W co gracie?

Zmieniło się gram w Spore . Zajefajna gierka budujesz sobie stworki . Zaczynasz od bakterii a kończysz na podbijaniu galaktyki.

Oczekiwałem czegoś więcej od Spore. No, ale gra w pewnym stopniu wprowadza coś nowego dlatego + dla niej :)

Gra nie wprowadza nic nowego. Gra łączy multum starych rzeczy w jedno. I dlatego jest taka fajna :)

mam nadzieje, ze to tylko zart. oblivion jest nudny, plytki, monotonny. wydaje mi sie, ze zostal tak cieplo przyjety, wlasnie ze wzgledu na grafike. odpapilem obliviona calkiem niedawno, aby zobaczyc, czym tak sie podniecalem , gdy byla jego premiera. i co? gdy grafika juz nie zachwyca, a fizyka nie robi wrazenia, to dochodzimy do tej wazniejszej czesci gry. fabul;a tragedia (chyba jeden z najwazniejszych elementow gry rpg), klimat ? nie wiem, do mnie on nie trafia. wszystko jakies takie ladne, kolorowe...nie wiem jak gra wygklada dalej. mi si eudalo z nia wytrzymac jakies 10-15 h (wiem, duzy przedzial, ale nie pamietam ile to bylo dokladnie). potem zasnalem, a gdy sie obudzilem, to troche zniesmaczony usunalem gre z mojego twardziela. sayonara oblivion! (szkoda, ze ci sami ludzie zrobili fallout3:/)
grafika juz nie zachwyca

Hmm... Może i tak. W 2006 bym jest 10 postawił, a teraz 7-8.

oblivion jest nudny

Z tym się już absolutnie nie zgadzam. Ciekawa walka itd. I niech nikt nie pisze, że "Gotik 3 jezd lepży", bo nie jest. Wystarczy porównać ich oceny w pismach...

fizyka nie robi wrazenia

Dla ciebie może nie, ale dla mnie to jest nadal gra z bardzo dobrą fizyką (a grałem w większość gier, w których takowa jest wychwalana).

fabula tragedia

Eee... Spójrz tylko na questy poboczne i w gildiach. Przyznam, że główny quest jest nie najlepszy, ale to tylko jeden z elementów fabuły (i to on stanowi niecałe 10% gry). A z resztą- ile widziałeś gier z lepszym questem głównym? Ja mogę je policzyć na palcach jednej ręki. A jeśli masz pisać, że nie tylko- to napisz tytuły, a może uwierzę.

klimat ? nie wiem, do mnie on nie trafia. wszystko jakies takie ladne, kolorowe...nie wiem jak gra wyglada dalej.

No cóż... tu muszę przyznać, że klimat nigdy nie był najlepszą cechą TES-ów. Ale do mnie przemawia. A co do zdania przeze mnie przemalowanego- to jest już PRZEGIĘCIE i OBRAZA nie tylko dla tej gry, ale i dla wszystkich jej fanów!!! (a z resztą- jeśli w twojej skali Oblivion jest "za ładny i za kolorowy", to w tej skali Gothic mieści się w "do obrzydzenia cukierkowy")

I jeszcze tak na koniec:

(szkoda, ze ci sami ludzie zrobili fallout3:/)

A moim zdaniem to znacznie zwiększa szanse Fallouta 3 na niesamowity sukces.

Zgadzam się z tobą . Chociaż wole gothica może ktoś już ma do niego dodatek

a czy ja pisze, ze gothic jest lepszy? zreszta, gothic'a tez nie lubie:) mowie o czesci 2. podobno 1 wymiata. coz...kiedys bede musial to sprawdzic.

A z resztą- ile widziałeś gier z lepszym questem głównym? Ja mogę je policzyć na palcach jednej ręki

no nie zartuj. na palcach 1 reki? mi by palcow nie starczylo zeby all wymienic.

A jeśli masz pisać, że nie tylko- to napisz tytuły, a może uwierzę.

wymienie 6, zebys zobaczyl, ze 1 reka to jednak za malo:

Baldur's gate 2, the witcher, bioshock, planescape torment, fallout, nwn (nie zachwycil, ale jednak lepszy...). Te gry bija obliviona fabula, klimatrm, glebia swiata.

Dla ciebie może nie, ale dla mnie to jest nadal gra z bardzo dobrą fizyką (a grałem w większość gier, w których takowa jest wychwalana).

fizyka nie jest slaba, ale po tym, co zobaczylem gdzie indziej...nie mozna sie tym zachwycic. oczywiscie patrzac na gre z perspektywy roku jej wydania, zauwazyc trzeba, ze i grafika i fizyka staly na wysokim poziomie. teraz to nie robi wrazenia. gra staje sie zwyklym rpg z kiepskawa fabula, kolorowym monotonnym swiatem i plaskimi npc'ami.

zdania przeze mnie przemalowanego- to jest już PRZEGIĘCIE i OBRAZA nie tylko dla tej gry, ale i dla wszystkich jej fanów!!! (a z resztą- jeśli w twojej skali Oblivion jest "za ładny i za kolorowy", to w tej skali Gothic mieści się w "do obrzydzenia cukierkowy")

no, ale co jest obraza? to, ze nie jestem slepy i dostzregam kolorowosc swiata?

