Wildstar - Dyskusja ogólna

Panowie, czy postacie po pewnym czasie zostają usunięte? Nie widzę nawet dodatkowych slotów, jakie powinienem mieć za kupny przed f2p...

Panowie, na ilu fps'ach pójdzie mi Wildstar z :

grafiką GTX 940M

Intel i5 6200u

RAM 8 GB

dyskiem SSD

Panowie, czy postacie po pewnym czasie zostają usunięte? Nie widzę nawet dodatkowych slotów, jakie powinienem mieć za kupny przed f2p...

d*py nie urywa. Warto poszukać jakiś fps configów. Bo gra mimo wszystko trochę zżera.

Co to postaci, to nie powinny zostać usunięte. Od f2p bardzo dużo się zmieniło. Więc trzeba by poczytać na oficjalnych forach.

D+upy nie urywa bo to lapek za 2300zł :D Już lepszego nowego w tej cenie się nie znajdzie. Co do gry, przy pobieraniu region zaznaczyłem EU, ale przestawiło mi się na Amerykę D: Już jest git, jednak slotów i tak nie mam ;/

PS. Te Pelikany grają na PvP?

Na Jabbit PvE

A orientujecie się może czy są jakieś aktywne klany na serwerze PvP? I jak ogólnie ma się populacja na tym serwerze? Jest sens na nim grać?

Nie ma sensu, Carbine dał już info, że serwery dostaną merge w przyszłości.

PvP serwer jest martwy i zaczynać na nim nie ma po co.

Jeszcze jak była płatna to kulała, po przejściu na F2P gra po prostu zdycha. Do końca tego roku zamkną serwery, chyba ze czymś przyciągną graczy, w co szczerze wątpię.

Zaczynanie gry nie ma najmniejszego sensu.

Na prawdę aż tak źle?

Poza optymalizacją, która jest zniszczona masakrycznie gra mi się spodobała.

Aż taki szybki i tragiczny koniec ją czeka?

Ostatni wbiłem na serwery sprawdzić co słychać w WS i pustki prawie jak przed przejściem na F2P. tragiczny los świetnej gry :<

Jakiś miesiąc temu było trochę ludu na lokacjach początkowych. Grywam w Wildstara jak nie mam co robić, gram swoją postacią, przerywam i po paru miechach znów wracam na tydzień i tak w kółko. Gra ma to do siebie iż jest bardzo nijaka, choć nadal mnie ciągnie chęć aby spróbować tych trudnych dungeonów Wildstara i pewno póki nie poczuje ich trudności, to od czasu do czasu będe pogrywać.

Ja jedynie nadal mam nadzieję, że po wejściu na dodatku i wejściu na steam'a to gra odżyje

ten dodatek musiałby być bardzo ogromny aby gra odżyła ^^ a jak wejdzie na steam to tylko przez jakiś czas utrzyma się liczba ludności w grze... więc lipa.

Dzisiaj pobrałem Wildstara na lapka i na początkowych lvlach ku mojemu zaskoczeniu jest nawet po 3 graczy :3

z populacją nie jest tak źle, gorzej z updatami :/

Jutro wchodzi nowy dodatek na serwery wildstara

http://www.wildstar-online.com/uk/news/2016-03-29-destination-arcterra-arrives-march-30/

Jak teraz z populacją ? Poprawili coś PVP ?

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/od-dzisiaj-wildstar-nie-ma-juz-u-siebie-serwerow-pvp

populacja dość słaba dlatego zakończyłem grę.

Nie wiem czy kogoś to jeszcze obchodzi, ale co do Wildstar'a i jego populacji to dziś wbiłem i zrobiłem nową postać na Exile grałem kilka h i nie było momentu żeby nie było innego gracza w pobliżu więc jest chyba dobrze, jak kogoś zaciekawi mogę wbić na 50 lvl i zobaczyć jak wygląda populacja na end game

Nie wiem czy kogoś to jeszcze obchodzi, ale co do Wildstar'a i jego populacji to dziś wbiłem i zrobiłem nową postać na Exile grałem kilka h i nie było momentu żeby nie było innego gracza w pobliżu więc jest chyba dobrze, jak kogoś zaciekawi mogę wbić na 50 lvl i zobaczyć jak wygląda populacja na end game

Na endgame jest dużo graczy, gorzej bylo zawsze z graczami podczas levelowania

Dokładnie, ciężko znaleźć kogoś, z kim można zrobić dungeony... Tylko na tych endgejmowych łatwo o ekipę