Wilkołaki sezon 14 (gra)

*Sildu niestety nie ma czasu by brać udział w grze, a że nie ma rezerwy to cóż.*

Jeden z mieszczanów zauważył że brakuje Silda, a więc skrzyknął parę osób żeby sprawdzić co się dzieje.
Niezwłocznie grupą ludzi udali się do jego domu, otworzywszy drzwi zastali dyndające pod sufitem ciało.
Z kieszeni owego truposza wystawał kawałek kartki, był to bardzo niechlujnie napisany list pożegnalny.
"Przepraszam was przyjaciele, lecz nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć, ta sytuacja mnie przerasta,
tak więc żegnajcie, mam nadzieję że zobaczymy się w przyszłym życiu".

Sildu był Wieśniakiem.

Mi również nie pasuje zachowanie Wrana, wydaje mi się podejrzane. Myślę, że chce zrobić z siebie wariata, żeby nikt nie podejrzewał go o bycie wilkołakiem.

Głos na Wrana.

Głosuję na Might Tay

Głosuję na Nonsense.

Dlaczego?

Bo o ile Nvminer mógł działać na zasadzie "rzucę oskarżeniem, zobaczę reakcję", o tyle Nonsense od razu to podejrzenie podłapał.

Głosuję na Hasira. Kobiety są złem wszystkiego.

Choć zwierzem nie pachnieć może z dala,

to i tak głosuję na Might Taya,

twarz jego przebrzydła i zgniła,

choć wilkiem może nie jest -

za gila z nosa by nas zabiła.

Gdyż nałóg jego alkoholowy

i zamiłowanie go kupy;

sprawia ból d*py -

co normalnych obywateli -

kiedyś martwiło, teraz weseli;

i co przebrzydłe jego lico;

roztoczy się w ogniu -

pod moją kamienicą.

głosuję na Nvminera

EDIT ZMIANA

głosuję na Hasira

Moim zdanie Maques albo Nonsense, jeden z nich jest kudłaty, ale głosuję na Nonsense

Głosuję na Hasirę.

Dlaczego? Bo mogę.

Zresztą, sami się przekonacie.

Polecam aktualnie NIE głosować na MIGHTA

Sam zmieniam i nie głosuje na Mighta, dziś się wstrzymuje

Coś... Coś mi tu śmierdzi... I to bynajmniej nie moje skarpetki...

*

Głosy 21.03.2017

Might Tay 5

Hasira 4

Maqes 2

Wran 2

Nonsense 2

*

Nvminer, coś nagła zmiana frontu.

Czyżby genialny plan, by poświęcić jednego ze swoich, aby inni uwierzyli, że jesteś z nimi, jednak rzeczywiście był taki słaby i mało przekonujący?

@Nvminer W sumie ciężko rozgryźć teraz o co Ci chodziło. Robiłeś głupią niby bezpodstawną nagonkę na Mighta a teraz polecasz nie głosować? Zdradził Ci klasę postaci albo mieliście taki plan żeby wprowadzić zamieszanie wśród LUDZI.
Były już takie taktyki gdzie wilk wilka podpinkalał żeby być "czystym" tutaj wygląda to podobnie.

W sumie to nie wiem czy zagłosować teraz na Ciebie czy Mighta. Ogólnie jeśli spalimy Mighta i jego klasą będzie człowiek czy inna ludzka klasa to znaczy, że prawdopodobnie też jesteś człowiekiem. Jak spalilibyśmy Ciebie i byłbyś człowiekiem to w sumie Might teoretycznie byłby czysty. A czemu teoretycznie? Ponieważ Might może Tobą manipulować jako wilczek.

Jeszcze przemyślę co nie co.

Majt raczej nikim nie manipuluje, bo zwyczajnie by nie potrafił.

Albo jakimś cudem Górnik dowiedział się o roli/klasie Tighta bez używania umiejętności, albo zdradził się ze swoją.

Obie te opcje do niego nie pasują, bo jest w miarę rozsądny.

A może Nvminer jest jasnowidzem i sprawdził Mighta.

Żebyś się nie przeliczył z tym pierwszym stwierdzeniem, Xasarm.

Legendy mówią, że dawno temu, na początku czasów, aniołowie znali czary zabijające złe dusze. Inkantacja w człowieka opętanego przez złego ducha i bum - człowiek był wyzwolony.
Legenda znikła z czasem. Jednak niektórzy o pamiętali. Znawcy legendarnych czarów. Szamani.

Z tym przekonaniem, Nvminer rzucił ją na Xasarma, chcąc zabić wilkołaka. Jednak się przeliczył - ten wieśniak był niewinny.
I z racji tego, że zabił niewinnego, czar zrykoszetował i zabił najbliższą złą osobę - swojego właściciela.

Historia kołem się toczy.

Umierają

Nvminer Szaman

Xasarm Wieśniak

RIP @Xasarm karczma będzie pusta bez jego pieśni...

O k**wa, no kto by się spodziewał...