Ja tam mam swoje Hobby...
1.Warhammer 40.000 / Warhammer Fantasy Battle
2.Jest to "gra figurkowa" polegająca na pokonaniu wroga, gra się pomalowanymi przez siebie figurkami ( Jest dużo armii do wyboru, np. najbardziej popularni/znani Space Marines lub Tau' ) używając kości, statystyk wojsk ( każdy rodzaj, np. strzelec taki, pojazd taki, ma swoje własne statystyki... ) Linijek i najważniejsze - Swojego mózgu, gdyż chyba najważniejsza jest taktyka.
3.Gram/zbieram to, ponieważ to bardzo dobre Hobby, można się pobawić w malarza i malować wojska we własne barwy, lub też te, które są w danym oddziale/zakonie ( Tu patrz. Space Marines / Marines Chaosu, gdyż mają oni własne zakony, u tych pierwszych niektóre wymagają posiadania dodatkowej "księgi armii", gdyż mają "własne, unikalne" jednostki ). Można jednocześnie grać z przyjaciółmi, robić wielkie bitwy lub małe potyczki, jak i samemu porobić własne "ulepszenia". W wojskach nie dostajemy już złożonych jednostek, samemu je sklejamy tak jak chcemy, malujemy jak chcemy, dajemy to co chcemy, innymi słowy - WOLNOŚĆ! Sam mam z kolegami trochę czasu w tym, więc powinno się znudzić, skąd! Firma ( GamesWorkshop ) cały czas dodaje nowe oddziały i wogle, można tyle robić, że od kilku lat jest super.