Wildstar - Dyskusja ogólna

a czy w ogóle ta gra wam się ładuje?? bo nie raz mam wrażenie że ona nie działa co próbuję wejść to ten pierd***ny chomiczek biega w kółko i nic więcej..@editjak ta gra to perełka wśród gier to ja jestem Jan Brzechwa

refresh... chodzi ta gra czy nie ?? bo wciaz nie moge sie zalogowac

Gra działa, jak ci nie działa to może zaktualizuj sterowniki, zrób reinstal, wyłacz firewalla ( nie wiadomo co jest zle skoro masz tylko chomika - albo słaby pc)

Ale wytlumacz mi Mapryl co daje Ci to Open PvP w Wildstar? Nie walczysz o nic, nie ma tu zamkow zone do kontrolowania czy punktow do przejmowania, nie zdobywasz zupelnie zadnych bonusow za zabijanie graczy przeciwnej frakcji. Chyba, ze satysfakcje sprawia Ci zabijanie niedogearowanych ludzi na Open PvP. Na open world 90 % ludzi biega w gearze do PvE aby szybciej zabijać mobki i wystarczy, ze Ty będziesz miał gear z PvP i juz taka walka robi sie zalosna bo jestes overgeared wobec przeciwnika. Gdzie tu zabawa i przyjemność? I widze, ze dalej nie rozumiesz, ze gra ma podzial i tym podziałem są rated battlegrounds , areny i warploty. Bo jak ktoś gra tam to własnie po to aby farmic prestige na gear PvP. No chyba, ze drogi Maprylu lubisz gankowanie swoim 50 poziomem ludzi na low lvl mapach z 15 -20 poziomem Ale to własnie przez takich ludzi serwery PvP wymierają. Juz raz taka sytuacja w Wildstar była i tylko czekam na kolejna. Gra od zawsze opisywana byla przez devsow jako gra PvE i skierowana jest w stronę PvE czytaj wymagające raidy. Na PvP nawet specjalnie nie ma balansu klas. Cos tam niby robiono w tym kierunku ale dalej jest nieudolnie.

To moja wina że ktoś jest farmer i biega w PvE Gear? Nie. To świadczy tylko na jego niekorzyść. Nie muszę o nic się bić, gram dla frajdy. Wolę bić się z graczami niż z mobkami.

A Tobie sprawia przyjemność bicie w kółko tych samych mobkow które nie mają szans bo jesteś overpowered? :)

Mobki możesz bić sobie w grach offline.

To kto jest żałosny? Ten kto wspolzawodniczy z ludźmi czy ten kto udowadnia swoją wyzszosc na mobkach? :P

Poza tym zwróć uwagę że mierzysz własną miarką (pve) a na serwery PvP idą goście którzy chcą PvP i nie biegają po terenie walk w Gear PvE.

Taką drobną różnica :)

Abstrachujac od serwerow pve i pvp . Taka droba roznica ze nie rozumiesz czym jest wspolzawodnictwo ( radze poczytac ) :) Bo atakowanie kogos kto ma na sobie moby napewno nim nie jest tylko gankowaniem oslabionego ( w tym przypadku atakowane przez moby gracza ) wiec z gory masz nad nim wielka przewage . Dla mnie poprostu to jest dziecinada ( ale coz kazdy gra jak chce ) . Sam jestem graczem pvp i dla mnie prawdziwe pvp to arenowe gdzie wszyscy wiedza po co ida i ze za chwile bedzie ostro , lub batlegroudny. A bieganie po mapach i dobijanie "low hp celow" lub ludzi ktorzy wogole sie ciebie nie spodziewaja jest dla mnie lamerskie . Zawze sobie tlumacze tak i w 90 % to sie sprawdze ze takie "ganki" robia ludzie ktorym totalnie nie wychodzi nic na arenowym pvp i musza jakos "dowartosciowac swoja slabosc" zabijaniem w open world .... Sry ale jezeli ktos jest naprawde graczem strikte pvp ( a takim sie opisujesz ) to siedzial bys na arenach lub bg a nie kampil niczego nie spodziewajacaych sie graczy ... Cytujac " i kto jest zalosny" Ten kto wspolzawodniczy na sprawiedliwyahc zasadach czy ten kto wchodzi ludzia w plecy kiedy ci maja low hp lub tluka pare mobow .....?

Jak już pisałem każdy mierzy własną miarką. Dla was open PvP to bicie low lvl/HP graczy.

Widocznie takie macie doświadczenia.

Dla mnie to BG i areny ale non-stop w każdym miejscu na mapie.

Nie z rozumiemy się, skoro za każdym razem probujecie zdyskredutowac mnie pisząc że open-pvp to tylko bicie ludzi w PvE Gear.

