Po 2 dniach grania mogę stwierdzić że tymczasowo rift idzie w odstawke :DDD
Wildstar - Dyskusja ogólna
NIe wprowadzaj ludzi w blad serevr pvp jest dead serevrem....pisze kolejny raz - AH jest puste a creed po 60 p cuiekaw jakim cudem to uzbiera ktos. - lepiej przeczekac do f2p na pve servie
Nikogo nie wprowadzam w blad. Bardzo duzo ludzi zaczelo grac. To, ze główne miasto i ah sa puste to normalna rzecz przy ożywajacym serwerze. Po co maja siedzieć w mieście lub bawić sie w ah, teraz wszyscy expia.
Ludzi przybywa i bedzie coraz lepiej, troche cierpliwości. Szczerze to wole siedziec na takim serwerze niz na drugim BLu gdzie na czacie dominują Polacy, Turcy i inne cosie.
Mimo wszystko pozdrawiam i życzę miłej gry
Czy zmieniali coś w optymalizacji od czasu bety? Chętnie bym przetestował, ale kiedyś wywalał mi błąd już w ekranie tworzenia postaci i nie wiem czy warto znów próbować odpalać.
Sprawdzałem AH i jest więcej niż 5 itemow. Co do CREEDa na PvP to cena i tak spadła, bo jeszcze niedawno był za 900 platyn, a teraz 60, więc źle nie jest. Te rozmowy po polsku na chatcie to jakaś porażka naprawdę. Zero szacunku do innych graczy któzy po polsku nie mówią.
Czy zmieniali coś w optymalizacji od czasu bety? Chętnie bym przetestował, ale kiedyś wywalał mi błąd już w ekranie tworzenia postaci i nie wiem czy warto znów próbować odpalać.
Od czasów bety zmienili. Ściągnij grę i spróbuj na trialu jeśli nie masz konta. W razie gdyby wszystko działało zapraszamy na server pvp strone dominion
Czy jest ktoś tak dobry i kupiłby mi ten pakiet z Humble Bundle? Dam skin w CS:GO.
@up Da się jeszcze go kupić? Jak tak to ja Ci mogę kupić, 3zł to nie pieniądze.
Ok, da się już zakupiłem swoją paczkę za 6$. Jeśli da się to oddam mój klucz do wildstara.
GRam od 3 dni i ani razu nie widzialem polskich rozmow na chacie dziwne ?......nie ma to jak namawiac ludzi na martwy pvp server :X
Co do optymalizacji lepsza niz w TERZE - gorsza niz w gw2 - u exile jest wiecej fpsow bo nie pada ciagle deszcz i nie ma mgly na poczatkowych lokacjach
GRam od 3 dni i ani razu nie widzialem polskich rozmow na chacie dziwne ?......nie ma to jak namawiac ludzi na martwy pvp server :XCo do optymalizacji lepsza niz w TERZE - gorsza niz w gw2 - u exile jest wiecej fpsow bo nie pada ciagle deszcz i nie ma mgly na poczatkowych lokacjach
Nie widziałeś bo byłeś na inne mapie
.nie ma to jak namawiac ludzi na martwy pvp server :X
Ludzie dość szybko zaludniają serwer PVP hejterku Wildstara
Nie ma sensu grać na PVP serwerze! To sie nie zmieni aż do premiery F2P... Przecież tam nie zarobicie na Creeda bo nikt nic nie będzie sprzedawał na AH... Ludzie...
GRam od 3 dni i ani razu nie widzialem polskich rozmow na chacie dziwne ?......nie ma to jak namawiac ludzi na martwy pvp server :X Co do optymalizacji lepsza niz w TERZE - gorsza niz w gw2 - u exile jest wiecej fpsow bo nie pada ciagle deszcz i nie ma mgly na poczatkowych lokacjach
Jezeli nie bedziemy namawiać i ludzie nie beda przychodzić to ten serwer nigdy sie nie zaludni, logiczne. Dodam jeszcze, ze wole grac na takim gdzie jest mniej ludzi, ale ten poziom jakis jest, a nie to co sie dzieje na pve. Serwer pełny, ale dzieci nie potrafiących pisać po angielsku(nie mowie tylko o Polakach).
@up jeżeli w tej grze chodzi Ci tylko o jak najszybsze uzbieranie na creeda, to masz racje i zostań na pve. Życzę miłej gry.
Co do optymalizacji lepsza niz w TERZE - gorsza niz w gw2 - u exile jest wiecej fpsow bo nie pada ciagle deszcz i nie ma mgly na poczatkowych lokacjach
Ogólnie jak ktoś ma problemy z optymalizacją polecam ten temat https://forums.wildstar-online.com/forums/index.php?/topic/27834-solution-fps-optimization-problems/ Mi pomogło samo dodanie na końcu [PPM na ikonie gry > właściwości] > "Elementu docelowego" -dx9 zyskałem na tym nie wiem z 20-30fps ? Przy czym mój komputer to :
[Gram po stronie Exile + testowałem po stronie Dominion]
Grafika AMD HD 4870 1GB
Procesor Intel Q8200 [2.33GHz quadcore]
Ram 4GB
[system oczywiście W7 64bit]
a to to ^ wygląda tak :
"C:\Program Files (x86)\NCSOFT\WildStar\Wildstar.exe" -dx9
@2up Może Ciebie stać, żeby po miesiącu opłacić sobie abonament, ale ja kierowałem się do użytkowników forum ogółem, a tutaj średnia wieku to 13 lat. Po prostu stwierdzam, że na serverze pvp nie wyrobią na następny miesiąc, nie uzbierają kasy na cokolwiek... nie będzie popytu na to co wystawią i będą chodzić z wartościowymi itemkami, ale bez kasy. Każdego wybór... ja wole mieć komu sprzedać loot.
