Wilkołaki sezon 14 (gra)

Dalej po tym co widziałem, strasznie mi dziwnie z tym że Might błagał o śmierc, to nie było podobne do niego, nawet mi go nie żal

Dobrze że zdechł.

Jak śmiesz mówić tak o moim przyjacielu. Nic Ci nie zrobił! Jesteś dla mnie skończony i zrobię wszystko, byś spłonął kolejny.

Jak śmiesz mówić tak o moim przyjacielu. Nic Ci nie zrobił! Jesteś dla mnie skończony i zrobię wszystko, byś spłonął kolejny.

Nikt go tutaj nie lubił, zawsze od niego śmierdziało piwem i bekał!

Dobrzy ludzie umierają, a tacy niegodziwcy jak Maqes dalej są z nami. Idę stąd, wrócę jutro. W tym czasie pomodlę się do Grzybów rosnących w lesie aby pomogły nam w tych ciężkich czasach jakie nastały...

Eh czyli moje przeczucie miało racje. Oczywistym następnym paleniem powinna być Hasira, która Might prześwietlił i zdradził że jest wilczkiem. Ludzie tylko błagam nie róbcie głupot i pozbądźmy się jednego chociaż ścierwa. Następnie warto byłoby się przyjrzeć osobom które przyczyniły się do spalenia naszego jasnowidza. Jutro zginą trzy osoby z rąk wilkołaków także jeżeli ktoś ma jakieś sekretne spostrzeżenia niech się nimi podzieli bo jutro może być jego ostatnim. Mam nadzieję ludziska, że nastąpi jakaś współpraca bo jak nie to już możemy stryczki odpalać bo po co czekać skoro i tak nas powybijają.

Szaman i jasnowidz gryzą ziemię a skoro wilki dziś nie zaatakowały to wszyscy wiemy co to oznacza. Może być jeszcze gorzej ? Biada nam ludziska, biada ....

Początkowo myślałem, że to Aeth jest jasnowidzem i że przejrzał Hasirę, bo te początkowe głosowania to:

Albo wszyscy nienawidzą Mighta, bo jest Mightem

Albo jasnowidz kogoś prześwietlił

w tym momencie pierwszy dzień i zachowanie Aetha stoi pod wielkim znakiem zapytania, w dodatku ta dziwna sytuacja w okolicy jego posesji.

Następną rzeczą nad którą myślałem, to jasnowidzenie Ś.P Mighta, na temat Hasiry, Might zagłosował na nią i powiedział "zresztą sami się przekonacie", oznacza to, że Hasira to na 99% wilkołak.

I dochodzi do takiej sytuacji, że Aeth musiał głosować na ślepo, a uzasadnianie tego, że jest kobietą jest nie na miejscu, jeżeli zamierzamy coś tu zrobić to musimy uniknąć losowego wieszania. Takie właśnie głosowania na ślepo robiliby wilkołacy żeby zmniejszyć konkurencję.

Jednocześnie mogłaby być to zmyłka wilkołaków, Aeth rzuca oskarżenie na Hasirę, w takiej sytuacji Hasira nie mogłaby być egzekutorem ani przywódcą watahy, bo nie ryzykowaliby straty ważnej roli. Fakt bardzo odważna teza, ale możliwa.

Wysuwając tak odważne podejrzenia narażam się na niebezpieczeństwo, jednocześnie proszę paladyna o ochronę dzisiejszej nocy.

Głosuję na Hasira

Równierz chciałbym żebyście przemyśleli to co powiedziałem, może uda nam się powiesić dwie osoby, z czego jedna osoba to na 99% wilkołak. (gdy jest równa liczba głosów, to wieszane są dwie osoby)

Drogi górniku, jeśli patrzysz na wydarzenia w wiosce z piekła do ktorego niechybnoe trafiłeś to.... A NIE MÓWIŁEM, ze takie gownoburze na poczatku sa najgorsza rzecza jaka mozna zrobic? Ale przyznaje, miales cela trafiles prosto w talerza jasnowidza. Co do tego ze Hasira jest na 100% wilkiem, skad ta pewnosc? Bo talerz tak glosował? Ale czy nie prosciej by mu bylo jakby napisal przeswietlilem x jest on y? Przeciez wiedzial ze i tak splonie bo ktos puscil na niego nagonke. Chyba że talerz jest nieogarnietym naczyniem i nieogarnal zeby cos napisac lub zwyczajnie przeswietlil kogos kto juz zginal wiec stwierdzil ze nie warto pisac kogo przeswietlil. Ja podtrzymuje moja teorie, ze to Nonsense albo Maques, z glosem wstrzymam sie do wieczora

Straciliśmy jasnowidza, super. Nie rozumiem jednego, czemu Might zachowywał się tak, żeby wszyscy go nie lubili. Trochę głupio to rozegrał. Tak czy inaczej dzisiejszy głos oddaję na Hasire.

