W co gracie?

-Oblivion- wiadomo- najlepszy RPG świata...

AaaaaAa MY EYES ARE BURNING...!!! AAAAAaaaaa... A tak na serio. Nigdy! Ale to przenigdy nie mów, że Oblivion to najlepszy rpg świata. Bo mogę wyjechać z takimi argumentami, że zaliczą to do kategorii rts/ekonomicznej...(dobra. Przesadzam, ale chciałem nadać tej scenie dramaturgii...). Żeby się na ten temat nie rozpisywać powiem tylko, że fabuła i questy są zjechane na maksa... To już wam powinno wystarczyć. (Nie chwytajcie za myszki i nie piszcie, że zostało rpg roku i osiągnęło sukces. Tak. Ale to wszystko wina konsolowców, bo grę, głownie na to robiono... Bethesda schodzi na psy... a raczej na fps'y/shootery).

Ostatnio grałem w Prince of Persia tego nowego. I przeszedłem i bardzo polecam :). Podoba mi się fabuła i ta gra jest naprawdę magiczna... Już o świetnej grafie nie wspominając. Mogę się czepiać o parę dużych rzeczy co mi przeszkadza, ale i tak produkt dobrze się udał. Najlepsza jest jednak końcówka. Mogę powiedzieć, że będzie kontynuacja :D.. a teraz zla wiadomość: będzie tylko na konsole :o... Następny kick od twórców gry byśmy kupowali konsole >:(. Ale mimo wszystko bardzo polecam.

Grałem także w Two worlds i powiem wam, że niezły rpg... tylko, że nie da się w to grać! Chodzi o to, że tragicznie chodzi się postacią. A koniem to już totalna masakra!!! Nie podoba mi się także to, że często(nie zawsze, ale zwykle tak bywa) spotkamy np. różnych przeciwników, którzy powinni ze sobą nawzajem walczyć np. Bandyta i Niedźwiedź to zawierają ze sobą pakt i obaj atakują tylko gracza <_< . Może jest już jakiś patch, ale nic o tym nie wiem.

Przeszedłem także Mirror's Edge i powiem wam, że przyjemnie się gra. Fajnie się chodzi po ścianach i skacze po budynkach, ale fabuła jest BEZNADZIEJNA.... Słabizna... A końcowa finalna scena trwa jakieś parę sekund. To są najwieksze minusy gry.

I znowu zacząłem sobie pykać w Warhammera Dawn of War w necie. Bardzo mi się podoba :P. Ale bez soulstorm... beznadziejne są te 2 rasy co tam dodali i kampanię <_< .

a bym zagral w tego PoPa i ME esh:) szkoda, ze jestem bez grosza przy duszy;p .

Two worlds odinstalowalem po godzinie gry. sterowanie tragiczne. jak uslyszalem glos glownego bohatera to padlem na podloge i dlugo sie smialem:). nie wiem, skad wzieli tego goscia. grafika calkiem fajna, jak wczyta sie jakis dobry cfg. o fabule nic nie powiem, bo krotko gralem.

Gram ponownie w Baldur's gate 2 i ta gra jest nadal niesamowita. mimo lat nie starzeje sie. grafika wcale nie jest slaba. jest klimatyczna i swietnie narysowana. czuc magie. i ta muzyka och...http://www.youtube.com/watch?v=aDYEGDrO0mU miod. boskie questy i swietna fabula. jestem dopieor na poczatku 3 rozdzialu a mam za soba juz 34 godziny gry. po tym czasie bym pewnie dawno ukonczyl obliviona i fallouta 3 razem wzietych :P

Ja gram teraz troche w Metina2 (tak poza tym. Jest w ogóle Metin [jedynka]?? :huh: :huh: ). Prócz tego WarRock [WR]. od czasu do czasu Mirror's Edge [M'sE]. Jak mi sie nudzi pogrywam w CounterStrkike 1.6 [CS 1.6]. A żadko ostatnio gram w Prince of Percia: Sands of Time [PoP:SoS]. No to tyle.

Ale chętie bym zagrał w Gothic 1 (z kompa mi sie skasowało, a płyte zgubiłem :P)

Mirror's Edge^^^^^^^^^^^^^^^^

WarRock^^^^^^^^^^^^^

walkafu9.jpg

Metin2^^^^^^^^^^^^^^^^^

capture11012007143741hm4.jpg

CounterStrike 1.6^^^^^^^^^^^^^^^

To już ostatnie. Pronce of Persia: Sands of Time^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

:blink: :blink: :blink: Ufff.

