Wilkołaki sezon 14 (gra)

Wran jako elementalista na krótko przed swoją śmiercią zaklął wiatr, który zaczął bardzo mocno wiać przez szpare w moich drzwiach. Z tych wszystkich dźwięków wydobywających się ze szpary udało się usłyszeć jednoznaczne "maqes zabił, ratuj fredzia". Gdy zjawiłem się w chacie zobaczyłem moich trzech martwych towarzyszy i Ciebie,  trzymającego Fredzia. Wran już wcześniej miał do Ciebie awersje.

Mam nadzieję, że moi sąsiedzi wybiorą mądrze i nie dadzą się omamić gadką jakiegoś przebierańca. Wiosna nadeszła, trzeba zażegnać problem wilków w naszej okolicy.

Na start historyjka o tym, że Wran zaklął wiatr. No to proszę "Might Tay, Jasnowidz, pośmiertnie nawiedził moje ciało i zostawił mi liścik: "Civil mnie zabił, on jest wilkiem" - brzmi fajnie, ale to tylko pokazuje, że mam jakąś tam (raczej denną) inwencję twórczą.

Odnośnie cytatów - no Maqes pajacuje. Wilki zapewne mają ubaw, że ściąga na siebie głosy innych, gdy one potajemnie zabijają nas.

Dwa tak, jednak zabójstwo Wrana już takie przypadkowe nie jest. Maqes już wcześniej groził Wranowi i Fredziowi. Proszę, Wran nie żyje i przypadkiem Fredzik znalazł się nad kominkiem u Maqesa...

No tak, bo najlogiczniej jest pozbywać się swoich wrogów w sposób sciągający na siebie uwagę.

Zgadzam się co do śmierci Maqesa, ale wpierw oczyśćmy wioskę z wilków - a jego później nabijemy na pal :)

Dwa tak, jednak zabójstwo Wrana już takie przypadkowe nie jest. Maqes już wcześniej groził Wranowi i Fredziowi. Proszę, Wran nie żyje i przypadkiem Fredzik znalazł się nad kominkiem u Maqesa...

Nie wziąłem Fredzia "przypadkiem", tylko po śmierci Wrana był już... tak jakby niczyi, co zresztą powiedziałem przy wszystkich jawnie że go zabieram. Wziąłem go jako maskotkę żeby postawić obok kominka, zresztą ten świr był do niej tak bardzo przywiązany że ciągle mnie to bawi.

Jak już napisałem o Mighcie, że nawet mi go nie szkoda bo go nie lubiłem, to to samo mogę powiedzieć o Wranie, był świrem, nie raz biegał nago po lesiu po zażyciu tych swoich "magicznych grzybów". Może jestem ch*jem bo nie lubię niektórych osób, ale za bycie ch*jem tutaj nie palimy na stosie.

Ale za bycie wilkolakiem już palimy. Oby moi sąsiedzi ze wsi podjęli słuszną decyzję.

Ale za bycie wilkolakiem już palimy. Oby moi sąsiedzi ze wsi podjęli słuszną decyzję. 

Twoi sąsiedzi, czyli kto, czyli wilkołacy?

To jest typowe myślenie wilkołaka, wilki wiedzą kto należy do watahy, a wieśniacy mogą co najwyżej sobie gdybać kto jest kim.

Jeszcze raz to powiem- zapomijcie o sympatii którą dażyliście kogokolwiek przed wydarzeniem z barierą, bo dzisiaj każdy może być wilkiem, przestańcie losowo oskarżać, a zacznijcie myśleć krytycznie.

jak narazie Maqes to Ty masz obrońców, jest ich 2. A są tylko 3 wilki, wniosek nasuwa się sam. Do tego cała historia z Wranem. Na dzisiaj kończę. Zobaczymy co przyniesie jutro

jak narazie Maqes to Ty masz obrońców, jest ich 2. A są tylko 3 wilki, wniosek nasuwa się sam. Do tego cała historia z Wranem. Na dzisiaj kończę. Zobaczymy co przyniesie jutro 

Wniosek nasuwa się taki, że osoby które mnie teraz bronią, zarzucają tobie podejrzane zachowanie podłe w postaci losowego głosowania. Teraz idę spać, jestem ciekaw co inny mają do powiedzenia w tym temacie.

heee? Tylko Ty mówisz o "losowym" głosowaniu, kiedy ja podałem dość kluczowe cytaty, które mogą świadczyć o nieprzypadkowej śmierci Wrana. Ja się śmierci nie obawiam. Jeśli zostane zagryziony (lub reszta uwierzy w twoje bajki i skończe na stosie), to w następnej turze reszta będzie wiedzieć co ma robić. Moja ofiara nie pójdzie na marne. No i jest jeszcze Ksarou, któremu również zalezało na śmierci Wrana. Czyżby kolejny wilk?

Tak jak poprzednio, oddaje swój głos na Mariska, strasznie mi smierdzi wilkiem, cos czuje ze to na 100% wilkolak !

karny penis

Głos na Maquesa typowałem go na początku razem z Nonsensem i głos swój podtrzymuję. Volerix też mi brzydko pachnie, głos z pupy, tak, żeby nie zwracać na siebie uwagi. Jak Maques nie okaże się być futrzasty to mój głos poleci na Elitara albo Civila

Głos na Civil.

Jego cytaty dotyczą roleplayu, czyli generalnie bełkotu dziwnych ludzi doszukujących się w tej grze jakiejś głębi. Nie jest to powód do palenia innych.

