Wildstar - Dyskusja ogólna

@suavvek ale Ty dalej nie rozumiesz, ze Wildstar to MMO dla wąskiego grona odbiorców. Jeśli nie obserwowałeś tej gry od beta testów to informuje Cie, ze devsi chcieli mieć około 500k abonentów. Ta gra była opisywana jako takie 2gie EvE Online - Gra dla semi/hardcore graczy.I jak zakup serwerów im by się zwrócił skoro 3/4 ludzi nie wyda złotówki na ta grę. A płacić będą tylko te osoby, które płaciły do tej pory.

Zwróciłby się w formie kapitału fejmu, nie w formie dolarów, w tym rzecz. :>

Ale fakt - nie śledzę tej gierki od samego początku. 500k jako cap czy 500k jako prognozowanie zainteresowania?

I dlaczego "dalej" "nie rozumiem"? To brzmi jakbyś tołkował mi coś przez x czasu a ja w dalszym ciągu wbijał w Ciebie wzrok nieskalany inteligencją? xD

no ale, no offence

@suavvek nie rozumiesz, jak działa biznes. Posłuchaj osób, które się na tym temacie znają trochę :P bo serio, gdyby to było takie super mega opłacalne i w gl, to blizzard też by otwierał nowe serwery

Bo tak jest, piszemy o tym od pewnego momentu, a ludzi dalej nie mogą tego pojąć.

Możliwe że nie rozumiem, nie zaprzeczam. Nie śledzę wypowiedzi twórców. Może i naprawdę targetują w te 500k osób czy ile i dla nich to styknie. Jeżeli prawda byłaby inna to w dalszym ciągu bym obstawiał swoje.

Tak było z Archeage, otworzyli tydzień po premierze kilka serverów i puf. Łączenie

Ale te puf to dopiero po roku czasu..A tu może być po 2 tygodnaich

@suavvek Stwierdzenie o 500k abonentów wałkuję dziś już któryś raz na tym forum. Mialem edytować post i wywalić "dalej" abyś nie zrozumiał mnie zle.

500k abonentów miało utrzymywać ta grę i miało być wystarczająca ilością ludzi, z której NCSoft byłby zadowolony. Niestety gra miała w porywach okolo 100k abonentów w EU i US.

Uważam tez, ze otwieranie kolejnych serwerów po to aby za miesiąc max dwa je łączyć mija się z celem. Przerabialiśmy to 3-4 miesiące po premierze Wildstara i zapewne przerabialibyśmy to znow.

Im szybciej ludzie zrozumieją, ze WS to nie jest gra dla casuali tym mniejsze będą kolejki.

Edit: W eng gildii gdzie raiduje lider wraz ze swoja zona nie opuścili tygodnia raidowego od kilku dobrych miesięcy. Do takich graczy własnie skierowane jest raidowanie w Wildstar.

Tak jak mówiłem od premiery WS'a czyli ponad roku, ta gra ma bardzo niestabilne serwery, optymalizacja jest katastrofalna, pisałem że na F2P będzie jeszcze gorzej bo graczy będzie więcej a na poprawę nie ma co liczyć bo twórcy po prostu sobie nie radzą. Na chwilę obecną gra jest niegrywalna, olbrzymie lagi, dc'ki, zwiechy, mnóstwo błędów z wywalaniem gry, po prostu nie da się grać a co dopiero robić jakieś dungi/raidy/PVP, straszne opóznienia, serwery co chwilę padają, coś tam niby poprawiają ale lepszej jakości jakoś nie widać, nie ma co wbijać do gry bo i tak nie pogracie z takimi lagami :)

Jedyną opcją jest przeczekanie aż gracze się "wykruszą" i zostanie jakaś garstka ~100000 graczy, wtedy można jakoś pograć

Hej. Dopiero będę zaczynał grę i chciałbym wiedzieć czy jest jakiś serwer PvE szczególnie warty uwagi ze względu na ilość rodaków oraz jakie addony jest lepiej mieć?

Hej. Dopiero będę zaczynał grę i chciałbym wiedzieć czy jest jakiś serwer PvE szczególnie warty uwagi ze względu na ilość rodaków oraz jakie addony jest lepiej mieć?

Są tylko dwa serwery, jeden pvp i jeden pve. Z tego co na forum widzę to na Pve więkoszość gra.

Chwilowo grajcie bez addonów bo zaktualizowanych do obecnej wersji klienta jest może 5-6 ale i tak nadal wywalają błędy.

Zaktualizowanych addonów jest mnóstwo i tylko z jednym miałem problem (używam około 15), ale dzisiaj już problem jest naprawiony. Co nie zmienia faktu, że praktycznie nie da się grać przez lagi, ale nikt chyba się nie spodziewał, że nie będzie problemów. Tydzień minie i powinno być w porządku.

Ja lagów jakoś szczególnie mocno nie odczułem, pewnie dlatego, że przy okazji oglądałem film na drugim monitorze (aczkolwiek, zdarzały się 3-5 sek opóźnienia). Niestety utknąłem już 2 postaciami w loading screenie. Na jedną postać w ogóle dzisiaj nie udało mi się zalogować, na drugiej coś tam porobiłem przez kilkanaście minut i znowu utknąłem.

Na dzień dzisiejszy daje sobie spokój i sprawdzę jutro wieczorem/pojutrze jak tam sytuacja z lagami. Od 9 rano do 13 było w miarę ok, potem tabaka. To nie ma sensu na chwilę obecną. A jak już wbijemy do gry to zaraz restart serwera;) Będzie dobrze ale trzeba chyba z 2 dni jeszcze zanim ogarną

Dajcie grze czas... na co wy liczyliscie ludzie, co start gry (nawet wow mial problemy...) to zawsze lagi/problemy itd.

Co do addonow to tak j/w poczekajcie 1/2 tyg.

jezus maria ludzie wyluzujcie, carbine nie jest przygotowane na taką ilość ludzi, szczególnie, że krótko po premierze wildstara gdy graczy nie było zbyt wiele, zmienili serwery na mniejsze i slabsze bo nie wyrobiliby oplacac takie serwery przy tak malych dochodach. teraz pewnie sprobuja zalatwic jakies tymczasowe serwery i jesli gra bedzie miala w miare stale dochodzy to pewnie zmienia na cos porzadnego. wyluzujcie i dajcie tej grze troche czasu bo naprawde warto a zapewniam was ze ZADNA wieksza gra mmorpg nigdy nie miala gladkiego startu. (tak wasz 'krul' wow też).

a addony pojawia sie szybko, to jest kwestia kilku dni by autorzy przebudowali swoje skrypty, to nic wielkiego, na dniach powinny sie pojawic odpowiednie wersje.

Ja nawet nie moge postaci stworzyc :D

Mam to samo. Klikam enter world i nic...

Noo beka z tymi lagami. Wczoraj pograłem, dzisiaj już mobka mi zabić jest ciężko

Noo beka z tymi lagami. Wczoraj pograłem, dzisiaj już mobka mi zabić jest ciężko

Ty chociaz sie weszłes do gry. U mnie nie mozna stworzyc postaci bo przy wcisnieciu Enter Game gra sie zawiesza...

^
Nie masz czego żałować. Lagi są na prawde wielkie i zeby wytrzymac takie coś trzeba posiadać cierpliwość nie z tej Ziemi. :unsure:

Spokojnie... Nie spodziewali się takiego hajpu. Czekać aż niektórzy pójdą na pierwszą instancje i stwierdzą że "ta gra jest zbyt trudna". Ktoś z was gra na serwerze PvP? Bo jakoś rodaków tam mało widać.