Panie Łowco: Wyrażanie własnego zdania to jedno, ale negowanie wszystkich innych opinii to taki hejt, tylko w drugą stronę. Chciałeś rozwiać czyjeś wątpliwości - może Ci się udało, może nie. Jeżeli Wildstar jest na tyle dobrą grą, to obroni się sam. Twój wkład w zachęcanie ludzi do Wildstara powinien się skończyć na tym pierwszym poście, w każdym kolejnym tylko zniechęcasz ludzi do gry i siebie. Sam gram w Wildstara, ale nie zamierzam na siłę udowadniać ludziom, że skoro mi się podoba, to im się też ma podobać.
Wildstar - rozwianie waszych wątpliwości
Pograłem chwile na trialu i doszedłem do następujących wniosków:-system walki to żaden cud, ale tragedii również nie ma. Ot taki gw2 (przynajmniej mi się tak skojarzyło),-grafika to syf kiła i mogiła. Jestem z tych bardziej wymagających graczy, dla który to jak gra wygląda jednak ma znaczenie. W końcu będę się w nią wpatrywać godzinami i powinna wyglądać co najmniej przyzwoicie. Ws prezentuje się żałośnie jak na obecne standardy,-optymalizacja leży. Na swoim kompie odpalam nowego wieśka na ultra, a tu jakieś cyrki się dzieją,-pustawo trochę w tym świecie ws. Odniosłem wrażenie, że gra bardzo niewielu graczy.Nie polecam, nawet za darmo. Lepiej pograć w tere albo Final Fantasy, które są lepsze od ws pod każdym względem.
Tera lepsza ? na pewno gorszy ma endgame i zalosne levelowanie gdzie kazdy quest to idz i zabij, no ale jak sie niew ma kobiety to grafika w terze jest w sam raz
Ale kochani, mądrzy forumowicze : To jest tylko i wyłącznie MOJE zdanie które głosi że według MNIE Wildstar to fajna gra, więc nie piszcie mi że na siłę coś próbuje czy podbijam bo ja po prostu wyrażam SWOJE osobiste zdanie.
Gdzie jest napisanie drodzy forumowi koledzy coś w stylu "Grajcie no ! przecież to super gra ! no musicie grać ! proszę was grajcie no !" ? mi się zdaje że nigdzie. Dziękuje wracam do pracy
Udowadnianie ze jest inaczej oraz przekonywanie na sile uwierz to nie jest wyrazanie wlasnego zdania od tyle Negowanie kazdego "zlego" posta o WS to jzu fanbojstwo
Przyjzyj sie swoim posta "bez emocji" i zobacz ze na kazde "nie " ty masz swoaj odp na "tak" ... Sam mialem hype na WS rajdowalem hardkorowo ( wroce pewnie zaraz na f2p kiedy tylko przybedzie do tej gry ludzi ) ale potrafie przyjac krytyke innych i nie bronic gry za wszelka cene ( bo ja w nia gram ) . Trzeba sie pogodzic ze gra miala lub ma jeszcze sporo do poprawy i ze jednemu podoba sie czerwone a durgiemu zolte ...
Ściągnąłem, Zagrałem, Odinstalowałem.
Na początku gra nawet mi spodobała, chyba tylko dlatego, iż była to pewna odmiana od GW2 i na tym kończę jej zalety. Zaczynając od grafiki, kwestia gustu. Jeśli komuś się podoba granie postacią z kreskówki to śmiało, ja odpuszczę. Gdy mowa o grafice to trzeba również zwrócić uwagę na optymalizację, która faktycznie kuleje. Próbowałem grać zarówno na High jak i na Low. Nie miało to większego znaczenia, gra działała płynnie i ni stąd ni zowąd doświadczałem drastycznych spadków FPSów, a sprzęt mam całkiem dobry. Następna rzecz która mnie odrzuca to questy - kwestia uprzedzenia z powodu GW2, w którym to wygląda o wiele lepiej - gadanie z NPC i latanie od nas do was po zabiciu kilku potworów, bądź zebraniu paru przedmiotów i od nowa to samo, a co byś się nie zgubił to strzałka pokaże Ci drogę, brakuje tylko autotrackera. System walki również pozostawia wiele do życzenia, o ile pamiętam z prezentacji WS miało być next-genem pod tym względem, a co mamy? Nie jest to non-target, bo nie zależnie od tego jak bardzo kręcisz się na około przeciwnika podczas walki i tak trafi każdy auto atak, do tego dochodzi śmieszny, niebieski znacznik naziemny, który to pokazuje zasięg twoich ataków, co byś przypadkiem nie spudłował praz taki sam tylko czerwony mają przeciwnicy, abyś uniknął silniejszego ciosu, który to dodatkowo się ładuje i nie zmienia położenia, więc ciężko zostać przez takowy trafionym. Wygląda to koszmarnie, moim zdaniem oczywiście. Na sam koniec warto wspomnieć o populacji. Mimo usilnych starań i wytężonego wzroku ciężko mi było na jakiejkolwiek mapce znaleźć więcej niż 2-3 osoby, a podobno ludzie wracają, ma być F2P, gra jest dobra. No cóż, szkoda że oni o tym nie wiedzą.