Abstrachujac od serwerow pve i pvp . Taka droba roznica ze nie rozumiesz czym jest wspolzawodnictwo ( radze poczytac ) Bo atakowanie kogos kto ma na sobie moby napewno nim nie jest tylko gankowaniem oslabionego ( w tym przypadku atakowane przez moby gracza ) wiec z gory masz nad nim wielka przewage . Dla mnie poprostu to jest dziecinada ( ale coz kazdy gra jak chce ) . Sam jestem graczem pvp i dla mnie prawdziwe pvp to arenowe gdzie wszyscy wiedza po co ida i ze za chwile bedzie ostro , lub batlegroudny. A bieganie po mapach i dobijanie "low hp celow" lub ludzi ktorzy wogole sie ciebie nie spodziewaja jest dla mnie lamerskie . Zawze sobie tlumacze tak i w 90 % to sie sprawdze ze takie "ganki" robia ludzie ktorym totalnie nie wychodzi nic na arenowym pvp i musza jakos "dowartosciowac swoja slabosc" zabijaniem w open world .... Sry ale jezeli ktos jest naprawde graczem strikte pvp ( a takim sie opisujesz ) to siedzial bys na arenach lub bg a nie kampil niczego nie spodziewajacaych sie graczy ... Cytujac " i kto jest zalosny" Ten kto wspolzawodniczy na sprawiedliwyahc zasadach czy ten kto wchodzi ludzia w plecy kiedy ci maja low hp lub tluka pare mobow .....?

Od zawsze PVP bylo jest i bedzie najlepsze w OPEN WORLDZIE bo tutaj pokazujesz prawdziwego skila wybijajac sam 2-3 lub wiecej graczy ;] Pisanie , ze OW jest lamerski klasyfikuje cie strikte jako gracza PVE z dodatkiem PVP . Chyba nigdy nie grales w Aiona , L2 i tego typu produkcje twierdzac , ze OW jest dla lamerow. Wlasnie walczac w OPEN WORLDZIE nabierasz szacunku u ludzi . Areny i BG sa wlasnie dla graczy PVE i zawsze tak bylo , ze server pvp mial areny jako ligi ew bg jako dodatek by cos zdobyc .

W Wildstarze akurat server PVE jest bardzo podobny do servera PVP a to , ze ludzie graja tu praktycznie wylacznie bg i PVE to juz taki urok gry ;)

Wiec kolego nie obrazaj ludzi piszac , ze grajac OPEN PVP sa lamerami bo poprostu jest to slabe i zenujace . Na Arenie uczysz sie jednej taktyki i to ci wystarcza....na open world nigdy nie wiesz co sie stanie ;]

Na arenie jednej taktyki :P? Dziekuje nie mam wiecej pytan :)

Na arenie jednej taktyki ? Dziekuje nie mam wiecej pytan

tak a ile bys chcial taktyk na dana klase ? 1 na kazda nic innego nie wymyslisz , do kazdej klasy robi sie inne sety inne staty etc , nie wiem jak to wyglada w ws ale w innych grach wlasnie takt o wygladalo ;) Kazda klasa ma swoja antyklase .

No patrz a ja zawsze myslalem ze nie przywiazujesz wagi tylko do klasy ale tez buildu danego gracza do kompozycji przeciwnej druzyny , ratingu , + masy inych istotnych spraw ... Nie wiedzialem ze np wszyscy wariorzy to tylko tanki i zawsze gra sie tak samo na rozne teamy :lol , ze na ratingu 1 k uzywa sie tej samej taktyki co na dajmy na to 3k czego czlowiek moze sie dowiedziec < sarkazm off >

ps. takze widac twoje pro doswiadczenie w pvp skoro piszesz ze na dana klase ustala sie tylko 1 taktyke i tyle .... zreszta last post na ten temat bo jak widze takie glupoty to juz wiem ze nie mamy o czym dyskutowac i po raz kolejny potwierdzilo sie moje 90 % ( 5 postow wyzej ) :)...

Na Arenie uczysz sie jednej taktyki i to ci wystarcza....na open world nigdy nie wiesz co sie stanie ;]

Widzę, że tutaj sami weterani PvP i wybitni taktycy:)

Areny są tutaj bardzo ale to bardzo taktyczne. Każdy z przeciwników może mieć 4-5 buildów i na każdy gra się inaczej. Do tego masz zespół. Każde połączenie klas daje sobie inne buffy/debuffy. Do każdego teamu trzeba podchodzić indywidualnie. Wyszło tutaj donek, że jesteś nowy w tej grze i jedyne z PvP co ogarnąłeś tutaj to open world. Być może Twoje przemyślenia oparte są o doświadczenia z innych gier, jednak tutaj to nie do końca pasuje.