:blink: :blink: :blink: Koniec postu. :lol: He! He!

Overclocked - Pleniak z CDA. Nie jestem fanem przygodowek, ale ta nawte mi sie podoba. Jest dosyc prosta, czego nie mozna powiedziec o reszcie przedstawicieli tego gatunku. To sprawia, ze jest to swietna pozycja dla tych, ktorzy chca zaczac grac w przygodowki.

The Path- Jeszcze nie gram, ale w weekend prawdpodobnie tak. Gra jest dosyc tania ( 7 euro), wiec chyba ja kupie. Tutaj krotki filmik:

Teraz gram w:

TES 4: Oblivion (od 2 lat! A ostatnio nawet zacząłem tworzyć filmy z tej gry na youtube...)

Mount & blade (co jak co, ale gra niedoceniana i już!)

EU: Mroczne wieki (moim zdaniem najlepsza strategia, oczywiście zaraz po Age of Empires III)

Puzzle Quest: HOW (ciekawy pomysł i świetne wykonanie)

O cholera, polecam The Path. Dziwna gra, ale calkiem ciekawa. Warto zagrac i odskoczyc na chwile od tych wsyztskich fps'ow itp. Nie kazdemu sie spodoba, ale jak ktos lubi dziwne rzeczy, to polecam. Gra dosyc tania (33 zl po przeliczeniu na polskie), a zakupic ja mozna w steam.

Day of Defeat 1.3 (1 rok).

Gra stworzona na silniku HL1. Polega głównie na grze zespołowej ,zdobywaniu flag, punktów. Więc o dobre staty tam dosyć trudno. Gra jest bardzo realistyczna. Mamy tam 5 serwerów ,które co każdy wieczór są pełne.

Day of Defeat Source (nie cały tydzień)

To samo co powyżej ,lecz na silniku Half Life2.

dodfieldv3a0001nc4.jpg

ZhyperMu (pół roku)

Od ponad pół roku z wolnych chwilach pogrywam na tym prywatnym serwerze.

screen092817200077qq0.jpg

Ja aktualnie gram tylko w Diablo 2 (plus dodatek :D) po necie. To jest zupełnie inne przeżycie niż gra na singlu. Ten klimat i ta radość jak z kumplami ubijesz bossa, nic nie może się z tym równać :)

Teraz pykam w Advent Rising. Gra jest w aktualnym numerze CDA. Polecam, o ile ktos lubi tego rodzaju rozrywke.

Filmik:

Ja pogrywam w grę Kohan2 na moim koputerku gości 3 rok z przerwami ;](Kohan1 to była moja pierwsza gra na pc dlatego też bardzo spodobała mi się 2).Przymierzam się do zainstalowania ponownie gry Disciples2.

"I przyszedł czas" ( tekścik zapożyczony ze Spleśniałej Księgi), że 3,5 letni fan RPG nie ma w co grać... W przyszłym miesiącu możliwe, iż będę miał nowy Internet, więc postaram się obadać kilka RPG, MMO, MMORPG. Jak na razie, posucha kompletna...

To co, grales juz we wszystkie mozliwe gry RPG ? :F

Watpie, abys przez te 3 lata poznal wiekszosc dobrych gier cRPG.

Nie, nie grałem we wszystkie cRPG, ponieważ, z czysto ekonomicznych powodów, nie opłaca mi się ściągać gier po 30 godzin i więcej, tylko po to, by je usunąć, ani (niestety) nie posiadam środków na zakup jakichkolwiek gier. Bardziej skupiałem się na MMO przez te 3 lata, z cRPGów grałem w dwie pierwsze części Gothica, serię TES, Wiedźmina, KOTOR i KOTOR2, ogólnie z RPGów: wszystkie części Fallouta, Beyond Divinity, Divine Divinity, wszystkie części Baldur's Gate i Icewind Dale, kolekcję Sacred, Diablo 1 i Dablo 2 + PZ, Planescape: Torment, moje ulubione Arcanum, Dungeon Siege + dodatek i Dungeon Siege 2 + dodatek, NWN + dodatki, Spellforce. To chyba większość.

Ja aktualnie gram tylko w MMORPG ale mam zainstalowanego na kompie NFS Carbona więc czasem se pogrywam w niego ;p

Gram ponownie w Baldur's gate 2 i ta gra jest nadal niesamowita.

