Mi to nie wygląda na pewność. Jedynie na podejrzenie.
Wciąż czekam na paladyna.
Mi to nie wygląda na pewność. Jedynie na podejrzenie.
Wciąż czekam na paladyna.
no chyba nie powiedzialby „on jest wsiokiem bo go przeswietlilem”?
@Unknown oraz do reszty, wobec zarzutów kierowanych w moją stronę:
spróbuję wyjaśnić wam mój dotychczasowy tok rozumowania, który przynajmniej mi wydaje się całkiem logiczny i spójny, choć biorąc pod uwagę to jak niektórzy pomagają wilkom - nie jest zbyt skuteczny. Niemniej jednak:
- pierwszego dnia zagłosowałem na ProGmRa, ponieważ jego zarzut wobec mnie nie miał sensu i podstaw. Przegapił mój post, zarzucił brak aktywności. W poprzednim sezonie ponadto zginął przez moje kierowanie głosami już pierwszego dnia, dlatego zupełnie nie dziwi mnie żądza zemsty i zwykłego odegrania się w sezonie kolejnym. Zagłosowałem na niego, bo zachowywał się tak samo irracjonalnie jak w sezonie pierwszym, typując na oślep ludzi, którzy później okazywali się chociażby jasnowidzami (tak jak ostatnio). Nadal nie mogę go w stu procentach wykluczyć z podejrzeń, ale obecnie dużo silniejsze poszlaki widnieją nad głowami innych.
- drugi dzień, czyli mój głos na adina. Jasne, okazał się być później księdzem, ale to co zrobił przed paleniem pierwszej nocy było co najmniej dziwne. Zmienił swój głos już po czasie, drugi raz czyli również wbrew zasadom. Spośród dwóch podejrzanych wybrał i próbował uratować ponadto tego, który wilkiem nie był. Wyglądało na próbę ratowania swojego wspólnika, okazało się zbiegiem okoliczności. Jest tu jednak ktoś, kto może z czystym sumieniem stwierdzić, że ten ruch nie był podejrzany? Nie sądzę.
- trzeciego dnia nie miałem lepszych typów i z drugiej strony niezbyt wiele czasu, by szukać nowych poszlak (sesja ftl). Sposób wyliczenia pierwszego głosu Niorgiego był również dziwny(?). Spontaniczne odjęcie 10, czego skutkiem było - akurat - nie zagłosowanie na jednego z wilków. Ktoś podał przykład i za nim poszedłem choć i w tym wypadku strzał był niecelny. Czemu Niorgi odjął od wyniku losowania 10 zamiast 20? Nie mam pojęcia i nie wiem czy ktokolwiek ma. Takie rzeczy jednak prowokują i zwracają uwagę. Najwidoczniej zupełnie niepotrzebnie, bo dzięki temu głosowi kolejnego dnia nie spłonął nam na stosie wilk (DeimonD zginął, ale od szamana, wiem)
Co do tabelek - na razie ich nie będzie, bo niestety mam duuuuże problemy z komputerem. Funkcjonuję obecnie bez explorera.exe, a przy odpalaniu poszczególnych aplikacji z dysku systemowego często wyskakują błędy. Taki jak ten przy libreOffice.
Do czasu formatu nie będzie więc tabel ode mnie i nie mam pojęcia jak długo mi to zajmie, bo sesja niestety zając i czas priorytetowo muszę poświęcać gdzieś indziej.
A więc tak. Zauważyłem, że niektórzy próbują skierować uwagę na mnie. Ci co mnie znają wiedzą że na pewno nie poświęciłbym wilka(sam nim będąc) pierwszego dnia. Wstawiłbym jakąś durną wyliczankę jak co niektórzy a potem w razie wtopy bym powiedział. ,,To był pierwszy dzień...Bardzo mi przykro, żałuje itp. ale nie było innego wyjścia jak czysty strzał." Mój głos nim nie był jako że darky był podejrzany dla mnie i w przeciwieństwie do oynokiego nie żal mi było oddać głosu na niego. Zaś pan Oynoki oddał głos na mnie
Oddaje głos na Niewiara, ostatnio też był taki sezon gdzie grę zaczynał atakując Darkyy'ego(był człowiekiem) po czym sam okazał się Demonem.
