Normalna, będziesz miał wszystkie bonusy. Ktoś wie kiedy serwery wstają?
Wildstar - Dyskusja ogólna
Serwery stoją, tylko już sie zaczynają niezłe kolejki ;d
Na Jabbit PVE są już kolejki, jestem 86, zauważyłem też że na każdej z postaci straciłem częściowo eq, chest, head i jeszcze coś tam jeszcze
Jeśli chodzi o serwer PVP który był pusty, teraz się to bardzo szybko zmienia, graczy w mieście jest już sporo, pewnie za niedługo i tam będą kolejki
przed F2P - o matko crap jakich mało, kto za to płaci, powiesić twórców, rychła śmierć
po F2P - o matko boska jaka piękna, idealna, cud ! Majstersztyk wśród MMO, pogromca WoW'a
Tak tak czepiam się bo jak na forum o wildstarze było cicho tak teraz się wysypało...
Hmmmmm. Jako osoba, która kupiła pierwotną wersję Wildstara (tą w 2014) sądziłem, że aplikuję się do bonusów. Okazuje się jednak, iż moje konto jest zwyczajnie F2P.
Nie mogę stworzyć postaci. Ma ktoś ten problem albo się z nim uporał?
Nie tylko ty...
Grałem w Wildstara od premiery, mam wersję Deluxe, opłacałem abonament a mimo to na aukcji mogę wystawić tylko 3 itemy, mam nadzieję że to błąd, co do samej gry, zaroiło się od tylu graczy że jakakolwiek gra jest po prostu niemożliwa, bardzo duże lagi, o zrobieniu dunga veteran można zapomnieć, za bardzo laguje
@Silus
Trzeba poczekać tydzień max dwa żeby się to unormowało. Nie mówię że nie, ale też mam chrapkę na WS (wcześniej grałem, ale GPU mi nie pozwalało,a jeszcze teraz poprawili grafikę to już w ogóle mija się z celem)
Trzeba poczekac az zrestartuja serevry lagi to norma w tej grze co jakis czas.
No to sie dzis pewnie nie zalogujemy bo nawet postaci nie mozna stworzyc ;/ to normalne w czasie premiery.
Grałem w Wildstara od premiery, mam wersję Deluxe, opłacałem abonament a mimo to na aukcji mogę wystawić tylko 3 itemy, mam nadzieję że to błąd, co do samej gry, zaroiło się od tylu graczy że jakakolwiek gra jest po prostu niemożliwa, bardzo duże lagi, o zrobieniu dunga veteran można zapomnieć, za bardzo laguje
Gracze z statusem Signature mogą wystawiać do 30 aukcji. Pozostałe konta czy to free czy box mogą wystawić jedynie 3 aukcje. Osoby z dostatecznie dużą ilością Cosmic Points < im więcej $$ wydasz tym więcej punktów dostaniesz > otrzymaja rozszerzenie o dodatkowe 10 aukcji.
Więcej na ten temat w temacie o f2p: http://www.wildstar-online.com/en/news/2015-05-28-wildstar-is-going-free-to-play-heres-all-you-need-to-know/
lub w temacie o Cosmic Points: http://www.wildstar-online.com/en/news/2015-08-19-level-up-with-cosmic-rewards/
Czyli w sumie istnieje 3 typ konta cos jak prefered w SWtor. Kupiłem boxa oplaciłem abo i po zalogowaniu mam 4 sloty na postacie , co z reszta nie wiem bo przerwe na restrat serwerów zrobili.
Gracze z statusem Signature mogą wystawiać do 30 aukcji. Pozostałe konta czy to free czy box mogą wystawić jedynie 3 aukcje. Osoby z dostatecznie dużą ilością Cosmic Points < im więcej $$ wydasz tym więcej punktów dostaniesz > otrzymaja rozszerzenie o dodatkowe 10 aukcji.Więcej na ten temat w temacie o f2p: http://www.wildstar-online.com/en/news/2015-05-28-wildstar-is-going-free-to-play-heres-all-you-need-to-know/lub w temacie o Cosmic Points: http://www.wildstar-online.com/en/news/2015-08-19-level-up-with-cosmic-rewards/
Ciekawe ile potrzeba tych Cosmic Points, mam coś ponad 15k
Potrzeba 5,250 CP{ by wystawić 10 aukcji, mam 15k a mogę wystawiać 3 aukcje, to musi być bug
Żeby coś pograć i tak trzeba będzie wydać kasę - norma. W dzisiejszych czasach w większości przypadków "F2P" to po prostu taki chwyt marketingowy i są to bardziej rozbudowane triale.
