Wildstar - Dyskusja ogólna

Instancje i BG ; ) Tam dość szybko idzie level, ale reputacja i questy są też ważne. Jeśli chcesz szybko wbić to rób właśnie to tylko licz się z tym, że wrócisz potem robić pewne questy.

Tak czasami spadki fpsow sa z nikad , ponoc jest jakas gildia na pvp servie wczoraj prowadzony byl nawet stream - sam bede sie tam przenosil bo premierze f2p - tez radze Ci jak narazie zrobic transfer na pve a pozniej przeniesc sie na f2p przed premiera(transfery sa dostepne co 7 dni bodajze). PS. MA ktos jakis sposob na syzbkie expienie ? bo ten lvl leci jakby nie mogl .

Sam wczoraj troche streamowalem, ale na dominion.

@Hesner to zalezy, czy potrzebujesz mounta od 3 lvl. Jesli nie żal Ci pieniędzy to polecam, wlasnie ze względu na ta deskę ktora takze lata po wodzie. Bardzo przydatna rzecz. No i jeszcze strój niezły, jakies dekoracje do domku, tytuły, farbniki.

Polecam założyć authenticator jak ktos ma smartphone. Daje 2% wiecej zdobywanego expa miedzy innymi.

Sam wczoraj troche streamowalem, ale na dominion.@Hesner to zalezy, czy potrzebujesz mounta od 3 lvl. Jesli nie żal Ci pieniędzy to polecam, wlasnie ze względu na ta deskę ktora takze lata po wodzie. Bardzo przydatna rzecz. No i jeszcze strój niezły, jakies dekoracje do domku, tytuły, farbniki.Polecam założyć authenticator jak ktos ma smartphone. Daje 2% wiecej zdobywanego expa miedzy innymi.

Wczoraj exile stremowali jacys goscie i mowili , ze zrobili tam gildie , bodajze remijek chyba

No to nice, zawsze wiecej przeciwników do lania :P no i wiecej ludzi na samym serwie :)

Mam problem z zadaniem "Where Have All the Groomsmen Gone?" na mapie Whitevale. Znalazłem trzech, w tym tego pod ślimakiem, ale brakuje mi czwartego. Nie ma go zaznaczonego na mapie, na internecie zero informacji. Latam po tym obszarze który zaznacza quest, ale jest całkowicie pusto. Ktoś może pamięta gdzie mógł być ostatni?

EDIT Zresetowałem questa i teraz wszyscy mi się pojawili. Wcześniej nie było jednego przy bałwanie.

Ta, ta gra ma takie dziwne bugi, że trzeba się relogować np. jestem na etapie tych questów gdzie teren jest skażony. Będąc w polu ochronnym użyłam teleportacji do najbliższego miasta bo nie chciało mi się z buta lecieć. I co? Patrzę, że pasek skażenia mi się ładuje i dojechał do 100, zabijając mnie w środku miasta. No dobra, no to resprawn przy miastowym kamieniu. I co? Instantded od zakażenia, lol. Żeby było jeszcze śmieszniej to kolejne odrodzenie nie było już w mieście tylko trochę dalej, przy takim drzewie ale Yggdrasil co na gejzerach się skacze. Znowu resprawn i znowu instantkill...

I tak cały czas dopóki nie zrobiłam reloga. Irytujące trochę.

A to nie jest tak że jak masz 100% skażenia to zmieniasz się w mutanta... ?

Skażenie a strain ( zarażenie ) to nie to samo :)

Tak czasami spadki fpsow sa z nikad , ponoc jest jakas gildia na pvp servie wczoraj prowadzony byl nawet stream - sam bede sie tam przenosil bo premierze f2p - tez radze Ci jak narazie zrobic transfer na pve a pozniej przeniesc sie na f2p przed premiera(transfery sa dostepne co 7 dni bodajze).PS. MA ktos jakis sposob na syzbkie expienie ? bo ten lvl leci jakby nie mogl .
Po whitevale exp leci ponoć bardzo szybko, więc wystarzy że dobijesz do ~29lvla i będzie z górki.

