Mieszkam za granica od 4 lat i wiem jak to wyglada. Jak jestes w towarzystwie ruskow, czechow, wegrow, serbian, slowakow, chorwatow itd. Nie rozmawiają ze soba w swoim języku tylko zrozumiałym np tez dla mnie czyli angielski/niemiecki, tego wymaga kultura. Oczywiscie jesli siedzą sami w swoim towarzystwie to kazdy rozmawia jak chce, ale jak juz tylko ktos dołącza sie do rozmowy to mówią we "wspólnym" języku. Jesli chcesz w grze rozmawiać w swoim języku rob to na party czacie, prywatnej wiadomości lub gildijnym, ale na głównym w ktorym uczestniczą takze gracze z innych krajów okaz troche kultury i pisz np po angielsku(nie mów, ze nie umiesz bo w tych czasach to wstyd, chyba, ze wychowałeś sie w jakies dziurze zabitej deskami). Myslisz dlaczego inni gracze tak nie lubia Polaków, bo jako jedni z nielicznych nie potrafimy ukazać szacunku wobec innych graczy i rozmawiamy na globalnym czacie w swoim języku(to jest jeden z powodów dlaczego nas nie lubią).
Jak juz mowilem jesli chcesz rozmawiać ze znajomymi po polsku, prosze bardzo, ale w swoim gronie na waszym czacie. W innym przypadku angielski. Sorry, ale nie ja ustalałem jaki język jest międzynarodowy. Jak nie potrafisz to sie poucz troche zamiast grac w gry.
Pozdrawiam