Ja również głosuję na Civila. Dziwne domysły ustosunkowane wymyślonym roleplayem.

Mnie strasznie intryguje zachowanie Mariska. Najpierw chciał spalić Wrana. Widząc, że ma za mało głosów żeby to zrobić przerzucił się na Mighta. Następnie forsował spalenie Exedro (czym niestety dałem się przekonać w dylemacie pomiędzy nim a nonsensem), a koniec końców udało mu się zaliczyć oba te cele - zarówno exedro jak i wran nie zyją. Póki co oddaję głos na Mariska.

No i proszę trzy wilki akurat: Maqes, Ksarou, Elitar. Jak umrę to zróbcie tak, by spalić te 3 osoby. Albo przynajmniej Maqes i Elitara, to pewniaki. Chociaż patrząc po głosach, tylko Elitar na mnie zaglosowal. Ksarou z Maqesem na jakiegoś Cywila. Nie znam gościa. Gra tutaj?

No i proszę trzy wilki akurat: Maqes, Ksarou, Elitar. Jak umrę to zróbcie tak, by spalić te 3 osoby. Albo przynajmniej Maqes i Elitara, to pewniaki. Chociaż patrząc po głosach, tylko Elitar na mnie zaglosowal. Ksarou z Maqesem na jakiegoś Cywila. Nie znam gościa. Gra tutaj? 

Właśnie zasugerowałeś 3 osoby jako pewniak, które oskarżyły cię po tym jak zrobiłeś losowe głosowanie, a teraz grozi ci spalenie za to więc próbujesz się bronić. l o g i c z n e

Ja jestem prostym człowiekiem uwielbiającym hazard. Nie dla mnie ciągłe gadanie o pierdołach. Wolę zaufać swoim kościom. 

heee? Tylko Ty mówisz o "losowym" głosowaniu, kiedy ja podałem dość kluczowe cytaty, które mogą świadczyć o nieprzypadkowej śmierci Wrana. Ja się śmierci nie obawiam. Jeśli zostane zagryziony (lub reszta uwierzy w twoje bajki i skończe na stosie), to w następnej turze reszta będzie wiedzieć co ma robić. Moja ofiara nie pójdzie na marne. No i jest jeszcze Ksarou, któremu również zalezało na śmierci Wrana. Czyżby kolejny wilk?

Gubisz się.

Tyle ode mnie, mógłbym nawet zasugerować podwójne palenie ze mną i cywilem, żeby było tylko jednego wilkołaka mniej, kosztem życia wieśniaka.

civil zmiana z nvminera na hasira
miner porzuca glos na mighta(pewnie dowiedzial sie, ze jest jasnowidzem wciąż nie wiemy jak)
mariska zmiana na mighta z wrana
nonsense zmiana z mighta na hasire
hasira sie wstrzymała
ksarou sie wstrzymal z glosem na hasire
byczsek wstrzymal sie od glosu i nie chce glosowac na hasire
w celu unikniecia spalenia 2 osob ksarou zmiana z wrana na exedro

Wersja robocza bo nie mam czasu na zrobienie porządnego malowidła z każdego dnia i ogółem. Wygląda jak burdel na kółkach ale widać parę rzeczy.

Widać, że Rivellen i Volerix siedzieli cicho całą grę poza paroma oskarżeniami i nagle we dwójkę zagłosowali na mnie bo sobie tam snuję teorie(ich pierwsze głosowanie). Byczsek miał zagłosować na Hasirę ale tego nie zrobił(niby z powodu braku konkretnych dowodów) ale jakby spojrzeć na to, to Byczsek też w sumie nie głosował poza jednym razem. Także jedną z teorii może być, że wilki po prostu czekają aż się wybijemy i nie ingerują chyba, że trzeba tak jak w przypadku Rivellena i Volerixa kiedy nagonka na mnie mogła by się powieść. Jakby nie patrzeć Hasira też tylko raz zagłosowała na Mighta(pewnie poszła za masą)

Bez tytułu.png

Nie próbuje się bronić. Co więcej, jestem gotów się poświęcić, by ludzie się przekonali i w następnej turze spalili wszystkie 3 wilki.

Głosuję na Volerix90

Głosuję na Byczsek.

@Mariska bardzo ładnie zrobione i wybrałeś dla mnie jedne z moich dwóch ulubionych kolorów :*

Niestety, ale jak Byczsek nie okaże się wilkiem to Ty będziesz moim następnym podejrzanym.

@Oynoki Miło, że wpasowałem się w Twój gust ^^
A co do Byczska to nie mam jakiegoś wielkiego przekonania, że jest wilkiem(po prostu też grał pasywnie). Głównie interesują mnie Rivellen i Volerix.

Edit: Choć w sumie to wstrzymał się z głosowania na Hasirę ale nie umiem teraz sprawdzić czy jego głos mógłby przesądzić palenie.

Mariska po obserwacji ciebie, wnioskuję, że jesteś na 100% wilkołakiem, głosujesz na mnie, bo ja na ciebie zagłosowałem? Ciekawa linia obrony ;) Dodatkowo na twoją niekorzyśc działa twoja sygnaturka, definitywnie masz cos wspolnego z wilkami, niech splone, jesli klamie, glosowac na Mariske, spalmy wilka !

Byczskowi również się przyglądam i to jest mój drugi pewniak jeśli chodzi o powiązanie z Wilkami

Ta gra polega na dedukcji, dogłębnej obserwacji i wyciągania wniosków, Na 100% to są wilki !