A moim zdaniem to znacznie zwiększa szanse Fallouta 3 na niesamowity sukces.

oczywiscie, ze sukces bedzie. komercyjny oczywiscie. f3 nawet nie odpale. po trailerach i gameplay widze, ze ta gra nie jest dla mnie. prawie nic nie ostalo sie ze starego fallout. teraz to taki oblivion, tyle, ze z gunami. to juz nie jest prawdziwe rpg...

hmm... już wiem, że fallout 3 odniósł i komercyjny, i branżowy sukces, ale to nie jest klon Obliviona. Ta gra bardzo wiernie trzyma się standardów wyznaczonych przez poprzednie fallouty (system SPECIAL rulez!!!), a jedynie 2 rzeczy się zmieniły- perspektywa (z izometrycznego do 1 osoby) oraz enigme (dajcie żyć... już w mojej okolicy nie znam nikogo, kto by lubił grać w grę, w której akcję obserwuje się z góry (wyjątek- strategie)). Po prostu fallout musiał się przenieść na nowy, nowoczesny, trójwymiarowy rynek. Przynajmniej taka jest moja opinia. (a co do gothica- ja też go nienawidzę)

Ja obecnie gram w :

Cod4

Crysis

Cs-stary dobry cs

GW-już niedługo kupuje ;]

L2

ROM-CB

hmm... już wiem, że fallout 3 odniósł i komercyjny, i branżowy sukces, ale to nie jest klon Obliviona. Ta gra bardzo wiernie trzyma się standardów wyznaczonych przez poprzednie fallouty (system SPECIAL rulez!!!), a jedynie 2 rzeczy się zmieniły- perspektywa (z izometrycznego do 1 osoby) oraz enigme (dajcie żyć... już w mojej okolicy nie znam nikogo, kto by lubił grać w grę, w której akcję obserwuje się z góry (wyjątek- strategie)). Po prostu fallout musiał się przenieść na nowy, nowoczesny, trójwymiarowy rynek. Przynajmniej taka jest moja opinia. (a co do gothica- ja też go nienawidzę)

Fallout zminil nie tylko wyglad... ale i wykonawcow tej gry... i uwierz mi do polowy jest nawet bardzo wajny... ale potem staje sie taki... "ale to juz bylo"

Hmm ja ostatnio grywałem w Gothica 1,2 i NK poza tym troszkę w CS, Fife08 i inne takie.

A teraz zastanawiam się nad kupnem Gothica 3 bądź Wiedźmina co lepsze ??

Vaker-Szczerze lepszy wiedźmin

moim zdaniem również, ale Gothickiem 3 te nie pogardzam, ale nie wybija się ponad przeciętność.

Ja narazie gram W Assasin Creed, NFS Pro Street i Undercover (w angielskiej wersji)

a z MMORPG to w Silkroada od czasu do czasu w Tibię ale tak to www to gram w bite fighta

Ja teraz gram w:

-WarRock-a :rolleyes:

-Prince of Persia the sands of Time (piaski czasu) :D

-CounterStrike (nie przez neta) <_< (steam mi się zapodział wiem, ze to głupio brzmi)

no i tyle

Tibia, Metin2...żartuje

Runes of Magic !!!

w tej chwili baldur's gate 2 (wszystkie gothici, obliviony sie chowaja...grafika to nie wszytsko).

mb2 (to samo od paru lat...ale mnie na nic nowego nie stac;p)

CoD 1

moze niedlugo pykne w crysisa (nie przepadam), bo kumple z klanu graja, a mi sie nudzi ;f

mb2 (to samo od paru lat...ale mnie na nic nowego nie stac;p)

A co to? :blink:

Ja tak:

-Diablo 2: LoD (nowy nałóg :D)

-Unreal Tournament (zwykły i 2k4)

-S4 League (czasami, ostatnio rzadziej niż częściej)

-Guilty Gear XX Reload (uzależniająca bijatyka)

mb2 (to samo od paru lat...ale mnie na nic nowego nie stac;p)A co to?

www.moviebattles.com

Ja pomykam w :

Diablo II (gram w to od paru lat,czekam na 3)

CS-a(co jakis czas robie przerwy)

Nowa Prince of Persie

I to juz chyba wszytko

Ja ostatnio gram w:

-Two worlds- taki gorszy Oblivion, ale ma to coś...

-Oblivion- wiadomo- najlepszy RPG świata...

-Combat arms- najlepszy MMOFPS- CS i Warrock mogą się schować!

-Star Sonata- mało znany MMORPG, ale takich możliwości jak w tej niepozornej grze (klient 36 megabajtów!) nie ma w żadnej innej grze- budowa stacji, kolonizacja planet, kupowanie uzbrojenia i statków, nietypowy system rozwoju postaci, wydobycie zasobów, walka, zarządzanie imperium w makroskali, klany... w pełni darmowy EVE online