że szybko się z tym uporają i unlimited wbije jakos na początku tygodnia. :D

Gohan tak tak wyzywaj od neosów itp. No ale chyba tam pisze że dueli niema i kto tu nie umie czytać? A mi chodzi o pvp, no sorki ale jak to jest server pvp to nie muszę się bawić w jakieś duele czy inne bajery. Przykładem może być że trzeba trzymać klawisz ctrl albo ustawić dobrze makro a tu? A nawet jeśli nie będę mógł go używać to czemu chociaż nie moge się dowiedzieć?

nie jestem pewien, bo gram w TERA 1szy raz, ale ja mam w ekwipunku taką książke jest to deklaracja pvp tak to się chyba nazywa, nie jestem pewien ale myślę, że jak się to przeczyta to będzie mozna napieprzac się z innymi, jeżeli zrobiłeś to, a nie możesz dalej bić innych to wybacz, że nie mogłem pomoc, ale ograny jeszcze nie jestem, a staram sie jak mogę

pozdroweczki :D

jeżeli w przyszłym tygodniu dalej nie wejdzie unlimited trial, a Tobie skończy się czas na koncie, to wnioskujac z podowiedzi CMów TERA na oficjalnych forach i innych użytkowników, Twoje konto zostanie zamrożone do czasu wejścia F2P, jednakze mam nadzieje, że szybko się z tym uporają i unlimited wbije jakos na początku tygodnia.

Dziękuję za odpowiedź :) Pozdrawiam.

zapraszam na ts3 i moj kanal tsadimo.com :) ( pokoj nr 5 / haslo : alert )

jak na razie dzis byly 2 osoby z mmorpg.com/forum. Ts nie jest oblegany jakos specjalnie i ludzie siedza o roznych porach.

aktualnie mam 15lv lucznikiem :)

Od 11 lvl dostaje sie ksiażke o nazwie Outlaw Declaration po przeczytaniu jej dostaje sie skilla pod taka sama nazwa ktorego mozna wlaczyc w kazdej chwili i zabiajc ludzi bez przeszkud poza miastami lecz jesli bedziecie ich tak zabijac to nabijecie sobie pkt Infamy dzieki ktorym nie bedziecie mogli wylaczyc tego skila i pierwszy lepszy koles bedzie mogl was bez przeszkud bic dopuki nie zbijecie tych pkt do 0 wydaje mi sie ze najszybciej zbija sie te pkt poprzez expinie.

Ogolnie PVP i PK jest cud miod i orzeszki, nic tylko grac : ) Pisac poki co da sie tylko na /party [o ile sie je ma]

Wyjaśnijcie mi ten fenomen, że w cliencie TERY, tj już po zalogowaniu gdy się przewiną loga GF Bluehole i cośtam cośtam mój kursor uporczywie próbuje osiągnąć lewy górny róg ekranu...

Proszę o pomoc ;]

Mam pytanie.

Uzywam sobie triala nabilem chyba 16 lvl i mam takie pytanie. Dlaczego nie moge pisac na zadnym chacie? Wiem ze nie moge pisac na W - wishper, zrozumialbym nawet gdybym nie mogl pisac na globalu na zoltym no ale zeby nie moc pisac nawet na bialym. WTF? Gram na Tera EU. Za kazdy mrazem gdy cos pisze a pozniej daje enter pisze mi ze ta opcja jest nie dostepna dla mnie. Kurde no Ci od TERY EU sami nawet na stronie napisali ze mozna uzywac all chatow po za Wishper.

Moze ktos wyjasnic o co chodzi?

było to juz wałkowane pare razy.. napisali ze jest Unlimited Trial z prawami do pisania na chacie, ale NIE JEST, nie zrobili tego jeszcze i z tego co mi odpisal CM TERY to w tym tygodniu mają się tym zająć.

EDIT: poczytałem co nieco na forum i widziałem wypowiedz CM, że w tym momencie mamy każdy z nas aktywny UNLIMITED TRIAL który nie ma time cap ani lvl cap, po prostu to, że jest napisane ze gramy 7 dni to nieprawda, muszą to z updejtować, na chacie pisać nie można, możesz pisać tylko do pt w którym jesteś i na whisper prawdopodobnie do osób które masz w znajomych.. no to tyle.

Co do Outlaw Declaration. Dostajesz go na 11 lvlu w Alika, bodajże poprzez Questa lub możesz ją zakupić za 10 Golda 10 Srebra oraz 10 Golda w stamdardowym sklepie. Przy nabijaniu infamous nie wiem jak to dokładnie jest, ale im więcej tego nabijesz, tym dłużej trwa tryb deklaracji. Możliwe, że można to zbić poprzez expa, ale innym sposobem jest czas. W mieście nikt cię nie może bić, więc jeśli obawiasz się, że pierwsza lepsza osoba będzie cię bić, później kolejna i jeszcze trzecia, to po prostu poczekaj w mieście, aż będziesz mógł to wyłączyć. Niestety nie znalazłem dokładnych informacji ile czasu to może trwać, trzeba próbować do skutku. A co do zachowania Gohana to liczę na to, że pali się teraz ze wstydu... wyjeżdża z tekstami o dzieciach Neo, a nawet nie przeczytał ze zrozumieniem.

Co do Outlaw Declaration. Dostajesz go na 11 lvlu w Alika, bodajże poprzez Questa lub możesz ją zakupić za 10 Golda 10 Srebra oraz 10 Golda w stamdardowym sklepie. Przy nabijaniu infamous nie wiem jak to dokładnie jest, ale im więcej tego nabijesz, tym dłużej trwa tryb deklaracji. Możliwe, że można to zbić poprzez expa, ale innym sposobem jest czas. W mieście nikt cię nie może bić, więc jeśli obawiasz się, że pierwsza lepsza osoba będzie cię bić, później kolejna i jeszcze trzecia, to po prostu poczekaj w mieście, aż będziesz mógł to wyłączyć. Niestety nie znalazłem dokładnych informacji ile czasu to może trwać, trzeba próbować do skutku. A co do zachowania Gohana to liczę na to, że pali się teraz ze wstydu... wyjeżdża z tekstami o dzieciach Neo, a nawet nie przeczytał ze zrozumieniem.

Wystarczy miec checi zeby poszukac . wystarczy wejsc do nich na twitter tam jest wszystko ladnie napisane co i jak ze wszystkim , poniewaz ludzie pytaja a support odpisuje na kazde pytanie i przynajmniej jest pewne ze tak jest a nie jakies domysly

ile waży tera? Bo od 3 dni ściągam ją i juz mam 33,4 GB i nadal nic ;/

na dysku 26,1 ale sciaga sie ponad 30 bo to sie sciaga instalka jakos, potem sie to instaluje i na dysku zostaje 26.1 tak jak mowilem

Mi Tera w folderze waży 26,1 GB.

Jak już jesteśmy w temacie "Trial TERA" to właśnie z tego korzystam i mam pewne pytanie. Zauważyłem, że najwyraźniej niezależnie od typu konta jest coś takiego jak Extra XP, czyli dodatkowe doświadczenie, na czym dokładnie polega ten system, mógłby to ktoś dokładniej objaśnić? Jak dokładnie się to zdobywa, ile daje i czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi, którzy płacą w przypadku otrzymywania Extra XP?

A ja mam inne pytanie, założyłem sobie konto na trialu, gramy ze znajomymi i tu pojawia się pytanie, możemy wbić na low lvl dungeon czy coś ? Bo nie było jeszcze tego pytania ; )

pierwszy dungeon jest od 20 lvla i tak mozecie na takowy wbic