Osobiście gram stalkerem i wyciągam 9k dmg w plecy bez problemu, potwora z 40-50k hp zabijam w jakieś 10 sekund więc polecam Stalkera jako dps.
Wildstar - Dyskusja ogólna
Espera nie polecam dla poczatkujacej osoby poniewaz aby wyciagac z niego "mega dps" na rajdach trzeba znac perfekcyjnie co do sekundy kazdy atak bosa ( gdzie wyladuje , gdzie bedzie safe spot , co zrobi tank jak ustawi bosa itd. ) ze wzgledu na to ze najwiecej dps robi esper ktory stoi w miesjcu ( co przy bosach w WS jest naprawde wyzwaniem ) a do tego trzeba dbac o stacki "psy" Stalker ma mega poczatkowy burst pozniej niezly sustain i znow burst ( po dluzszym czasie ) jest mechanicznie latwiejszy
Spelsinger build rajdowy czy tez dungeonowy opiera sie na dotach ( oczywiscie mozna zrobic pod shoty jednak doty wyciagaja wiecej "ignite" ) co wiaze sie pilnowanie stackow i tajmerow doty na bosie .
Reasumujac
Stalker - niezly sustain damage + poczatkowy burst ( w miare latwy do ogarniecia )
Esper - typowy burst co 4-5 sec ( najtrudniejszy do wymasterowania ze wzgledu na "ograniczone " poruszanie sie )
Spellsinger - Doter ( najlatwiejszy do ogarniecia wystarczy pilnowac stacku i timerow dot )
Medic - taki po srodku wyzej wymienionych
Znaczy o Medicu to myślałem, healerze. Chyba zdecyduje się na Espera, ale jeszcze 14GB do ściągnięcia to mam czas na zastanowienie się. Chociaż stalker ma fajne first weaponki
Stalker łatwy do pve, ale w pvp musisz mieć naprawdę skilla
Esper to typowy papier ale nie mając skilla możesz nim grać na luzie i wyciągać dps
Zawsze grałem postaciami mobilnymi ze sporym dps, więc planowałm spellslingera, a teraz mieszane uczucia co do klas...
Tak w ogóle jest jakiś problem z tankami/healerami? Tzn, jest jakoś mało jednych i ciężko znaleźć kogoś do grupy? Może bym zrobił tanka/healera.
Dla osób które zaczynają, poleciłbym również Warriora Nawet na DPSie może przyjąć więcej niż jednego hita od bossa, od którego np. Esper padnie od razu. Przyjemność z gry jest też ogromna, bo jednak musisz do bydlęcia podejść
DPS kręci naprawdę bardzo dobry, a kiedy jeszcze grałem wcześniej, porównywałem się na Dummy do naprawdę dobrego Spellslingera kumpla i wyciągałem leciutko większy dmg. No i jak dla mnie te miecze wyglądają epicko
ale to już kwestia kosmetyczna. Ogólnie bardzo mobilna klasa i przyjemnie się nią gra
Grałem warriorem na trialu, dosyć fajny tylko ładowanie rage było utrudniające troche (chyba rage)
Ps. Co do mojego pytania - trudno uzbierać CREED na 1 abonament?
@up Creed to 25platyn, osobiście zdobyłem 47p po prostu grając i sprzedając rzeczy w Auction house.
Dla tych co mają dylemat od siebie polecę :
1) Stalker :
Plusy :
-Mobilny
-Szybki
-Duży DPS
-Można zostać tankiem.
Minusy :
-Bardzo trudny do ogarnięcia w pvp, stuny, miny, to wszystko trzeba wiedzieć.
2) Medic :
Plusy :
-Świetny heal
-Szybki średni dps (idealny do aoe)
-Baaaardzo łatwy w pve
-Nigdy nie zginie w pve (ataki leczą)
-Dobry w pvp jak i team pvp.
Minusy :
-Nie trudny, jednak trzeba się nauczyć i zrobić dobry build do pvp.