Próba zwrócenia uwagi i doprowadzenia do spalenia mnie.
Dzień dobry.Słabe te twoje przemyślenia w moją stronę Niewiara. Tak, źle Cię oceniłem i przepraszam, ale przynajmniej teraz wiemy, że nie jest jak w sezonie kiedy byłeś demonem. Czy broniłem Darkyy'ego? Możliwe, bo trochę mi żal chłopaka, że praktycznie zawsze pada jako jeden z pierwszych(Nie myślałem, że może być wilczkiem).
A tu wyznanie żalu bo obronie wilka.
Jeśli obrona Oynokiego mnie dziś nie przekona albo w ogóle jej nie będzie najprawdopodobniej zagłosuję dziś na niego.
Możesz odrazu głosować, już tyle razy się bronilem, że więcej mi się nie chcę, jak mam zginąć to zginę, ale ludzie będą tego żałować.
Oddaję głos na Oynoki.
Niebieski głos, czerwony pierwotny głos, ale zmieniony, pomarańczowy głos nieważny - po prawej kto zginął. Mogę wrzucić z dnia 1, 2 oraz generalny spis kto został zabity i jak
Wiem, że jest Unkown zamiast Unknown, ale całość robię na zasadzie kopiuj wklej, więc tak musi zostać
Oddaje glos na Oynoki. Yangu popraw
Szaman myli się tylko raz. Tym razem celem mocy piekielnej okazał się Niewiara - wieśniak, a z kolei szamanem był Oynoki, obaj nie żyją.
Okeeeej. No to trzeba teraz pomyśleć nad zmianą głosu...
Beka. Oddaje głos na Iskacza. I tak nic nie robi.
Głos na Konsek. Iskacz przynajmniej głosy oddaje, Konsek nic nie robi.
Cóż... paladyn (a przynajmniej osoba, która się za niego podaje - tylko 1 się zgłosiła) uniewinnił Mariske. Tyle dobrego, po dość szaleńczym ataku Oynokiego - niewiara w Niewiare skończyła się tragicznie.
Ode mnie głos na Konsek. Koleś kompletnie nic nie pisze, a afker nam nie pomoże za bardzo.
Legenda:
Na strzałkach cyfra oznacza, w którym dniu został oddany głos. Ci co mają kolory już nie żyją. Czerwony - wilk, zielony - zwykły wieśniak, niebieski - wieśniak z klasą (xd).
@EDIT. Wyjaśnienie. Na grafie nie są wzięte pod uwagę zmiany głosów lecz tylko te ostateczne a także nie ma głosów nieważnych. Graf na podstawie tabelki Plaina i tej Elitara za 3 dzień
@EDIT 2: Dla tych co nie wyświetla w tym poście mojego obrazka podaję link: http://s6.ifotos.pl/img/3-dzienjp_eexsnnx.jpg
Głos na Konsek, afker zajął tylko miejsce komuś chętnemu.
Unknown mi wyskakuje przy Twoim obrazku "zakaz hotlinkowania", nie wiem jak inni to widzą.
@down klikając w to też wyskakuje to samo, trudno
Dodałem bezpośredni link tym co nie wyświetla w poście.
Zmieniam głos na Konseka z powodu jego afka
@EDIT Zaraz zmienię hosting
tylko ja uwazam, ze glosowanie na afka to stracony glos? Po prostu nie bierzmy go pod uwage, albo niech Yang go wydupi
Beka. Oddaje głos na Iskacza. I tak nic nie robi.
tylko ja uwazam, ze glosowanie na afka to stracony glos? Po prostu nie bierzmy go pod uwage, albo niech Yang go wydupi