Wioskowy rachmistrz:
Wyniki dzisiejszego głosowania, prezentują się w tym momencie następująco:
ProGmR - 5 głosów
Dakryy - 5 głosów
Deimond - 1 głos
Gdyby głosowanie zakończyło się teraz, na stosie spłonełyby dziś 2 osoby.
Wilkołaki s9 (gra)
Ajjj. Jako iż się nie wypowiedziałem a zdołałem wrócić wcześniej to na mych barkach spory dylemat spoczął.
Jako że mamy dwóch rywali do stosu to oddaję głos na ProGmR. Mimo iż kwestie Darkiego jak ktoś zauważył są chaotyczne to jednak nie oddał na nikogo głosu. Ty zaś ProGmR oddałeś głos na podstawie wyliczanki. Również jest to zrozumiałe lecz mimo iż do ciebie nic nie mam to nie mogę pozwolić by dwie osoby poszły na stos, a ty wydajesz się bardziej podejrzany.
Zmieniam głos na Progmr
Oddaję głos na ProGmR. Dlaczego, spytacie? Nie chcę dzisiaj podwójnego palenia po tym jak jeden z podstępnych wilczków zmieni głos. Widzę, że nie tylko ja tak myślę i Unknown również zmienił głos. Po przestudiowaniu tematu wątpię, żeby ProGmR był wilczkiem. Przypatrzę się bliżej naszej dyskusji, a szczególnie osobom, które zagłosowały na niego.
Żaden wilkołak nie byłby dostatecznie śmiały, żeby zagłosować jako pierwszy i do tego w kompletnie losowy sposób.
Dobra, jak zwykle myślą dwie osoby, reszta głosuje na tego samego, więc i dobrze. Dla wilków to nie będzie raczej wymagający sezon. Już po kimś innym można się spodziewać "głupoty", ale po tobie PlainLazy? Zawiodłem się. W sumie i tak nic nie stracicie.
@UP
Widać, że elita i coś tam w głowie ma ^^.
A, no i rozkręciłem wam grę, głównie o to mi chodziło, bo dalej gadalibyście o piwie, oraniu pola, a zaraz pewnie wpadły ktoś z ciastem ananasowym >_>. Nie dziękujcie.
Z tą zmianą głosu to jakaś przesada A zmieniłem bo mi się tak podoba
Nie podając powodu
Dzień 1
Mieszkańcy wioski po burzliwych naradach wybrali jednego delikwenta do spalenia na stosie, owym nieszczęśnikiem okazał się ProGmR.
ProGmR przyjął z godnością swój los, niezapominajmy, że był on pierwszym, który oddał głos w tej morderczej grze. Mieszkaniec Azerdob stał wśród płomieni niczym posąg, nie skomlał, nie rzucał się z bólu, nie próbował się uwolnić, aż ciężko uwierzyć, że był zwykłym wieśniakiem...
Dzisiejszej nocy wilkołaki również nie próżnowały, ich ofiarą padł Byczsek, on również był wieśniakiem.
Śmierć mnie dosięgła, więcej nic nie rzekne...
YL
RIP Byczsek i ProGmR.
Przykre to lecz już nic nie można zrobić.
Myślę, że teraz macie dostatecznie dużo materiałów do analizy, żeby nie głosować na byle kogo. Ja nad głosem zastanowię się dopiero jutro, ale jak na razie najbardziej podejrzani dla mnie są: DeimonD, który zwrócił uwagę na ProGmr, Plainlazy, który nie popisał się dziś swoją spostrzegawczoscią, co mi do niego nie pasuje, w innych sezonach grał inaczej i Abraxus, która jedynie poszła za tłumem, żeby zbyt się nie wyróżnić(podobnie jak Misiael).
Lecz to tylko spostrzeżenia, więc nie bierzcie sobie tego od razu do serca. Mogę do nich dodać jeszcze kilka osób, ale nie chce mi się aż tyle pisać
rozkręcanie śledztwa mogło się odbyć bez dwuznacznych typów i bezpodstawnych poszlak. Wytypowanie wilka przy pierwszej okazji jest bardzo trudne, ale nie niemożliwe. Sęk w tym, że progmr zwrócił swoją uwagę bardziej niż ktokolwiek inny i dał z siebie więcej, niż którykolwiek z wilków. Jego typ był tak samo losowy jak i mój, jednak szamotanina wokół zmiany typów i wybierania na oślep mogła nam, ludziom, tylko zaszkodzić. Jeżeli przy okazji kolejnych głosowań każdy zajmie się przede wszystkim analizą poszlak, a nie odstrzałem losowych osób tylko po to, by coś się działo, to jakąś szansę na wytypowanie wilkołaków będziemy mieli.
W innym wypadku znowu ktoś niepotrzebnie zwróci na siebie uwagę, nieświadomie mydląc nam oczy i ułatwiając pracę bestiom.
Nie wiem w jaki sposób ty szukasz tych poszlak, ale jak dla mnie fakt, że ktoś zagłosował jako pierwszy i do tego losowo(pierwszego dnia) nie jest niczym podejrzanym i nienormalnym. Ktoś musi zacząć.
Dlatego nie chciałem nie świadomie poświęcić Darkyy, więc jak ktoś wspomniał to pierwszy dzień. Tylko pisząc to zrobiłem na podstawie wyliczanki - to jak się prosić o śmierć. Może to zabrzmieć ironicznie - nie padł nikt kto posiada moce ochronne. Więc z dzisiejszego dnia to dobre wieści.
Zgadzam się z Hantusem, to że ktoś zagłosował pierwszy nie oznacza że jest winny, głos padł przypadkowo i mamy takie a nie inne skutki.
Ja się zastanawiam nad 4 osobami:
Abraxus
facos
DeimonD
Darkyy
DeimonD:Ja myślę, że Darky jest niewinny. Wilki są bardziej inteligentne niż się wydaje - wypowiedź jego jest zbyt chaotyczna. Teraz ten kto mydli oczy jest pro
Darkyy:
EDIT: Tak, nie umiem czytać ze zrozumieniem xD
Moję wypowiedzi racja są chaotyczne, wilki raczej muszą dobrze przemyśleć swoją wypowiedź. A ja piszę chaotycznię i bardzo podejrzlanie dlatego za każdym razem jest top 1 w powołaniu na stos ;( ale jak na razię udawało mi się przeżyć kilka dni więcej.
Jak dla mnie to wygląda dziwnie, taka rozmowa wilczków
Co do Abraxusa tylko lekko wydaje się podejrzany ale najmniej z tej czwórki, natomiast jestem bardzo ciekaw waszej opinii na temat facosa na podstawie jego postów w tym temacie (których nie było za wiele)
@Unknown - tak tylko dla przypomnienia; Abraxus to kobieta.
BTW: bardzo możliwe, że jutro (tj czwartek) i pojutrze (tj piątek) nie będę mógł pisać/będę pisał mało, gdyż w mojej okolicy trwają prace wiążące się z przerwami w dostawie prądu.
Dzięki, nie wiedziałem
Witajcie w nowym pięknyym dniu Jak siię macie towarzysze?
Przeciwieństwie do ciebie Unknown nie zmieniam zdania pochopnie. Przynajmniej swoje zdanie posiadam - a nie idę drogą bo inni tak chcą. 1 Wypowiedź tutaj i widzisz dialog nieźle, jakieś rozdwojenie jaźni czy co ;S .