Wakfu SEA

Okej gildia już działa - Gwardia Ognia, po invy pisać na nicki: Doom Black Smith, Temporal Duke, Tekii i Fenek. Prężnie się rozwijamy i praktycznie jest zawsze z kim grać.

nie ogarniam.. gdzie w danych królestwach są sklepy? jest jeden duzy na wszystko czy poszczególne tak jak w dofusie?

W Wakfu można handlować tylko z innymi graczami. W tym celu możesz sprzedawać/kupować na tablicy w markecie, lub poprzez swój Haven Bag.

no o te tablice mi chodzi. są poszczególne kategorie? np pets shop farmer fisherman jeweler shop itp czy jedna duza tablica na wszystko?

Nie ma kategorii, ale jedna tablica = jeden rynek ( jeżeli coś wystawisz na jednej tablicy, to na drugiej tego nie znajdziesz ).

Możecie po dzisiejszym patchu się zalogować?

Nie da się jeszcze zalogować bo ciągle trwa maintenance. Na forum admin pisał że mają pewne trudności, bo starają się wprowadzić 2 aktualizacje naraz ( multiman i shushu ). Przerwa przedłuży się do 00:30 19 lutego czasu azjatyckiego.

EDIT

Przerwa przeciągnie się jeszcze o 2 godziny.

Coś się spokojnie w tym temacie zrobiło, więc odświeżam ( trochę czasu minęło więc double postem tego nazwać nie można ;p ). Zapraszam do gry w pełni darmową wersję Wakfu. Większość zawartości dostępna za free ( jedynie funkcje polityczne są ograniczone ), nie ma problemów z lagami ( a przynajmniej nie zauważyłem większej różnicy w porównaniu do EU serwerów ). W grze istnieją 2-3 aktywne polskie gildie z całkiem sporą ilością graczy.

Tak więc zachęcam do gry :)

PS Mój nick w grze to Kasztelan

EDIT Zapomniałem podać stronę gry ;p http://www.wakfu.asia/en/mmorpg/community

Gra ktoś jeszcze może? Bo mam problemy z logowaniem ;C

Podłączam sie do pytania, gra ktoś jeszcze?

Polska gildia Gwardia Ognia ciągle funkcjonuje i jest zazwyczaj od 5 do 15 osób online. Do tego na serwerach ciągle jest całkiem niezły ruch.

hmmm jako stary weteran Dofusa mam pare pytań co do tej wersji Wakfu :P

Po pierwsze, jak dobrze zrozumiałem, to praktycznie cały content mamy za darmo poza funkcjami politycznymi tak?

Po drugie, czy tak jak w Dofusie 4 postacie +, czy moge sobie zrobić tylko 2 i też mieć jako tako zabawe z expa?

Chyba juz ponad godzine czekam na maila aktywacyjnego. ; /

Który serwer? Sorry za double posta.

Phaeris -> tak zrozumiałem z poprzednich postów

I także czekam już jakieś 40 minut na email aktywacyjny ;_;

Jezeli masz gmaila, sprawdz w zakladce społecznosci, czy jakos tak, tam ten mail laduje.

dobra, dzięki ^_^

1. Serwer Phaeris.

2. Jedyne ograniczenia dla F2P to brak opcji politycznych, tzn. nie możemy głosować/startować w wyborach na przywódców nacji.

3. Wiele osób ( w tym i ja ) gra tylko jedną postacią i nie narzeka na brak rozrywki.

Jak cos to moj nick to Kapowsky, gram "Pandą".

Okej, to ja w takim razie też zrobie jedną postać i zobaczymy ^_^

Nacje mają znaczenie w gildiach czy nie?