3) Esper :
Plusy :
-Świetny dps
-Może być healem
-Dużo różnorodnych mocnych skilli
-Dziecinnie prosty w pvp
Minusy :
-Wolny atak
-Papier
4)
Spellslinger :
Plusy :
-Dobry searcher (wróg nr 1 stalkera)
-Szybki i mobilny jak stalker
-Może zostać Healerem (w dodatku bardzo dobrym)
Minusy :
-Papier
-Słaby dps
-Trudy do ogarnięcia.
@up Zainteresowałeś mnie tym Spellslingerem, jedynie odrzuca mnie ten mały dps, ale może być dobrym healerem, to jest ciekawe. Trudny do ogarnięcia to nie minus, a plus. Łatwe postacie szybko się nudzą
Zależy jaki build, możesz być typowym one shooterem ale to już wymaga naprawdę skilla.
Proszę, oto dowód :
Gram spellslingerem i nie robi on wcale małego dpsa, kwestia zapoznania się ze skillami i ogarnięcia postaci
Możecie coś więcej powiedzieć o SS jako healer? Dobry jest, ludzie go chcą w party i czy trudno znaleźć grupe do party?
Głównie chcą go w pt jako heala ponieważ posiada aoe heale które naprawdę mocno leczą.
+ widziałem skilla który po prostu leczy gdy strzela.
Więc jest dobry
Widzę deluxe odrazu zaszalałeś haha
Ale ta mapka ładna jest, wszystko tak płynnie się ze sobą zlewa
Jutro dobijam 44-45 (postaram się) wtedy do 50 zostanie mały krok, gdy go zrobię to będzie czas by założyć gildię po stronie Exile.
@edit ps. Zmieniłem znów outfit bo ktoś powiedział że nie ładne kolory + inne buty, jutro wstawie ss
@PanLowca No i gralem w dniu premiery, kupiłem preorder i wersje delux, bo gra mi się bardzo podobała, ale jak mówiłem, jeżeli nie mam z kim grać to szybko mi się gry nudzą Czekamy na ss nowego outfitu. Kolory były spoko.
Jak kogoś interesuje dps z pve to tu jest z Dungow http://www.wildstarlogs.com/statistics/0 z Genetic Archives(cokolwiek to jest) http://www.wildstarlogs.com/statistics/1 i z jakiegos Datascape http://www.wildstarlogs.com/statistics/2
Nie mam w sumie pojęcia na ile jest aktualne, kiedy ludzie wrzucali jakieś swoje logi, ale wydaję się mi że osoby grające robią to regularnie.
@Pan Lowca nie lubie ludzi ktorzy nie maja za wiele pojecia a pisza o klasach jak ty To taka dygresja ... Z tego co wiem jeszcze nawet nie rajdowales i nie masz ranka pvp
Wprowadzasz ludzi w blad tymi opisami ...
Po pierwsze medyka slaby dps mowisz ? Szkoda tylko ze w logach rajdowych jest to nr 1 dps ^^ ( http://www.wildstarlogs.com/statistics/1#metric=bossdps&dataset=99&class=Any )
Po drugie stalker trudny do pvp raczej najlatwiejszy teter + combo + hide i tak w kolko naprawde ( to ze grasz ta klasa nie onzacza ze odrazu jest trudna )
Po trzecie esper pvp to jest najwieksza mordega wlasnie do ogarniecie ( najmniejsze survi z wszytskich klas in game do ogarniecia sa min 2 stun breaki , 2 shiedly , stacki psy , stuny w porowniannu do stalkera ma wiele wiecej do zrobienia poniewaz zawsze jest first targetem na rowni z SS ) a combo stalkere teter miny + burst > hide czekanie na cd i znow to samo
Po czwarte dps spelsinger jest najlatwiejszym do ogarnicia poniewaz jego damage opiera sie tylko i wylacznie na stackowaniu ignite i pilnowaniu jego timerow W pvp natomiast idzie sie w typowy burs combo + stun ( jak nie trafisz combem to giniesz praktycznie )
To tyle
@up Napisz też coś o healerach. Głównie o SS.