W pełni się zgadzam. Jak dla mnie jest to najlepsze RPG w jakie grałem. I mówię tu o części zarówno pierwszej jak i drugiej. Szkoda tylko że moje płyty odmówiły posłuszeństwa ze starości, więc na razie raczej do tego nie wrócę. Chociaż w Extra Klasyce kosztuje 25 zł (zestaw BG1+dodatek+BG2+dodatek), więc może się skuszę ;)

Teraz pykam w Advent Rising. Gra jest w aktualnym numerze CDA. Polecam, o ile ktos lubi tego rodzaju rozrywke.

Skończyłem w to grać wczoraj. Doprawdy przednia gierka - wciągająca fabuła, epicka muzyka i rewelacyjny klimat. Polecam wszystkim miłośnikom gier akcji.

(o Diablo 2) Ten klimat i ta radość jak z kumplami ubijesz bossa, nic nie może się z tym równać

Taaa... zwłaszcza jak go ubijasz 30 razy dziennie (mówię o BaalRun'ach). Chyba że mówisz o Pandemonium Event, to zwracam honor ;)

A ja w co gram?

Diablo 2 + Lord of Destruction

2c70c5e8184c034fb1a0c4b.png

Oczywiście po sieci. Mimo dość pokaźnego wieku gierka wciąż wsysa jak dobry odkurzacz. Tworzenie i budowanie własnej postaci, wspólne wykonywanie zadań i zbieranie rzeczy aby maksymalnie przypakować postać. Obecnie staram się jak najlepiej przygotować mojego Paladyna na Pandemonium Event. Długa droga jeszcze przede mną, ale mam nadzieję że kiedyś uda mi się pokonać ubery :). Do tego jeszcze w celach czysto rozrywkowych leveluje sobie Nekromantę. Również fajnie się nim gra. Polecam gierkę fanom wszelakiego zbieractwa ;)

Grand Chase

2d04ad4d40a20eca8e72b55.png

Gierka znaleziona całkowicie przypadkowo wciągnęła mnie na długi czas. Jest to dość nietypowa platformówka online. Nietypowa, bo w przeciwieństwie do takiego Maple Story czy Ghost Online nie mamy tu otwartego świata ani możliwości stworzenia własnej postaci od podstaw. Gierka opiera się na dungeonach - mamy mapę świata na której pozaznaczane są wspomniane dungeony. Wybieramy interesującą nas lokację, tworzymy grę bądź dołączamy do już stworzonej i gramy. Każde "podziemie" Podzielone jest na kilka lokacji, aby przejść do następnej musimy zabić wszystkie potwory w tej we której aktualnie się znajdujemy. Na końcu każdego dunga czeka nas potyczka z bossem. Na początku gra wydaje się łatwa, ale z czasem poziom trudności znacząco wzrasta (zwłaszcza walki z bossami). Postacie - jak już wspomniałem nie tworzymy postaci od podstaw, tylko wybieramy z kilku gotowych (ma to związek z fabułą, która o dziwo w grze jest). Obecnie mamy do wyboru 7 postaci, przy czym na początku dostępne są 3, a resztę musimy odblokować. To co w grze najbardziej boli to Cash Shop - rzeczy w nim kupowane są dużo silniejsze niż kupowane za zwykłą kasę. Ale mi to w sumie nie przeszkadza (poza PvP). Ogólnie rzecz biorąc to fajna gra - polecam fanom "starej szkoły" :)

Combat Arms

combatarms.jpg

Tej gry raczej nie trzeba przedstawiać. W sumie za dużo w to nie gram - tak sobie od czasu do czasu walnę rundkę albo dwie dla relaksu. Ale jakimś hardkorowym graczem raczej nie jestem :)

Na razie to tyle. Raczej mało ostatnio gram z powodu nadchodzących matur, ale zaraz po nich zaczynamy granie na pełnych obrotach :)

to Grand Chase po opisie musi być zbliżone do Lunii, ale ona jest 2d

Ja gram w Cabala,No ale kiedy już nie maa neta noto włączam starego Dobrego Gothica :) Przechodze teraz 2 ,potem pogram w 3, a na końcu w Zmierzch bogów :rolleyes:

to Grand Chase po opisie musi być zbliżone do Lunii, ale ona jest 2d

Grand Chase też jest w 2D :). Ale masz racje - sposób rozgrywki jest bardzo podobny do Lunii (mapa z misjami, wybór gotowych postaci itd.). Nawet graficznie gry są do siebie podobne. Z tym że GC to typowa platformówka a Lunia to taka bardziej akcjo-zręcznościówka ;)

Za 15 zl zakupilem sobie Beyond Good & Evil. Szok, ze tak dobre gry chodza tak tanio:). Polecam!

CoD4, wiedźmin i CoD5