Podsumowując nie radzę nikomu dokonywania zakupu, bo Wildstar zwyczajnie nie jest wart złamanego grosza. W grze jest bardzo mało osób online, do tego optymalizacja pozostawia wiele do życzenia. I to są fakty, natomiast jeśli chodzi o grafikę i resztę to kwestia gustu. Każdy kto grę zakupił i namawia do tego samego robi to tylko dlatego, że sam nie ma z kim grać, ale to ich problem :>
Tak to już na tym forum jest że jego 90% jeszcze zaliczy przedmioty by przejść do kolejnej klasy gimnazjum...
Z takimi za bardzo nie ma sensu się przekomarzać więc temat do zamknięcia

poza tym może tak pokochałem Wildstara
"Pokochałeś" grę wbijając 17 lvl? Poczekaj, ja przez pierwszy miesiąc też całkiem dobrze się bawiłem
@ PanLowca musza zaliczyc "gimbaze" bo maja inne zdanie niz ty ( podbite argumentami ) ? Bo krytykuja "twoja gre" ? Bo nie podoba im sie grafika ? Bo wola inny typ gry ? No wybacz .. A no ta srki przeciez moze byc tylko jedna prawda zadnej innej twoja czyz nie
"Pokochałeś" grę wbijając 17 lvl? Poczekaj, ja przez pierwszy miesiąc też całkiem dobrze się bawiłem
Pokochałem grafikę która stylem przypomina Jak 2 - Youtube się kłania.
A tę grę przeszedłem jakieś 30 razy
a tak z ciekawości gdzie widzicie tą masę ludzi gram 2 gi dzień i może 10 osób widziałem xD (Exile serwer pvp)
Takie dyskusje nie mają sensu bo każdy ma inne gusta, jednemu podoba się wow, wildstar bo mają cukierkową grafikę, innym podoba się gw2 bo mogą sobie zwiedzać świat. Mi podoba się cukierkowa grafika, podoba mi się to że czuję z każdym kolejnym poziomem się mocniejszy więc wow jak również wildstar przypadły mi do gustu, nie trawie za to gw2, jak będę chciał poexplorować bezpiecznie świat to zagram sobie w to mmo co teraz wyszło (Wonder ?) bez walki i questów
"""a tak z ciekawości gdzie widzicie tą masę ludzi gram 2 gi dzień i może 10 osób widziałem xD (Exile serwer pvp)"""
z serwera pvp wszyscy przeszli na pve, na pvp gra może garstka osób
Większość ludzi ma już 50 lvl, więc na początku pograsz raczej solo :>
Tak to już na tym forum jest że jego 90% jeszcze zaliczy przedmioty by przejść do kolejnej klasy gimnazjum...Z takimi za bardzo nie ma sensu się przekomarzać więc temat do zamknięcia
Jak juz nie ma się nic konkretnego do powiedzenia to zaczyna się obrażać wszystkich dookoła co? Cały świat jest be a tylko ja mam rację
Reasumując: jak patrzę na to co ty tutaj wypisujesz to się zastanawiam skąd ty się urwałeś. Temat miał być o WS a zrobiłeś z niego przepychankę obrażając każdego po kolei.
Niemniej jednak dzisiaj instaluję WS by sprawdzić jak jest na dzień obecny.