@2up Może Ciebie stać, żeby po miesiącu opłacić sobie abonament, ale ja kierowałem się do użytkowników forum ogółem, a tutaj średnia wieku to 13 lat. Po prostu stwierdzam, że na serverze pvp nie wyrobią na następny miesiąc, nie uzbierają kasy na cokolwiek... nie będzie popytu na to co wystawią i będą chodzić z wartościowymi itemkami, ale bez kasy. Każdego wybór... ja wole mieć komu sprzedać loot.
13 lat mówisz? Ludzie nie idźcie na ten pvp serwer, pustki wszedzie, nawet moby i npc sie wyniosły na pve. Tylko pve! Do zobaczenia na dzikiej gwieździe!
Tak serio, jak wolisz pve to tam sobie siedź, ale przestań krzyczeć jaki to pvp jest pusty jak nawet nie grasz. Każdy gra tam gdzie chcę, wbiją na pvp serwer nie spodoba się to pójdą na pve do trzynastolatków, spodoba się to zostaną. Jeszcze raz życzę miłej gry i powodzenia
Chciałem grać na PVP bo jak grałem po premierze to fajnie się pkowało, ale teraz to po prostu nie ma sensu.
Czy jak teraz aktywuje klucz to będę jeszcze tym "płatnym użytkownikiem" czy już tym f2p?
Wcale nie, jak mówiłem expie i ludzi przybywa cały czas. Widze jak expia, walczą duele, gadają, po prostu dobrze sie bawią, bez spiny, ze nie ma dużo ludzi. Ludzie przyjdą jak zobaczą, ze innych graczy przybywa cały czas. No, ale to jest indywidualny wybór gdzie kto gra. Ja mimo wszystko zapraszam na pvp, nawet jedna osoba wiecej juz zwiększa populacje serwera
@up z tego co wiem to bedziesz tym płatnym, do 15 jak wpisałeś klucz to dostaniesz jakiegos peta i inne zabawki. Jesli sie mylę prosze mnie poprawić.
Edit
Dodam jeszcze, ze mocno sie zdziwiłem jak o 3 w nocy mnóstwo ludzi expilo.
Te rozmowy po polsku na chatcie to jakaś porażka naprawdę. Zero szacunku do innych graczy któzy po polsku nie mówią.
Zawsze mi się śmiać chce jak czytam coś takiego To to samo co byś wyjechał za granice i z innymi Polakami rozmawiał w innym języku bo jak mówisz po Polsku to nie okazujesz szacunku innym xD Pokaż mi gdzie masz ZAKAZ rozmów w innym języku niż angielski
Z resztą, rozmawiali ze sobą, z poszczególnymi osobami a nie z całym serwerem.
@up tak, ale rozmawiali na czacie publicznym, to tak jakby wyjechać za granice isc na jakis rynek, jeden stanąłby na jednym koncu drugi na drugim i krzyczeli by do siebie po polsku. To raczej jest brak szacunku dla innych, ale Ty moze inaczej zostałeś wychowany, nie wnikam.
Nie widziałeś bo byłeś na inne mapieLudzie dość szybko zaludniają serwer PVP hejterku Wildstara
Po 1 nie jestem hejterem bo gram w Ws i bardzo mi sie podoba, sam przenioslem sie na pvp ;] ale jest tam tutalna pustka w glownym miescie co dobitnie ukazuje sytuacje tego serevra . Zapewne po f2p napewno sie tam przeniose jak populacja sie ustabilizuje
Ci co placza o j.polski poprostu sa dziwni...jezeli ktos nie zna dobzre angielskiego to pisze po polsku chyba jest to proste i oczywiste - jak ktos napisal , serevr jest international i nie ma czegos takiego jak zakaz danego jezyka.
Jezeli komus nie pasi powinien isc grac na serevr KR w TERZe bodajrze tam za uzywanie innego jezyka niz KR dostajesz perm bana czy na rosyjskim juz nie pamietam
Poprostu polska mentalnosc jest zabojcza tak chcemy byc "eruopejscy" , ze az jest to zabawne
Nie widze aby ruscy ,slowacy, czesi . mieli problem z ich jezykiem;] Bo szanuja jezyk i ojczyzne oraz to skad sa
A zazwyczaj problem maja ci , ktorzy nigdy nie byli za granica i malo wiedza na ten temat co tam sie dzieje i jak sie dzieje. PS. tam ma kazdy gdzies czy mowisz po rosyjsku polskiu arabsku tajwansku kr czy jakiemu tam chcesz nikomu to nie przeszkadza... - nie interesuje CIE nie czytaj wylacz chat proste ? proste...
@Dahes - ja po przelaczeniu na dx9 starcilem 10 fpsow ^^ btw 4870 nie ma chyba dx11 tak wiec nic dziwnego .
optymalziacja jest dobra jak na tyle szczeglow i nie ma sie co czepiac.