Wildstar - Dyskusja ogólna

Spokojnie, koleżanka pewnie miała na myśli jakąś pracę wakacyjną dla dzieciaków. Oby.Własnie tak patrze, czy sobie tej gry nie zakupić, i jedno mnie zastanawia, bardzo ona zcasualowana jest? Szybko sie dobija etn end game? Są jakieś większe problemy ze zdobywaniem setów do PvP, czy co tam się w tej gierce robi w end gamie?

Nie ma problemów ze zdobywaniem setu pvp, grę dość znacznie ułatwili od levelowania po zdobywanie setu PVP, zlikwidowali set za rating, teraz wystarczy tylko grać BG i arenki by wyposażyć się w set pvp

Ma ktoś może jakiś dobry build pod Espera na leveling ;>?

Wpisz w google WSBase, tam masz buildy

Ludzie przeciez caly czas trwa JUmble gdzie gre kupujecie za 4 zl....+ macie 30 dni gry

Kochani, expienie w tej grze to pogrom i nie tylko ja to wiem bo jest tu dużo doświadczonych graczy :)

do 25 expi się wolno ale bardzo łatwo, potem expi się szybo ale bardzo trudno, sam padałem nieraz jak noob, główkowałem się godzinami nad niektórymi questami bo są po prostu skomplikowane, bez trackera (czasami specjalnie oszukują by tylko nam przedłużyć) więc jak ktoś się pytał w ile wbije lvl to głupie pytanie bardzo...Ja 50 wbiłem w 9 dni grając 13-14h dziennie (tzw. Nolife, nie lubię czekać) a jak gra ktoś godzinę - dwie to miesiąc - dwa. Również zależy to od skilla, jeśli nie robisz uników to przygotuj się że będziesz zdychał.

@PanLowca questy nie są skomplikowane, no może poza questem tuż przy końcu by przejść dalej musisz wejść w odpowiednie portale ale jak ktoś zrobi to raz to potem już zapamięta

Muszę przyznać,że gra jest wyjątkowa. Fajnie się gra już od pierwszego lvl-a, animacje postaci są super. Gram na serwerze PVP, tak więc zapraszam. Myślę, że sporo hejtu na tę gre, spowodowało jej uniwersum. Wiara przyzwyczajona do terenów leśnych z pięknymi chatkami, rolnikami dającymi nam pierwsze misję, królami, rycerzami i innymi "średniowiecznymi" duperelami. A tu roboty, statki kosmiczne, nietypowa grafika, komputery i wogóle, jazda straszna :D

Muszę przyznać,że gra jest wyjątkowa. Fajnie się gra już od pierwszego lvl-a, animacje postaci są super. Gram na serwerze PVP, tak więc zapraszam. Myślę, że sporo hejtu na tę gre, spowodowało jej uniwersum. Wiara przyzwyczajona do terenów leśnych z pięknymi chatkami, rolnikami dającymi nam pierwsze misję, królami, rycerzami i innymi "średniowiecznymi" duperelami. A tu roboty, statki kosmiczne, nietypowa grafika, komputery i wogóle, jazda straszna

Sporo hejtów było spowodowane nie uniwersum lecz abonamentem, gracze nawet nie zagrali a hejtowali że gniot, tak było jest i będzie coraz gorzej bo internet jest wolny :P. Gra jest produktem z jakością AAA i to widać, wciąż ma jednak sporo błędów no i dużo graczy będzie narzekać nadal na słabą niestety optymalizację.

Co do serwera PVP to nie licz że znajdziesz tam dużo graczy, na szczęście areny, bg, dungi czy aventures dobiera również graczy z serwera PVE

Radze zmienić serwer na pve. Na serwerze pve jest ciężko znaleźć 5 osób do questa, więc nie wyobrażam sobie jak zrobisz to na pvp

Ludzie, jeżeli nie macie cierpliwości do wbicia 50 lvla, to nawet nie bierzcie się za tę grę. Dlaczego? Bo prawdziwy test cierpliwości zaczyna się od 50, kiedy musisz wbic attunement. Będziecie wipe'ic dungeony w kółko, zanim nauczycie się jak zabić konkretnego bossa, nauczycie się na pamięć jego ataków i jak ich unikać. Terazi i tak jest prościej, bo żeby wbić genesis key, wystarczy zrobić dungeony na brąz. Jak ja wbijałem attunement, trzeba było zrobić go na silver w określonym czasie. Pamiętam jak tłukliśmy po kilkanaście razy jednego dunga, bo najpierw na trening i tłumaczenie, potem na poważnie a i tak udawało się za 10-tym razem.
Dla tych którzy mówią że gra jest monotonna, bo używa się ciągle dwóch- trzech skilli, to wiedzcie że każdy mobek zachowuje się inaczej i na późniejszym lvlu żeby nie paść przy robieniu zwykłego taska, musisz ciągle ogarniać jego ataki i ich unikać. Gra różni się od innych typu WoW, bo tu nie patrzysz się przede wszystkim na paski, wskaźniki i skille, tylko musisz ciągle mieć oczy otwarte i ogarniać telegrafy. Ogólnie w wielu sytuacjach, zagapisz się i nie unikniesz jednego telegrafu i z miejsca padasz. Nawet od zwykłego moba, robiąc daily.

