Wildstar - Dyskusja ogólna

Byłam w polu ochronnym więc kombinezon nie był mi potrzebny, poza tym jakim cudem zakażenie utrzymywało się na mnie w mieście to tego nie rozumiem, więc jest to bug. Zresztą nie jedyny, wielokrotnie spotkałam się z questami typu "jak się nie wylogujesz to go nie zrobisz" bo obiekty do nich czasem dziwnie znikają albo nie da się z nimi wejść w interakcje, dopiero relog pomaga. No ale tyle dobrego bo w WoWie jak mi się zbugowała strefa w której znikały mi mobki gdy się do nich zbliżyłam to relog niestety nie pomagał i czekałam trochę aż to naprawili. Już nie wspomnę o tym legendarnym queście z Kodo, który od kilku lat nadal jest nienaprawiony... xD #królmmosomuchAle wracając do samej gry to na razie jakoś minęła mi ochota na nią, no i brak czasu. Czekam w sumie aż będzie f2p bo więcej ludzi będzie, teraz na dungi się troszkę czeka. Ale ogólnie jestem z gry zadowolona i na pewno będę w nią więcej grywać. Szkoda tylko, że wśród moich znajomych nie wzbudziła zbyt wielkiego entuzjazmu, więc nie mam zbytnio co na nich liczyć, no ale płakać nie będę, znajdę nowych

Ja jeszcze zadnego q nie mialem zbugowanego - tak wiec zalacz sobie fixa. CO do f2p - lepiej wbijc teraz lvl bo pozniej nie bedziesz mogla ubic moba przez miesiac.

60% ludzi quituje z tej gry- do 25 lvla co chiwle kogos sie spotyka msowo ludzi na mapach 30+ raz na jakis czas

Bardzo fajnie że podałeś nazwe.

The Enclave. Gildia moja i Oynokiego.

Na dungi teraz czeka się tyle co nic. Przynajmniej jak my z Oynokim szliśmy to odpalaliśmy LFP i od razu nam znajdowalo. Chociaż na adventures dalej czeka się niesamowicie długo.

@up Wystarczy się zapisać jako tank/healer i masz w 5 min adv/dunga

The Enclave. Gildia moja i Oynokiego.Na dungi teraz czeka się tyle co nic. Przynajmniej jak my z Oynokim szliśmy to odpalaliśmy LFP i od razu nam znajdowalo. Chociaż na adventures dalej czeka się niesamowicie długo.

NA dungi na 20lvl to norma , ze czeka sie 2-3 minuty . Ja pisze o dg bg na 30+ na BG nie ma mozliwosci sie dostac czy dg. caly tydzien w kolejkach i nic trzeba przeczekac do 50.

@Akaz - a po co zapisyac sie jako tank jezeli nie masz gearu pod tanka ??....zeby zrobic wipe na osttanim bossie?

OGolnie chodzenie na 40+ na inste 20lvl mija sie z celem bo i tak nic tam nie dropniemy juz fajnego . Troszke malo instancji jest miedzy lvlami mogli dodac po 2 co 10 lvli bylo by przyjamniej ^^

Ja jestem warriorem tankiem i na adventure czekam po godzinę lub więcej. Widać zależy to od adventure.

Istnieje addon, który pokazuje strefe do której trzeba wejść by uaktywnił się jakiś story quest?

@donek na Normal mode wystarczy zmienić broń, żeby zyskać troche support power. Ja tak robię, mam 42lv i jeszcze na 45 czeka mnie ostatni adventure, reszta zrobiona. Jak masz w teamie chociaż trochę ogarniętego heala to żadnych wipe'ów nie będzie. Szczególnie na adventure bo są banalne.

Jak to jest z tymi mniejszymi restrykcjami na konto po kupnie gry u nich na stronce? Wciaz można się na to załapać?

I czy warto się w to teraz bawić mając przegrane jak na razie 11 dni z 30 dniowego time code?

Ti nie jest tak, że czas tobie leci jak grasz tylko. Masz 30 dni kalendarzowych. Jak przegrasz 15 to drugie 15 po prostu przepada, więc raczej się opłąca pokorzystać póki można.

