Wildstar - Dyskusja ogólna

Moze ogarniemy male CP w ktorym juz bd cwiczyc bossy? ;P Randomy randomami...dzis probowalam robic 4 dungi - przy kazdym byl disband, bo kazdemu cos nie pasowalo. Noobki dopiero co zaczynaja a veterany na takich nie maja cierpliwosci. Niby skad maja sie nauczyc grac? :/

Mam małe pytanko co do wymagań sprzętowych. Wildstar nie wydaje się być super śliczny stąd pokusiłem się o kupno bo może moje drewno to uciągnie. Pytanie następujące, uda mi się odpalić to mając 2gb ram?

cos sie kreci gildyjnego na pvp servie ? po stronie domin ?

@up Tak jak napisałam blaumro wyżej. Wczoraj zrobiliśmy gildie i zapraszamy wszystkich. :)

Mam małe pytanko co do wymagań sprzętowych. Wildstar nie wydaje się być super śliczny stąd pokusiłem się o kupno bo może moje drewno to uciągnie. Pytanie następujące, uda mi się odpalić to mając 2gb ram?

Wildstar nie wyglada dobrze :| ?? Ludzie ta gra ma jedna z ladniejszych grafik ala wow ma miliony szczegolow . Odrazu mowie ,ze nie odpalisz gry na 2gb ramu bo po oapaleniu zajmuje 2,5 a po kilku minutach juz ponad 3.

@Arukori chetnie moge polatac na te 20+

Ile ludzi na ten moment gra w Wildstara? Gdzie najlepiej rozpoczac swoja przygode? Chodzi mi o serwer i frakcje ;)

Ja grałem na 2 gb RAM (aktualnie 3) i nie mam większych problemów, miałem ostrzeżenie że mam za mało RAM, ale oprócz kicka raz na 2 godziny,(w mieście częsciej) to nie mam żadnych problemów. Najlepiej zagraj na trialu dobij do miasta i zobacz jak to będzie.

@umbra czy to nie ty przypadkiem robiłeś niedawno Sim Core N-12 tzw. WoTW?

ja gram normalnie, nawet pvp czy dungi mi się nie tną. jedyne co mi się jako tako "tnie" to thayd :P

A mam

Intel Duo Core E7400 2x 2.80

GF GTS250 1gb

2 gb ramu

i gierka smiga, na low, ale smiga. nawet fps dropy nie zdarzają się często.

Ile ludzi na ten moment gra w Wildstara? Gdzie najlepiej rozpoczac swoja przygode? Chodzi mi o serwer i frakcje

Jeżeli chcesz pełno ludzi to server pve Exile. Jednak zapraszamy na server pvp dominion. Stworzyliśmy gildie i zapraszamy wszystkich chetnych, dojrzałych graczy do wspólnej zabawy. Na pvp ludzi jest mniej, ale to sie powoli zmienia, nowi ludzie cały czas przychodzą. Na dungi, bg itp wyszukuje ludzi z obi serwerów, wiec nie ma problemu.

Btw wczoraj na dungu mialem dwoch z mojego serwera(pvp) czyli ze mna 3 :D

Ile ludzi na ten moment gra w Wildstara? Gdzie najlepiej rozpoczac swoja przygode? Chodzi mi o serwer i frakcje

90% graczy gra na serverze pve bo przeniesli sie z pvp ze wzgledu na bardzo niska populacja , prwdopodobnie po stronie exile gra wiecej ale po dominion tez napewno nie brakuje. Po stronie exile masz 2-3 Polskie gildie jedna dosyc spora , po dominion chyba jedna jest.

Napewno po premierze f2p spora czesc ludzi przejdzie na server pvp .

@up jestem z exile i jest nas od cholery ale dominon też jest dużo :)

Jest już f2p?

Nie f2p na "jesien" wyprzedzam pytanie nie nie ma konkretnej daty :)

Mam problem z chatem gildyjnym. Gdy chce na nim coś napisać mam komunikat: "[Command] : Message not sent; you are not viewing [The Enclave]". Ktoś co się mogło stać? Wcześniej normalnie pisałem, a od wczorajszego wieczora coś takiego mam za każdym razem.

bodajże kolego odznaczyłeś chat gildijny albo addon Ci poszedł, jak wszedłeś do gry do miałeś jakiegoś "errora" ? ja tak z cricle miałem że chatu od 13 do 50lvla nie widziałem, myślałem że się rozpadło :D

Mam pytanko, na mapie mam 27/28 challenges i nie mogę zrobić tego 28 :D A trochę mnie to denerwuje po przerzuceniu z gw2... Czytałem coś o explorerze, podobno on może odkrywać mapki na 100 %

Faktycznie przypadkiem musiałem odznaczyć w opcjach. Już wszystko działa, dzięki wielkie.

Dungi to jedna z najlepszych rzeczy w tej grze, ale z randomami ciężko się robi, szczególnie na 50 Veterany. Z tego powodu dużo ludzi się zraziło bo nie mogło nawet zrobić misji, żeby odblokować raidy. W żadnej grze nie miałem jeszcze takiego funu i satysfakcji jak po skończeniu veteran dunga w WSie...

Onyoki chetnie zagram z wami na serwie pvp macie moze jakiegos ts? Dzis kupilem gre mam juz kluczyk ale czekam najpierw dobije max mozliwy na trialu i potem aktywuje. Jakbys chcial mi pomoc co do wyboru postaci i w ogole pogadac o gierce bo jestem zielony to napisz mi pw :)