Grafika cukierkowa, a i tak community wg. mnie jest 20+ bo tylko takie spotykałem, będąc w gildii (która nie miała wcale ograniczenia wiekowego). Te kolory są tutaj tylko po to żeby wprowadzić humor i urozmaicenie + wiadomo że taka grafika wolniej się starzeje.

Podsumowując. Gierka nie jest dla ludzi którzy chcą wpic cap'a po dwóch dniach grania, bo najzwyczajniej się tak nie da. Do tego prawdą jest że expienie postaci na 50, nie należy do super przyjemności, a to tylko dlatego że gra opiera się na endgame'ie. W porównaniu do zeszłego roku, teraz jest naprawdę co robić, bo dorzucili daily, contracty i inne pierdoły które bardzo przyjemnie się robi. Mój wniosek jest taki, że jak gierka przejdzie na F2P, to ludzie się na nią rzucą, ale tak naprawdę duża większość odpadnie po tygodniu, bo zobaczą że gierka jest wymagająca (co ja osobiście uważam za ogromny plus, pomimo tego że nie gram po 10 godzin dziennie).

Gra jest ok jednak na low mapakch troche brak ludzi + oczywiscie server pvp ...w ogole ktos wie jaka tam sytuacja jest bo PVE odpada po przejsciu na f2p?

PS1. JAk tu nazywa sie auction house?

Gra jest ok jednak na low mapakch troche brak ludzi + oczywiscie server pvp ...w ogole ktos wie jaka tam sytuacja jest bo PVE odpada po przejsciu na f2p? PS1. JAk tu nazywa sie auction house?

Auction house nazywa się w WS...auction house :P

Zapytaj w stolicy guarda to Ci zaznaczy na mapie gdzie jest

Co do PVP to graczy spodziewaj się tam dopiero po przejściu na F2P no chyba że mnóstwo graczy zakupiło grę za dolara to może będzie ich znacznie więcej na PVP

witam mam takie pytanko : czy można w te 30 dni uzbierać na CREED'a ? (przedluzyc abonament) - chodzi mi za walutę z gry

witam mam takie pytanko : czy można w te 30 dni uzbierać na CREED'a ? (przedluzyc abonament) - chodzi mi za walutę z gry

Wątpię byś dał radę

Z kolegami będziemy sprawdzać server pvp po stronie dominium. Jeżeli nie będzie jakoś źle to może tam zostaniemy. Póki co wbiłem i na początkowej lokacji 3 osoby biegają, zobaczymy jak będzie później.

edit Już 5 nowych odkąd tam stoję. Ludzie nakupowali wildstara za 1$ i wbijają, ciekawe czy na dłużej.

Wątpię byś dał radę

Da radę da.

Niech po prostu salvage robi itemków zamiast sprzedawać a potem craft Air/Fire fure pod pvp power, 1p 1 runa.

Ps. Jak pisze AdiosMuczaczo, ja wbijając mój 50 miałem radość ponieważ w końcu wyjątkowa gra ale czułem zmęczenie, bo nie jest łatwo.

Da radę da.Niech po prostu salvage robi itemków zamiast sprzedawać a potem craft Air/Fire fure pod pvp power, 1p 1 runa.Ps. Jak pisze AdiosMuczaczo, ja wbijając mój 50 miałem radość ponieważ w końcu wyjątkowa gra ale czułem zmęczenie, bo nie jest łatwo.

Patrząc na jego pierwsze pytanie to szczerze wątpię, by dał radę

Hej, nie chce mi się czytać całego forum by znaleźć info czy macie gildie forumową? Ja zrobiłem na PvE chara po stronie Exile. Pograłbym z kimś od początku, questy etc.

Hejka, wie ktoś z Was jak wyłączyć te paski na ziemi przy castowaniu skilli ? Wolałbym grać na wyczucie intuicyjnie... Strasznie mi nie podchodzi to gówno na ziemi, jakbym grał w grę z 2001 roku.

Hahaha :D Wybacz ale ta gra opiera się na telegrafach (tych paskach na ziemi). Bez nic nie wiesz kiedy mobek, lub inny gracz Cię atakują i nie zrobisz uniku + w czasie ich pojawiania się widzisz czas castowania skilla. Ogólnie odpowiedź brzmi - nie, nie da się ich wyłączyć bo są integralną i niezbędną częścia gry.

Hejka, wie ktoś z Was jak wyłączyć te paski na ziemi przy castowaniu skilli ? Wolałbym grać na wyczucie intuicyjnie... Strasznie mi nie podchodzi to gówno na ziemi, jakbym grał w grę z 2001 roku.

Chodzi Ci o telegrafy ? można to wyłączyć tylko że bez tego nie pograsz, jeśli Ci to nie pasuje to odinstaluj grę...bez telegrafów to Ty nawet przy levelowaniu do 50tki nie dobijesz nie wspominając już o dungach

@up dlatego napisałem że nie można ich wyłączyć :D Bez nich po prostu gra nie ma sensu :D