Nastał ranek i okazało się, że populacja wioski zwiększyła się o jednego mieszkańca, a imię jego Elitar.
Kim jest? Jakie ma zamiary? Po co tu przybył? - może sam zechce wam to wyjawić, a może nie...
Wilkołaki s9 (gra)
Wzrost populacji w wiosce, ciekawe kto się do tego przyczynił
Witaj.
Witam!
Słyszałem, że macie problemy z wilczkami to przybyłem
Witaj. Możesz powiedzieć coś o sobie? Twoje zamiary, po co w ogóle przybywać do naszej wioski?
Brak jakichkolwiek poszlak nie sprzyja poprawnej ocenie sytuacji, jednak tak pochopny wybór może wykazywać chęć odwrócenia od czegoś uwagi. Być może to równie ślepy strzał, ale oddaję głos na ProGmR.
Ja także oddaję głos na ProGmR. Jako iż jest to pierwszy dzień nie mogę mieć żadnych dowodów tylko jakieś znikome poszlaki. Po pierwsze nie przemawia do mnie pomysł wyliczanki, głosując tak wcześnie mógł liczyć na tłum idący za nim a gdy ofiara okazałaby się człowiekiem on miałby alibi że to przecież wyliczanka była. Po drugie styl jak mówi i to że cały czas "wtapia" się w otoczenie przekonały mnie jednak aby oddać swój głos na niego.
Tym bardziej ProGmR wydaje mi się podejrzany po tym, co stało się po oddanym przeze mnie głosie. Sam zagłosował na jedną z osób, zwrócił uwagę reszty towarzyszy na drugą, natomiast mój głos w stosunku do siebie zupełnie zignorował - chcąc uniknąć podejrzeń? Być może. Nic tak nie jednoczy jak wspólny wróg, co bestiom byłoby oczywiście na rękę. Argument dotyczący niegłosowania jako metody wilkołaków? Bzdura - wilk wtopił by się w tłum zamiast i próbował nie zwracać na siebie uwagi, a każdy głos oddany na kogokolwiek spoza ich wilczej paczki to większa szansa na pozbycie się stojących im na drodze ludzi. Podtrzymuję swój głos i namawiam was, Bracia, do przemyślenia swojej decyzji. Zerknijcie na motywy - czy darkyy ma interes w tym, by wstrzymać się od głosu, zwrócić uwagę reszty jako postępujący wyraźnie inaczej i zmarnować sobie głos/szansę na wyeliminowanie innego człowieka? Czy ProGmR jako wilkołak mógłby chcieć zwrócić uwagę na wychodzącego poza szereg szaraka, by niewielkim kosztem pozbyć się jednego z oponentów? Tak jakby bardziej.
Przeglądałem starsze posty. Przyjrzyjcie się tym wypowiedziom, co o nich sądzicie? PlainLazy jako pierwsza ze wszystkich oddała głos na ProGmR.
Witam i przepraszam za moją wczorajszą nieobecność towarzysze. Widzę jednak że źle się działo pod moją krótką nieobecność. Prześledziłem typy Hantusa który stał się dla wilkołaków niewygodny, oto one:
-DeimonD gra trochę chaotycznie. W pierwszym dniu zagłosował na ProGmR w drugim Unknown niby nic specjalnego. Za jego niewinnością także jest fakt iż bronił Darkyy który okazał się naszym Jasnowidzem, nie sądzę żeby to była specjalna zagrywka aby zmylić trop.
-PlainLazy na jego niekorzyść teoretycznie działa iż jako pierwszy oddał głos na ProGmR z drugiej jednak strony równocześnie namawiał na niegłosowanie na jasnowidza Darkiego więc po raz kolejny mamy podobną sytuację.
-Abraxus gra bardzo pasywnie, trudno o niej coś powiedzieć konkretnego. Według mnie za bardzo nie chce się wychylać poza tłum więc moje podejrzenia padają na nią.
