Wildstar - Dyskusja ogólna

Na szybko esper to cos ala mag w inych grach typowy glas canon a ss to ranger tak najprosciej wytlumaczone

Obie postaci zarówno SS jak i Esper mogą być DPSem lub HEALerem. Jeżeli chodzi o leczenie to trudniejszy pod tym względem jest SS, ponieważ ma mniejsze telegrafy, obie te klasy na raidach pełnią funkcję leczenia grupy, ze względu na brak możliwości odnawiania tarczy tankom, ich siła jest bardzo porównywalna także wybór to kwestia gustu. Jeśli chodzi o DPS to tutaj zdecydowanie trudniejszy jest Esper ze względu na trudną rotację skili, która jest wymagana aby zadać jak najwięcej obrażeń, obie te klasy mają wąskie, lecz długie telegrafy, ich dmg jest bardzo porównywalny. W wildstarze przy wyborze postaci kierowałbym się tylko i wyłącznie gustem.

Ja osobiście gram Esperem, bardzo fajna, na pewno nie nudząca się klasa.

Nigdy nie grałem Healerami i nie zamierzam, jest to dla mnie po prostu zbyt nudne i nie daje mi fun'u z gry. Jak na razie padło na Espera, ale SS też pewnie zrobię jeśli gra mnie wciągnie ;) Która z nacji ma fajniejszy klimat ? Chodzi mi o to, czy jest to mniej więcej jak w WoW'ie Ally ma krainy ładne, a Horda mroczne ?

Dominion to imperium. Główne miasto to kolosalne mury, posągi, statki kosmiczne itp. Exile to wygnańcy, mieszkają w jakichś ruinach w lesie. Ogólnie jedno i drugie ma klimat ale kto co woli :3

@edit: Co do terenów, to raczej jest tak że tereny dominion i exile wiele się nie różnią, bo i jedne i drugie są raczej pokryte zielenią. Wiem jednak że zaczynając gre w dominion lądujesz na pustyni. Zaczynając exile, startujesz w lesie :)

Opłaca się robić craftink między questami czy lepiej lecieć fabułe i później do niego wrócić?

Craft zostaw totalnie na koniec :) mozna do ostatniego tieru w 1 dzien dojsc takze luz ^^

Czy ktoś ma potwierdzone info iż darmowy transfer pozostanie po przejściu WildStar na F2P. Ponieważ chciałbym zacząć grać jednak serwer PvE nie bardzo mnie interesuje, a na PvP nie ma zbyt dużo graczy

Tego nikt nie wie :)

Dodałem klucz do konta - nie pokazuje mi go, nie pokazuje, że mam subskrypcje, nie mogę grać. Nie mogę też dodać ponownie klucza. Jest jakiś sposób, żeby to obejść czy muszę czekać, aż te lenie z ncsoftu raczą ruszyć d*py i chociaż raz w życiu wykonać swoją robotę poprawnie ?

Dodałem klucz do konta - nie pokazuje mi go, nie pokazuje, że mam subskrypcje, nie mogę grać. Nie mogę też dodać ponownie klucza. Jest jakiś sposób, żeby to obejść czy muszę czekać, aż te lenie z ncsoftu raczą ruszyć d*py i chociaż raz w życiu wykonać swoją robotę poprawnie ?

Prawdopodobnie musisz czekać, aż Ci odpiszą. Nie wymagaj od nich, że oni odpiszą w godzinach wolnych od pracy. Nie wiem gdzie stacjonuje support WildStara, ale na pewno no muszą być w robocie aby odpisać. Ja w sprawie odzyskiwania konta do GW2 czekałęm chyba 1 dzień na pierwszą odpowiedź, a później kwestia kilkunastu godzin jak szły maile z odpowiedziami do siebie i sprawa rozwiązana.

Daj screna jak to wyglada :)

Czy ktoś ma potwierdzone info iż darmowy transfer pozostanie po przejściu WildStar na F2P. Ponieważ chciałbym zacząć grać jednak serwer PvE nie bardzo mnie interesuje, a na PvP nie ma zbyt dużo graczy

Tak ten transfer prawdopodobnie bedzie caly czas :) Co do servera Pvp jest on totalnie wyludniony

Daj screna jak to wyglada

http://imgur.com/a/gFkya

@Gengin 21 godzin już czekam aż odpiszą. W sprawie mojego konta do GW1 czekałem tydzień na odpowiedź.

Slowo klucz "potwierdzone" .. odp "tak... prawdopodobnie" ... serio ? On nie pyta o domysly tylko o konkretne info .. a takiego nie ma ..a to ze ty sadzis ze beda to wiesz... kazdy moze powiedziec

http://imgur.com/a/gFkya@Gengin 21 godzin już czekam aż odpiszą. W sprawie mojego konta do GW1 czekałem tydzień na odpowiedź.

Wprowadziles kod na NA stronie :( niestety oba datacentery sa odzielne a kody z humbla sa na EU i NA a jako ze zarejstrowales konto na stronie NA ( przypisales swoj klucz do ameryki ) wiec grac musisz na serwerach NA

Wprowadziles kod na NA stronie niestety oba datacentery sa odzielne a kody z humbla sa na EU i NA a jako ze zarejstrowales konto na stronie NA ( przypisales swoj klucz do ameryki ) wiec grac musisz na serwerach NA

Napisz ticketa do Supportu Wildstara, i wyjaśnij zaistniałą sytuację, zmienią Ci region gry.

Wprowadziles kod na NA stronie niestety oba datacentery sa odzielne a kody z humbla sa na EU i NA a jako ze zarejstrowales konto na stronie NA ( przypisales swoj klucz do ameryki ) wiec grac musisz na serwerach NA

Na NA też nie zaloguję się.

A zmieniasz ustawnienia serwera z EU na NA w launcherze ? Bo w tej informacji jasno pisze ze " brak zarejstrowanego konta na EU datacenter . Twoim domyslnym datacneter ( kontem ) jest NA " . Wiec sama gra pokazuje ci ze masz konto na NA . Zmien w launcherze na NA i tyle :) Napisz do suportu wyjsanij o co chodzi chociaz ja bym sie nie bawil i za 4 zl kupil new kod poki mozna.

Mam drobne pytanko. Jak teraz kupie Wildstar'a to bede mial wiecej slotow na postacie i miejsca w banku (pety i inne mniej mnie interesuja), czy po przejsciu na f2p bede mial 2 sloty i mniej miejsca w banku

Trzeba utrzymać subskrypcję aż do przejścia na f2p.