Wilkołaki s10 (gra)

Dobra, jako ze DeimonD zapowiedzial sie byc ”mozgiem” wilkow, wiec odpuszczam sobie Plaina. Predzej on bylby mozgiem. Z tym Oynoki.. DeimonD na Hantusa tez glosowal i okazal sie wsiokiem. Nie zmienia to jednak faktu, ze pewnie na Oynoki pojdzie moj glos.

Co nie zmienia faktu że nie możemy kompletnie olać starych podejrzanych.

Edit: Praktycznie niema wypowiedzi od Iskacza, Konska i Kravtera. Chodź Rumcajs też ma ich mało co skutkuje tym że ciężko ich przejrzeć...

Skill miałem na myśli głosowanie wilków którym zabili Hantusa. Widzę, że już nie macie się czego przyczepić. Nie mam siły już się bronić. Powiem tyle, że są dwie opcję. 1. Niewiara jest wilkiem który strasznie się na mnie uwzial. 2. Niewiara jest tak wielkim myślicielem, że wilki śmieją się z niego i dziękują, że odwala za nich całą robotę wyeliminowania jednego z ludzi. To tyle na moją obronę. Może mi ktoś napisać kto dzisiaj głosował na mnie? :)

Ps Niewiara jeżeli w jakiś sposób Cię urazilem to wybacz:)

Kravter odzywał się zawsze tylko po tym jak ja na niego głosowałem w pierwszych dwóch dniach.

Marycha jest najmniej podejrzana, bo na nią był atak. Więc jedna osoba odpada, PRO gra dziwnie. Nie wiem czy sam chce, to wygrać czy ma ukryty cel. Jednak jest pewne nie jest wilkiem - ile głosów na niego pierwszego dnia poszło. Więc dam rękę uciąć, że on odpada,PlainLazy gra tajemnico, i pokazuje nam różne cyferki, i tabelki. Jednak analizuje sytuacje na swój sposób - gra dziwnie - tak samo jak Pro. Jednak czy ktoś gra inaczej, musi być wilkiem ?Więc albo ci dwoje chcą dograć do końca, i do końca będą głosować na siebie albo wodzą wszystkich za nos.Ja jednak będę stanowczy i oddam głos na trójcę z mej listy.

I teraz pytanie czy nasz wilczek bronił swoich wilczków taka bezmyślną metodą? Ale znowu inną dziwną rzeczą jest to że PlainLazy i Progmr się nawzajem cisną ale znów to może być tylko oszukiwanie ludzi co o tym myślicie?

PlainLazy i Progmr może myślą że jeśli oni będą bawić się w spinanie między sobą to ich zostawimy samym sobie co da im "nietykalność"?

Jak dla mnie najbardziej podejrzanymi są Iskacz i Niewiara, jako jedymi razem z Deimondem głosowali na mnie, kim był deimond to wszyscy wiedzą.

To można myśleć nad 4 osobami:
PlainLazy, Progmr, Iskacz i Niewiara. Dwóch pierwszych bronił Deimond a z dwoma pozostałymi głosował na Ciebie, ale kim Ty jesteś? To też jest niewiadoma bo tłum uważa że też jesteś wilkiem.

Idzcie za tłumem a zginiecie ;)

Dokładnie dlatego dziś czeka mnie dokładne analizowanie waszych wypowiedzi.
PlainLazy, Iskacz, Progmr, Niewiara i Oynoki strzeżcie się!

Mam dla Was mały prezent. Otóż DOKŁADNIE po tej wypowiedzi

Usilnie próbujesz odwracać uwagę, podejrzewam 3 osoby i tego nie zmienię. W poprzednim sezonie zbyt późno odkryłem kto jest wilkiem, a kto nie i padłem tego dnia. Drugi raz tego błędu nie zrobię. Pewny jedynie jestem co do maryśki - jest to jedyna osoba, której na dzień dzisiejszy mogę zaufać.

napisałem do DeimonDa na pw. Ostrzegałem go, żeby uważał - skoro ufa komuś to albo jest paladynem, albo wilkołakiem. Cóż, dostałem dość niejasne odpowiedzi. Co ciekawe, sam zainteresowany stwierdził, że nie jest paladynem, ale go zna. W międzyczasie zostałem oskarżony o bycie szamanem. Następnie zaczął pisać w temacie głównym nieco więcej o "zaufaniu" po czym ludzie zaczęli mieć wątpliwości i ostatecznie szaman zrobił swoje - 35 minut po mojej rozmowie z DeimonDem nasz wilczek zaliczył śmierć ;). Sam zainteresowany chełpi się jak to przekazał stadu swoje "znalezisko" :D. Cóż drogi DeimonDzie - Twoja ofiara poszła na marne, nie jestem szamanem - prawdziwy szaman może odetchnąć. To jest pierwszy prezent.

