Wakfu SEA

Ping nie ma znaczenia... To gra turowa. Ludzie :( Troche pomyslunku.

Nie spotkałem się z żadnymi opóźnieniami, ping jest dobry.

Ping nie ma znaczenia... To gra turowa. Ludzie Troche pomyslunku.

tak sie składa że ma znaczenie to ty pomyśl.. to że gra jest turowa ma ogromne znaczenie bo 30sekund w późniejszej fazie gry ma ogromne znaczenie. jak będziesz miał opóźnienia to nie ogarniesz i 1 tura 30sekundowa ci nie wystarczy geniuszu... to nie jest gra dla bez mózgów i causali tu nie srasz skillami jak w większości grach tylko myślisz nad czym co robisz bo wystarczą nawet 2 słabsze mobki żebyś padł ;)

@Grawint, Ping jest jak najbardziej spoko.

@Kromal, Wersja EU już dawno jest tylko Asia jest f2p :P

wiem bo przecież w to gram xD ale czasem jest jakieś pojedyncze opóźnienie

A to sorki ;D

jest już jakaś gildia ?

Czym to się różni wgl od Dofusa?

@Bekaz, Rozbudowanym systemem ekonomicznym (Nacje mają własnych burmistrzów którzy mogą nakładać podatki, rozbudowywać tereny, prowadzić wojny między sobą itp.), światem (a raczej czasem), ekosystem utrzymywany przez graczy, jak ktoś nie zasadzi drzew to ich po prostu nie będzie (tak samo z mobkami). To tylko kilka różnic, ale lepiej zagrać samemu i zobaczyć.

raczej nie ma ale tez na nią czekam bo polajów tam mało gra

Dziś w nocy powinienem zebrac potrzebną kasę na guildie. Tak jak wcześniej mówiłem najwiecej polaków na razie jest w Brakmarze i z tej nacji będę robił guildie. Kontakt w grze przez Temporal Duke (dziś od tak 19 powinienem być i na TS i w grze).

a ciekawe na jakiej podstawie to stwierdziłeś ;)

Btw jak ktoś nie wie to dual boxing jest dozwolony.

a to żeby ktoś był w gildi z brakmaru musi być z brakmarze? -.-

a to żeby ktoś był w gildi z brakmaru musi być z brakmarze? -.-
Nie, nie musi. W gildii mogą być wszystkie nacje, problem pojawia sie w czasie wojen nacji.

no to jakoś ujdzie bo ja już wybrałem Sufokie a nie chce mi sie expić od nowa. to jeśli będzie nowa gildia to napiszcie tutaj ;) oczywiście na s1

A te frakcje dają jakieś bonusy czy co?

Właśnie... jak dołączyć do jakiejś frakcji? Bo ja na razie farmię gathering :D

w centrum astrub. obok tej sowy masz taką tablice i musisz na nią kliknąć tam będą 4 frakcje do wyboru

@up Dzięki wielkie! :)
A co do gatheringu, są jakieś sposoby szybkiego zbierania? Wiem że jak się sieje to wystarczy przeciagnać myszką i on będzie siał na wybranych polach, a zbierać trzeba wsyzstko po kolei, bo to trochę męczące ;/

Niestety nie ma metody na automatyczne zbieranie, jak to ma miejsce przy sadzeniu. Z tego co pamiętam to istnieją ( istniały ) jedzonka, potki i przedmioty zwiększające prędkość zbierania.

EDIT

Na jakim dokładnie TS siedzicie, bo byłem kilka razy na tym podanym na początku tematu i nikogo tam nie było ( chyba że akurat tak niefortunnie trafiłem ).