-Misiael także gra pasywnie plus osoba głosująca na niego została wyeliminowana. Jednak patrząc na grę wilkołaków żaden zbytnio nie chce się wychylać więc nie ryzykowali by tak oczywistego zagrania. Wydaję mi się że zobaczyli iż już niektórzy drugiego dnia chcieli spalić Misiaela więc "upiekli dwie pieczenie na jednym ogniu" zabijając myślącego Hantusa jednocześnie sprowadzając trop na prawdopodobnie niewinnego Misiaela.
No to tyle jak na razie. Mi teraz zostaję oczekiwać jak się rozwinie sytuacja i wieczorem postaram się oddać głos i podzielić resztą moich spostrzeżeń.
Mówiłam sporo pracy w polu mam i w gospodarstwie, na tylu chłopa jedna kobieta to nie dziwota, że jest co robić.
Chciałbym zauważyć, że pierwszego dnia to właśnie głosy Misiaela oraz Abraxus wyrównywały licznik głosów pomiędzy Darkkym a ProGmr. Zostały dodane w tej samej minucie. Przypadek ? Możliwe, jednak jest to coś na co warto zwrócić uwagę.
Bardzo trafne spostrzeżenie, nie zwróciłem na to uwagi. Posty dodane w jednej minucie o podobnej nikłej treści które mogły sprowadzić dwie osoby na stos gdyby nie interwencja ludzi myślących. Rozumiem że to mógłby być całkowity przypadek jednak jest to bardzo podejrzane.
Zapoznałem się z waszymi spostrzeżeniami i powiem wam że ciężki to wybór. Z racji iż mam trochę ciężki stan postaram się za jakiś czas dodać własne przemyślenia.
Według mnie osoby które budują długie wyjaśnienia są najbardziej podejrzani.
Powinniśmy też zacząć analizować kto co pisze.
Moim najpoważniejszym typem na dziś jest unknown i tak też oddaję głos. Nie wiem czy będę miał szansę na wypisanie uzasadnienia, bo niestety nie mam dziś za dużo czasu, ale wynika to ściśle z głosowań poprzednich dni.
Drugim typem jest Qintaro, a co do trzeciego wilczka niestety wyraźnych poszlak wobec nikogo innego nie widzę. Może to być zarówno zupełnie nieobecny kapec czy niegłosujący xasarm.
Moja top trójka podejrzanych na ten moment to unknown, Qintaro i ktos z pozostalych. Spójrzcie na ich dotychczasowe wypowiedzi i przeanalizujcie na kogo każdy z nich zagłosował.
Tu akurat się zgadzam z Plain. Druga wypowiedzi jest niepokojąca i zmienił głos nie uzasadniając czemu. Chodzi mi o Unknown.
Ja oddaje głos na PlainLazy - jak już sam napisałeś wilkołaki potrafią odwracać uwagę. A moje domysły mówią iż unknown jest niewinny.
Moim najpoważniejszym typem na dziś jest unknown i tak też oddaję głos. Nie wiem czy będę miał szansę na wypisanie uzasadnienia, bo niestety nie mam dziś za dużo czasu, ale wynika to ściśle z głosowań poprzednich dni.Drugim typem jest Qintaro, a co do trzeciego wilczka niestety wyraźnych poszlak wobec nikogo innego nie widzę. Może to być zarówno zupełnie nieobecny kapec czy niegłosujący xasarm.Moja top trójka podejrzanych na ten moment to unknown, Qintaro i ktos z pozostalych. Spójrzcie na ich dotychczasowe wypowiedzi i przeanalizujcie na kogo każdy z nich zagłosował.
Co z Gustolem, którego wcześniej oskarżyłeś po czym zedytowałeś wypowiedź i już go tam nie ma ? Strach przed możliwością, że Cie posłuchamy i spalimy na stosie Twojego futrzastego przyjaciela ?
Mój głos idzie na PlainLazy tak jak powiedział to DeimonD.
Oddaję dziś głos na PlainLazy. Na podstawie przeanalizowania jego wypowiedzi, wydaje mi się, że nie tylko ja widzę w nich coś nie tak.
PlainLazy nie jest wilkołakiem, spalicie niewinnego wieśniaka, za to Abraxus to kobieta a wszyscy wiedzą że w kobiecie zawsze czai się zło..... Oddaję swój głos na ....Abraxus.....