Wildstar - Dyskusja ogólna

Mam bardzo podobnie. Kiedyś potrafiłem grać w WS'a najdłużej, ze wszystkich gier (na równi z GW1 kiedyś), teraz jakoś straciło to wszystko co miało w sobie, a przynajmniej dużą część. System run został pokomplikowany, zbyt wiele ułatwień, bajerów i dodatków. Jak wiadomo jeszcze dużo zależy od community, a aktualnie nie jestem w temacie :D

Gra bardzo mi się podobała, w sumie nie wiem czemu w nią nie gram, jakoś mnie nie ciągnie, nawet chciałam ją ostatnio odinstalować ale się wstrzymałam jeszcze :P

Może to wina nadchodzącej sesji, w sumie ostatnio w nic nie gram i się modle gorliwie :P

Opłaca się zaczynać grać ?

Ludzie... co Wy macie z tymi pytaniami "opłaca się grać?/opłaca się zaczynać?"...

Żadnego zysku z gry nie ma po za miłym spędzeniem czasu. Nikt Ci nie zapłaci ani nie da nic w zamian za grę.

Sprecyzuj czego oczekujesz po mmorpg a na pewno pomożemy.

Gra przechodzi drugi start po przejściu na f2p, ludzie zdecydowanie do wszystkiego są, zarówno pvp jak i pve.

Jak już wspomniałem, jest f2p więc warto sprawdzić. Obecnie na szczycie nie ma tak wielu gier tego rodzaju żeby sprawdzenie każdej zajęło rok, że już nie wspomnę o tym, że opisów gry w necie zarówno na forach jak i na oficjalnych stronach jest mnóstwo.

To nie jest hejt w kogokolwiek stronę, zwykła frustracja.

BTW, obecnie gram w TESO i WS, jak jest ktoś zainteresowany tworzeniem postaci lub pograniem na end-game to pisać :)

Ktoś coś mówił o małej populacji w WS?

Nie chcę zaczynać nowego tematu, więc napisze tutaj. Jak w obecnej chwili wygląda polskie community w Wildstar? (zakładając że jakiekolwiek istnieje). Przeglądałem trochę fora i jedyne co znalazłem to stare posty i upadłe gildie.

Także jestem ciekaw. Zapowiada się że będę mieć nowy sprzęt który udźwignie Wildstara, a był to jedyny MMORPG gdzie przegrałem w niego cały miesiąc :P (brak kasy na abonament i granie ciągle na low przy 20 fps'ach średnio mnie kręci)

WIldstar padl odrazu po f2p...chwile zyl ale tam nie ma co robic na end game farm 2 tych samych bg i dungow rozniacych sie poziomem trudnosci.

Trochę szkoda, bo gra jest jak dla mnie naprawdę dobra. Carbine wszystko zniszczyli wprowadzając f2p zamiast b2p i jeszcze nie dotrzymując obietnic...

ale to nie chodzi o f2p tylko o brak kontentu poprostu gra nie ma juz wsparcia zadnego prawdopodobnie..

Dopiero co zaczynam grać więc mogę być nie w temacie, ale z tego co mi wiadomo to Wildstar dostaje aktualizacje z nowym contentem.

Community - małe, ale stabilne. Jest jedna duża polska gildia raidująca 3 razy w tygodniu.

Są obecnie dwa raidy. GA - który ma 6 bossów + pare minibossów, DS - 9 bossów + minibossy. Dość skomplikowany system run, 6 dungeonów na poziomie Veteran, kontrakty, daily.

Wildstar ma ten sam problem co SWTOR, został wypuszczony, będąc zaledwie w 40% ukończony. Ludzie się zniechęcili. Teraz gra ma się trochę lepiej, Drop 7 już niedługo, przejście na steam.

Gra ma swoje plusy i minusy, ale na obecną chwilę nie znam lepszego tytułu F2P (prawdziwego F2P), który nie ciągnie za rączkę każdego nooba.

Właśnie, kiedy Wildstar wejdzie na steama? Jest jakaś przybliżona data? Powienien dostać wtedy porządnego kopa

Community - małe, ale stabilne. Jest jedna duża polska gildia raidująca 3 razy w tygodniu.

Są obecnie dwa raidy. GA - który ma 6 bossów + pare minibossów, DS - 9 bossów + minibossy. Dość skomplikowany system run, 6 dungeonów na poziomie Veteran, kontrakty, daily.

Wildstar ma ten sam problem co SWTOR, został wypuszczony, będąc zaledwie w 40% ukończony. Ludzie się zniechęcili. Teraz gra ma się trochę lepiej, Drop 7 już niedługo, przejście na steam.

Gra ma swoje plusy i minusy, ale na obecną chwilę nie znam lepszego tytułu F2P (prawdziwego F2P), który nie ciągnie za rączkę każdego nooba.

To się nazywa satysfakcjonująca odpowiedź :D
Tylko jeszcze jedno pytanie, jak sie nazywa owa gildia?

Właśnie, kiedy Wildstar wejdzie na steama? Jest jakaś przybliżona data? Powienien dostać wtedy porządnego kopa  

Tego nie wiem, Drop 7 będzie wchodził partiami. Nowy Raid przyjdzie opóźniony, bo najpierw trafi na beta testy na serwerze testowym. Co do kopa.. polemizowałabym. Gra nie jest dla szerokiej publiczności, jak wyżej wspomniałam jest skomplikowana i wymaga skilla. No chyba, że jakieś "koksy" wasz przeciągną na siłe przez raidy.

Gra odżyję, ale wiekszość szybko odpuści bo "boshe jakie to trudne, nie moge miec full eq w 48h ? co to jest.. nerf plz, carbine do d*py ugh eh meh :c"

To się nazywa satysfakcjonująca odpowiedź 
Tylko jeszcze jedno pytanie, jak sie nazywa owa gildia?

Pelikany - pm do Rafer Pelikan, albo popytać w Ilium. (Ponieważ gramy po stronie Dominion)

Nigdy nie rozumiałem "za trudna gra", dla mnie tym trudniej coś zrobić tym lepiej, bo po ukończeniu tego mam MEGA SATYSFAKCJE. Nawet w Wildstarze pierwszy dung robiłem ponad 3h, ale jak go zrobiłem... banan na twarzy do końca dnia (Chociaż już dużo się go nie zostało) <3 J\I w dodatku lvlowanie, co lubię (co bardzo lubię) jest bardzo przyjemne... Zawsze sądziłem, że jestem casualem, ale jak ktoś sądzi, że Wildstar jest za trudny by w niego grać... To się załamuję :pepe:

Nigdy nie rozumiałem "za trudna gra", dla mnie tym trudniej coś zrobić tym lepiej, bo po ukończeniu tego mam MEGA SATYSFAKCJE. Nawet w Wildstarze pierwszy dung robiłem ponad 3h, ale jak go zrobiłem... banan na twarzy do końca dnia (Chociaż już dużo się go nie zostało)  J\I w dodatku lvlowanie, co lubię (co bardzo lubię) jest bardzo przyjemne... Zawsze sądziłem, że jestem casualem, ale jak ktoś sądzi, że Wildstar jest za trudny by w niego grać... To się załamuję 

Niestety, ale w większości przypadków taki jest właśnie powód. 3h dla niektórych to już za dużo. Najlepiej w pierwszy dzień mieć wszystko. BA ! Jump event :D

Coś nie wyszedł mi poprzedni post, więc jeszcze raz dzięki za informacje :D

Panowie, na ilu fps'ach pójdzie mi Wildstar z :

grafiką GTX 940M

Intel i5 6200u

RAM 8 GB

dyskiem SSD