Na drugi prezent "złożyć" się musi paladyn - potrzebuję wiedzieć kogo broniłeś kolego - oczywiście na pw. Ze strony wilków nic Ci nie grozi - egzekutor jest martwy. Cała sprawa się rozbija o to, czy Mariska naprawdę był atakowany, a to potwierdzić może tylko wilk lub paladyn. Za swoje słowa jestem gotowy zostać spalony na stosie - co więcej, zrobię to z chęcią. Jakbym przeżył to by były plotki, że jestem wilkiem itp itd. Dodatkowo po tym wszystkim przemiana w wilka byłaby mocnym ciosem ;)

To można myśleć nad 4 osobami:PlainLazy, Progmr, Iskacz i Niewiara. Dwóch pierwszych bronił Deimond a z dwoma pozostałymi głosował na Ciebie, ale kim Ty jesteś? To też jest niewiadoma bo tłum uważa że też jesteś wilkiem.

Tak samo nad tym że tekst z tym że paladyn cię obronił to mogła być zasłona dymna. Prawdę zna tylko paladyn więc nie wiem co o tym sądzić.Mimo wszystko w kręgi podejrzanych się wpisujesz.

Jak dla mnie najbardziej podejrzanymi są Iskacz i Niewiara, jako jedymi razem z Deimondem głosowali na mnie, kim był deimond to wszyscy wiedzą.

Takie małe info z mej strony. Gdybym był wilkiem to nie głosowałbym w pierwszym dniu na Darkiego tylko zrobił bym wyliczankę.

Oddaję swój głos na Iskacz. Yang proszę o zmianę koloru.

Edit. Zastanawiam się też co do Maryśki. Niby deimond powiedział, że Paladyn go obronił, ale też pisał, że się poświęcił dla dobra wilków. Może to było specjalne zagranie które miało stworzyć banke ochronną nad Maryśką, żebyśmy go nie podejrzewali. To też jest możliwe :)

Głosowałeś na Darkyyego tak jak deimond(wszyscy wiedzą jakim ścierwem się okazał, bez obrazy deimond ;))chcieliście zdobyć nasze zaufanie zabijając swojego(Darkyy). Wczoraj też głosowaliscie tak samo.

Niewiara - DeimonD głosował na Darkyyiego bez żadnej wyliczanki.

Oynoki - dlatego też sugeruje spalenie mnie w zamian za pewność niektórych informacji (jak się okażę wsiokiem to mówiłem prawdę). Przy pomocy paladyna jest okazja potwierdzić/zaprzeczyć niektórym doniesieniom. Lepiej spalić wsioka niż potencjalnego paladyna/szamana.

Na wstępie chciałbym wam życzyć miłego czytania :D Nie ma niestety tl;dr :D

Niewiara zarzucał Oynokiemu, że jest wilkiem po pierwszym dniu. Głos Oynokiego miał wtedy chronić Darkiego. Patrząc, że tak otwarcie po pierwszym dniu na siebie cisną i z grubej rury Niewiara mówi, że Oynoki może być wilkiem, raczej wątpię by oboje byli wilkami. Albo jeden z nich albo żaden. Bo wątpię by wilki tak po sobie cisnęły na sam start (chociaż DeimonD to inna sprawa xd).

"Trzeba będzie ostrożnie interpretować wszelkie wypowiedzi :)" - Kravter, cały czas cichy, tylko przytakuje, jedynie się odzywa i głosuje na mnie po tym gdy ja zagłosuję na niego. Nie udziela się więcej, nikt na niego nie zwraca uwagi. (Tak wiem, przyczepiłem się do niego, ale czy to nie dziwne?)

