Według mnie jest bardzo niewielka szansa na to, że Mauserek jest wilkiem. Owszem, zachowuje się mega dziwnie i być może to tylko przez jego roztargnienie, ale zauważcie, że wasze typy opieracie na:
- tym, że Mariska go podejrzewał, ale:
-- po pierwsze, po śmierci Mariski stał się bezpośrednim podejrzanym, a który wilk by tak zrobił? Wyobrażacie sobie, że jesteście wilkami, ktoś-jedna osoba, oskarża was publicznie, a wy go mordujecie jeszcze tego wieczoru?
-- po drugie, Mariska był takim samym wieśniakiem jak większość z was, więc i nie wiedział więcej niż wy. Serio myślicie, że ot tak strzelił sobie w gościa i pierwszym strzałem trafił w bestię?
-- po trzecie nie wydaje mi się, żeby Mauserek był na tyle głupi, by w aż tak oczywisty sposób ucinać swoje powiązania z pobratymcami w ostatniej chwili zmieniając głos z byczska (wilka) na Deimonda (jasnowidza). Szczególnie wtedy, kiedy los byczska był już przesądzony - po co pchać się na świecznik?
Moimi podejrzanymi na ten moment jest przede wszystkim Volerix90. Głosował jeszcze zanim jeszcze wszyscy oddali głosy (tj. los byczska nie był jeszcze przesądzony) i wskazał na Sito. Nie był to głos totalnie wyciągnięty z tyłka, bo wcześniej strzelił w niego Nvminer, ale według mnie taki strzał był dla niego najbezpieczniejszy, bo nie wskazał na kogoś kompletnie wcześniej niewspomnianego, nie naraził się na lincz za zaprzestanie głosowania, ale i nie wskazał swojego towarzysza. Wiem, że dzisiaj prawdopodobnie zginie Mauserek, ale Volerix90 wydaje mi się dużo bardziej podejrzany i to na niego głosuję. Oprócz tego pewne podejrzenia wzbudza Ksarou i Gengin.