I tak ostatnio ( 3-4 miesiace temu ) zmniejszyli exp wymagany do lvl-upow o 20-30 % w stosunku do startowych wartosci :)

I tak dalej exp jest za wolny wiekszosc ludzi quituje zanim dobije 25 lvl. NIgdy nie spotakelm gry w , ktorej na pcozatku exp leci wolniej niz pozniej :D

@hasira - po to jest kombinezon zeby nie byz zatrutym - narzekanie na 1 buga nosz starsznie zbugowana :) Jedyny irytujacy bug , ktory spotkalem to lvle w gildi , ktore sa nieprawdziwe w stosunku do tych , ktore maja ludzie.

PS. Albo cos jest zbugowane albo na 30+ bg nikt nie chodzi ? Najsmieszniejsze jest to ,ze sporo ludzi farmi taski a to starata czasu do 25 lvla.Zauwazylem tez , ze ludzie jak padna kilka razy na dungu to pozniej juz na niego nie chodza nie rozumiem tego zbytnio.

@Gitarek od white leci juz bardzo szybko do 25 jest meczarnia a pozniej z gorki . Powinni zmienic to bo ludzie quitna , mamy za duzo casuali obecnie.

Lvle gildii oraz to kiedy ktoś ostatni raz był online, bo to też często pokazuje nieprawdziwe info. Ludzie wychodzą z dungów, bo są za trudne dla nich :P

Mnie osobiscie ta trudność w grze jeszcze bardziej zachęca do dalszej gry. Ostatnio ponad 20wipow zanim zrobiliśmy dunga i juz nie moge sie doczekac na następne. Z lvl sie nie spieszę bardzo(25, wlasnie wbiłem do white), bo w koncu jest gra w ktorej nawet na niskim lvlu mozna sie napocić podczas robienia dungeona. Nie jest to zwykle stanie i klepanie bossa jak to jest w większości gier, jest to prawdziwe wyzwanie którego szukałem. Dlatego tez szukamy wytrwałych, dobrych graczy do gildii gdzie razem będziemy robić dungi/raidy/bg, a także wypady na Exile :P

Btw tez mam ten Bug z lvlami w gildii, mam nadzieje, ze to poprawia w nastepnym patchu.

I tak dalej exp jest za wolny wiekszosc ludzi quituje zanim dobije 25 lvl. NIgdy nie spotakelm gry w , ktorej na pcozatku exp leci wolniej niz pozniej @hasira - po to jest kombinezon zeby nie byz zatrutym - narzekanie na 1 buga nosz starsznie zbugowana Jedyny irytujacy bug , ktory spotkalem to lvle w gildi , ktore sa nieprawdziwe w stosunku do tych , ktore maja ludzie.PS. Albo cos jest zbugowane albo na 30+ bg nikt nie chodzi ? Najsmieszniejsze jest to ,ze sporo ludzi farmi taski a to starata czasu do 25 lvla.Zauwazylem tez , ze ludzie jak padna kilka razy na dungu to pozniej juz na niego nie chodza nie rozumiem tego zbytnio.@Gitarek od white leci juz bardzo szybko do 25 jest meczarnia a pozniej z gorki . Powinni zmienic to bo ludzie quitna , mamy za duzo casuali obecnie.

Jeżeli teraz exp jest za wolny to zapraszam do WoW'a... Właśnie to jest piękne w tej grze, że nie jest casualowa. Przez narzekanie takich ludzi jak ty na to jaki to exp jest wolny i End Game za trudny ta gra tylko ucierpi..Moim zdaniem exp powinien być taki jaki był przed nerfem.. czyli jeszcze trudniejszy. I nie prawdą jest to, że ludzie wychodzą przez exp.. większość wychodzi przez to, że nie potrafią ogarnąć co się dzieje na endgame. W dodatku mała populacja jak i błędy Developerów z przed kilku miesięcy odstraszyły graczy.