Wracając do Niewiary i Oynokiego to tego samego dnia co Niewiara pocisnął na Oynokiego i zagłosował na niego, to Oynoki w głosowaniu już się jakby nie przejął tylko zagłosował na Adina "bo się miota i dziwnie zachowuje". Plain Lazy tego samego dnia także głosował na Adina, podobnie iskacz i eddard, Elitar i Hantus.

Po wczorajszej wpadce DeimonDa Plain nie zamieścił jeszcze tabelki.

"aMorty, a moze szukasz sojusznika, ktorych wilki tak bardzo lubia?" - ProGmR

"Jeżeli AdiNpl okaże się wilczkiem to na 90% wiem kto jest następnym." - Oynoki

To jest bardzo zastanawiający tekst Elitara (tekst napisany do Adina):

Jeżeli okażesz się niewinny wypiję za Ciebie. Jeżeli jednak okażesz się wilkiem Twe popioły spotkają się z piwem, które przez me gardło przepłynie.

"Mój głos idzie na Oynoki - to nie zemsta drogi kolego, tylko jesteś zbyt pewien że jestem wilkiem i z tego też powodu poszedł na mnie twój głos." - Adin

Adin był księdzem i nie mógł wiedzieć na 100% ale być może coś wiedział od jasnowidza. Co prawda nie mamy żadnych informacji, że jasnowidz komukolwiek coś powiedział więc to jest taki niepewny trop.

Bardzo zastanawiający jest ten post: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/61651-wilkolaki-s10-gra/?p=457518

Niewiara dość ostro ciśnie jakie to zachowanie wilków w nich widać i w ogóle ale trochę to takie naciągane mówienie jak dla mnie.

"co niektorym to ostro musial sie zalamac swiatopoglad. Glos podtrzymuje, bo jego gra kojarzy mi sie z mistrzem kerowania w jednym z sezonow ;)
ta hantus gra podobnie" - ProGmR tego dnia co oddawał głos na aMorty

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/61651-wilkolaki-s10-gra/?p=457551 - cóż za rozwinięte argumenty :D bardzo zastanawiające ale nie ma żadnych w sumie poszlak poza jego niewielką aktywnością, że on miałby być wilkiem

"Oynoki wydaje mi się być bardziej podejrzany niż aMorty, ale mój głos na niego spowodowałby spalenie obu. Jeżeli ktoś jeszcze zdąży zmienić głos na Oynokiego, to i ja na niego zagłosuję." - Plain Lazy , ciekawe czy to po prostu troska by nie spalić dwóch osób czy, żeby chronić może któregoś z nich ( teraz wiadomo, że aMorty był jasnowidzem ) więc kwestia tego czy Oynoki może być wilkiem razem z Plain czy zwykły przypadek.

"Ja nie zmieniam głosu więc na tę chwilę podtrzymuje. Jednak nie jestem pewien co do ciebie" - DeimonD do Niewiary. Kolejna wpadka DeimonDa czy tutaj raczej zwykła próba przyciągnięcia uwagi na Niewiare, który wtedy dość dużo dziwnych postów pisał i był wydaje się łatwym celem dla wilków, żeby spróbować przeciwko niemu głosować. Według mnie to drugie i ja na podstawie tego zaufałbym Niewiarze.

"Niewiara, pisałeś wcześniej żeby ludzie zaczęli myśleć ale po twoich przemyśleniach na mój temat mogę powiedzieć, że sam nie myślisz, tak jak reszta która tak nagle rzuciła się na mnie po ataku niewiary w moim kierunku. Sami się przekonacie jak to myślący jesteście jutro jak mnie spalicie :)" - wczorajsza próba ratowania się przez Oynokiego

"Podejrzenie względem Adina rozpoczęło się ode mnie. Nie dlatego, że mam niecne zamiary, ale dlatego, że sam zainteresowany zachowywał się w sposób bardzo sprzyjający wilkom. Kto nie zgodzi się z tym, że desperacka próba zmiany głosu po czasie była dziwna? Czasami mam wrażenie, że naszym największym wrogiem są wieśniacy, którzy nie przemyślą nawet swoich głosów, a tym samym pomagają bestiom." Plain Lazy jak zwykle chłodny, z jego postów strasznie ciężko coś wywnioskować

"Jak chcecie mnie ubić to spoko, niech tylko szaman tego nie robi, bo wtedy wioska będzie kompletnie w d*pie." - Elitar na stronie 18 co by potwierdzało jego słowa z dzisiaj, że nie jest szamanem.