Jeśli chodzi o taktyke to jeśli teamy są wyrównane najbardziej wymagające są arenki i jeśli chcesz mieć zabawe z PvP to właśnie tam powinieneś szukać przeciwników. Drugim celem dla Ciebie powinny być BGki, ale zapisuj się w godzinach gdzie latają premady. Jeśli chcesz się przeciwko jakiemuś pobić to wispnij do mnie. Złoże Ci premade i powiem kiedy się zapisujemy. Śmiem twierdzić że nie wyjdziesz ze swojego respa. Niestety PvP w tej grze jest dobre tylko wtedy gdy premade trafi na premade albo dobry team arenkowy na inny dobry team. Przeważnie jest to pastwienie się nad słabszym....niestety. Na open PvP prawie w 100% tak to wyglądało. Ludzie w PvP gearze na 3 hity ściągali ludzi co chcieli wbić lvl albo zrobić daily. Powoli ludzie przestawali grać albo przenosili postacie na serwer PvE. Oczywiście open PvP może być super jeśli dogadas się z przeciwnikami ilu na ilu, gdzie itd i się lejecie. Sam doświadczałem takiej bójki kiedyś na Crimson Badlands gdzie laliśmy się w 200 osób. Jednak za każdym razem keidy ginąłeś byłeś znowu na początku mapy i znowu musiałeś dojeżdżać. No i nie miałeś z tego nic. Więc czym dla Ciebie to się różni od BGka? No właśnie, wychodzi na to samo. Na koniec: jeśli chcecie dobre gildie PvP to wispujcie ludzi z : Warmonger (Dominion), Russian Wizards (Dominion) albo Myth (Exile). Po stronie exile lata jeszcze pare premadów ale są na tak żałosnym poziomie że przegrywają z PUGami...

Sorry za text wall i pozdrawiam:)

Tyrion w jakiej gildii biegasz poniewaz szukam jakiejs na premade i jaka strona?

Nie biegam z gildią bo to lamusy co PvP grać nie potrafią. Biegam z oboma grupami co wymieniłem wcześniej po stronie dominionu. Server jabbit 1 i 2.

Dokladnie tak jak t4l4r prawi nie ma tu z kim rozmawiac bo wypowiadaja sie w wiekszosci ludzie tacy jak Mapryl czy donek co w WS zapewne nawet 50 nie dobili. Czas zakonczyc dyskusje na temat PvP. Bo poki sam nie uswiadczysz walk Open PvP nie powinienes sie wypowiadac, Ta gra to nie Aion czy inne tytuly gdzie Open PvP ma sens bo w tym tez celu te gry zostaly zaprojektowane.

Komuś pusciły nerwy?

Przynajmniej wiemy kto jest niedojrzały emocjonalnie.

Więcej dystansu chłopie i wrzuć na luzzzzz.

masz chlopie 33 lata a obrazasz mnie na PM ja tylko poprosilem o Twoj adres. bo nie pozwole sobie na obelgi w wiadomosciach prywatnych., Moze wkleisz wyzwiska, ktore wyslales pod moim adresem na PM. no tak zapomnialem za takie obelgi mialbys od razu perm bana.

Ps pamietaj, ze od niedawna takie wyzwiska sa karane i mozna to zglaszac :) czekam na przeprosiny

masz chlopie 33 lata a obrazasz mnie na PM ja tylko poprosilem o Twoj adres. bo nie pozwole sobie na obelgi w wiadomosciach prywatnych., Moze wkleisz wyzwiska, ktore wyslales pod moim adresem na PM. no tak zapomnialem za takie obelgi mialbys od razu perm bana.Ps pamietaj, ze od niedawna takie wyzwiska sa karane i mozna to zglaszac czekam na przeprosiny

Pokaż te obelgi kłamczuszku :)

bo żadnych nie wysyłałem .

Przyznaj się, że puściły ci nerwy i zrobiłeś z siebie pośmiewisko...

Zglaszam cie wraz z obelgami do moderatorow. Jak wylapiesz bana wtedy przekonasz sie, ze nie warto wysylac wyzwisk na PM.

Są jakieś polskie gildie w luminai po stronie exile ?

Zglaszam cie wraz z obelgami do moderatorow. Jak wylapiesz bana wtedy przekonasz sie, ze nie warto wysylac wyzwisk na PM.

Show pics or didn't happen :)

i nie ściemniaj kłamczuszku,

pracuj nad sobą.

Tak są PL gildie na serwerze Luminai po stronie Exile. Info znajdziesz w zakladce gildie/klany na tym forum.