Wildstar - Dyskusja ogólna

@up Po przejściu na f2p będzie darmowy transwer jak teraz.

@up Po przejściu na f2p będzie darmowy transwer jak teraz.

teraz co 7 dni mozesz sie przenosic :)

Cześć, jestem 'świeżakiem' w Wildstarze, jaki polecacie serwer jak na ten czas i po jakiej stronie jest Was najwięcej ?

Tak zmieniając temat, jak myślicie - co będzie w item shopie ? jakieś mega kostiumy ? exp boosty ?

@up exile - serwer jabbit (pve)

Myśle, że mounty,kostiumy pewnie jakieś mikstury do boosta pvp itp ... Ok już wybieram Jabbit i exile :D

exp boosty kostiumy mounty boosty do golda reputacji i roznego rodzaju pierdolki- oby nic do enchantowania itp.

teraz co 7 dni mozesz sie przenosic

Raz w tygodniu ma się darmowe przeniesienie między serwerami?

Raz w tygodniu ma się darmowe przeniesienie między serwerami?

co 7 dni po transferze masz poprostu 7dni cd

Co do optymalizacji - niektóre miejsca w Wildstarze są zależne od procesora, u mnie np na 4 rdzeniach fizycznych i 4 logicznych gra działa w takim miejscu jak w linku na 22-24 fpsów na 4 rdzeniach fizycznych czyli bez HT działa już z fpsami od 29 do 40 !* Potrzeba jedynie pobawić się koligacją w menadżerze zadań. Sprawdźcie czy u Was tak samo działa, może macie lepszy procesor i po prostu Wam będzie lepiej chodziło, niezależnie od rdzeni :)

Moja konfiguracja, powiedzmy sobie szczerze jest słaba, lecz 60 stałych fpsów wyciągam na czysto :P

Y510p

i7 4700MQ @ 3,4 GHz

SLI GT 755M

* W sumie praktycznie każda gra u mnie lubi 4 mocne lub 2 niż te 8 ;p

link: http://zapodaj.net/f447f5a967b40.png.html

Co do optymalizacji - niektóre miejsca w Wildstarze są zależne od procesora, u mnie np na 4 rdzeniach fizycznych i 4 logicznych gra działa w takim miejscu jak w linku na 22-24 fpsów na 4 rdzeniach fizycznych czyli bez HT działa już z fpsami od 29 do 40 !* Potrzeba jedynie pobawić się koligacją w menadżerze zadań. Sprawdźcie czy u Was tak samo działa, może macie lepszy procesor i po prostu Wam będzie lepiej chodziło, niezależnie od rdzeni Moja konfiguracja, powiedzmy sobie szczerze jest słaba, lecz 60 stałych fpsów wyciągam na czysto Y510p i7 4700MQ @ 3,4 GHz SLI GT 755M* W sumie praktycznie każda gra u mnie lubi 4 mocne lub 2 niż te 8 ;p link: http://zapodaj.net/f447f5a967b40.png.html

Gra ma dobra optymalizacje jak na tyle szczegolow. Tera chodzi 2 razy gorzej . Wystarczy dobra karta i bedzie smigac + procek minimum i5 2500 8gb ram GF750 + , chociaz jak narazie gw2 bije kazda gre pod wzgledem optymalizacji.

Dokładnie procek i5, który ma 4 rdzenie fizyczne tylko czyli bez HT i w takich grach się spisuje najlepiej, a jak ktoś ma i7 to pozostaje mu bawić się koligacją w menadżerze zadań. Wildstar ma dobrą optymalizacją to się zgadzam ale u mnie na i7 przy 4 rdzeniach i HT po prostu wymięka ;p

Gra ma dobra optymalizacje jak na tyle szczegolow. Tera chodzi 2 razy gorzej . Wystarczy dobra karta i bedzie smigac + procek minimum i5 2500 8gb ram GF750 + , chociaz jak narazie gw2 bije kazda gre pod wzgledem optymalizacji.

donek naczelny hejter Wildstara pod każdym newsem nagle po przejściu na F2P w nią gra? wrzucam Cię do jednego koszyka o płaczliwej nazwie "Cebulactwo"

Jeśli podczas normalnej gry wam tnie lub macie duże spadki fps to zapomnijcie o eventach na max poziomie przy low detalach, nie wykonanie kontraktów za ukończony event, nie dostaniecie nagród

Hehehe, jeśli chodzi Ci o spadki z 60 na ultra do 29 max przy miejscu zależnym od procka to wiesz ... Normalna gra to gra z mniejsza ilością playerów, jak Ci się rzuci 100 + to nic dziwnego, że procesor nie wyrabia.

Kupię kluczyk do Wildstara za jakieś skiny w CS:GO. Chętni priv.

Mam pytanie odnośnie Wildstara z Humbla.

Posiadam konto na którym kiedyś wykorzystałem triala. Jeśli wykorzystam na nim klucz z humbla to po przejściu na f2p będe miał jakieś mniejsze bonusy niż osoby które kupiły bezpośrednio na stronie u twórców?

Czy jest jakaś różnica aktywowania klucza na nowym koncie a na koncie z triala?

Dla samotnikow zapraszam do naszej gildii i na tsa, wiecej tutaj -> http://mmorpg.org.pl/forum/topic/74083-jabbit-pve-exile-gildia-dragonborn-rekrutuje/

Wybór nacji ma znaczenie czysto kosmetyczne jak mniemam, co do rasy ma to jakieś znaczenie ? Racial'e czy inne tego typu rzeczy ? Standardowo mam problem z wyborem klasy i nie bardzo potrafię przyporządkować Spellslingera do klasy z innej gry, niby mag ale używa pistoletow. Stalker - Assassin, Esper - Psioncist z Allods Online, reszta klas, wiadomo. Co do serwera to wiem, że na PvP nie ma zbyt dużej ilości graczy, więc może zacząć grać na PvE, a gdy WS przejdzie na F2P użyć transferu na serwer PvP ?

PS. Arukori ładny Avek :)

Zapraszamy do gildii o wdzięcznej nazwie Gildia Testowa!

wiecej informacji : http://mmorpg.org.pl/forum/topic/74076-jabbit-pve-exile-gildia-testowa/

Wybór nacji ma znaczenie czysto kosmetyczne jak mniemam, co do rasy ma to jakieś znaczenie ? Racial'e czy inne tego typu rzeczy ? Standardowo mam problem z wyborem klasy i nie bardzo potrafię przyporządkować Spellslingera do klasy z innej gry, niby mag ale używa pistoletow. Stalker - Assassin, Esper - Psioncist z Allods Online, reszta klas, wiadomo. Co do serwera to wiem, że na PvP nie ma zbyt dużej ilości graczy, więc może zacząć grać na PvE, a gdy WS przejdzie na F2P użyć transferu na serwer PvP ?PS. Arukori ładny Avek

Wybór rasy to kwestia czysto kosmetyczna + domyślnie masz inną początkową lokację, ale możesz od razu przeteleportować się do drugiej. Graj na PvE, PvP jest teraz opustoszały. Jednak transfer po przejściu na F2P wątpię, żeby pozostał darmowy :), już na P2P kiedyś był płatny.

Lubię latać po open world i zabijać graczy z przeciwnej nacji, wiec serwer PvP jak najbardziej mi odpowiada, problem tylko czy transfer właśnie zostanie darmowy czy z przejściem na F2P usuną go. Czy ktoś mógłby mi przybliżyć Spellslingera oraz Espera ? Ponieważ chyba zdecyduję się, na którą z tych klas :)