Według twojej teorii F2P nie ma racji bytu. Co do optymalizacji WildStara. Nadal (nie oszukujmy się) gówniana. Sama gra ma duży potencjał na F2P, chociaż lepiej by wyszła na systemie B2P.
Wildstar - Dyskusja ogólna
Nie wiem co wy widzicie w tej optymalizacji. Wg mnie jest dobra. W cbt na ultra mialem max 25 fpsow, na dzien dzisiejszy stale 60 fps. Przy wiekszych zadymach 30-40 fps. Czyli poprawili mocno optymalizacje. Moze czas zainwestowac w mocniejszy procek i wiecej ramu? Zreszta to mmo wiec scinki zawsze bd bo komputery nie sa w stanie uciagnac duzej ilosci ludu w jednej lokacji. Przykladem Metin 2 niskie wymagania sprzetowe ale i tak sa spadki fps w miastach. Slaba optymalizacja? Nie sadze.
Wiesiek wszystko na high - ~40-50FPS
Wildstar wszystko na medium - ~25-40FPS
Coś jeszcze?
Boshe. Wiesiek to singlowka, a cabal 2 to mmo. Zawsze mmo wymagalo wiecej zasobow komputera. W koncu gra wyswietla nam setki graczy online.
no to nie wiem co jest nie tak z Twoim kompem... Mi Wiesiek 2 na medium się ścina a WS na maksa mam ustawione i śmiga elegancko. Jak są walki z graczami powyżej 100 osób to mam pokaz slajdów ale ostatnio przy 70 osobach gra działała płynie z rzadkimi ścinkami. Jedyny problem to dc, ale zdarza mi się jedno na 1-2 dni mniej więcej im wiem że innym też się zdarza ale nie jest to coś co by uniemożliwiało grę ani nawet uprzykrzało, jest to po prostu zbyt rzadkie.
Wildstar jest już f2p? I ma być, czy zostaje b2p/p2p?
Jak gra się teraz prezentuje? Co się w niej robi na endgame?
1. f2p na jesien ( nie ma daty )
2. Naprawili mase bugow ,zrewampowali gear ktory teraz sie nadaje do rajdowania
3. End Game to rajdy 20 osobowe
Ostatnio znudziło mi się GW2 i D3, więc szukam jakiegoś zamiennika. Warto dać szansę WS widząc, że nie mam zbyt wiele czasu na grę? Grając głównie w weekendy? Zastanawiam się nad kupnem, bo 50 zł to nie majątek, ale nie chcę wiecznie klepać levelu, tylko skupić się nad end game.
Jako odwieczny hejter gw2 za brak contentu, stwierdzam, że będziesz wniebowzięty =) Wildstar ma wiele do zaoferowania. Pierwsze kilka lvl'i to oczywiście istny samouczek, ale każda instancja/dungeon oraz krainy mają swój lekki i pogodny klimat. Jedynie ludzi brak =)
Gra dobra ale niszczą ją wieczne bugi, za niedługo otwarta beta F2P a w niej bug na bugu, najbardziej bolesnym jest błąd dzięki któremu możesz się baaardzo wzbogacić a najgorsze jest to że nie będzie wipe. Gracze nachapią się golda i będą najbogatsi w grze. musisz się również liczyć z P2W, systematycznie pojawiają się różne boosty w IS czy też itemy dzięki którym będziesz miał dodatkowy drop z instancji/raidu. Co do optymalizacji to wersja F2P chodzi bardzo słabo, jest mocno niestabilna.
Będzie wipe po starcie 2 fazy zamkniętych testów. Obecnie IS zawiera jedynie itemy przyśpieszające gre, w late game nie mają znaczenia. Wersja f2p chodzi u mnie dużo lepiej niż obecna. Proszę nie rozsiewać herezji
Jest jeden item ktory robi troche p2w Token na zmiane run w secie + dodawanie dodatkowych miejsc na runy . A uwierz jako rajder w WS wiem co oznacza miec full wyrunowany set z statami jakimi sie chce a nie miec go lub miec random staty. Gracz placacy bedzie mial w jedej czesci armora 6-8 run i to np samych dla jego main stat ( bo dzieki temu itemowi bedzie mogl rolowac dowolna ilosc razy az uda mu sie dostac idleany wykaz run ) a gracz f2p bedzie mial tych slotow 4-5 i to totalnie randomowe ( np na dps bedze mial runy do heala czy tankowania ) . Ten item akurat daje mega przewage
Z reszta sie zgodze ze czyste boosty ale ten jeden przypadek psuje wszytsko
Spokojnie, nie było problemów z zebraniem golda na CREEDa, na Service Tokeny też nie zabraknie .
Wie ktoś czy można już pobrać klienta?
Klienta można pobrać cały czas od wielu miesięcy Wprowadzili nawet checklist stronie głównej. Warto teraz ściągnąć klienta i spatchować bo update będzie także w formie patcha.
Więcej info na: http://www.wildstar-online.com/uk/news/2015-09-25-free-to-play-checklist/
Start All the DownloadingEven if you aren’t planning on playing until September 29, we highly recommend getting the client installed and patched as soon as possible. It’ll save you a bunch of time for when the update actually releases. Do keep in mind that the WildStar: Reloaded (1.4.0) update is a sizable update, and we plan to make the update available on September the 28th after the servers come down for maintenance. Be sure to check back on the 28th to make sure you’re patched up.
Jeszcze 18 godzin do startu na twichu odliczają będzie mega hype.
jaki server popularny i ktora strona?
Na chwile obecna bardziej popularnym serwerem jest Megaserver Jabbit PvE. Serwer PvP pustoszal ze względu na to, ze z gry odchodziło coraz więcej ludzi. A pozostali nie chcąc grac na wymierającym serwerze przenosiło się na serwer PvE. Na f2p może część graczy powróci na serwer PvP. Jednak w moim przekonaniu Jabbit PvE nadal będzie bardziej zaludnionym serwerem.
Co do strony. Na Jabbit większość Polaków jak i graczy z innych państw grało po stronie Exile.
Stało się! Wildstar jest bezpłatnym mmo od jakichś trzech i pół godziny. Wywarł na mnie wrażenie, przyznam się bez bicia. Muzyka i udźwiękowanie to lwi atrybut tej produkcji, stwierdzę jako meloman. Grafika co prawda bajkowa nie przeszkadza w jakimkolwiek stopniu, wszystko jest przyjemne dla oka. Ciekawe lokacje, fauna, flora. Questy jak questy - wiadomo - zabij i przynieś. Jestem ciekaw bardziej zaawansowanego contentu, teraz o nim nic nie mogę powiedzieć mając piąty lewel. :>
Gdzie gracie? PvP, PvE?
Mam pytanie, w czerwcu kupiłem E3 2015 Digital Ticket na humble bundle. Był tam kodzik do "WildStar Standard Edition", wie ktoś czy jest to normalna wersja gry, czy jakiś trial?