@up pomyśl...Proszę...Wiem że tak trudno ale wytęż mózg...Przeszedłem z 30 razy "Jaka 2"
Grałem w Wildstara sporo, ostatnio wróciłem i powiem jak jest:
1. Levelowanie
Tragedia. Ostatnio mi się tak źle levelowało tylko Veteran Levele w TESO. Warto sobie wziąć Explorera, aby przynajmieć mieć jakieś puzzle i urozmaicenie.
2. End-game PvE
Miażdzy. Nie tyle w postaci dungeonów, bo tutaj trzeba tylko zapamiętać pewne reguły i zasady, po czym je przećwiczyć, ale rajdy... coś cudownego.
3. PvP
Ugh, ciężko. I to bardzo. Jakoś mi kompletnie nie podeszło, gracze solo mogą mieć takie uczucie. Ale twierdzę, że przy premade teamie może być zabawnie.
4. Combat system
Obecnie najlepszy system walki w MMO. No-target z widokiem co się dzieje i masą CC różnego rodzaju
5. Klasy
Są klasy uber i są klasy gówna. Niestety, balans słaby
6. Populacja
Leży i kwiczy. Niestety lub stety.
Bardzo mnie irytowała masa bugów, zwłaszcza na dungach, ale jakoś ostatnio ich nie zauważyłem. Może naprawili, może nie natrafiłem - hard to say.
Moim zdaniem warto dać Wildstarowi szansę, zwłaszcza teraz, kiedy będzie F2P. Jeżeli się nie spodoba - ok, trudno, nie Twój rodzaj gry. Wracaj do GW2, WoW'a czy TERA'y.
To wytlumacz dlaczego gra przechodzi na f2p... Na screenie jakos maluczko tych ludzi. W metinie 2 jest duzo wiecej ludzi i tez gra laguje w miescie. Nie rozwiales moich watpliwosci. Mysle ze poprostu nie masz z kim grac i liczysz ze ktos naiwny zakupi gre mimo wlk hejtu 90% ludzi na globie. Grasz na LOW? W HD? Gra kiedys lepiej wygladala.
W metinie są mniejsze obszary
2. End-game PvE
Miażdzy. Nie tyle w postaci dungeonów, bo tutaj trzeba tylko zapamiętać pewne reguły i zasady, po czym je przećwiczyć, ale rajdy... coś cudownego.
To prawda, raidy stoją na wysokim poziomie, ogólnie WS jest dość trudną grą i dlatego uważam że będzie miał małą bazę graczy. Obecne społeczeństwo jest coraz gorsze, cofają się w rozwoju, wolą grać w gry gdzie nie musisz się natrudzić a super uber fajny loot wpadnie od razu wraz z pierwszym udanym dungeonem, bez żadnego wysiłku, by potem chwalić się jaki to kozak z fajnym greatswordem,
Wiesz teraz raczej nikt nie ma czas siedzieć przed komputerem kilka godzin non stop, sam na swoim przykładzie wiem że z 10 lat temu potrafiło się siedzieć 5-6 godzin na dungeonie (już nie pamietam nazwy gry, ale dungi były tam masakryczne), teraz to maks 1-2h
Gra zostala zle przyjeta przez graczy przez jej poziom. Dungeony po wbiciu capa nie wybaczają błędów i pt jest wipowane przez najmniejsze bledy, a ze zyjemy w erze niedzielnych graczy to zwyczajnie odpadali jeden po drugim.Tak właśnie przedstawia sie historia tej gry... Content jest spoko grafika niecodzienna i zabawna ale gra jest zwyczajnie ciężka
Po prostu kocham, jak ktoś zawsze chce przedstawić złą grę w jak najlepszym świetle? "Nie sprzedała się gra? To nie wina samej gry, tylko tych gównianych casualowych smrodów!" Żałosne to jest, i zarazem śmieszne xD
Po prostu kocham, jak ktoś zawsze chce przedstawić złą grę w jak najlepszym świetle? "Nie sprzedała się gra? To nie wina samej gry, tylko tych gównianych casualowych smrodów!" Żałosne to jest, i zarazem śmieszne xD
Napisałem że gra jest trudna co nie zmienia faktu że jest crapowata, wcale nie chce przedstawiać tej gry w jak najlepszym świetle, shit zawsze pozostanie shitem