Wasza pierwsza kupiona gra na pc?

pierwsza kupiona gra to kajko i kokosz :D śmieszna była z tego przygodówka, graliśmy z bratem na komputerze w biurze taty, potem dostaliśmy civilization 3, te noce spędzone na graniu, piękne czasy :)

Ale na PC, playa, czy ogólnie jakakolwiek gra kupiona za własne pieniądze?

Edit: Dobra mniejsza nie doczytałem tematu....

A więc pierwsza była kupiona przez moją mamę, gra nazywała się Pingu i była przeznaczona dla małego 5 letniego chłopca jakim wtedy byłem :D.

Mechwarrior 2: Mercenaries i Battlezone. Obie były pierwsze. Kupiłem je po przesiadce z biurowego kompa od ojca z firmy na sprzęt z Rivą TNT. To była potęga wtedy, pamiętam, że jeszcze GTA 3 próbowałem odpalać na niej. %-)

Final Fantasy VI na PSX :D:D potem cjuz nie pamietam ;p ale ostatnia gra napewno byl battlefield 3

Gex i monster truck. O ile tej drugiej nie pamietam za dobrze, o tyle Gexa przeszedlem ze 3 razy i dzieki temu utwil w mej pamieci. A i teraz potrafie do niego wrocic, po tych latach od premiery gry, bo to zwyczajnie bardzo dobra produkcja, ktora broni sie nawet dzis.

JA kupiłem Gazete i w której był gothic 1 Alone in The Dark 4 i jakieś jeszcze :P

to w Gothica potrafie do dziś grać i mi się nie nudzi

Ja na wejsciu kupilem 2 gry :D kaan oraz gra ktorej nie pamietam nazwy ale rozchodzilo sie w niej o to ze chodziles i rozwalales kaktusy i jakies moby przy pomocy butelek z gazowanym napojem, ale glownym celem bylo przejscie planszy do check pointa chociaz nie zawsze. Gra byla platformowa a glowny bohater byl pomaranczowy i gruby nazwa byla podobna do battle juice ale to nie to... moze ktos wie co to za gra?

Gothic 1, ahh te niezapomniane czasy, gdy na początku gry głowiło się z kumplem przez 2 godziny jak się podnosi itemy. :D ( Co za idiota wymyślił, aby podczas trzymania przycisku myszy kliknąć ruch do przodu ? :P). Mówiliśmy wtedy: "Gówniana gra", a teraz gra, do której nawet teraz powracam co jakiś czas. ^^

Oryginał to pierwszy Doom, a pirat z rynku (:D) to bodajże 3 pierwsze części Rainbow Six (mam ją cały czas, o o dziwo cały czas działa, mogę ją na luzie odpalić na kompie pod emulator na PSX :D)

Fist Fighter. To było jeszcze na commodore 64 i w dodatku na kasecie :)

Pierwszy oryginał to był baldurs gate 2 + tron bhaala.

Pierwsza gra na kompie ( kolega taty składał komputer więc coś mi już tam wgrał ) : NfS Hot Pursuit 2

Pierwsza kupiona gra: CoD jedynka

Pierwsza gra z czasopisma: Giant: Obywatel Kabuto

Pierwszy film na kompie: Władca Pierścienie Dwie Wierze i Asterix i Obelix i misja Kleopatra

Takich rzeczy się nie zapomina :P

Fable: Zapomniane Opowieści do dzisiaj chyba najcieplej wspominana przeze mnie gra.Ukończyłem ją około 7 razy.

Fable to jest to :P To była moja pierwsza NIE orginalna gra jaką kupiłem :) jeszcze pamiętam że na Wolumen jechałem po nią :P

Po tychy kilku razach nauczyłem się kilku tricków do tej gry np. z kluczami xD Jak mieć wszystkie na początku gry :P Albo jak miec mnóstwo kasy :)

Baldurs Gate 1

Fist Fighter. To było jeszcze na commodore 64 i w dodatku na kasecie
Final Fantasy VI na PSX :D potem cjuz nie pamietam ;p ale ostatnia gra napewno byl battlefield 3

A jaka była wasza pierwsza oryginalna gra kupiona na PC ?

Oczywiście pisząc o Majesty, nie brałem pod uwagę gazet (CDA, od 1998/9 roku), eXtra Klasyki, która wtedy wychodziła za bodajże 20 zł ? Bo takich miałem sporo.

Aha i przy okazji, że wspomniałem o takich czasach, to chyba jednak pierwszą moją grą, kupioną na PC był Future Cop. Gierka w tym samym pudełku posiadała dodatkową płytkę CD a'la z kiosku, w której był patch naprawiający grę. To było dziwne, ale cóż, taki wydawca polski :P

Futurecop.jpg

Assassin's creed 1 wyproszone od rodziców w wieku 14 lat :D to były czasy...

Najbardziej pamiętam pudełko od Hugo... wiem też że było gta2 i kilka innych pozycji wcześniej, ale za bardzo nie mogłem w nie grać :/

A tak ciekawostka jako tako moją pierwszą konsolą do gier było nie pamiętam jak się nazywało. Jednak po jednej stronie jedna kreska i po drugiej stronie 2 kreska. No i jakby ping pong. Konsola posiadała jakby gałeczki i była do tego czarno biała :). Była na niej tylko jedna gra ping pong nie wiem może ta konsola nosiła nazwę pong czy coś takiego mogę się mylić :).

Wielkie pudło (rozmiar taki jak kartka A4) w której było The Settlers 3 Złota Edycja.

Gothic 1 z rozwalonym pudełkiem.:D