Ludzie, jeżeli nie macie cierpliwości do wbicia 50 lvla, to nawet nie bierzcie się za tę grę. Dlaczego? Bo prawdziwy test cierpliwości zaczyna się od 50, kiedy musisz wbic attunement. Będziecie wipe'ic dungeony w kółko, zanim nauczycie się jak zabić konkretnego bossa, nauczycie się na pamięć jego ataków i jak ich unikać. Terazi i tak jest prościej, bo żeby wbić genesis key, wystarczy zrobić dungeony na brąz. Jak ja wbijałem attunement, trzeba było zrobić go na silver w określonym czasie. Pamiętam jak tłukliśmy po kilkanaście razy jednego dunga, bo najpierw na trening i tłumaczenie, potem na poważnie a i tak udawało się za 10-tym razem.
Dla tych którzy mówią że gra jest monotonna, bo używa się ciągle dwóch- trzech skilli, to wiedzcie że każdy mobek zachowuje się inaczej i na późniejszym lvlu żeby nie paść przy robieniu zwykłego taska, musisz ciągle ogarniać jego ataki i ich unikać. Gra różni się od innych typu WoW, bo tu nie patrzysz się przede wszystkim na paski, wskaźniki i skille, tylko musisz ciągle mieć oczy otwarte i ogarniać telegrafy. Ogólnie w wielu sytuacjach, zagapisz się i nie unikniesz jednego telegrafu i z miejsca padasz. Nawet od zwykłego moba, robiąc daily.
Grafika cukierkowa, a i tak community wg. mnie jest 20+ bo tylko takie spotykałem, będąc w gildii (która nie miała wcale ograniczenia wiekowego). Te kolory są tutaj tylko po to żeby wprowadzić humor i urozmaicenie + wiadomo że taka grafika wolniej się starzeje.
Podsumowując. Gierka nie jest dla ludzi którzy chcą wpic cap'a po dwóch dniach grania, bo najzwyczajniej się tak nie da. Do tego prawdą jest że expienie postaci na 50, nie należy do super przyjemności, a to tylko dlatego że gra opiera się na endgame'ie. W porównaniu do zeszłego roku, teraz jest naprawdę co robić, bo dorzucili daily, contracty i inne pierdoły które bardzo przyjemnie się robi. Mój wniosek jest taki, że jak gierka przejdzie na F2P, to ludzie się na nią rzucą, ale tak naprawdę duża większość odpadnie po tygodniu, bo zobaczą że gierka jest wymagająca (co ja osobiście uważam za ogromny plus, pomimo tego że nie gram po 10 godzin dziennie).