Jak tam server pvp zwiekszyla sie cos populacja ?? po ile creed ?

nadal pusto, ale na Jabbit zaczynam się denerwować że tyle ludzi...Nawet na moim lapku mam laggi w mieście co mnie dziwi :)

A mnie jakoś nie dziwi, od dnia premiery powtarzałem i powtarzam nadal że Wildstar ma skopaną optymalizację której Carbine nie potrafi ogarnąć

Niestety musze sie zgodzic z SiLuSem :/ Ostatnio mam straszne problemy, ze nawet moja postac 3/4 ciala nie miala :< smutno

A mnie jakoś nie dziwi, od dnia premiery powtarzałem i powtarzam nadal że Wildstar ma skopaną optymalizację której Carbine nie potrafi ogarnąć

Optymalizacja trochę słaba, ale w Wildstarze jest spory nacisk na wszystkie szczegóły

MAcie poprostu pecha bo ja nie mialem jeszcze praktycznie adnego buga - tego z gildia a ale chyba go naprawili juz. Ja tam nie widze zbytnio zlej optymalizacjifpsy prawie nigdy nie spadaja mi ponizej 30 . No chyba ze dla kogos 30 fpsow to malo i nie wie o tym , ze czy bedzie mial 30 50 80 100 200 to i tak nie bedzie roznicy ;)

MAcie poprostu pecha bo ja nie mialem jeszcze praktycznie adnego buga - tego z gildia a ale chyba go naprawili juz. Ja tam nie widze zbytnio zlej optymalizacjifpsy prawie nigdy nie spadaja mi ponizej 30 . No chyba ze dla kogos 30 fpsow to malo i nie wie o tym , ze czy bedzie mial 30 50 80 100 200 to i tak nie bedzie roznicy

Nigdy nie spadają poniżej 30 ? dobrze wiesz że sam siebie oszukujesz tylko po co kłamać ?

fpsy spadają nawet do 5 podczas world bossów czy warplotów, do tego nie dość że mało fps, że tnie tak że kamerą nie da się obrócić to jeszcze WS ma problemy z DC i nie piszcie mi że to ja mam jakiś problem bo widać to chociażby w czasie eventów że z grupy raidowej co kilkanaście sekund jakiś gracz jest disconnected

Nic nowego te probemy z DC sa od startu gry :) A piszac do suportu uzuskasz odp ze to wina twojego dostawcy a nie net codu gry. O ile optymalizacje poprawiaja tak na netcode gry maja totalnie wylane i ich odp zawsze brzmi " to twoja wina" i tak od roku sie ciagnie :) Pamietam seytuacje gdzie na rajdzie skill Kuralak the Defiler powodowal masowy crash jezeli kto kolwiek z grupy rajdowej ruszyl sie w momencie castu tego skila przez bosa > masa topicow na forum ofc > carbine totalna zlewka dopiero po miesiacu dali " z laski" fix bo powstawalo 1000 topicow o tym ... Jezeli chodzi o fixy carbine to najgorsza firma z jaka mialem stycznosc . Kolejny przyklad zgoszenie przez graczy ze gear rajdowy nadaje sie na smieci poniewaz jest gorszy od crafconego czyli core element end gamu > odp carbine za miesiac bedzie wszystko naprawione ( fix mail byc w listopadzie 2014 ) i tak co miesiac ta sama gadka ( potrzebujemy czasu ) kiedy naprawione gear ? w kwietniu 2015? czyli 6 miesiecy od kiedy carbine obiecalo ze to zmieni .. spoko ja rozumie mniejsze bugi niech naprawiaja nawet rok .. ale podstawowy element end gamu ? Next sytuacja wychodzi gra okazuje sie ze ze wszystkich klas esper jest to postac ktora musi stac w miesjcu zeby robic damage > po 3 miesiacach pod ncaiskiem graczy zrobili espera moblinego > miesiac od zmiany jednakl stweirdzili ze nie esper wraca do stania > ..... Sami nie wiedza czego chca .. Patche ( z nowym contenem ) mialy byc co miesiac ( ba carbine nawet uznalo ze maja juz przygotowane 12 patchy do przodu w momencie wydania gry ) jednak po 2 mieisacach stwierdzili ze te contnet patche zawiertaja za duzo bledow i zmienili je na co 3 miesiace bo musza pracowac nad tym zeby wyeliminowac bugi ... Po 3 miesiacach oczekiwania wychodzi patch ktory ma wiecej bugow niz jakie kolwiek poprzednie razem wziete :) Serwery musialy zostac rolbkacowane ^^ Dlatego jezeli kto kolwiek liczy ze carbine cos naprawi niech uzbroi sie w bardzo duza "doze" cierpliowsci ^^ A o naprawieniu net codu mozecie zapomniec. To nie jest zaden hejt ( zeby "pewne osoby tego zle nie zrozumialy" ) tylko przedstawienie jak carbine "dba" o graczy ...

Wiem że wszystkie problemy są od startu gry dlatego nie mam wątpliwości że po przejściu na F2P nic a nic się nie zmieni a będzie jeszcze gorzej :) Carbine ma to po prostu gdzieś :) nie spotkałem żadnego mmo które miałoby takie problemy z poprawnym działaniem

Nie niszcz nadziei ludzi xD

F2P=slabszy support. Mniejsze przychody czyli mniejsze zainteresowanie. Nadziei nie widze.