P.S jeżeli coś dla ludzi jest za trudne to niech się po prostu za to nie biorą bo tylko inni na tym tracą.

Dokładnie. Gracze, zwłaszcza po casualostwach jak GW2 czy WoW, są przyzwyczajeni do stania w miejscu i delikatnego "gibania" się na boki. Tutaj trzeba używać, dosłownie, wszystkiego - Sprint, Double Jump, Dodge itd. Mało kto, kto zaczyna, umie umiejętnie używać Sprintu na bossach, bo dostaniesz hita i masz slowa.

Na dungeonach kluczowe jest nauczenie się co możesz przeskoczyć, co przeskoczysz podwójnym skokiem, a co musisz obejść.

Dodatkowo co do narzekania na bugi.... Hasira zanim coś napiszesz to sprawdź czy wina nie leży przypadkiem po twojej stronie... W tamtej strefie specjalnie po to masz kombinezon w ekwipunku...

Jak widzicie jakieś bugi starajcie się je reportować, bo Devsi naprawdę tego nie olewają tylko robią wszystko by to naprawić i w następnych patchach / fixach jest tak jak powinno być. Tylko problem należy dokładnie opisać a nie w dwóch słowach, że coś nie działa.. Sam zreportowałem dużą ilość bugów i większość została naprawiona a reszta jest w trakcie.

Większość ludzi potrafi tylko narzekać jak to coś nie działa poprawnie, ale pomóc Developerom, nacisnąć 2 przyciski i wyjaśnić całą sytuację to już za ciężko...

Ja się cieszę że wygodne lamy odejdą szybciej niż przyjdą, sami dobrzy ludzie zostaną, zero nooba..Poza tym dla mnie exp mógłby być dłuższy, przyjemnie bije się kolejnie poziomy i jest duże urozmaicenie :)

Kupiłem sobie tę gierkę w bundlu. Na którym serwerze grać? Na reddicie wyczytałem, że lepszy jest ten PVE na "J", ale zależy mi głównie na dużej liczbie graczy :<

I jeszcze jedno pytanie, bo na razie stworzyłem tylko postać i chwilę pobiegałem. Mam "Esper Scientist" - jak tworzyłem postać, to myślałem, że te tytuły Scientist, Explorer, itd. wpływają tylko na historię postaci czy inne nic nie znaczące pierdoły, ale widzę, że lata teraz obok mnie jakiś robot i pokazuje, że w pobliżu są dwie rzeczy do odnalezienia. O co w tym chodzi? Dobrze wybrałem?

To jest droga z dodatkowymi zadaniami. Lvlujesz to osobno. Masz za to dodatkowe 3 skille (Scientist ma m. in. summonowanie party) oraz różne gadżety jak costume.

Jeżeli teraz exp jest za wolny to zapraszam do WoW'a... Właśnie to jest piękne w tej grze, że nie jest casualowa. Przez narzekanie takich ludzi jak ty na to jaki to exp jest wolny i End Game za trudny ta gra tylko ucierpi..Moim zdaniem exp powinien być taki jaki był przed nerfem.. czyli jeszcze trudniejszy. I nie prawdą jest to, że ludzie wychodzą przez exp.. większość wychodzi przez to, że nie potrafią ogarnąć co się dzieje na endgame. W dodatku mała populacja jak i błędy Developerów z przed kilku miesięcy odstraszyły graczy.P.S jeżeli coś dla ludzi jest za trudne to niech się po prostu za to nie biorą bo tylko inni na tym tracą.

Ja narzekam ??aha kolego mi tu wszystko pasuje pisze z perspektywy casuali....jezeli masz problemy z czytaniem to prosze czytaj 10x ze zrozumieniem. Dla mnie nie byl problem zrobic 2x insty na 20+ bez wipe...lvl wbija sie wolno do 25 i to jest problem bo dzis ludzie nie maja czasu aby wbijac tak dlugo lvl to chyba oczywiste.