Co do samej gry, to mam cały czas takie samo zdanie jak przy premierze. Wildstar zdecydowanie nie jest dla każdego - w nim po prostu ostatecznie chodzi o hardcore PvE. Niektórzy to lubią, ale wątpię, żeby na dłuższą metę przyciągnęli większą liczbę graczy, bo:
- Wielu, którzy oczekują raidów. znalazło już swoje miejsce w starym, dobrym WoWie. Poza tym jest też FF XIV
- Młodzi wybierają prędzej gry typu MOBA, albo CS itp. Nie interesuje ich już aż tak siedzenie po 18h dziennie i progresowanie jakiegoś raidu.
Żeby coś pograć i tak trzeba będzie wydać kasę - norma. W dzisiejszych czasach w większości przypadków "F2P" to po prostu taki chwyt marketingowy i są to bardziej rozbudowane triale.Co do samej gry, to mam cały czas takie samo zdanie jak przy premierze. Wildstar zdecydowanie nie jest dla każdego - w niej po prostu ostatecznie chodzi o hardcore PvE. Niektórzy to lubią, ale wątpię, żeby na dłuższą metę przyciągnęli większą liczbę graczy, bo:- Wielu graczy oczekujący raidów znaleźli już swoje miejsce w starym, dobrym WoWie. Poza tym jest też FF XIV- Młodzi wybierają prędzej gry typu MOBA, albo CS itp. Nie interesuje ich już aż tak siedzenie po 18h dziennie i progresowanie jakiegoś raidu.
GW2 również nie jest dla każdego, raczej dla tej mniejszości
Xar zamysłem twórców było zrobienie gry wymagającej dla nielicznych. Devsi wypowiadali się, ze gra ma być podobna do EvE i liczą na około 500k + ludzi opłacających abonament. Niestety im to się nie udało - grało w porywach +/-100 tysięcy ludzi. Decyzja o f2p postawi ta grę na nogi.
WS to dobry zamiennik WoWa jeśli nie powiedzieć, że lepszy. Jest bardziej dynamiczny i wymagający, osoby znudzone casualowym WoWem, a pamiętające czasy TBC mogą spokojnie szukać swojego miejsca w tej grze. I myślę, że takich osób znajdzie się sporo, w końcu nie bez powodu WoW z roku na rok traci nawet milion graczy.
Sprawa P2W w tej grze to już inna kwestia, ale dopóki będzie można kupić czas z CREED nie wydając ani realnej złotówki, dopóki będzie w miarę "viable". W końcu w AA też tak jest - bez premium nie ma co startować, ale da się na nie wyfarmić i nie trzeba go kupować za real kasę.
Ja osobiście wolę PvE > PvP, dlatego mi WS pasuje. Zresztą... PvP w WS też jest na bardzo wysokim poziomie, więc i tacy i tacy gracze na pewno zostaną przy nim na dłużej.
Xar zamysłem twórców było zrobienie gry wymagającej dla nielicznych. Devsi wypowiadali się, ze gra ma być podobna do EvE i liczą na około 500k + ludzi opłacających abonament. Niestety im to się nie udało - grało w porywach +/-100 tysięcy ludzi. Decyzja o f2p postawi ta grę na nogi.
Dokładnie tak. Oni sami od samego początku trąbili, że mają zamiar trafić do konkretnej grupy osób (chcących raidować dziennie po pół dnia, albo i momentami nawet dłużej, jak za dawnych lat w WoWie). Po prostu okazało się, że ciężko o nowych graczy przy tym modelu płatności, no bo jednak nie oszukujmy się: konkurencja nie śpi, a poza tym jest WoW, od którego starym graczom nie jest tak łatwo odejść: poświęcili na to kupę czasu i pieniędzy. F2P z pewnością wyjdzie na plus WIldstarowi. Wcześniej bez sensu robili sobie pod górę. Chociaż ostatecznie naturalnie nie ma co liczyć tu na nie wiadomo jakie ilości graczy, bo oni jasno mówią dla kogo jest ta gra. Dlatego też dziwi mnie, że niektórzy tak się tą grą podniecają, a nie planują poświęcić na raidy tak dużo czasu. No ale tak to jest - coś nowego wszystkich przyciąga A potem będą bez sensu hejtować.
Up^^ Niestety będą hejty i to dość szybko bo juz za 1,5 miesiąca. Bo w takim czasie można nabić 50 poziom, zrobić attument na raidy, ubrać postać z dungeonow oraz wymaksowac reputacje. Po tym zostają raidy na które trzeba poświecić przynajmniej 3 wieczory po 4h oraz 20 chętnych do tego osób bo inaczej nie da się zrobić progressu w WS. Tu minibossy lub trash progressuje sie sporo czasu. Nie mówiąc już o bossach. Z reszta zwróćcie uwagę ze tylko kilkanaście gildii na świecie ma wyczyszczony najlepszy raid w grze. A gra ma juz ponad rok.