Hantus przed śmiercią: "Radzę zwrócić uwagę na takie osoby jak Eddard, Mariska czy Iskacz, które siedzą cicho i starają się nie zwracać na siebie uwagi."

"Wilki pewnie teraz siedzą i się śmieją z nas jak się miotamy xD" -Oynoki

"Nic nie zrozumiałem z tego co napisał, chyba jestem za bardzo zmęczony, idę spać. Dobrej i spokojnej nocy wszystkim życzę." - Oynoki

"Gdyby aMorty przeskanował wilka to by przed śmiercią napisał "xxx jest wilkiem, zabijcie go". Nie jest to zabronione. Co więcej, nie jest zabronione wyjawienie swojej klasy. Co prawda w takim wypadku jest ryzyku śmierci z rąk wilków, ale jak ktoś wyjawia swoją klasę może też kłamać (jako wieśniak ściągając na siebie uwagę wilków; jako wilk wzbudzając zaufanie). aMorty najprawdopodobniej trafił na wsioka. Gdyby wyjawił jego imię to wilki miałyby konkretny cel (jak nie do ataku to do przetrzymania paladyna podczas gdy oni atakują kogoś innego)" - Elitar

"Natomiast do grona podejrzanych zaliczę Hantusa. Zaczęło się od postu, w którym twierdzi, że wszyscy co głosowali na Darkyyiego pewnie są niewinni. W końcu wilkołaki swoich nie tykają, nie ? Później nakazuje zwrócić uwagę na każdego kto nie głosował na Adina - zgłębianie się w teorie spiskowe. Na sam koniec zruganie wszystkich mieszkańców wioski za spalenie jasnowidza - co ma oczywiście na celu pokazanie swojego człowieczeństwa i czystych celów - nie od dziś wiadomo, że na złe decyzje mieszkańców najgłośniej narzekają... wilki." - Elitar, po czym oddał głos na Hantusa

"Nie mam lepszego typu, niż ten przez dziwny sposób wyliczeń Niorgiego, więc to na niego dziś głosuję." - Plain Lazy, przez to Plain wydaje mi się raczej mniej podejrzany od innych bo wilk raczej by nie mówił otwarcie, że po prostu tak mu wyszło z wyliczanki w 3 dniu kiedy już tyle postów.

"Oddaje głos na Oynoki. Wydaje mi sie najbardziej podjerzany." - Iskacz

"Iskacz, jesteś kolejny na mojej liście podejrzanych. Myślę, że nie muszę tłumaczyć za co." - Hantus

"boze co za glab :D tak sie wje.. Wkopac xD #NONIEMOGE

załamałem sie... Wilk byl afk. Widzisz yang? Mowilem daj mi.. :/" - powiedział ProGmR, czy mówi prawdę czy sprytnie wszystkim tym postem wmówił, że nie jest wilkiem?

A co wy o tym myślicie?

moglby ktos wkleic tu pos aMortiego, ktorym pisal do mnie zebym sie ogarnal? Napisal tam ze (w przypuszczeniu) ze wilkiem nie jestem. Skad by to wiedzial? Dodam ze nagonka byla na mnie, mogl mnie przeswietlic, ale pomimo tej nagonki szedl w zaparte, ze wilkiem nie jestem.

@up

nie mam pojecia po co przytoczyles wiekszosc moich cytatow :D

Przytoczyłem cytaty, które według mnie mogą wzbudzić podejrzenia. Powtarzam to są tylko cytaty do oceny (przy kilku wyraziłem tam swoje zdanie). Nie należy tego traktować jako oskarżenie lecz w skrócie przytoczyłem kilka cytatów, które zwyczajnie wzbudzają zainteresowanie, a Twoich cytatów według mnie nie jest tam najwięcej :P

@EDIT są to cytaty obejmujące około 10 stron wstecz.

nie no spoko, tak sobie myslalem, bo nic przy nich nie napisales :D moze ktos wkleic ten post aMortiego? Jest gdzies na pierwszych stronach, a ja jestem na fonie.

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/61651-wilkolaki-s10-gra/?p=457038

O tym mówisz ?

Po co cytujesz post jak jestem zmęczony i idę spać? xD

Elitar tak, miedzy innymi. Skad mialby pewnosc?