pierwsza kupiona gra to kajko i kokosz śmieszna była z tego przygodówka, graliśmy z bratem na komputerze w biurze taty, potem dostaliśmy civilization 3, te noce spędzone na graniu, piękne czasy
Wasza pierwsza kupiona gra na pc?
Ale na PC, playa, czy ogólnie jakakolwiek gra kupiona za własne pieniądze?
Edit: Dobra mniejsza nie doczytałem tematu....
A więc pierwsza była kupiona przez moją mamę, gra nazywała się Pingu i była przeznaczona dla małego 5 letniego chłopca jakim wtedy byłem .
Mechwarrior 2: Mercenaries i Battlezone. Obie były pierwsze. Kupiłem je po przesiadce z biurowego kompa od ojca z firmy na sprzęt z Rivą TNT. To była potęga wtedy, pamiętam, że jeszcze GTA 3 próbowałem odpalać na niej. %-)
Final Fantasy VI na PSX :D potem cjuz nie pamietam ;p ale ostatnia gra napewno byl battlefield 3
Gex i monster truck. O ile tej drugiej nie pamietam za dobrze, o tyle Gexa przeszedlem ze 3 razy i dzieki temu utwil w mej pamieci. A i teraz potrafie do niego wrocic, po tych latach od premiery gry, bo to zwyczajnie bardzo dobra produkcja, ktora broni sie nawet dzis.
JA kupiłem Gazete i w której był gothic 1 Alone in The Dark 4 i jakieś jeszcze
to w Gothica potrafie do dziś grać i mi się nie nudzi
Ja na wejsciu kupilem 2 gry kaan oraz gra ktorej nie pamietam nazwy ale rozchodzilo sie w niej o to ze chodziles i rozwalales kaktusy i jakies moby przy pomocy butelek z gazowanym napojem, ale glownym celem bylo przejscie planszy do check pointa chociaz nie zawsze. Gra byla platformowa a glowny bohater byl pomaranczowy i gruby nazwa byla podobna do battle juice ale to nie to... moze ktos wie co to za gra?
Gothic 1, ahh te niezapomniane czasy, gdy na początku gry głowiło się z kumplem przez 2 godziny jak się podnosi itemy. ( Co za idiota wymyślił, aby podczas trzymania przycisku myszy kliknąć ruch do przodu ?
). Mówiliśmy wtedy: "Gówniana gra", a teraz gra, do której nawet teraz powracam co jakiś czas. ^^
Oryginał to pierwszy Doom, a pirat z rynku () to bodajże 3 pierwsze części Rainbow Six (mam ją cały czas, o o dziwo cały czas działa, mogę ją na luzie odpalić na kompie pod emulator na PSX
)
Fist Fighter. To było jeszcze na commodore 64 i w dodatku na kasecie
Pierwszy oryginał to był baldurs gate 2 + tron bhaala.
Pierwsza gra na kompie ( kolega taty składał komputer więc coś mi już tam wgrał ) : NfS Hot Pursuit 2
Pierwsza kupiona gra: CoD jedynka
Pierwsza gra z czasopisma: Giant: Obywatel Kabuto
Pierwszy film na kompie: Władca Pierścienie Dwie Wierze i Asterix i Obelix i misja Kleopatra
Takich rzeczy się nie zapomina
Fable: Zapomniane Opowieści do dzisiaj chyba najcieplej wspominana przeze mnie gra.Ukończyłem ją około 7 razy.
Fable to jest to To była moja pierwsza NIE orginalna gra jaką kupiłem
jeszcze pamiętam że na Wolumen jechałem po nią
Po tychy kilku razach nauczyłem się kilku tricków do tej gry np. z kluczami xD Jak mieć wszystkie na początku gry Albo jak miec mnóstwo kasy
Baldurs Gate 1
Fist Fighter. To było jeszcze na commodore 64 i w dodatku na kasecie
Final Fantasy VI na PSX :D potem cjuz nie pamietam ;p ale ostatnia gra napewno byl battlefield 3
A jaka była wasza pierwsza oryginalna gra kupiona na PC ?
Oczywiście pisząc o Majesty, nie brałem pod uwagę gazet (CDA, od 1998/9 roku), eXtra Klasyki, która wtedy wychodziła za bodajże 20 zł ? Bo takich miałem sporo.
Aha i przy okazji, że wspomniałem o takich czasach, to chyba jednak pierwszą moją grą, kupioną na PC był Future Cop. Gierka w tym samym pudełku posiadała dodatkową płytkę CD a'la z kiosku, w której był patch naprawiający grę. To było dziwne, ale cóż, taki wydawca polski
Assassin's creed 1 wyproszone od rodziców w wieku 14 lat to były czasy...
Najbardziej pamiętam pudełko od Hugo... wiem też że było gta2 i kilka innych pozycji wcześniej, ale za bardzo nie mogłem w nie grać :/
A tak ciekawostka jako tako moją pierwszą konsolą do gier było nie pamiętam jak się nazywało. Jednak po jednej stronie jedna kreska i po drugiej stronie 2 kreska. No i jakby ping pong. Konsola posiadała jakby gałeczki i była do tego czarno biała . Była na niej tylko jedna gra ping pong nie wiem może ta konsola nosiła nazwę pong czy coś takiego mogę się mylić
.
Wielkie pudło (rozmiar taki jak kartka A4) w której było The Settlers 3 Złota Edycja.
Gothic 1 z rozwalonym pudełkiem.