Wildstar - Dyskusja ogólna

Witam, czy gra z oficjalnej strony i gra na steamie będzie miała rożne serwery ?

Na pewno będą te same serwery. Takie pustki są, że nie ma sensu tworzyć nowych serwerów :(.

Pytanie bo nigdzie nie widzę info, jest tylko jeden serwer aktualnie na WildStarze czy mi się coś zbugowało.

tak, jest tylko jeden serwer, bo z tego co pamiętam to zamknęli serwer PVP.

tak, jest tylko jeden serwer, bo z tego co pamiętam to zamknęli serwer PVP.

Ok dzięki.

A tak btw, dlaczego wildstara nie ma jeszcze na steam? myślałem że będzie 1 czerwca a tu d*pa ^^

Premiera na steam tak jak zapowiadano 03.06, czyli jutro :)

Czyli ktoś się pomylił na kalendarzu MMOrpg ^^

Usunęli datę na steamie, więc może niekoniecznie jutro jednak ^^.

@UPDATE

https://forums.wildstar-online.com/forums/index.php?/topic/151807-wildstar-coming-to-steam/

Premiera na Steam w ciągu kilku najbliższych tygodni :).

Przepraszam za double posta, ale dla podbicia.

Wildstar rusza na Steam już jutro 09.06 :)

miejmy nadzieję że ta gra dzięki temu odżyje, bo jest tego warta

Gra odzyje na tydzien gora 2. ta gra nie ma ned game.....non stop te same dg praktycznie adnych updateow z contentem , chca nabic kasy z is i na tym pewnie sie skonczy.

@Bladek zrobiłeś Ty chociaż pierwszy raid, ze mówisz o braku kontentu? Dwa tygodnie to za mało, żeby ubrać dobrze postać na raidach ^^ O ile normalny gracz w ogóle zbierze gear do raidowania w 2 tygodnie.

jeszcze wbij ten lvl cap, mi to zajęło około 3 tyg... a zrobienie wszystkich map na full reputację w których siedziałem 5-8h zajęło jakieś 3 miesiące... więc no :D a z raidami to było jeszcze lepiej, najpierw trzeba było ubić parę bossów a później siedzieć na pierwszym bossie w raidzie po 2-3h, ale warto było. (te uczucie kiedy się coś zrobiło pierwszy raz po tylu męczarniach... bezcenne :) )

PS. Gra warta sprawdzenia!

Orientuje się ktoś jak na ten moment wygląda sprawa z optymalizacją ? Zaraz po wyjściu f2p w którymś patchu drop klatek stał się tragiczny,przez co musiałem zostawić grę,ale cały czas mam do niej chęć wrócić,postać już od dawna gotowa na raid ale jakoś gra nie pozwala :)

Można już pobierać na Steam, są karty, osiągnięcia, odznaka jak kogoś to interesuje :D.

@Awen
Optymalizacja nie jest na najwyższym poziomie, stabilne 60 klatek to grubsza sprawa, jednak, na raidach jak i wszelkich instancjach nigdy nie miałem większych spadków, myślę, że nie ma co się przejmować, największe problemy występują gdy ponad 100 osób uda się na World Bossa :).

Orientuje się ktoś jak na ten moment wygląda sprawa z optymalizacją ? Zaraz po wyjściu f2p w którymś patchu drop klatek stał się tragiczny,przez co musiałem zostawić grę,ale cały czas mam do niej chęć wrócić,postać już od dawna gotowa na raid ale jakoś gra nie pozwala       

Jakiś czas temu instalowałem i na g3258 i GTX750Ti nie schodziło poniżej 60 klatek (rajdu nie wiedziałem, bo nie mam postaci) więc chyba wszystko ok

Już ściągam na Steamie.

Wildstar to chyba jedyne mmo którego mi żal. Zacząłem grać kiedy wyszło f2p, jednak mój ówczesny wooden PC nie pozwalał wyciągać płynnych 30 klatek. Wróciłem po upgrade i zrobiło mi się smutno. Mam nadzieję, że premiera na steam pociągnie grę na tyle, że będzie rozwijana

@Crispy największe lagi są tylko w miastach, a na raidach to luz.

Nie mogę wejść do gry. Tylko mi wyskakuje jakiś błąd?