To że Hasire spłonie dzisiejszej nocy jest oczywiste ale myślę że oddawanie wszystkich głosów na niego mija się z celem bo skoro on jest wilkiem na 99 procent, to powinniśmy spróbować wraz z nim spalić kolejnego kudłacza. Ciekawi mnie dlaczego nasz jansowidz nie powiedział wprost że znalazł wilka ( w momencie gdy wiedział już że i tak spłonie ). Może wiedział jeszcze o czymś z czego my nie zdajemy sobie sprawy. Wstrzymam się z głosem do wieczora

Zdecydowanie oddaję głos na Hasira, Might byl jasnowidzem, glosowal na hasire, 99% to wilk :)

To że Hasire spłonie dzisiejszej nocy jest oczywiste ale myślę że oddawanie wszystkich głosów na niego

No to ktoś w tajemnicy przed (prawie) całą wioską zmienił płeć. Tak to w ten sposób ostatnia kobieta w wiosce przyszyła sobie to i owo, i stała się facetem.

Póki co chyba lepszego tropu do palenia nie ma, ale z głosem się wstrzymam chwilowo.

Sorki :P Chodziło oczywiście o nią, podświadomie pomyślałem sobie że wilk to on a nie ona, stąd pomyłka.

Bez zbędnego owijania głosuje na Hasire. Nie zgodzę się z teorią Exedro, że powinniśmy spalić dzisiaj drugą osobę. Już za dużo ludzi straciliśmy a poszlak jest zbyt mało aby mieć pewność, że na drugim stosie zapłonie również wilkołak. Ogólnie jest to dość podejrzana logika ze strony Exedro. Ale tak poza tym trzeba prześledzić wczorajsze głosy i kto tak naprawdę spowodował spalenie Mighta bo przecież w pewnym momencie był remis pomiędzy nim a Hasirą. Wiem, że jasnowidz nie wyrobił sobie najlepszej opinii ale zmiana głosu na Mighta gdy Hasira mogła jeszcze wczoraj spłonąć jest mocno podejrzane.

Nie chce żebyście sobie pomyśleli że was podpuszczam bo w sumie to patrząc z innej perspektywy to tak to właśnie wygląda. Ale jesteśmy w beznadziejnej sytuacji: straciliśmy szamana i jasnowidza a dzisiejszej nocy zginie 3 osoby. Według mnie kto nie ryzykuje ten nie wygrywa.

Z drugiej jednak strony, tak jak już wspomnieliście, nie mamy żadnych poszlak odnośnie tożsamości wilków. Jeśli do wieczora nic się nie zmieni to zagłosuję na Hasire.

Kto nie ryzukuję ten nie wygrywa? Tego właśnie chcą wilki. Spalenie "pewnego" wilka jest ok ale po co mamy dodawać do tego "nie pewnego wilka"? Po spaleniu Hasira(jeśli się takowe odbędzie i będzie wilkiem) to dostaniemy kolejne poszlaki także wg mnie najgłupszym rozwiązaniem jest palenie 2 osób. A co do zachowania Exedro to przyznaję, że śmierdzi wilkołactwem na kilometr.

To że Hasire spłonie dzisiejszej nocy jest oczywiste ale myślę że oddawanie wszystkich głosów na niego mija się z celem bo skoro on jest wilkiem na 99 procent, to powinniśmy spróbować wraz z nim spalić kolejnego kudłacza. 

To była tylko sugestia , wydawało mi się że warto będzie zaryzykować ale na chwilę obecną zgadzam się z wami : to bez sensu. Bardzo mało osób dziś się wypowiadało, myślałem że po wczorajszych wydarzeniach rozgorzeje wielka debata ale teraz wytypowanie kolejnego kandydata na stos musiałoby się sprowadzić do wybierania na chybił trafił. Straszne dzisiaj pustki w tawernie więc mój pomysł jest nieaktualny.

Głosuję na Hasire

Mam tylko nadzieje że przez to swoje gadanie sam nie stanę się jutrzejszym kandydatem ... Siedzące cicho wilki tylko się uśmiechają i zacierają ręce patrząc jak ci którzy się wypowiadają palą się nawzajem.

Ogólnie jest to dość podejrzana logika ze strony Exedro.

Mi też się to nie spodobało kiedy to przeczytałem. Trzeba to przemyśleć po dzisiejszym paleniu.

Głos na Hasira.

Nie ma co ryzykować z podwójnym paleniem, zresztą na taki ruch jest nieco za wcześnie.

Nie sądzę, by pomysł palenia drugiej osoby na ślepo miał sens po wczorajszej nocy.

Głosuję na Hasirę.

Chociaż nie pasuje mi zachowanie Nonsense.

Najpierw od razu podłapał trop Nvminera bez powodu, a jak zagłosowały na niego 2 osoby, to nijak na to zareagował.